Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.662
    Добар ден!

Денеска едниствено чистењето и правењето ручек ми тргнаа од рака, се друго наопаку.
    Брзоплета сум, јазикот ми е 10пати побрз од умот...и кај да е ќе си го добијам за тоа, чуствувам.
    Што убаво време а јас го тупам. Љуљашки и туш поминати од дневен ред. Чував едно мое едно комшиско, поделија парче пица и се изнаиграа.

За возењето срам ме фаќа да пишам...не возам, не сум пробала и некако ич немам желба. А не треба така, знам. Знаете дека тоа може да ми е добра занимација, не сум размислила да се нафатам сериозно...

На green.eyes, Eli23, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Еееј и јас се симнав од истите причини...да не сме колешки:lol::wasntme:

На Peco, Lady Phoenix, Esmeralda-MD и 9 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @bittersweet а каде научи да пцуеш? :)

Едит. На македонски :)

На Eli23, mareane, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Денес ручекот од мајка стек и компири, а јас торта направив за роденденот на татко ми и така :)

За возење не возам, немам возачка, порано имав желба, сега немам, ама ќе земам часови зошто е потреба, инаку и јас како duffi сум суфлер кога ме возат и нервирам многу знам (facepalm)

На green.eyes, mareane, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    А имаше дуел во твојот Тинекс? :D
    Ај и да немало , колешки сме си , баш сакам. Јас само колеги имам :dance::dance:

На green.eyes, mareane, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Почнав пупе почнав :)

На green.eyes, Lady Phoenix, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Од сите помалку, татко ми пцуе ама со усул, нешто од него, нешто од нашинциве што ги гледам (слушам) во црква, нешто кога сум идела во Мк, сето тоа на куп дава кочијаш ама само кога возам и ако некој/а ме нервирал/а на работа па да не ме разберат.:lol:
    Инаку пцовките ми се од сите краишта на Мк, шаренило од пцовки, за срамота сум.:wasntme::lol:

На green.eyes, mareane, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас и @menelele скоро се пофаливме какви шофери сме (читај кочијаши) :rofl:

На green.eyes, Lady Phoenix, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.662
    Не се доискажав :lol:
    Многу сакам коли, еден период ги пратев сите новитети, сега не баш ама пак сум љубител.:inlove:

Не суфлирам никогаш кога ме возат, не давам инструкции и не се мешам кај што не ми е место. Многу сакам брзо да се возам(facepalm) На автопат особено]:) низ град не сакам да си играм со ничии животи.

На green.eyes, mareane, JuLleE и 13 други им се допаѓа ова.
  10. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Толку многу се пцуе во сообраќајов што никој веќе не го допира и нервира тоа.
    Јас свртев лист.
    Им се смеам ...кога ќе ги претекнам или стигнам на следниот семафор.
    Верувајте повеќе се нервираат.

На green.eyes, friendy, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    @Abrakadabra лајк за коментарот од постот, поточно првиот напишан ред (ме мрзи да враќам да цитирам)(y)..

И на мене темава ми е одлична на овој начин со подолг пост, суштина, содржина, тек на фунционалноста на денот, по некоја дискусија.. мераци за релаксирање на пријатни и лежерно попладне :D

И дај малку некој од овде нека има осет и усул... АМАН веќе!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Секоја тема е преплавена со еден единствен проблем|(. (y) @bittersweet .

На green.eyes, galapce, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  12. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Три пати од синоќа влегувам на темава и три пати излегувам. Чувствувам дека немам што да кажам, нити можам да се вклучам во дискусија.

Изминатите денови со гости и шетање, немав многу време. Од утрово неизвесност ме уби, имам пријатели во Брисел, додека разберам дека се добро, душа испуштив.
    Ги читам коментариве по порталиве и згрозена сум од некои.
    -"Треба ли да ја жалиме лулката на злото?"
    - Они кога ја бомбардираа Либија, Сирија, Србија што мислеа?
    ....
    И ред други во тој стил. Разочарана сум во човештвото, без малку емпатија или сочувство.
    Није ми дан, простете:(

Всушност влегов само да честитам на @vitamina работа, да ти носи задоволство исто колку и пари:party:
    @Eli23 , @monik55 , честит нека ви е празникот Младенци, да сте вечно вљубени:f:

На green.eyes, Eli23, Val-Dim и 26 други им се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @sanjaeva бев блиц во Тинекс,мирно беше:)па после до паркче.
    Тукууу,немаме „машка“ фирма во т.н. зграда...не сме комшики,колешки;)
    Епа @vitamina со среќа,со лесно,успеси да редиш и новчаник редовно да полниш. Се знае,првата плата на нас да ја потрошиш;)(highfive)(fingers)

На mareane, Lady Phoenix, MilaP и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Добро утро рефќе и ти благодарам за оваа ароматична порака дирекно од вц каде се раѓаат нај мудрите мисли. Еве и јас да ве поздравам и не не ставај сите во исти кош не сме сите спанќи. Јас си ја завршив мојата работна обврска и сега сум на пат за дома. Ме враќа еден другар со кола. Ме покани на кафе ама морав да одбијам не се оди после работа на кафе кај некој дома, посебно кога знаеш дека кафето е само изговор :) Него ај да не го тупам да одам да се истуширам ако ставила мајка ми вода да се стопли па може ќе ми текне и нешто паметно да кажам.

На galapce, duffi, MilaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163

WOW
    WOW.gif .
    Апсурдот на животот-во теми за возрасни има бетар од децата што се плукани во одредени теми ради детско размислување.Хмммм.
    А можеби иа така си оди тоа во животот како старее човек подетинува(аздисува да не речам).
    Изгледа не сум јас за овде.За едно 10тина години,можеби;)

16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Во Веце наутро пушам цигара, пијам кафе, се средувам...:!:
    Струмкееее вецето не служи само за ср*ње :rofl::rofl::rofl:...плус и перална има.. :nod:

На green.eyes, friendy, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    328.663
    Се вратив од работа ,бебето го успав и сега си ставив леден чај.За ручек и јас пиле и компир(наједноставното) :)

Утре чекам резултати од анализи за мајка ми.Дај боже да не е тоа во кое се сомневам.Неизвесноста до утре ке ме убие.

Купив и фарба ке се фарбам сама денес дома.Одењето по фризери не ми претставува ич задоволство.Чудна работа

За свадбата во недела уште ништо не купив :wasntme:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, green.eyes, Eli23 и 22 други им се допаѓа ова.
  18. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Јас и када имам,ух од кога не сум си ја наполнила,подзаборавив на тој релакс ритуал затоа после на клада ќе ме спалите што таква ми ти била звездата тука.Ај отидов јас да оплакнам гнасотиите од плувањето тука.^_^

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    За тебе?

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден :hai:.

Црвчето спие, мм спие, јас стандардно тука :).

Многу теми извртени, не знам од каде да почнам (ни концепт помага, ни ништо :drunk:).

Прво, да ја поздравам @Val-Dim :hug: и да и' честитам вработување на @vitamina :hug:.
    Второ, да им честитам Младенци на тие што слават :).

Сношти ве читав додека го заспивав црвчето, па ме насмеа кога и' реков: Ќе спие ли Мто или не?
    И она: НЕ!! Ќе говоре Мто :!:.
    Ме потсети баш на @vichy и на синоќешната ситуација кога не сакаше да престане да зборува :lol:.
    @vichy , и во друга тема ти пишав, голем проблем на форумот ти е кога ќе добиеш vetar u ledja (поддршка) од некој, ти почнуваш да леташ и навредуваш без да се свестиш дали некој ќе го заболи тоа или не.
    Можеше да си пишуваш тука за секојдневието без никој А да ти каже (се надевам не ти се секојдневието само мт и свекрвата).
    Можеби и ние претеруваме некогаш, ама и ти знаеш да го извадиш најлошото од некого, признај.
    Како и да е, се надевам дека ќе се вклопиш, има убава дружба тука.

И за мене пародијата на @Bridget од мојот пост ми беше класично исмевање на пост кој го напишав кога стварно се чувствував лошо, не на форумот, туку во реалниот живот.
    Беше прв, а ќе биде и последен таков пост :!:.
    Ама после си викам, па Трајанке нели се жалеше дека ти се невидливи постовите? Ете сепак некој ги читал и дури и пародија направил од него :clap:.
    Плус пародијата беше од @Bridget која е позната по тоа дека и на глава ќе стои, само да е контра, ама па затоа и ја сакаме нели?
    Некој мора и да не' освестува од време на време.
    А и јас своевремено напишав песна за неа, па сега сме 1:1 :handshake:.
    И така зад добриот коњ прашина се дига 8).
    Ама кога ќе станам и јас ПОПУЛАРЕН член, а не како сега ИСТАКНАТ, ќе и' вратам за тоа ]:).
    Ако не стане она до тогаш ИДОЛ :rofl:.

За психијатрите, убаво е човек кога има потреба да посети и психијатар и психолог, ама колку се тука стручни, компетентни и ДИСКРЕТНИ, не знам дали е најидеално решение.
    Сепак зависи од докторот кој ќе го одберете, а и од самите нас колку ќе соработуваме.

А за тоа што рече @joy1, дека се исмеваат и попови и калуѓерки, јас кусур ќе фатам на некој што го исмева само Бог.
    За поповите и калуѓерките вицовите не се ни вицеви, туку чиста вистина.
    Како вицот кога поп се давел во вода и еден човек сакајќи да му помогне рекол, Дај рака попе, дај рака попе.. Попот ништо. И човекот рекол, Земи рака попе и попот го фатил за рака и се спасил.
    Баш такви се поповите кај нас, само да земат, а за возврат ни рака не им се дава (може само некој муабет да си чуеш ако си се исповедал кај него).

Возењето е моја болна тема, посебно сега кога ќе останеме без возач, а кола имаме на располагање ;(.
    Ама пусти страв, џабе ми е што имам и дозвола и се'. Стравот ми е преголем, не знам како да го совладам :worried:.
    Секогаш кога сме на семафори ми текнува на овој виц:
    Дали знаете што е МИЛИСЕКУНДА?
    - Од моментот кога се пали зелено светло на семафорот, до моментот кога некој ќе почне да свири позади тебе...:rofl::rofl:.

Не пишав и некни за сестра ми како си поминала на гости за кои се спремаше психички цела недела.
    СУПЕР си поминала :wasntme:. Песни, чочеци, ора... (poolparty).
    Значи не треба да имаме пред време предрасуди за ништо, ама на кој ќе кажеш, она ти е заколнат расист :devil:.

Поздрав и до @imelda, уште чекам да ме прочиташ :P.
    И јас те читам редовно, чат пат и не разбирам баш што сакаш да кажеш, ама тоа што ќе го разберам ти е на место секогаш :hug:.

И за крај, чувството кога се мачиш да гледаш филм онлајн и ти коче ненормално, и доаѓа мт и ти вика:
    Па го имаме симнато овој филм на другиот компјутер (poolparty) :music: :sun:.

Поздрав, одам конечно да го изгледам The dressmaker, филм предложен од БРИЏЕТ :!: ( и од Луничка :))

:hai: :hai:.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, green.eyes, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.