Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Јас на младенци имав шестмесечно бебе. Напредна невестава, што да се каже :D

@vitamina честитки и од мене за вработувањето. Нема полошо од тоа човек да седи неангажиран! Особено ние на +-40 што сме во најпродуктивно доба :D

2. referentka

referentka Moderator Staff Member

DOBRO UTROOOI
    Aj da Ve vidam sega...dremete navecer tuka,sega covek nemoze da ve razbudi.
    Kafe piena.
    Tusirana.
    Od wc pisuvam a mm vika "so titka taka"?:wasntme:..demek,pisuvas????
    Jas-neznam...pojma nemam:rofl::rofl:
    Vi posakuvam ubav den bez nitu edna nervoza.
    Kafe nemozam da stavam,od telefonov nemozam bas sliki da redam.
    Se citame

kjukli, promeneta, Strumka22 and 33 others like this.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Добро утро и од Чучу тв.:yawn:

4. Kate41

Kate41 Истакнат член

Ај добро утро и од мене, гледам за купаќи сте збореле, јас со години не одев на плажа ради стрииве (facepalm) и на крај мм ме натера ми вика што ти е гајле за другите, еднаш ги гледаш, тие поарни да не ќе бидат, и јас фино лепо си купив дводелни и си влегов во Охридско езеро :rofl: налет друго изгорев ко рак. Ајдее бујрум на кафе и не се карајте, на вакво убаво време седнале и се караат место да шират позитивна енергија, ќе ве расплескам :!:, бидете умни. Ајде убав ден на сите :wasntme:

5. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Добро утро :yawn: !

Темава во последно време, се повеќе на бучкуруш ми личи :lol: и се потешко ја следам.

Кафе кој сака ?
    FESpring13EspressoCollage.jpg

3f5b0605-e789-4985-8c31-184e42c8f1b3.jpg

Убав дена на сите ! :bow:

kjukli, ALISA0000, promeneta and 31 others like this.
  6. Kate41

Kate41 Истакнат член

Јас сакам тоа третото за мене :wasntme:

7. joy1

joy1 Форумски идол

Добро утро
    Шлакнав шминката на мене и спремна сум за новиот ден.Кај нас денес е пазарен ден што значи гужва низ град и нервозни шофери :D

Патем вие кога возите пцуете,титкате на оној пред вас?

8. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

И мене :) поздрав и тебе :)

9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Да се пријавам на рецепција:lol:, децата играат во двор, моите и на брат ми, јас со кафето и цигарчето со едно око нив ги надгледувам со другото да прочитам што сум пропуштила од вчера.:lol:

Има и тука на пазар продаваат од којзнае каде цигари, кутија 10 долари ама кога има, кога нема и ги баталив, не ми прија да менувам нонстоп цигари.Има и тутун а и готови цигари од тутунот 30 долари за 100 цигари ама отров се, јаки, јаки, од еден дим во несвест да паднеш.
    Кај мене не смеат ни да се рекламираат цигарите, секаде стојат затворени, не смеат да се изложени, сите кутии се исти, зелени, од оздоле пишува кој бренд на цигари се, освен дома скоро секаде е забрането да се пуши, ептен се против пушачите, не умреа со секакви закони и казни.(facepalm)

Носам секакви, дводелни, едноделни, шорцеви со горен дел, како сум расположена такви носам, имам едни едноделни од дете ги носам, уште ме збираат.:lol:
    Лузни, музни, стрии не кријам, каква сум таква сум, нема поента да си ја измачувам душичката дали некому му сметаат лузните што ги имам, одам на плажа да се забавувам, пливам, не да се замарам дали некој ќе ме гледа каква сум.:)
    Кога бев во Мк со братучетка ми бевме до Охрид, она се бањаше а јас дека трудна не, седев со шорц и маичка, ми дојде топло се соблеков нагоре, лелееее кога дотрча братучетката да сум се облекла срамота од луѓево што ми се гледал резот огромен до операциите, да сум седела со маицата покриена.(facepalm)
    После за инает цело време шетав со мевот гол да ми се гледа резот.:wasntme:

Шега на сопствена сметка е едно, ситење на туѓата мака е сосема друго, за греота си ако не разликуваш кое е кое.:?:

Val-Dim, Peco, kjukli and 35 others like this.
  10. referentka

Признавам, од време на време забегуваме.
    Еве да Ви се извинам, и јас понекогаш знам да скршнам и да застранам со муабети.

Темава колку што можам да заклучам е планирана за пишување постови за секојдневие, за убави работи, за проблеми кои не мачат...за консултации во врска со дадени животни ситуации..
    Ама не и за подбуцнување, надмудрување, јавни навреди, исмејување...
    Секоја од нас има секакви моменти во животот, така да неможе секогаш розево да се пишува.

Ситењето на туѓа мака, знаеме сите кон што води...карма ис а бич .
    Затоа, да бидеме претпазливи барем малку, да не се вреѓаме.
    Не сме сите исти овде, а тоа е баш убаво за да чуеме и вакви и такви мислења.

Доста мудрував :nod:

Пијам чај...со ѓумбир во прав....љути-растура :puke:

Eli23, Val-Dim, Peco and 37 others like this.
  11. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Добро утро.

Јас го бирам второто кафе од првото сликО, @Abrakadabra. Јадам и ред швајцарско чоколадо.
    Ѕиркам мејлови и еден проект меркам. :wasntme::$

@vitamina , витаминке, нема мор ништо на виберо, пробај пак. :angel:

12. vitamina

vitamina Форумски идол

Добро утро, кафето цигарето раат уз вас, се дотерав и каде и да е одам. :D Денов прекрасен, конечно се гледа пролетта иако температурата е минус во моментот сепак подобро е сонцето8).
    Ви благодарам на сите за честитките:f:..

@bittersweet претежно цигари имаме од македонија дека тука грото од народот си оди на месец да така испробани се :) цигари од околни продавници не купувам. Е сега ако ми притреба нешто плус имаме тутун чинам германски е го донасаат и гледам дека грото народ пуши од истиот да така раат глава од фалшеви и тракатанци. Од фри шопот земаме марлбор претежно.

Морам да кажам дека дискусијата од вчера повеќе нит ја можам, нит можам да читам и да реплицирам. Еден златен игнор удрете ако сакате да се вртат добри муабети и да не ни ја заклулчат темава, не се трујте и не се напнувајте да дискутирате за безцелни работи. Точно дека секој може да пишува, но, со усул бе|( овде го нема да така игнорот е најдобра опција во ваквите случаеви.

Одам јас, поздрав и убав ден:sun:

Eli23, Val-Dim, Peco and 27 others like this.
  13. ninja35

ninja35 Форумски идол

Само што помина прочка..сега ќе чекаш догодина...:!:
    @joy1 праша дали кога возиме и типкаме на телефон... јас зборам, пишувам пораки, пратам социјални мрежи, меѓудругото и учествувам тука...се тоа додека возам...:$
    (facepalm)
    Знам...не е за фалење...ама сетрудам да не сметам на другите учесници во сообраќајот и внимавам на се...колку што може да се внимава.
    Сега сум добар...кога пушев,ја држев цигарата во уста,во една рака кафе, со другата возев и повремено го чепкав телефонот...најчесто кога стоев на семафор...
    Денеска сум нешто посебно расположен за шала...а тоа.по правило кај мене значи шалење на туѓа сметка..затоа не ми замерувајте...
    Ај добро утро на сите

Eli23, Mekuska, promeneta and 22 others like this.
  14. MilaP

MilaP Форумски идол

Dobro utro zencinja
    Sinko odnesen vo gradinka,kafe ispieno pa na red se obvrskite niz grad...
    Sinoka si spremiv alista za denes sprema vcerasnoto vreme,denes veter duva,ladno..ke treba sega drugo da smisluvam |(

good-morning-have-a-nice-day-coffee-time-graphic.jpg

Eli23, kjukli, Mekuska and 25 others like this.
  15. referentka

Не возам јас...уставри ретко..
    Многу сум дисциплинирана.Не псујам.
    Али затоа ,,личниот шофер,, - вози и ,,крпи,,...свири...
    Многу внимава и го нервира кога други не внимаваат.

Eli23, Mekuska, Abrakadabra and 17 others like this.
  16. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Добро утро женски и од мене..станата рано рано ..пиена кафе , моментално на чај се префрлив

купаќи носам и едноделни и дводелни...и јас ко @VladeMila се осеќам како кит ама пак не се срамам , каква сум таква сум...ако на некој му сметам нека не ме гледа, битно јас си уживам и си се шлапкам во водата..раната од царскиот не ми се познава од купаќите :D стрии на стомакот немам поминав без нив во бременоста8) имам вакви Арена од факултетски денови и ги обожавам

во врска со муабетот на @joy1 , возам и пцуам свирам викам :P:$ ако ме нервират отварам и прозор(facepalm)
    мм вика дека сум била ваква во кола кога ме нервирале :devil:

ама затоа внимавам многу, гледам да неправам прекршоци, пропуштам пешаци, не зборувам на тел никогаш додека возам, ама затоа од кожа ме вадат паметњаковци кои застануваат каде стигнат, си прават муабет додека чекаш позади , вртат без давање сигнал итн итн...:@

VladeMila, Eli23, Val-Dim and 28 others like this.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Леле јас колку пцујам...(facepalm)
    И тоа какви сочни пцовки и клетви мавам...ама не можам, посилно е од мене...:^)

Eli23, DVAANGELA, kristina.k and 8 others like this.
  18. referentka

Секакви будали има во сообраќајот.
    За обична псовка може да излезе и да те претепа.
    Имам еднаш изгледано такво филм, една девојка ради покажување среден прст беше изнатепана и искубана од еден батка.

Eli23, DVAANGELA, MilaP and 10 others like this.
  19. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

@ninja35 леле леле не дај боже да се сретниме во Скопјето и да те видам у кола рака надвор од прозор , и да правиш муабет па и пцовка сочна на кај мене:D, е тогаш застанувам излагам од кола :swear: и :muscle:

хахаха сама се смеам каква ситуација си направив

само не дај боже да се затепаме, да не биде после како филмот од @referentka

Eli23, kjukli, Mekuska and 22 others like this.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Како е кај вас времево?!
    Чмаам на прозор сонцево, птиците како црцорат се тоа ме исполнува... некој кажал дека не е до времево ама е! Дефинитивно! Времево и тоа како не менува во расположение и душа:)

Eli23, Val-Dim, kjukli and 17 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.