Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    И јас се сложувам со она дека за нешто во стилот што би било кад би било џабе веземе.
    Пола од нас може сосема поинаку би реагирале.

Ама нешто мора да се прави муабет нели?
    Не ова не она..
    Мали поспа до кај девет и сега со полн ек си игра.:drunk:
    Затоа се чудам како рано ви заспиваат и спијат до сабајле.

На Deemy, kjukli, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.117
    Допаѓања:
    328.876
    И моите пред 12 не легнуваат

На kjukli, Annath, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мене почна рано да ми заспива, со незнам колку будења ноќе, а конечно станување во 5.
    Да незнам дали да плачам или да се смеам.

На Annath и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.319
    Допаѓања:
    259.545
    Најмногу боли кога исчезнала љубовта, кога двајцата се странци.
    Кога нема љубов, бракот пропаѓа.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Deemy, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.077
    Да не ја подречам мојана, помеѓу 20-21 ја легнувам и одма прчи газот и сама се успива.
    Околу 00 јас кога ленувам ја дојам, и после фактор среќа. Последниов месец поим немам што и беше, скок во развој може, се будеше по неколку пати.
    Последниве 2 дена спие до 07 сабајле.
    Ама денски спие 2 пати по 15 мин. Уствари псоледниве два дена преспиваше и до 3 пати и тоа по 30 мин. :whew:.

Они не тертипат, како свират така играме:envy:.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli, vitamina и 11 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.990
    Допаѓања:
    59.659
    Се мислам дали да го гледам филмот на Алиса или овој

На Peco и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  7. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Добра вечер...

Се прибрав. Денес дождов ме уби, ама имав релативно убаво попладне. Празничен ручек со фамилија, најадена и напиена, смрдам на лук...

Реално не го конзумирам зеленчуков со и не така фина арома многу често баш поради аромата ама денес си простив и решив да си каснам од сите специјалитети... И утре на вежбање ако ме сретнете да не се чудите зошто мирисам.
    Cheating day, па и празнично. Си почнав со здрава храна, многу салати со ЛУК, бело винце...Па продолжив со главно јадење, ама со интегрално лепче..И завршив со благо и кафе...

Освен вкуснава храна самата позитивна атмосфера ми делува сплотувачки.... Всушност и не сум така мирна длабоко во себе колку што се претставувам, ама нејсе....

Вие добри?

На Deemy, vitamina, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.039
    Добра вечер девојки canstock3206382.jpg
    Кооонечно завршив со работа, крај да се немало (facepalm)... Уште ова, па она... Уффф, да можев да изберам, машко ке се родев...
    За велидгенскиот пост... Кај мене дома, со четворица мажи - месари тешко е да се пости... Ако во јадењето нема мевце, кашкавалче, сиренце, јајце... не е јадење, „бучкуруш“ било (facepalm)!!! Така останува „строго“ да се пости последните три дена пред Велигден.
    За брачните неверства... Не сум изневерила, а и не сум била изневерена!!! Ова е 100 % точно :clap:!!!
    Со мм сме заедно веќе 28 -29 години, а взаемната доверба ја градевме со години исполнети со љубов... Пред брачната врска ни беше кратка, па можеби затоа првобитната вљубеност ни потраја со години во бракот :tmi:.
    Инаку сум ЛОША :punch:, не би простила неверство!!! Не признавам ни моментална слабост, ни пијанство!!! За мене и бакнеж е изневерување!!!
    За филмовите... За срамота со години не сум гледала некој филм (facepalm)!!! Ама последниов месец се „оправив“!!! Пет филма изгледав!!! Дечките купија некое кабелче, го поврзаа компјутерот со телевизорот, пуштаат некој филм по нивни избор, гасат светла, пуштаат сите седум звучници по дома ииии уживаме :clap:!!! Некако ми се допадна оваа „шема“, а и добро ми доаѓа да здивнам од сите домашни обврски!!! Следен филм за „домашното кино“ ке биде по мој избор... Ми се допаднаа Вашите предлози... И јас плачам на филмови :tmi:...
    Упс... Заборавив да напишам... И пуканки дечките ми спремаат, за целосна кино - атмосвера :clap:...

Толку... Сите муабети ги опфатив!!!
    Имајте убава „врнежлива“ недела :rain:... МАРТ е!!!

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Deemy, kjukli и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Од шо ми е досадно почнав да лутам низ темите.
    Знак е дека треба да си легнам.
    Спомнав ли дека добив подарок од свеки флекери/черги за гарнитурата по повод Младенци. Се радувам ко мало дете. Колку може да ти смени ситница во уредувањето на домот.

Инаку на темава што ја спомна Софијанока, сакам да си каснам и лук и млад кромид/перца, а за праз давам душа. Ама мм не сака, а без друштво некако не ми оди. Се е послатко кога се прави во пар.
    А и шо знам, глупо ми е по дома да мирисам, сигурно дека млада невеста тазе у брак па секогаш сум на готовс за романтики....:rofl:
    Ќе ми помине кај и да е, а? Ако не сега, после второ дете мислам гарант. :rofl::wasntme:

Време е да си легнам, забегав.

На Deemy, kjukli, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Одма ми дојде слика пред очиве. Се надевам и јас ќе дочекам исто таква семејна хармонија. Оти се поретко седат родители и деца во иста соба без кавги и штракање на компјутер.

На vitamina, Annath, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Вие со темиве сериозни заборавивте на музика.Еве песна во контекст на темите :D:D:D:D.Специјален поздрав за мм -алијас сопругот на @Espadrila ...(сама се тагнав хахахх селфтаг)

Лукче и кромидче @Eli23 си јадам и слатко ми е:D. А маж ти пошто те сака не смее да пререче.Можда малку на очи ќе му запече али и онака љубовта е слепа ...така да...:D:D.
    Добра ноќ на сите.

На Deemy, vitamina, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  12. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    И како да се излечам од мирисов?

Ждригам одвратно...

На Lady Phoenix и ninja35 им се допаѓа ова.
  13. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Малку ја запоставив фемина лутА бев сте ми ја превзеле диџејската работа нели @MilaP ]:)
    Aма прочка нели па Ви простив:P
    Инаку прошка само од мајка ми побарав, нејзе мислам дека неколку пати сум и згрешила, ненамерно , но она секогаш ми простувала, ЕДНА Е МАЈКА!:inlove: За жал многу ми е болна, многу компликации, многууу;( се надевам и молам на Бога само да ми оздрави да е жива и здрава...пишала статус на фб: ВЕЛАТ СЕ Е ЛЕСНО КОГА СИ МЛАД-НЕ , ТУКУ СЕ Е ЛЕСНО КОГА СИ ЗДРАВ....срцево ми се стегна, се и се собра, имунитетот и е нула...мн дијагнози ...ах...
    Инаку сум рекла и пак ќе кажам во врска со бебето не ми се меша никој и не ни сакам:!:
    Сум му водела воен режим , па што...додека можам и додека е умен и е среќно задоволно бебе ќе си терам така, јас сум му мајка!:!:
    Од 20 до 22 не му давам да спие, го играме со мм, пееме, се смееме со бебуш, го држиме буден и го смееме се забавуваме...во 22 го бањаме, цица и си заспива БЕЗ НИШКАЊЕ!! и си спие без будење до сабајле 9. Е вечерва особа Х во 21.20 го зема враце и го нишка нишка, јас викам Не ама џабе си продолжи и синко заспа, јас се изнервирав искрено , и ми вика ајде де утре ќе го бањаш, Не викам , Вечерва ќе го бањам! Јас редот не му го менувам! И си отидов соба, дојде и мм, се разбуди синко. Си го избањавме, цицаше и си заспа.Ете така лоша сум ?
    Инаку за праз, кромид сакам , но после ми е лошо и имам киселини затоа ги одбегнувам. А, лук воопшто не сакам, во некое јадење ако е по мааалку неприметно , обработено .
    И за постењето , никогАш не сум постела без млечни производи неможам , а сакав да ве прашам украсувате ли за Велигден?

На mal.ecka, Deemy, kjukli и 18 други им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    За викенд ни се губи редот околу заспивањето,до кај среда се опоравуваме,за од петок пак маќи.
    Ве читав за плескањето.
    Почнав и јас по раче да го плескам кога кубе,гребе или се тепа. Знам дека правам контра ефект,одпосле грижа на совест. Знам и да подвикнам,за да во следен момент веќе му се извинувам.(facepalm)
    Кому викаш,јадна мајко стара :D тоа е само дете а ти треба да имаш трпение.
    Кој ти е крив за твоите одлуки :?: :D
    Секој ден си викам,хотово ова беа последните сили,но штом се ококорам наутро и знам дека нема кој друг раче да му подаде ни на минутка,рипам ко попарена. После првото кафе а за него веќе исцедено сокче,коњ не ми е рамен.
    Си орам како програмирана.:D

На Deemy, kjukli, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    da,da...beter od nova godina....eden kup dzundzurki imam i edvaj cekam da gi izvadam....veseli boi ,ubavi motivi...na radost me potseka

На Espadrila, vitamina, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  16. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Јас дома кај мајка ми секогаш украсувавме, зајчиња, јајциња, кошничка со сено демек и јајца и пилиња, убаво велигденско чаршавче и сл...тука не сум украсувала но сакам оваа година :)
    @galapce јас синко не сум го плеснала, мал е уште 4 мес :) но, кога ќе направи беља пример на менување пелена на Новата се искака и го "карам" зошто така, со повисок тон а оно ми се смее, душа и како бе да му се лутам, што разбира душичка. Му викам не ми се смееј во фаца, оно како да ме разбира и се клешти од смеење се засркнува е ај лути се на тие очи мили и насмевка :) и земам го избацувам:inlove:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, vitamina, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.574
    Не приметувате дeка мм е на одмор.Не можам до лаптоп да дојдам]:)
    Денес цел ден кај свеки,ручекот го видовте 8)
    Цел ден со луѓе.Јас не можам да ја разберам оваа навика македонска за посети кај болни луѓе.Дотогаш не дошле сега ќе се изредат сите...
    За Велигден си украсувам онака по малку:чаршавче, кошнички,зајчиња...

На mal.ecka, vitamina, galapce и 14 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.117
    Допаѓања:
    328.876
    Јас исто украсувам за Велигден.Ова ке ни биде прв во новиот стан,сами и баш се радувам.
    Деца не плескам,не тепам.Само карам и казнувам соодветно на возраста,но не сум строг родител.

Ниту пак се потресувам ако не заспие во планирано време.Тука сум доста спонтана.Деца се тоа живи луге,а не програмирани роботи.Често патуваме со двете надвор од државата па така неможеш и да сакаш секаде да им го одржиш редот како дома.Помиувале и по 20 часа во кола па преживеавме ете.На гости кога преспиваме може нема услови за да биде тазе избањато и што тогаш???

Затоа сум барем релаксирана особа.Играат и со земја и песок,и боси на паркет шетаат сред зима,и на село со животни играат,и со раце јадат место со вилушка некогаш :D
    Не мислам дека поради тоа ке израснат во луѓе без ред :)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli, Espadrila и 22 други им се допаѓа ова.
  19. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Треба да се челичат :) Абе и јас не сум за да го чувам под стаклено ѕвоно, но кога сум дома и додека е мало редот сакам да му биде запазен бар додека можам:)

На Viktorijaaa5, Espadrila, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.319
    Допаѓања:
    259.545
    Го гледав филмот, Last night.
    Го мерксв кога излезе ама тогаш не го изгледав.
    Ама одличен филм, се поклопи со темава.
    И сега, чии изневерување е полошо? Она на Џоана или Мајкл?
    За тоа зборев. Актот не е толку битен, колку копнежот и љубовта кон друг. Макар и да е платонска само.

Туку ред на бебе ставате?
    Менуваат мајки.
    И јас сум по фелексибилна.
    И ете не грешам.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Deemy, kjukli и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.