Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Па види, поредокот веќе не наметнува мантии ... Така даа :wasntme: :D

На Annath, Lady Phoenix, MilaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Вичи ја откри темава (facepalm)

На bittersweet, Eli23, monik55 и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    177.697
    И јас се мислам да кренам рачна.
    Поздрав и убав ден :hug:

На Eli23, sanjaeva, DVAANGELA и 9 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Не стегај си ја душата, чедо. Не се гледаме в очи.:wasntme:

Бог ќе ми ти ги отвори портите од рајот...
    Од следната недела... Ќе переш секој ден. Слушај ми го зборот.:angel:

На Eli23, mareane, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  5. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    ЕПП

Ја носам колава сабајле на технички, во 8 сабајле, станата уште рано ранина, уште нерасонета. Давам документи, клуч, прашувам кога да дојдам, вика овој дека техничарот ќе му касни денеска. Чекај чекај да ми се јават, ич не сакам да чекам кола на технички. Си викам сега сигурно ја кршат за да ми се јават со сметка за се што треба да се поправи. Па да се потпишам тука, да тргнам мислите од глава.

@bittersweet овде се околу десет евра за пакла, така ли се вика од дваесет цигари, а домашните B&H се и по 12 евра. Не знам колку е противденарска, ама е бааѓи скапа отровачка, јас затоа шетам до континентот, Живела (Екс) Југославија, тој дел што е во ЕУ оти нема граница на колку пренесеш.

За играње на свадби боси. Одамна не сум била на свадба(дај бе поканете ме ама за озбилно некоја). Последен пат на нова година имам такво видено од момички. Кој не знае да носи штикли ич да не облекува. Мене тој тендонот од коленото до глуждот позади ми е соберен од носење штикли да мене во ниски ме боли грб и ме болат нозе. Плускавците се од неразгазување. Се друго е изговор.

За бивши. Сите бивши ги имам на фејсбук. Да не се мачат да ме манијачат :wasntme: Ниедна од невестите им не е поубава од мене, нормално (hollest)

За попустите во Нептун...да им каже некој и онлајн да кажат што е на попуст :!:

Друго, друго...што ќе ви кажев...ах да! Мислам дека Бриџит ја прочитав кажа, кога се разбудиш утрото после пијана вечер. Па како стареам послободна во пијанките, изгледа не само јас. Ви имам кажувано за групава жени од секое крајче на светов да кога се ставиме заедно сме „Само за лепо друштво„ кој ни е во близина нека се евакуира ако сака тишина. Среќа овој пат во куќа. За мене повеќе среќа дека ми е во близина па и тркалајќи се да стигнам дома, ако морам.
    Петок вечер. Почнуваме со коктели по рецепт. После саат време не мериме, турај отприлика. После два саата станеме креативни па мешаме по мирис и вкус. После ни снема од нешто па празни од што останало повеќе. Во овој момент да не гледа некој од страна да ни се чуди за што некоја од нас роварела по маркети тој ден за да најде џус од калинка. Се што не е барем 10% не се става во чаша...

Текила тајм!!!!!! |( Сол има повеќе на земја отколку на рака, уште помалку во уста.

Пуш пауза!!! Ама јас не пушам...абе излегувај надвор на пуш пауза и ти (facepalm)

Ај самбука, па памет да ни види човек, едвај стоиме а ја палиме :worried:

Раните саати. Мулиња. Земја - земја. Три дена се обидуваме да разбереме која последна испраќала, која кога стигнала дома, а како стигнала тоа не ни прашуваме. Да не се денешниве телефони и опсесијата со селфис, немаше да знаеме што сме работиле во тие некој саат, ситуација- камера без филм. Уште сум мамурлива ми се чини и алкохол не можам да помирисам. И од ацетонот за нокти во саботата ми беше тешко. Ама не се жалам, се фалам дека можам уште да беснеам, не се давам така лесно.

И така :)

На MacenceEna, Mrs.Bass, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ne znam koj neknja prasuvase za patarini vo Germanija za da ja tagnam,vcera prasav eden kamiondzija i kaza deka ako praka nesto moze samo na vozacot da mu dade nesto,ako pobara i ne e dolzna da plaka patarini,a jas ke i kazam ni carini.
    Inaku paratinata vo Germanija od edniot do drugiot del bila okolu 100e, 10-12centi na kilomenatr ispagalo.

Последна измена: 21 март 2016
    На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::headbang:

На Lady Phoenix, Eli23, DVAANGELA и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Богохулничќи, покајте се за да не одите во пеколот. Вечерва обавезно да се причестите и да го баците крстот за да се избавите од гревот што го направивте денес.
    :) :) :)

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.310
    Допаѓања:
    278.325
    Цел ден велам сега ќе седнам да зирнам на темава,ај уште ова ај уште она.И сега дојде редот.Почнав од почеток ама не морам прво да си пишам :Се утешив кога ја читнав Рефи дека се повеќе време и треба да се одмори после рмбање по дома а јас мислев дека само до мене е.А и би додала дека мене се повеќе време ми треба и да сработам тоа што треба.Ако порано за пола ден бришев прозори,завеси денес цел ден го изгубив во тоа . Ама и повалкани никогаш мислам не ми биле.(facepalm)Навистина ептен ја запоставив куќава овие 2 -3 месеци.Ама тоа е викендите а и по неколку пати преку неделата сум кај старите таму готви,чисти и после немам сили за кај мене.

Вчера ве читнав ама не ми се пишуваше,цел ден ми беше никаков.Отидов да оддадам почит на еден премногу рано згаснат млад живот и навистина човек да се разочара од се.После такви настани само се освестуваме колку се друго е неважно освен здравјето и целокупноста на семејството.

Денес пак на работа счушнав неубави муабети(да не речам трачеви) за блиски во моето семејство ,а јас па ко од манастир излезена не, не во наша фамилија тоа не ,не верувам...Се јавува мајак ми после и викам а бе вака и вака нешто слушнав и таа па да ,имало нешто...А бре жено аман што не ми спомна да знам како да се понашам кога ќе слушнам вакви муабети да не се правам ко од марс падната.
    И да додадам дека навистина сиот овој хаос во кое се наоѓа општеството наше мислам придонесува за да се развие се повеќе неморалот кај луќето.Жално на кај одиме...

На Lady Phoenix, mama89, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ај неморалот на тие што го прават него оние кои им го берат гајлето?!

На Lady Phoenix, mama89, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    Некако ова ми боде очи:|
    Не ми е јасно зошто возрасни луѓе треба да се понашат некако специјално заради постапките или приватниот живот на други возрасни луѓе:?:

На DVAANGELA, JuLleE и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.310
    Допаѓања:
    278.325
    Па без врска е кога ти кажуваат нешто што се случило во твоја блиска фамилија а ти од што појма немаш за тоа уште ги правиш дека те лажат ,измислуваат трачеви ...тоа ми беше муабетот.

На Lady Phoenix, DVAANGELA, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    @imelda амор некни колку испуши/вме (facepalm) не пушела ејјј:rofl: мала шала. Еве следен пат ти доаѓам со една кутија да си знаеш. @bittersweet еве кажа имелда, ако почнеме по бритишо да пушиме готови сме со есапот. Туку ете ние така вака се снаоѓаме некако за цигари :lol:..

Едвај си дојдов од пазарење, едвај. Ама пак многу работи ми требаа шта чеш нова куќа тоа е.. плус работна облека плус намирници = на буквално празен џеб :tmi:(facepalm)..

Правам макарони во фурна со сос од печурки и лукче:emo:

На Lady Phoenix, mama89, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Auuuu @vitamina na covek da mu e merak da te cita, samo vakva vesela da bides.
    @Deemy bre devojce od koga mislam da ti pisam bre ko manekenka si, ko ripce, kakvo slabeenje.

На Lady Phoenix, bittersweet, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 4 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.622
    Извини што ке прашам но за Томи да не зборуваш? :(
    Ако се работи за друга личност се извинувам

Не пишав ништо од сабајле искрено безвезе ми станува да читам само за и околу секс.Ко да нема други општи теми па згора на се истите се поврзаа со цркви манастири и бог :envy:

На Lady Phoenix, mama89, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    (y) :handshake:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Фала на комплимент :$ :)

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Уште тука ја немаше:rofl::rofl::rofl:

На Lady Phoenix, mama89, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Да се јавам јас подобра сум.
    Се изнаплакав поштено, на дм му се истресив, нешто ми рече па ко го подбрав :devil: и исклучив телефон и си легнав.
    Сеа сум како нова :angel:
    Смислувам зборови за извинење оти стварно бев безобразна :tmi: секој совет е добредојден :lol:

Не прочитав ништо по назад, ме фаќа мрза :worried:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lady Phoenix, mama89 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.310
    Допаѓања:
    278.325
    Да ,за Томи пишувам,навистина жално,немам зборови:(

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.