1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    101.452
    Па како да ти кажам,женава спрема мене се постави другарски,ме праша на што се жалам,досегашна терапија,ме праша дали сакам сега да зборувам за тоа што ме мачи,или во некоја друга прилика ...и после си оди едно по друго спонтано.Барем јас така го доживеав.
    Некогаш и не требаат лекови,ама јас да го немам овој проблем со грлово може и никогаш да не сум стапнала таму.Така да едноставно морав...

На mareane, Peco, Mekuska и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Хахха неарна, јас мислам дека пихијатрите се понеарни од нас, како па ако имаш конкретна состојба, анкциозност, депресија, фобија и разговор и терапија со таблетки или ако немаш нешто конкретно ќе ти дадат може нешто по лајт :D
    Мислам дека се е до главата и се од нас самите зависи, но понекогаш разговор помага, а во екстремни случаи како што набројав мора и таблетки.Јас веќе не би одела на психијатар, кај некој добар психолог за разговор може.

На Peco, anel, vichy и 4 други им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    јбг...статистиката вика дека не си во право...бидејќи за мојот 22 годишен возачки стаж во неколку разни возачки категории и околу 300 000 поминати километри имам само еден удар во задниот дел од колата и тоа мене ме удри друг а не јас...
    за разлика од други...
    и не дозволувам да дојде до таа фаза, да ме запре полиција...па да мора да се објаснувам со некој зелен џандар, кој сум и како сум и зошто сум направил нешто, едноставно, не правам прекршоци од аспект да возам брзо, да поминам преку полна линија, на црвено....и плаќам паркинг а не се паркирам на тротоар или улица....
    ама затоа и немам разбирање на работа кога некој ќе ми рече "застанав на минутка" .... и ја наплаќам минутката 150 евра..:smirk:

На stetoskop, mareane, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Greska si..Dokolku ne bese psihijatarot nikogas nemase da ja prifatam bolesta na sin mi,ni pak ke znaev kako da se nosam vo teskite momenti vo zivotot.
    Mene mnogu mi pomogna.2 godini posetuvav,posleden pat bev pred 4 meseci po zagubata..
    Imam pozitivno iskustvo.
    So ogled na toa sto nas ne cekaat uste mnogu poseti..godini i godini se vo prasanje za sin mi da stane svesen za toa sto go ima i go ceka vo zivotot ne bi rekla deka tie imaat problem vo glavata.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, mareane, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Никој не ти препишува лекарства/терапии заради тоа што ти се скршил ноктот и липаш од вчера. Терапија ти препишуваат кога имаш едни исти симптоми подолг период во континуитет и не можеш да фунцкионираш „нормално“.

На Val-Dim, mareane, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Знам дека помага, разговорот најмногу, но дека има и од нив блесави има. Јас немам ништо против тоа имам одено и пак би отишла, тоа кај нас е табу, но е сосема нормална работа, наместо да затвораш во себе да побараш помош, понекогаш и само разговор ќе ти помогне, понекогаш и таблети.Јас бидејќи не сакам таблети и немам некоја конкретна состојба моментално, би одела на психолог само, а дека и психијатрите се потребни во многу случаи тоа си стои.

На Peco, Mekuska, vichy и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Мене мојот психијатар ме врати во живот, буквално. На работ бев...

А како проценува дали си со дијагноза? На некој на лице му се чита, како што бев јас, а некој низ разговор и со објаснети симптоми.

Не е дека сите даваат терапија. Мојов е многу против лекарства, ама бидејќи бев во екстремна состојба мораше да почне со ударна доза (седативи) и многу мала доза ад која после ја зголемуваше. Така сега сум само навечер со седатив и сеуште со иста доза ад.

Разговорите ужасно многу ми помогнаа и ми помагаат уште. Човекот е многу реален и опуштен. Му го должам животот.

На Nalayan, Val-Dim, mareane и 25 други им се допаѓа ова.
  8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    јас пак не можам да ги земам за сериозно психијатрите, најверојатно затоа што имам пријателка психијатар, па заради секојдневната комуникација не можам да ја замислам како некој што решава туѓи проблеми, знаејќи колку си има она свои проблеми кои бара помош да ги реши...

На stetoskop, julie77, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.039
    Тие што своите не можат да ги решат се експерти за туѓите :D

На stetoskop, friendy, kjukli и 18 други им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    101.452
    Значи кога сме веќе кај темата,за мене критична година беше 2006/2007 г.И криво ми е што тој период не посегнав по нешто за смирување,туку го поминав на суво.Е сега од тога до денес јас сум нон стоп под некоја тежина.Значи мозокот ми вергла 100 на саат зошто на мене,зошто така,зошто онака,зошто не постапив поинаку...Па и кога спијам спијам со кошмари,го сонувам тој период,настанот,ликовите кои биле тогаш инволвирани,некогаш повторно го преживувам ,некогаш е весел и смешен некогаш од страшно пострашно...значи мене толку ми е влезен во потсвеста,што постојано сум под негово влијание.Е сеге нели години поминуваа,работите се сталожуваат а мене стресот ме фати за гуша и не ме пушта.
    Така да мислам дека сум крива што и порано не побарав помош,се правев силна а всушност се срушив.

На Val-Dim, friendy, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.462
    Се чуствувам должна да се објаснам за @vichy .
    Како прво јас не ја исмејував ниту пак се ситам на нејзината мака. Не особено што имам слична мака и што минувам низ тежок период и тоа си дете. Таа четири години бара совети кои ги игнорира и баш ко на рипет е со проблемот кој многу лесно може да биде решен.
    Си пишуваш се за себе и бракот, сакаш и дете да имаш ама у меѓувреме велиш ќе се разведеш. И сега те исмејуват.
    Не драга само вистината ти ја кажуваат. Јас извенете ама не тапшам по рамо и сум искрена, па како сакајте толкувајте.
    Вичи е баш вака да ја подбере човек. Или нека молчи и нека ужива во бракот или биди спремна за секакви коментари.
    Многу од овде се обиделе да ти помогнат, со години ти се посветува внимание. Ти најмалку си запоставена и омаловажена.

На mareane, kjukli, danichap и 14 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.039
    Он топик.
    На психијатар не сум била никогаш.
    На психолог како дел од групна терапија за поранешната ``јача`` половина|(.
    Последниот пат кога ја видов она изусти штета....
    јас - се надевам нема никогаш повторно да се видиме :D

Психологот не советува, не решава проблеми, не ти кажува што треба да смениш.
    Он те сослушува и поставува прашања кои и даваат насока на дискусијата. Сам доаѓаш до сознанијата, сам наоѓаш решение за истите, сам донесуваш заклучоци.
    Он е само светлината во тој пат на осознавање.

На Val-Dim, friendy, Mekuska и 23 други им се допаѓа ова.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Излегов на тераса да испушам една цигара.
    Како ме загледа еден од другата страна на улицата, уште да прозбори.
    А вака стокмен, дотеран .... за свои 80+ години.
    Да му се множат.
    Може па на внук му ќе ме кажува :)

Добар ден на сите.
    Одвај чекам да заврши работново време.
    Тензично е :^)

...лоша работа ова во Брисел. Примитивци налудничави. :@

На green.eyes, Val-Dim, friendy и 21 други им се допаѓа ова.
  14. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    само да ве поздравам:hai: сите феминки од темава сте ми на посебен начин драги, и да ви кажам... малку порелаксирано^_^ не подлегнувајте на небитни провокации од одредени членки:).
    Да им честитам младенци на сите кои си чекаат:hug: и цел живот да ги прати среќа и бериќет :hug:
    И посебно сакам да ја поздравам нај позитивната и нај искрената @Val-Dim :hug:, те обожавам мила посебно многу сакам да те читам зрачиш со позитивна енергија:l:

На green.eyes, Val-Dim, friendy и 22 други им се допаѓа ова.
  15. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    хелоооуууууууу!

Ај да ми помогнете, барам сликар за роденденот и крштевката на беба, да ме упатите некој да познава фотограф? ама не од оние фенси студија, ко за свадба.

А нели некоја феминка имаше некој специјален апарат, па и држач си купи, колку што се сеќавам? :) Знам дека прави некои специјални фотогорафии, природа, ово оно
    Него да не случајно изрази желба да слика и ваков настан? За пари нормално:)

На friendy, mareane, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Не знам што се случува низ светот(facepalm) вести немам време да гледам нит совијални мрежи читам тоа ептен ретко уз маж ми ако ѕирнам и јас (facepalm) единствено што стигам е овде да придремам да се посмеам да така не сум запознаена со ништо сега за сега.

Инаку @Lady Phoenix јас сум често во Лондон, што од работа што од шетња, немам секогаш време, прилика и шанса да сликам, но :!: имам едно 200 слики направени сега за сега :D, бев на улицава вечер ако не заборавам ќе ти пуштам слики секако со специјална посвета :) само за тебе!!!

Денес ќе бидам вредна домаќинка има се да исштиркам ветувам :devil:.

На green.eyes, friendy, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  17. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Заборавив да кажам дека ја обожавам и тоа премногу @bittersweet,верувај многу ме релаксираш и ме полниш со енергија читајќи ги твојте прекрасни постови:hug::hug:

На green.eyes, friendy, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    @monik55 @Eli23 честитки!!!
    Живи здрави и вечно заљубени да сте си!

(Пс: ако не е темава нема да знам ни кој празник е ни што делник е (facepalm))

На Eli23, friendy, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  19. srekjnazena

srekjnazena Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    96
    Добар ден!
    Јас само да се јавам на рецепција тука сум!
    Абе многу пишуваате,реферати цели ќе уклучам да ве читнам читај читај не се дочитува ама тоа е знак дека владе пријателство помеѓу вас :!:
    @monik55 @Eli23 честито младенци!:party::l:
    @vitamina честито вработување :clap::beer::^:

Иии ајде @Eli23 @vitamina @monik55 што нудите за частење? Или јас пропуштив?

На green.eyes, Eli23, friendy и 14 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Јас частев :!:

На Eli23, Peco, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.