Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.007
    Допаѓања:
    110.591
    Мониче пази само тестенината да е посна, оти има јајца во неа ;)

Ај добро утро и од мене ;) Сите нудите кафе а јас доручек ќе ви понудам, трк во Фемина инстаграм после ова за брзо ќе споделам што вкусно утрово се најде на мојот послужавник :D Кафе љубител бев огромен, пиев по неколки шољи за млеко полни до горе во текот на денот, но во бременоста едноставно не можам и толку, само некое лате, некое капучино... Со мм сагафредого љубиме, ама ќе видам како ќе биде за месец дена, дали ќе ми се врати желбата за црно јако кафе. До тогаш и јако нескафе ми врши работа :D

На Peco, Deemy, kjukli и 11 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    За Велигден имам завесички со зајчиња и јајца, си купив пред неколку години прекривки од БАЗАРО, многу ефтини беа па сама си ги сошив.
    Исти такви прекривки за масите.
    Имам овал за јајца со вдлабнатини за убаво за лежат јајцата
    Имам зајчиња во скут што држат сламено за јаце да се стави.
    ...
    и некои ситни тракаташки

Ние за Велигден никогаш не сме дома, па многу не ми доаѓаат луѓе.
    Секој Велигден тераме викенд некаде па неможам д му се изнагледам на китенките баш.

Оваа година ќе се пресрамам и ќе ставам некоје сликце.

Иначе јајца фарбам и тоа две табли.Што за деца од браќа/ сестри, што за комшичиња...а и ние си ги јадеме со марула.

На Peco, Esmeralda-MD, Deemy и 15 други им се допаѓа ова.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Znaci ne postam so site saltanati,nitu se pricestuvam...ako e taka treba da batalam cigari,fudbal i red drugi zadovolstva a toa iskreno ne mozam.

На Esmeralda-MD, galapce, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    43.547
    Вредна бев . Пак Лигавче.jpg

сега ќе одморам, децата згрижени се од свеки .

На Peco, Esmeralda-MD, galapce и 19 други им се допаѓа ова.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro,pomina i vcerasniot den.
    Vcera se iznasetavme,po malku kaj mama,kaj sveki,baba,vujce..
    Vecerta sinko go spremivme za gradinka i go odnesovme kaj majka mi a nie ispadnavme so drugari pa i tamu jadevme i sinoka odvaj zaspav so poln zeludnik.
    Mnogu strani ste iznapisale,malku ve procitav.
    Sin mi e 3god pa moze da se kaze deka seuste mu go diktiram vremeto.
    Taka podobro se funkcionira.
    Za postenje postam 1 den vo nedelata ne odreduvam dali toa e petok ili ne.Podolgi postovi od 1 nedela ne preferiram.
    Za veligden ukrasuvam isto kako za Nova Godina.Ukrasi na vrata,ukrasi niz doma...
    Plus sekoja godina dokupuvam pa se sobiraat dosta raboti.
    Luk,kromid i praz izbegnuvam da jadam osven dokolku se vo jadenje i ne se primetuvaat.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, Esmeralda-MD и 18 други им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Ви текнува пред некој ден кога правевме муабет за охридски ѓеврек? И’ се пожалив на мајка ми. :D И’ било жал, па станала утрово и ми направила безглутенски ѓевречиња. Една е мајка.

11100275_10153856818543280_681808018_n.jpg

Околу тешките муабети за неверство... мислам дека би се потрудила да простам, но не би останала со тој човек. Не се работи само за чинот, туку за лаги и понижување после кои не би го гледала на ист начин колку и да била љубовта голема. Би си заминала и со тек на време би простила, само колку да не збирам јадови во себе и да продолжам со животот.
    Тоа е, теорија. :D Се надевам нема да ме искушува животот за да се покажам на пракса.

На Peco, Esmeralda-MD, galapce и 21 други им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

@Annath Среќен роденден на синчето, со дадичка догодина да си слави.:lol:
    :party:

@mami blue честито крштевка на ќерката.:hug:
    @Eli23 не е излезена 16 епизода, на одмор се еден месец ради Велигден и јас ги гледам онлајн, на тв кај мене ќе ги даваат зимоска.

Во врска со кг, мм и да стави некое кило голем е не му се познава, драстично да се здебели не ми се верува да може бидејќи има брз метаболизам, а ако е болест во прашање тогаш каква сопруга би била кога би му наоѓала замерки за нешто што тој не може да го контролира.
    Како и да е и со вишок и мањак, секси е, мој си е.:rofl:
    :P
    Кога се запознавме бев 67 кг, сега сум 55кг, ништо не ми збори, не ми наоѓа замерки, се грижи само за здравјто мое а не дали изгледам убаво или не.
    Инаку страшно многу се иритирам кога ме прашуваат дали ми даваат да јадам, лелеееее како анорексична си, рак да не имаш, сирота ти децата ти изедоа|(, никој не ме прашал онака со убаво да не имам здравствен проблем како што имам туку сами си носаат заклучоци зошто сум слаба.
    Последниот пат на една така што ми рече ја прашав таа да не е болна зошто е дебела, аууу кога се навреди, мене може да ме навредува дка сум слаба а јас не смеам ништо да речам зошто е дебела, кој двојни стандарди.

Мм пие пиво со комшијата, разглабаат светски заговори(facepalm)јас со кафето, цигарчето и надвор.:lol:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, Esmeralda-MD и 26 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.331
    Допаѓања:
    278.566
    Значи јас и ти на ист начин постиме,јас постам најмногу поради самоконтрола и прочистување на организмот
    @referentka ,дали Собата го изгледа на Попкорн?

На Peco, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    FB_IMG_1457907014455.jpg
    @Eli23 хахахаха
    Доброо утроо :*
    Времево веќе нека се подобрува веќе почна сериозно да ме нервира!! Во февруари пролет сега зима како да иде сакаааам сонцеее

На Peco, Esmeralda-MD, galapce и 16 други им се допаѓа ова.
  10. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден и од мене :hai:.

Станата од 04.00h 8-|, дека и да е пак ќе си легнам :o (тоа си викаше и црвчето, она си стана во 09.00, многу и' е гајле :worried:).

Немам инспирација нешто од сабајле да пишувам реферати ;(.

Се уклучив само да му честитам на црвчето на @Annath роденден и да му посакам здравје, среќа и безгрижно детство :).

@mami blue, честитки за крштевката на малата :).

Исто благодарност и до @referentka за посочената страна Popcorn, осеќам дека таму ќе сум забесена сега секој ден.
    Таман отворив Duolingo да учам германски (а тоа е последна опција, кога ептен ми е досадно :rofl:) и оп, читам за филмови онлајн (poolparty). Толку од германскиот :(.

Инаку за убиство на мажот, јас за изневерување не би го убила, ама кога ќе го слушнам:
    Пази Трајанке црвчето, пази Трајанке ќе падне, пази Трајанке ова, пази Трајанке она...:@.
    Оти ако не ми каже слепа сум :punch:.
    Па и оправдувањето дека тоа го прави оти ме сака :emo:.

Така да ако прочитате убиство на мажот заради преголема љубов од негова страна, да знаете Трајанка е 8).

За Велигден ќе треба нови украси да купуваме, оти црвчето си најде занимација со ланските :D.

П.С. Еве ме мене :rofl::

leb.jpg

П.П.С. Не се викам Трајанка :!:.

Ај толку за денеска, поздрав :hai:

На Peco, galapce, Esmeralda-MD и 26 други им се допаѓа ова.
  11. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Трајанке дек си ти :D е како да си земам од тоа што е на средина на масава??? М?

На duffi, galapce, Esmeralda-MD и 4 други им се допаѓа ова.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Znaev deka ne se doiskazav a vremeto za redaktiranje pominalo ..
    Ednas doziveav neverstvo i si zaminav.
    Od partnerot ocekuvam ljubov i razbiranje isto davam i jas.Neverstvo ni bi mi prostile ni pak jas bi mozela da preminam preku toa.

@Annath Sreken Rodenden na sinceto
    @mami blue Srekna krstevka

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, duffi, galapce и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.818
    @Annath среќен роденден на синот! Со сестричка догодина да слави!

Добар ден народе, добри ли сте?

На Peco, duffi, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    @Annath , среќен роденден на синчето !! :hug::^:

На duffi, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  15. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Ех мама ма, баш тоа на средината ли,баш тоа ли ти влезе у очи?
    @Annath среќен роденден на синчето.:^:

На duffi, Esmeralda-MD, mama89 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На duffi, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  17. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Здраво друштво и и од мене.@Annath, среќен роденден на малото, да е здрав жив и многу среќен:hug:
    @mami blue нека Ви е среќна крштевката големи да растете:hug:. И на сите да Ви честитам кои што сте имале поводи за славење,а сум пропуштила:).Имајте си убав ден:)

На Peco, duffi, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  18. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Не знам Маме, премногу сум во депресија оти нема леб ;(.

И најжалното е дека стварно сум таква.
    Ако одам на слава, и извадат луѓето од пиле млеко, ако нема кифли џабе е се'.
    А ако има кифли, ќе си се замезам и само со кашкавал и шунка, не е проблем 8).

И за дебелината испуштив да кажам.
    НИКОГАШ не сум слабеела за друг, па ни за мм :!:.
    И двајцата сме поправени за разлика од кога се запознавме, ама на мене ми тежи мојата, на него неговата тежина.
    Неговата насмевка, косите очи и љубовта и страста кои ги покажува спрема мене не можат да ги избришат ни 100 килограми (фигуративно кажано де, да не претеруваме :!:).
    Туку јас едноставно не се чувствувам добро во сопственото тело ;(.
    Мислам дека и тоа е најголема причина некој да е на диета, незадоволството од самиот себеси.

Ама може да влијае и на врската, во случај ако почне стомакот да пречи при водењето на домаќинството :rofl:.

Мм се јави дека ќе одаме за Ср (во Радовиш сум мажена @duffi :)), ама важно јас тука да исправам уште некоја крива дрина, оф брее (facepalm).

Туку го знаете чувството кога не знаете од каде да фатите да работите, и си СЕДИТЕ? :wasntme: (facepalm).

Црногорка бе 8).

Ај тука да редактирам, @vitamina со среќа нека ти е новата работа, многу money :P и пред се' многу да те исполнува :*.

Последна измена: 14 март 2016
    На duffi, Esmeralda-MD, galapce и 19 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Хај:hai:
    Ево мени, @monik55 вчера читав низ нетов, денес е чист понеделник, се чисти, пери и такви ствари, точно е.
    И јас посабајлечки фатив работа, викенд замина, се изнашетавме, бевме по гости, на роденден и тако даље..
    @mami blue честита крштевка малата жива и здрава да е само радости и убавини да ви носи..
    @Annath ..мила нека му е среќен роденденот на малиот, здравје, среќа успеси и многу радости да ви носи..

Јас арна, сакав да ви се пофалам и да ве почестам вака виртуелно бидејки за некоја недела ќе почнам да работам.
    images.jpeg images-1.jpeg
    Одсекогаш одбирав турболентен и работен живот, живот на свои сопствени нозе, свои пари в џеб и своја самодоверба, уште од мали години живеев продуктивно и корисно самата за себе си, така одбрав и да продолжам.
    Иако имав неколку месечен стен бај без работа и обврски околу документи и заминување пак ме јадеше црвот за работа и свои примања и покрај се и покрај ситуацијава. Еве веќе еден месец како сум овде, се навикнав, се привикнав, поднаучив нешто од нешто, запознав куп прекрасни луѓе кој што доблеста за несебичност и е јака страна, со еден збор веќе можам да кажам дека сум пролагодена кон средината, народот, начинот на живот, ориентацијата и се што носи еден живот. Завчера, на денот кога "помина" веќе првиот месец ми се јавиа одредени луѓе и ме израдуваа со оваа прекрасна вест, едвај чекам да почнам и да се присбособам кон се.
    Иако знам дека ориентацијата и самата ситуација може на почеток ќе ми бидат малку непознати и трсене, плус она што човек за почеток треба да го даде од себе си за да се покаже во најдобро можно светло пред луѓето со кој што работи јас секогаш ќе одам напред, без страв, без срам и со сите сили од себе си.. првиот впечаток и тоа како значи, а најмногу карактерниот однос колку што не толку самата работа.
    Не сум кажала сеуште на никој.. денес така ме поведе чуството за да кажам и да не кријам и стискам толкава радост во себе си.. сакав да споделам и да се искажам со сите вас.
    Па како го кроиме самите ние така ќе оди и ќе ни биде на нас самите нели?!
    Здравје.. уште некоја ептен ситна недела, колку да пројде овој месец и празникот(fingers).

Понатаму не сакам да откривам, тоа се првите впечатоци сега за сега, понатаму ќе откријам како ќе се одвиваат работите.

Денес сонце, убав и чист воздух, трева, зеленило и насекаде расцутени зумбули.. поубаво чуство нема од пролетта и таа нејзина магија сепак да завладее со нашата психа.
    :sun::f:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, duffi и 27 други им се допаѓа ова.
  20. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Сега ми текна на еден исто добар филм The perfect guy (2015) баш е опфатено се од муабетот за "тешките теми".

На duffi, Esmeralda-MD, Deemy и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.