Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @mami blue честито крштевска,
    @bittersweet излезе ли кај вас Ориџиналс 16 епизода?

На DVAANGELA и Petar80 им се допаѓа ова.
  2. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    На kukla21, Petar80 и referentka им се допаѓа ова.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @monik55 ѓевречиња,пити со праз,зелка,тестенини,лиснато тесто,маслинки,туна,грашок,печени компири со зелка,чоколадо „Фонтана“,рум штангли,печурки...ти нафрлив прво шти ми падна на ум.Доволно ти е за една недела,па дури и премногу;)
    @Eli23 мајками има панели.Колку се модернистички и практични,толку имаат и мани(на пример доколку пушите дома,се умирисуваат брзо.Се перат,ама губат после од лепота,значи треба нови).Инаку,пред 4-5 год,кога ги ставаше беа изгор скапи и панелите и специјалните корнизи.Да не ја тупиме овде,за повеќе инфо на ФБ ;)

На galapce, Deemy, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.077
    И јас сум трет ден со темп., а коскиве секако на редивна база ме болат. Вирус ли е што ли е :doh:.

Муабетов со бебињава што беше.

Касно палам де, не можам да се изнаприкажам :P.
    Кога беше помала и она така се смееше кога демек ја карав.
    А сега оти е многу голема :rofl:, ако ја гледаш попреку почнува и се терсе вилицата и солзите се спремаат да потечат, ако името и го изговориш со погрешен тоналитет пак иста приказна.
    Не дај боже да повишеш тон, автоматски почнува со крокодилски солзи.

Пипава пипава|(
    А со сила па да се обидеш да и дадеш да јаде.:whew: Со раце прета, мава, лажицата ја дофаќа и во очи те гледа додека кашата од истата ја расфрла на сите страни, лигавче вади....и секако на секоја промена на тоналитетот на гласот идат крокодилските солзи.]:)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, galapce, Deemy и 19 други им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    101.566
    @MacenceEna многу ми се допадна фотографијата што си ја споделила.:inlove: Да можев еден олкааааааааав лајк ќе ти ставев.:D

Со мм иако беше вчера Прочка синоќа пак му се налутив.Нашиот најголем проблем не е изневерувањето туку алкохолот.И тоа што ме лаже заради него.Значи сум станала осетлива не можам да го поднесам кога ќе го видам таков,и не умеам тоа да го сокријам .Излегува од мене бесот и признавам дека во таков момент сум спремна и на убиство.:x:tmi:
    Во таков момент се мразам себе,него и се што е поврзано со него,освем децата.И се срамам поради тоа,ама посилно е од мене.Се што направил добро добива сенка,губи смисла,...
    И во вакви моменти губам воља за живот.Баш ми е гајле како сум облечена,колку кг имам кога срцево ми е стиснато.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  6. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Mene me potseti sonot na Dani,jas ja sonuvav Refi,miela sadovi I samo kosata (plava):tmi:I gorniot del na teloto,oblecena vo tesna rolka :?::rofl:Sonot poim nemam od kade izleze.Ajde ostanete dobri,me vika druskata Kerher:rofl:(pravosmukalkata)8-|

На Deemy, vitamina, DVAANGELA и 9 други им се допаѓа ова.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    43.547
    Вируси има колку сакаш . @danichap
    Во градинка на вратата толкав лист со испишани болести. Шарлах, свински грип па бирај си што да донесеш дома . Додека не се оправиме ќе си седиме дома . Малата исто тт качи . Херпес и изби на устата . Абе хаос .

На Petar80, Lady Phoenix, ph.orhideja и 3 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Имам тесна ролка...:nod:
    И садови миев...:nod:
    Ем плава сум:nod:

јас сум, нема сомнение :smirk:

А убав ли беше сонот или кошмар беше (штом јас се појавив) 8-|8-|

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, lunicka и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Напи се еден Фервекс во топла вода размешан, бутни се под ќебе пушти си филмче некое и денес уживај во лежење зашто веројатно ти треба одмор. За децата не дозволувај некој да ти мрчи а за тетоважата, БРАОС!

На mareane, promeneta, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Добро утро на свите :) ,почна работната недела.како сте денеска?

за убав ден повелете :)

nes-kafe1.jpg

На Peco, kjukli, Kate41 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    43.547
    Која фотографија драга @lunicka

Мм вчера ми дава еден лек да се напијам . [​IMG]алкохол, нешто за смирување ... со страв се напив . Викам замисли не се разбудам после ова . Па почнав да плачам .Сакам кај мама . Абе коа не ти е арно цел свет ти се руши . Особено што еднаш во годината се разболувам . И вака јако ке ме акне од земја .
    Ај ќе помине , кога тогаш . Ама вака жешка не сум била оддамна .

На lunicka, vitamina, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.990
    Допаѓања:
    59.659
    Одлично мени ми даде за цела недела,сега одам да си испазарам.

На kukla21, Annath, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Svari si testenini,najubavo spiralnite,bapni posen majonez(toj KIM e najubav(facepalm)sto da ti raspraam ama posen e de),stavi maslinki(imas vo Stokomak edni seckani,gevgeliski mislam),zacini po zelba i ete ti krem salata za cela nedela.Po zelba dostavaj tuna,kecap...

На galapce, DVAANGELA, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  14. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро народе.
    И јас сум во клубот со болни,настинати деца.
    Малецково ми е настинато со покачена Т,видов не видов и антибиотик и дадов.
    Марфи на дело.Секогаш за викенд или празник се случува ова.
    Ај белким ќе биде подобра.

Филмот го изгледавме со мм вчера,па кога отворивме една тема,да дискутираме кое е полошо.И едното и другото не се за оправдување.Крајот беше најдобар.

Ај поздрав.

На Peco, Deemy, kjukli и 15 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.990
    Допаѓања:
    59.659
    Фала ти Пупице царица си.Свеки сеа ми вика дека без зејтин се постело цела недела ама тоа ако се причестуваш на Тодорова сабота јас знам дека е.И денес бил чист понеделник и се чистело,озбилно ова или ме мести?

На Deemy, vitamina, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    Здраво друштво, еве ме и мене конечно да се јавам после турбо викенд :D
    Полна куќа гости, моите дојдоа, малите на брат ми, на преспивање, лудило беше дома... ама полна куќа, полна душа :inlove:

Го прославивме петтиот роденден на малиот, вчера во игротека, денес ќе си слави во градинка, пошто денес и официјално му е роденден. Лета времето, ко вчера да беше црвче од 2700г, сега е веќе голем дечко :party:

Вчера додуша од толку беснеење го среди носот баш пред прославата, фино лепо се лупна и помодре, ама за среќа само една мала линија има, не отече нешто многу, можеби и ледот помогна. Деца, така растат, само нека поминува.

За тешките теми - па не ми е баш до муабет, оти ако почнам... Last night почнавме со мм да го гледаме, тогаш кога излезе, тој го догледа, јас заспав. Утрото ми рече дека му се допаднал, и дека го натерал на размислување. Имаме прилично дискутирано за тие работи, и двајцата сме биле изневерени од други, знам дека таа што го изневерила многу ја сакал, и ден денес прашува за неа. Не верувам дека ја сака, ама бидејќи имале долга врска која лошо завршила, верувам дека носи лузни од тоа време. Од друга страна, такво искуство можеби прави повеќе да го цениш тоа што го имаш, па би си ја чукнал главата кога имаш некакво искушение. И мене ме болеше, ама помалку, бидејќи јас не бев во долга ниту сериозна врска, иако прилично го сакав човекот. Сега кога и да го видам, едноставно ми предизвикува сожалување... си живее живот, ама сам, посветен на кариерата и иновации во областа што ја истражува, често прави експерименти и е прилично успешен, ама е тотално сам. Што е подобро? :?:

За постење, не постам, и оваа година не е исклучок. Понатаму ќе видиме.

За сите што сте болни, побрзо оздравување. Не ме чуди, времево е никакво... и јас од вчера кашлам... се надевам не сум закачила ништо во петокот, дека ова е од премногу зборење :P

Убав ден друштво!

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, mal.ecka и 25 други им се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Κој филм?

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро и од мене! :coffee:

Работа на дневен ред денес. Рокот истекува, а јас доцнам. (facepalm) За ручек готови тестенини со сос, само да се свари тоа.

Мене ми е битно како изгледам, искрено. Пред повеќе месеци бев преслаба, па се' висеше на мене, а енергија немав. Сега почнувам да ставам вишок, зашто многу седам, немам време за прошетки што ми одржуваат баланс, па прашање на време е кога ќе почнам да кукам. Ми пречи секој кг плус, зашто сум ниска и се осеќам како балон, како 10 кила повеќе да имам, а јас сум ставила најмногу 5 во вишок. Не смеам пак да дозволам такво нешто.

За завесите, во спална и кујна имам витражички, со тоа што во спална имам и за затемнување, зашто е јужна страна и бие сонце. Во дневна имам долгс завеса на класична плафонска корниза, а сакам да ја сменам за шипка, ама многу ќе ме чини, па одложувам.

Според тоа, не знам каков совет да поделам. Како и да е, на Бит Пазар има фантастични завеси, што ќе чинат помалку отколку Талија. Ете, тоа е мојот совет.

Поздрав и убав работен ден и недела. :f:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Пупке неделава се пости без зејтин ако постиш 40 дена така да и риба одпаѓа.

20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084

На kala21, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.