Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Мореe да не сум на инекции и ја би мавнала 2, 3.... 6 чашки :d::d:

Јухуу од утре нема инекции :dance:ми дадоа Сумамед капсули и следната недела на контрола.

Во Среда сум во Скопје и така.

Ја не можам ама еве за вас, бирајте кој што сака..

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, anel и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Добро ќе ми дојде :!:

На Lady Phoenix, Annath и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.417
    Допаѓања:
    143.258
    Многу се плашам од вакви моменти со децата, веројатно за ќерката беше ова. А кај и да е ќе дојдат. Колку години има ќерката @sanjaeva?

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    101.514
    @sanjaeva aкo е зa ќеркa ти oвa...те рaзбирaм.Пред некoј ден и велaм нa мoјaвa штo се случувa немa сјaј вo oчите.Ме прaшувa oд кaј знaм декa и е тешкo a незaплaкaлa пред мене.Не знaм ни јaс велaм сaмo тукa нештo ме вoзнемирувa:l:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Tajnaotrovna, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.417
    Допаѓања:
    143.258
    Многу ми е страв од тоа колку ќе можам да им помогнам и колку ќе бидат отворени со мене на возраст од 13 до кај 16 години.

Мене лично ми беше многу тежик период, а мајка ми не успеа да воспостави отворен однос со мене. Се сеќавам дека бев многу депресивна и се чувствував неразбрана од никој.

И нема појма како ќе одговорам на тоа - всушност веќе и почнува еве веќе на 11. Кажувајте поискусни некое чаре...

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.359
    Допаѓања:
    261.748
    Таман од пелени куртуливме јас ги имам на Ариел дилемите. Многу сакам отворен однос деца родители ама дали ќе знам да го воспоставам е прашање.
    Линијата е секогаш многу тенка, не сакам да и бидам другарка и така да се однесува со мене а сакам да има доверба да ми каже што ја мачи.
    Секогаш му викам на маж ми да чуваме нерви за овој период...

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  7. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Nema zurka?
    Depresija-ah i jas ja pominav, ko ke se setam :(;( ma ne nesakam ni da se potsetuvam, da zaboravam sakam.
    Znaci edna e*ana situacija indirektno da mi vlijae tolku na psiha:((facepalm) uffffffff
    Na nikoj ne posakuvam takvo nesto, a mm uste nemoze da razbere kako toa voopsto moze da se sluci i nekoj tolku da ti vlijae na psiha.
    Za vozenje-auuuuuuuu:@ Otkako mi pomina porodilnoto i pocnav da odam na rabota sekoj den se nerviram. Neznam sto e so semaforive. Znaci navistina nemame kultura ni ko vozaci, ni ko peasci. Kocijas ne mi e ramen, pcujam, vikam , sviram. Vrv bese eden si zastana na prva lenta na najprometnata ulica, si pusti 4 zmigavci, si izleze od kaj sovozacot se svrte nakaj ulicata i se smee. Ama se gledase deka e asli seljak:@
    A pa pesaci sto minuvaat na crveno, osobeno stari koi edvaj odat, a neznam kade brzaat ili decista sto ne mislat so glavite:@
    Kostim za kapenje-dvodelen i poradi golemi gradi edvaj naogam soodveten. Strii i jas si imam, so zdravje da si gi nisam. Se izmeriv za na mama rezimot i mi vika dobra si, samo mese imas:wasntme: A imam od lani kupaki ne planiram da kupuvam novi.

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    101.514
    Јaс сo син ми веќе зaвршив сo пубертетoт,беше бурнo пoнекoгaш сo oстри збoрoви...ќеркa ми е при крaј и се уште нa мoменти е детенце нa мoменти вoзрaснa.Тежoк периoд имaме и трескaње врaти и вoдење инaет и груби нaвредливи збoрoви.
    Се нaдевaм уште крaткo ќе трaе.

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, anel и 11 други им се допаѓа ова.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.664
    Допаѓања:
    181.927
    Е јас сум тек у таков период уште два месеци ке правиме 13 год уфффффффффффф до кога ке трае?
    Па што прашувам додека едно излезе друго ке влезе у пубертет

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Сестра ми е 12 години и не знам што да кажам ХАОС :x
    Ништо не и чини, не учи, нервозна нема да кажам колку е, нема шанси нешто да и кажиш, одма вришти, се дери, лупа врати (lalala)
    Јас тие години ги минав по болници, ништо не изживеав, ни испаќања по дискотеки со другарки, ни скитање после школо, сеа веќе не ме ни влече тоа, сега повеќе сум за дома да седам со некоја тивка музика.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Tajnaotrovna, DVAANGELA и 12 други им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    101.514
    И oвa сaкaм дa спoделaм...не знaм кoлку oд вaс имaaт пoгoлеми децa кoи ќе oдaт нa екскурзијa низ Еврoпa...a oвие бoмaшкиве нaпaди се зaчестувaaт...некoјa дa гo спoдели стрaвoт...или непoтребнo се грижaм?

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, Petar80 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Ве читам секој ден ама некако немам што да напишам, се неубави работи ни се случуваат.
    Еве денес убав ден, младенци ама ние несреќни.... Немавме доволно финансии па бев принудена да им кажувам на луѓето да не доаѓаат.
    Се чувствувам како г*мно!
    Имам илјадници мисли што ми се мотаат низ главава ама неможам ништо да напишам, повеќе ке се повредам. Добро би ми дошла една сеанса, да се олеснам малку барем....
    Сакам ќерка ми да има се, да има убав живот, да не почуствува како ни е на нас, како живееме, сакам таа да порасне со љубов, многу љубов!
    Цел ден од дома не излегов, детево на тераса дишеше свеж воздух. Мислам дека ке пукнам дома затворена ама неможам да соочам со прашањата на луѓето радознали...
    Баш сум во неизлезна ситуација.

Ни на црква не бев.

Ова испадна пост на самосожалување, се извинувам однапред што сум негативка и ке пробам да се уклопам со темите.

Да разведрам душа малку.
    Како тинејџерка бев ужасна за слушање, јако им срце на моите. Од трескање врати, до пиење, шетање, абе секаде ме имаше. Само не посегнав по лоши работи, освен цигари, ништо друго...
    Ќерка ми ке ја чувам заклучена во станот ако се метне на мене.
    Купачи носам секогаш дводелни, и оваа година ако одам на ден два пак истите ке ги носам, не се страмам од царскиот.
    Не ми текнува што друго пишувавте а и доцна е.
    Ке мавнам едно цигарче на тераса сега, и онака сите спијат..

@monik55, @Eli23 Честито младенци

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, imelda и 24 други им се допаѓа ова.
  13. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Не ги праќјај :!:, јас да сум нема да ги пратам добро моево е уште мало ама сепак, татко ми што е стар сакаше во Франција да оди ама заради бомбардирањево не оди, не па дете да пратиш таму никако, додека не се осигураш дека е безбедно според мене :?:

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Брат ми ќе оди. 17 е, 10 години помал од мене. Баш денес разговаравме со мајка ми, се плашиме и двете. :|

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  15. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Mnogu mi nedostigase kujnata izgleda...2h zaglaviv tamu,planiram utre na rabota da mi dodelat medal za najdobra koleska :$
    10317788_846085518835696_7169566327187656631_o.jpg

Za ljubovta,prvoto razocaruvanje imam da pisam mnogu.Bolka,placenje,lupanje vrati nemase no se zatvoriv vo sebe.
    Majka mi nikogas ne vospostavi so mene nekoj odnos za da mozam da i se doveram,znaese da reci ajde ke pomine,sto ti e...
    Tatko mi bese drug,sedese i so casevi me slusase..me nosese vo slatkarnica .. kako malo dete (a imav mislam 16) i me razgaluvase..mnogu me razgaluvase..Mi nedostiga sekoja den...

Bombaskite napadi se starsni no dokolku e opasno veruvam deka ke se otkaze ekskurzijata.
    Jas bev i mozam samo da kazam deka e nezaboravno :)

Da si legnam jas..koga ke mi tekne deka za 5h treba da stanam mi se place,so ogled na toa deka ke mi trebaat saat-dva da se uspiam (facepalm)

Dobra nok :hai:

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, Lady Phoenix и 23 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    :sweat: :sweat: :sweat:
    Едвај ве исчитав.

Иначе и мене ме интересира зошто Нинџа има лакиран нокт?:o

Многу брзоплет ден,со многу дешавки и луге.
    Одамна не сум имала таков. Се потсетив како живеев пред да ги видам двете цртички. Па го викавме точка,па херојче,па галапче,сега и тоа вика мама и тато.

И јас се плашам дали ќе успеам да му пружам се како што сакам. Некако лошо ни тргна. Белки за брзо ќе се опоравиме.
    Вака кога размислувам,во следен момент чувствувам како да ми удрил некој шамар и ми кажал:
    Нели рече дека битно ти е само вашето здравје?
    Да,тоа ми е најбитно но сакам и колку што можам да му обезбедам лагодност за неговото растење а тоа утиче и на неговото и психичко и физичко здравје.

Луничка,одма има дејство врз тебе тоа од денеска. И тоа многу позитивно.

Знам дека не сум во право,и најверојатно тоа ми доаѓа како одбеанбен мехабизам за себе,но не верувам во депресии и анксиознист за која од форумов дознав.
    Без лекови но само јас си знам како и се што поминав последниве скоро две години.
    Ваљда ме креваше тоа што не сакав сама на себе да си признаам околу депресијата.
    Постпородилна само не беше. Имаше нешто повеќе. Може и сеуште има,незнам,не признавам.(fingers)

На Bridget, Tajnaotrovna, imelda и 25 други им се допаѓа ова.
  17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    91.920
    Цела ден нема да ми се јаде ништо ќе дојде 10-11 часот навечер и се ми се пријадува (facepalm)
    Па така си пасам марула навечер или се налевам со чај :|
    Јас кај мајка сум на гости -конечно :inlove: туку и денеска добив убави коментари од трачарки низ малото :rofl: побелена сум била(facepalm) ,разнежнета,разубавена,и најважниот коментар заслабена :$

Јас како тинејџер не бев лоша (според мене де) ама сестра ми да и тоа многу :lol: Јас најнормално си излегував без да се карам и да е лутам или да правам некои глупости е сеа имаше и по некои нападни ситуации ама ептен малку :)

Во врска со купачи не кажав ништо па да си зборнам и за тоа :) Никогаш не сум носела дводелни купачи не дека се замарам од други но едноставно не ми е убаво мене,не дека во целосни е којзнае колку разлика ама ете поубаво се осеќам а и постегнато :lol: Секое лето обавезно купувам нови купачи и цел одмор го поминувам без ич да ги облечам ,си ги носам старите неколку пара :D Повеќе сакам едноставни еднобојни омилени ми се црни секако, имам тегет со зелени кругови и лани си купив сиви и кога си дојдов дома ич не ми беа убави незнам како сум ги купила :D

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, Lady Phoenix и 22 други им се допаѓа ова.
  18. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ah Manuela, pa vredi li da se nerviras za toa deka nemas pari mladenci da pravis? Ne. veruvaj mi, da ste zdravi i zivi samo. Jas za mladenci gi vinav moite i na mm roditelite na rucek kaj nas, kolku da odbelezime. Inaku neznam koj uste pravi mladenci, ona klasicno doma ili vo kafana? I normalno na lugeto im vikavme ne pravime i tolku. Ic ne se zamaram, kako mi cini taka si praam, se razbira vo dogovor so mm.

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, Lady Phoenix и 24 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Јас ја разбирам Мануела потполно.
    Но еве ако и е за утеха,јас пак од други причини ни свадба не правев,а сега пак од сосема трети и на роденденот на малиот пак нема да правиме свадба. А така велевме,свадба и прв роденден заедно.
    Гледај да сте живи и здрави оти дур сме здрави овој муабет ни е клише ама кога ми загусти,немав друга мисла и желба во главата.:hug:

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, Petar80 и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    :hug: Ke bide podobro,veruvaj vo toa:*

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.