Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. promeneta

promeneta Популарен член

Ве читам денес и ме фати срам да напишам дека не сум доживеала ништо од тоа што го пишувате :$.
    Некој изневерил, некој бил изневерен, некој имал бурна претходна врска...
    А јас - ништо. НИ - ШТО!! :wasntme:

Пред мм имав неколку ПЛАТОНСКИ врски кои траеле од една недела до пола година.
    Некои ми раскинале, на некој сум раскинала, ама секогаш беше истата причина - не бев по домаќинЦките работи :lol: (не ми се "переше" ама ич на 17,18 :rofl:).

Со мм се запознав 2 месеци пред да полнам 20 години и на 20тиот роденден се "фативме".
    Со него се прежалив и преминав во "домаќинките".

Тој "перел" и пред мене :devil:, ама ми докажа дека ниедна не му значи како јас (poolparty).

Врската ни беше мирна, бракот уште помирен.
    До толку што сестра ми се чуди како и после 10 години не можеме еден без друг, а другарката што ни беше цимерка 3 години и на мене и на мм, се чуди ако речам дека сме се потскарале.

И кога сме налутени и скарани, не е поминало ден во овие 10 години, а да не се чуеме.
    Никогаш не сме раскинале, ни пак сме биле на пауза или слично.
    Најчесто кавгите ни се за ситници, а во последно време за Фемина и за црвчето, ама СЕКОГАШ јас сум во право :!: (освен кога мачка ќе ме демантира (facepalm))
    Секогаш се викаме по прекар (дури и при кавгите), за некои лигаво звучи, ама гајле ми е |(.
    Он е моето :l: (а и цело животинско царство, зајче, мече, маче, (heidy)...:rofl:).

Некој праша како знаеме дека е вистинската љубов кога нема со што да споредиме.
    Епа ако е вистинската не ти треба споредба.
    Задоволен си со тоа што го имаш, и иако таму некаде можеби има подобро, за тебе тоа што го имаш е најдоброто.

Јас си имав зацртано каков маж карактерно сакам, и мм е баш таков :inlove:.
    Можеби за некој е монотон таков живот, без топло - ладно односи, ама за мене е баш тоа што ми треба :l:.

За изневерувањето, знам дека мм НЕМА ШАНСИ да ми прости, а јас не знам што да кажам од сегашен аспект во брак и со дете.
    Се сложувам дека има мнооогу полоши работи од изневерувањето, тоа да.
    Дури и сите разводи што ги знам не се заради неверство, туку за трета причина.
    А знам и многу што се изневеруваат и уште се во брак.

@referentka, немој и за тоа колку брзо минува животот, баш вчера ме фати јака носталгија кога ја слушав "Neki novi klinci" ;(.
    Баш така е, на наше место нови деца си играат, на нивно ќе си играат нашите и кога ќе видиш, животот поминал, а ти не си ни почнал да живееш :(.
    Само дај Боже сите да сме здрави и правнуци да дочекаме, па после и да умреш да не ти е мака :).

Се гледа дека црвчето не е околу мене, мала криза и одма филозофирам 8).

kjukli, vitamina, RainBow and 25 others like this.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Емиционалното за мене е полошо

kjukli, Annath, ph.orhideja and 8 others like this.
  3. referentka

referentka Moderator Staff Member

Jas pak nemozam da delam taka emocionalno ili fizicko neverstvo.
    Neli doslo do fizicki kontakt imalo iskri.
    Ako bilo ednas i bez emocii (kako sto site se oravdaat),toa ne go amnestira.
    Ne izneveruvam i ne sakam ni mene da mi go storat toa.
    Mu fali li nesto ili e maloumen ako nekoja go zavela?
    Nema mozok?

Deemy, kjukli, vitamina and 15 others like this.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

У мутаво расположение сум од филмот и муабетиве. Дождов плус помага.
    Убаво напиша Алиса, ако станува и легнува мислејќи на неа не е ни важно ако не ја допрел физички. Ако се случило секс и тука завршило за мене би било полесно да поминам преку тоа. Нема да го вадам на секоја расправа како аргумент, не сум до толку.

И јас сум лакирана ако не сум на работа утре! Куќава ми личи на голема сушара, на телевизија филм со Д.Николиќ, детево не сака да легне...а јас би да не се поместувам од место!

Deemy, kjukli, vitamina and 18 others like this.
  5. galapce

galapce Форумски идол

И двете.
    При физичкото има и емоционално.
    Иш иш,далеку од мене,оти нечу преживети.:!:

Deemy, kjukli, vitamina and 12 others like this.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Ќе јадам, баш сакам благи работи :)

Многу јако беше тоа со мачката :) Значи мора да признаеш дека не си секогаш во право.

Филмот го немам гледано и не знам дали да го гледам.

7. danichap

danichap Moderator Staff Member

Во конкретниов случај стои еднократно физичко, наспроти континуирано и физичко и емоционално...па не се ни ставаат на вагата истовремено.

Во првиов случај има шански да се спаси тој брак, во вториов....треба жената да нема покрив над главата и или да нема да јаде па да мора да седи да трпи. Секое трето ми е еднакво на лудост.

Deemy, kjukli, vitamina and 13 others like this.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Штo си oптеретувaте мoзoци сo вaкви рaбoти? И тaкa е нештo штo не бaш леснo мoже дa дoзнaете, пoсебнo зa емoциoнaлнo неверствo, пa дoдекa не е јaснo кaкo ден, ниту ќе знaете штo би прaвеле, кaкo би се чувствувaле и кaкo би изреaгирaле. Мoже и сегa мнoгу oд нaс се изневерени, aмa си легнувaме дo нaшите мaжи нaвечер, мирни, крoтки, сo милувaење, секс, се пo ред...без дa знaеме. ТoВa е. Дoдекa ви е aрнo, уживaјте, aкo дoјде дo тoa, тoгaш ќе му јa мислите.

Deemy, kjukli, vitamina and 20 others like this.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Јас да си кажам за изневерувањево.Не сум изневерена но ако ме изневери на место ќе го утепам озбилна сум,јас низ што поминав он да оди со други жени аууу недај боже.
    Филмот го гледав и ме натера да размислувам.

Deemy, Annath, referentka and 4 others like this.
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

еве ви многу добар филм препорака од мене безвременски и со јака порака

11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Цел ден успешно ја избегнувам темата. Пет пати пишав па избришав.

Денес празник. Кој како го сфаќа. Некаде се негува христијанската вера и традиција, а некаде сеир се фаќа кој кому ќе му признае дека му згрешил. Македонче...

Јас редот си го поминав-побарав прошка и простив. Најбитното, побарав прошка и од Бога. Не појдов во црква, искрените зборови Бог сегде ги слуша, фали во црква или дома, небитно. Битно е покајувањето.

Простете ако сум згрешила и нека ви е простено. Да полемизирам дали сум згрешила некому или не ми е премногу суетно, бидејќи сите грешиме без да сме свесни.

На тема неверство, знам дека мм категорично не би простил. И не би изневерил.
    И јас не сум личност што изневерува. Ако веќе е до таму работата, би раскрстарила со претходната врска/брак. Ама пак ќе кажам, не би изневерила.
    Дали би простила, незнам. Горделува сум и злопамтило. Кога би му простила на мм би требало да биде вечен папучар оти за се ќе барам рчка. :devil::rofl:
    Во последно време сфаќа дека не е се така црно, ниту бело. Тие нијанси на сиво ме плашат. :rofl: Да не искочат 50. :rofl:

За бивши љубови...Имав претходно една врска која мислев дека е таа таа. Ама јас бев незрела за да знам што сакам од животот, од љубовта и како таа да прави да се чувствувам. Гледајќи од денешен аспект не мислам дека треба да и придавам значење. Ама ајде да се шкртнело нешто и по повод оваа тема. Сегде да се замешам. :D
    Мм исто имал една срцепаратерлна врска. Летале пердуви на ситр страни. :rofl: Не збори тој за минатото, секогаш вели дека баш таа со причина е минато и не вреди да ја спомнуваме во нашиот дом. Ама мене ме копка, некоја љубопитност, детска радозналост, да направам споредба меѓу мене и неа и да ликувам дека сум ја победила иако била само минато. :rofl:

Жени бе, да искомплицирамр нешто само.

Deemy, kjukli, vitamina and 22 others like this.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се изнаплакав на филмов на АЛИСА.

13. Eli23

Eli23 Форумски идол

И ја го симнав, утре ќе го гледам. Мм заспа а и бебето. Не измори деновиве.

14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

филмот е предобар за тоа колку може животот да те тресне од земја имаше уште еден и никако ен ми текнува како се викаше штом ми текне обеКавам дека ке го пишам тука

vitamina, Annath, referentka and 5 others like this.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Кoјa Алисa, oнaa сo деменцијa?

16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Значи следниот тој за гледање.
    Штом ти плачеше значи дека вреди :P

Добро вечер. Гостите испратени, средено се, децата заспани, а и јас сум пред заспивање.
    Дома имавме мини парти. Ма какво мини, право парти, со мноогу возрасни и мнооогу деца. Убаво беше. Луѓето со кои делиме исти или слични цели и погледи кон животот, луѓе од доверба.

Добра ноќ. |-)

17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Алиса- @ALISA0000

18. Bridget

Bridget Форумски идол

:rofl: Мислев нa Still Alice филмoт. Гo гледaв пред некoлку недели пa не беше бaш зa плaчење, зaтoa.

19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Уште ова да споделам и одам.
    Мажето ми прати :rofl:
    FB_IMG_1457902459207.jpg

kjukli, vitamina, Annath and 13 others like this.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Отстапки од правилото :D

Annath, Lady Phoenix and Peco like this.
Thread Status:
Not open for further replies.