Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Deemy

Deemy Популарен член

Добро утро друштво :)
    Денес убав пролетен ден, Младенци и на тато роденден:)
    @Eli23 и @monik55 Среќни младенци, цел живот да сте среќни и заљубени :)

Јас денес имав обврски сабајле рано но ги одложив :^) па сега се наспав убаво и од денес планирам да се вратам на обврските ми се собра се на куп и учење и се.И огласи за работа листам зошто не се издржува веќе :( Исто и на режимот треба да се вратам, помина свадбата и од тогаш ниту сум вежбала ниту пазам што јадам, вечера благо ми е, ама планирам да се вратам на здрав живот пак.

Имајте убав ден :) Јас отидов да каснам нешто и кафе да си направам:)

Eli23, Val-Dim, friendy and 19 others like this.
  2. vichy

vichy Истакнат член

@joy1 moeto vozenje e nesto nalik
    CLU.gif
    p.s.od tie pricini ne soferiram.

Eli23, Val-Dim, kjukli and 6 others like this.
  3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Еве сум :* :hai:

После многу долго време, ама тоа е :) Жива, здрава, се е во ред, сите на број.....:D

Не можам да читам наназад што се случувало, што е многу, многу е :) Мал update некој да даде? Сите добри и убави? :*:l:

Eli23, Val-Dim, friendy and 21 others like this.
  4. papillonP

papillonP Популарен член

Добро утро и од мене.
    @monik55 @Eli23 и на сите тазе младенци честито празник.
    @vitamina тебе честитки за новата работа.

Возач не сум, сеуште немам полагано, но и кога ме возат сум многу внимателна, ако се вози брзо одма кажувам да се намали малку брзината и мислам дека кога би била возач би била уште повнимателна додека возам. Инаку немам некоја желба за полагање возачка, не знам зошто.:?:

За балетанки мене ми е уште рано што знам бар со ова лудо, непредвидливо време, а инаку ми се омилени обувки и ги имам толку многу што не стигнувам да ги носам сите а ги носам сите годишни времиња освен зима.:lol:

Купаќи имам и носам само дводелни. Не сум раѓала сеуште, немам стрии, целулит па слободно си се фрцам со нив на плажа.:rofl: За понатаму може и едноделните да влезат во шема, што знам.(poolparty)

И така.
    Додека го пишувам постов ми се јави другарка па да се спремам и одам на кафенце.8)

Имајте убав ден.

Good-morning-coffee-and-cookies.jpg

Eli23, Val-Dim, Peco and 24 others like this.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Evo meni opet !
    Ne sum zavrsila seuste rabota,dremam kaj majka mi na rabota i gi cekam rezultatite od krv...mrazam bolnici,pa i eden narod sto sme .. imase 2 majki so bebinja,ednoto sigurno nema ni 40 dena,pokrieno bese preku glava i cekaa red poveke od 1h,nikoj ne sakase da im dade prednost.
    Sestrite 100pati ispadnaa da vikaat pacienti pa uste im vikaat ke si cekate red majki.. (facepalm)
    Se iznervirav :envy:

Se smetam za primeren vozac,ne samo toa sto ne pisam na mobilen ne ni se javuvam koga mi zvonat.
    Ne sviram osven ako nekoj ne pretera,pcuenje, kletvi uste pomalku...

Tatko mi me smetase za los vozac,golem panicar sum..dokolku se ispanicam krenam race od volan i oci zatvaram ..od koga se zabodiv vo kola so cevki veke ne go pravam toa..:shake:
    Za rabotata da bese polosa i tatko mi bese so mene..pa uste se pravdam deka covekot e kriv so ne se trgnal,veke covekot ne se kaci za jas da go vozam,dodeka ne se razbole..a i mm ne saka jas da go vozam :tmi:

Monik jas denes si oblekov za prvpat baletanki,i niz grad kaj nas nosat ne gledam zosto da e sram..
    @monik55 @Eli23 i na site sto ke slavat denes

srecni-mladenci-krst-sa-detaljima_resize-876x1024.jpg

Last edited: Mar 22, 2016
    Eli23, Val-Dim, friendy and 30 others like this.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Добро утро и од мене :)

Демек Пролет, треба да е убаво ама тука ветар дува и тоа е.

Јас сама дома, тв не ми работи, вчера на сред филм чкрипна нешто и се исклучи :| и сеа ќе го чекам брат ми да го ѕирне, џабе не учеше за тоа :D компјутер исто не работи, за скитање по ветров ич не сум и така после сум на буцки :worried:, ќе си бројам овчички :P

@vitamina честитки новото работно место мила :f:
    @Eli23, @monik55 и @duffi честит празник, уште долги години поминати со вашите сакани :hug::hug::hug:
    Е многу сум осетлива на вакви теми бе ;(

Друго...:?: се трудам да ви пишам нешто убаво, позитивно ама слабо некако а :$

Аааа да бе, ете за купаќи ќе пишев (facepalm) ушште синоќа сакав ама си реков ај утре.
    Сакам дводелни ама горниот дел од вратот па малку до под грдите да биде скроз затворен, исто и јас ко @galapce имам лузни и сакам да ги скријам.
    Не сум била ни на базент ни на плажа повеќе од 4 години сигурно :tmi:
    Луѓето се ептен безобразни па те гледаат, прашуваат и затоа избегнувам.

Да станам да си направам доручек мама не е дома, свекрва уште немам фала Богу :lol: па морам сама.

Last edited: Mar 22, 2016
    Eli23, Val-Dim, friendy and 24 others like this.
  7. galapce

galapce Форумски идол

За еднабобична кајгана со урда за еден човек има многу работа.
    Миеп тавчето,пластичното кај што стоела урдата,пошто завршила,тањирчето кај што си ги мешала јајЦите,па таа во која си јадел.
    Со еден збор,цел умивалник садови. Исти пари ке ти испадне да излезеш некаде на појадок,ама ај излези де.
    Моник и Ели,честит празник. Честит да е и на сите што ќе го слават денеска.

Eli23, kjukli, Tajnaotrovna and 18 others like this.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Добро утро! Легнав со главоболка, се разбудив со поголема. :|
    @Eli23 @monik55 и сите што слават, честито Младенци, вечно да сте заљубени и среќни.
    @vitamina честито вработување!
    За возење јас не сум возач, немам ни возачка. Имам страв на подолги релации од секогаш, се препотувам дури ако се вози побрзо. А ме кочи многу, друго е сам кога имаш потреба да си одиш со кола, друго е со такси или автобус.

Eli23, Peco, Mekuska and 18 others like this.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Добар ден ,јас сум Луничка од денес и со пемпеле депресивно анкциозна.Ќе си ја дружам и онаа тема.
    И со 2 кутии лекови.
    Се отворив пред докторката,се исплакав како кишна година што се вика.Жената е навистина пристапна и мила...контрола за една недела.

Среќен празник на сите млади на темава а зошто да не и пошироко.На Витамина честито вработување.
    Денес се прават младенчиња ама изумив да купам мед.:fubar:
    Коа возам максимално сум сконцентрирана,не зборувам на тел...ама сочно пцујам како кочијаш на несовесни возачи.

10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ок Виши ти си јадницата што ние душегрижнички со милион проблеми со свекрвата те нападнавме, ај сега качи ги нозете во вис и уживај, само дај жити се смени ја плочата што ти е на рипит.:wasntme:

Казните за возење и зборење на телефон, пишување пораки, возење дете без седиште се огромни така да не си ја рескирам возачката.
    Зборам некогаш зошто телефонот ми е синхронизиран (мислам така се вика:wasntme:) со колата и се јавувам само на мм, инаку избегавам и тоа да го користам со децата во кола.

Пцујам, викам, свирам ама пробувам да се контролирам пред децата зошто се како папагали па си слушам после мамето да титттттт, п.м, да ти е*ам матер и се по список и поарно да голтнам него да ги учам да бидат бетер кочијаши од мене.:wasntme:
    Највеќе ме нервираат индијците и кинезите, врска да се немало од возење, па кога ќе им се пуштам да пцујам, добро е што на македонски пцујам инаку и мене може да ми се случи некој да ме натепа, еднаш ми се погоди еден македонец на семафор, јас си пцујам бетер од кочијаш, тој ме погледна и ми рече леле исто како да сум во Мк, браво бе девојче.:lol:

Честито младенци на @monik55 и @Eli23 , вечно да сте среќни.:hug::hug:

11. referentka

referentka Moderator Staff Member

Од секогаш ме интересирало како е ,,таму,,
    Кажуваш што осеќаш или и проГлемите ???

12. duffi

duffi Форумски идол

@Umbrella22
    Амбрелче сеуште сум само верена. Здравје догодина ќе славам Младенци.
    Како и да е ти благодарам и те :hug:.
    Ќе се наредат и кај тебе коцките.:)

Инаку носам само дводелни купачи-бикини. Монокини до сега сум немала.
    Имам неколку пара и скапи и ефтини.
    Кога мајка ми ми ги купила првите купачи со цела радост , ми биле големи. Па плачки , како детето никогаш нема да и порасне.:D
    До ден денес стојат и ги позајмува на малите внуци од братучетките. Не се мрднати.
    Денешните Лиска немаат врска со тие некогаш. Тие што ги имам веднаш им попушта ластиката од солта или избледуваат.

Eli23, mareane, kjukli and 14 others like this.
  13. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Добредојде официјално во клубот, Луничка. Се надевам дека за брзо време ќе се опоравиш. Грлото дефинитивно од тоа ти беше. Сакам да ти пишам веќе извесно време, ама изумувам. :hug:

Патем, ќе излезам на прошетка малку, убав е денов, не се седи само дома. И не гледам зошто да не се носат балетанки. Како се чувствувате - така облекувајте се, не ви треба потврда од други. ;)

Eli23, mareane, Peco and 20 others like this.
  14. Deemy

Deemy Популарен член

Се по ред, и јас имам одено.. да :( ама не сакав таблети да пијам и баталив по некое време :^)

15. galapce

galapce Форумски идол

Забиравив.
    Не пцујам воопшто па ни кога возам.
    На телефон не зборам евентиално на интерфон ако морам да кренам,или кога веќе влегувам во градот вртам на моите за да кажам дека сум стигнала,пошто се плашат дека се возиме со мали.
    Се плашев и јас ама тогаш не се нафаќав ни да возам,веќе не.

mareane, Peco, kjukli and 13 others like this.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Kazuvas se sto ti lezi na dusa...dokolku se otvoris i ja prifatis situacijata ke bides podobro,ako ne...ke tapkas vo mesto...

mareane, Doozy, Bozica1980 and 8 others like this.
  17. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ами како оценуваат дали си ,,неарна,, и дали ти требаат лекарства ?
    Може откога ќе се искажам да ми помине нервозата
    Не ми е многу јасно.

mareane, Annath, Esmeralda-MD and 2 others like this.
  18. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Еве Рефи, јас ќе ти одговорам, долг стаж имам. Мислам ако не е проблем.

Одиш, те прашува што осеќаш, па треба да објасниш се' до ситница, па те прашува во какви ситуации ти се случува тоа, па те прашува дали имаш некои проблеми во животот (кој нема?), па од кога почнало, кој настан ти бил тригер за такви симптоми, бла бла... И понатаму низ сеансите навлегува подлабоко во детали, па се случува да си плачеш цела сеанса, да не можеш да збориш од липање, па како ти делуваат лековите и така... Генерално...

19. MilaP

MilaP Форумски идол

Vo skoro site slucaevi davaat lekarsta,tvoe e dali ke gi pies ili ne.
    Ke proceni,ako pojdes kaj dobar..uste od vrata ke te proceni dali si za kaj nego ili ne.

mareane, Doozy, Annath and 7 others like this.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@lunicka слична дијагноза имаме ;) немам пиено таблетки, после еден разговор сум одлично долго време, некогаш е доволно да ја отвориш душата пред некој и проблемите изгледаат помали.

mareane, Peco, vichy and 8 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.