Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.616
    Допаѓања:
    152.481
    ве читкам од заседа...многу теми за разговор...
    @Manuela. многу години во љубов да си дочекате..лично мене ми е претерано денешноо славенје по кафани на младенци....дупла свадба и трошоци и за домакините и за поканетите...суштината на празникот е друга,ама тоа е мое мисленје....
    честит празник и на @Eli23 i @monik55 ...лјубов и полна куќа ви посакувам!:l:

со нетрпение очекувам да помине утрешниот ден...во четврток работиме скратено и после сум дома до вторник(poolparty)...главен неработник сум на форумов...

депресија страшна ме здрма по смртта на татко ми...и розеви пилули пиев еден период ама не се решение...сам ако не си дадеш волја и мотив нема помош...ќерка ми ми беше главен мотив ...
    и денес од време навреме знае да ме фати мрачен период ..лесно паѓам,за жал,таква сум...ама па и лесно се опоравувам....show must go on!

добра ноќ!

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Tajnaotrovna, DVAANGELA и 27 други им се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Додека го пишував постов видов дека има истомисленици.

Повторно терористички напади. Сега во Брисел. Следно не се знае каде. Да му е страв на човек да оди некаде. :( Таргет им се места со што може поголем број на луѓе.

Луничка, младиве не размислуваат за безбедноста. Сигурно сега да го седнеш и му кажеш дека нема да оди на екскурзија заради сигурност, ќе те мрази од дно на душа. Нив тоа им е прилика да одат и да видат, зошто такви моменти не се враќаат. Јас не ја шетав Југославија, почна војната и ми е криво, иако денес имам можност, а и сум посетила многу места. Сепак друго е кога одиш како "све је лако кад си млад". Кој да ја разбере мајчината грижа!?

Меркел е многу критикувана заради тоа што дозволила 1,2 милиони емигранти да се инфилтрираат во Европа. Наводно дел од нив се бомбаши самоубијци. Англија на 23 Јуни ќе гласа за излез од ЕУ за да си ги заштити своите граници.
    Пред малку ја гледав Фредерика Могерини, ЕУ шеф за надворешни работи, се расплача на прес и не, не беше глума.
    Жално, секогаш гинат невини луѓе заради власт, пари, лични интереси.

Последна измена: 23 март 2016
    На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Tajnaotrovna, Umbrella22 и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Најмногу ме боли тоа што има луѓе што не разбираат како е да немаш. По природа сум плачка и давам премногу значење на коментарите. Ама на крајот на денот, кога ке заспијам со ќерка ми, јас имам за кој да живеам и ќе се борам додека сум жива. Сите вие сте во право дека здравјето е најбитно:hug:
    И јас се молам да дојдат подобри денови

На Peco, Tajnaotrovna, Umbrella22 и 23 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.074
    Јас не би се замарала за терористичките напади.

Веројатноста да бидеш жртва на некоја пијана будала и да те удри кола, некаков вид на несреќа, болест...е секој ден со нас и е далеку поголема.

Будали има на секој чекор, тие ми се многу пореална опасност.
    Јас си одам по трговските, немам мака :tmi:, е ај од село да не испаднам.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.345
    Дома си имаме пубертетлија, многу помал од мене и сестра ми. Галениче на мајка.
    Уште нема напади, само на моменти не игнорира. Уште го интересираат игрите, до девојки не му е. :D
    Го гледам пред некој ден му излегла бубалица. Јадев и си мислам порасна и нашето дете. Премногу е страшлив и закачен за мајка ми. Го зезаме дека снаата ќе тресе јака од свекрвата.
    Мајка ми вели дека одкога се родил он, ги подмладил. Не дека нешто ептен возрасна го роди. Ама во друг случај сега ќе беа сами со татко ми, јас и сестра ми секоја по својот пат.

Туку кај нас Младенци не се прославува како Ивкова слава. Тука читам правење и по ресторани. Ги сакам овие обичаи ама да си ги прославиме само со најблиските. А втора свадба не. :shake:

На Peco, Tajnaotrovna, Umbrella22 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.326
    Допаѓања:
    278.495
    Околу дечкиве пубертетлии имам со саати да зборувам.Повеќе пати помислувам да отвориме посебна тема за да не трујам овде и затоа избегавам да пишувам.Поголемата има без малку 16 г.и штотуку ја доживеа првата љубов но и
    првото разочарување.Имаше и многу плачење а јас како Санјаева не сакајќи да придавам значење цело време и велев ма не е тоа ништо а срцево ми се кинеше.Таа не лупа врати не вика ама се повлекува во себе и се плашам најмногу од вакви анксиозни состојби да не ја зафатат не дај боже.И јас не знам како да се понашам не сакам ни премногу блискост да ја испрашувам ама се обидувам и пак колку можам да и се доближам ,но незнам колку успевам.
    А помалава е посебна приказна Еве ја цела вечер приплакува поради терористичкиве напади ги загледала снимките денеска.Јас на времето поради вестите ма Јутел завршив на седативи на природна база Персен:tmi:Не сакам децава да се метнат на тоа на мене ама гени се во прашање

Последна измена: 23 март 2016
    На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, Tajnaotrovna и 24 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.616
    Допаѓања:
    152.481
    сите сме имале лоши периоди во животот...не ни цветале и не ни цветаат рози...во еден период ,кога се роди ќерка ми такава криза не имаше потиснато немавме пари пелени да купиме... додека градевме 5 години на одмор не отидовме...море,каков одмор..викенд во Охрид неможевме да си дозволиме..
    На почеток сте,треба време да се подредат работите...верба и труд и се ке биде во ред...а на луѓето од страна никогаш нем ада им погодиш...гледај тебе да ти е убаво и не си ставај непотребни грижи на душата...еден ден после многу години ,ќе се смееш за кои работи си се нервирала...од сопстевено искуство зборувам:hug:;)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Tocno taka.Sakavme I nie da patuvame no nekako mi e strav da se resam da odam.Lugeto vo strav ke pocnat da ziveat od istite tie na koi im se pruzi raka za pomos,gi najadoa I napija I sega moze gluposti da se pravat.Kako tinejger bev buntovna I ne uspeav da izgradam odnos Na doverba so majka mi,no zatoa stanav pobliska I seuste sum so tatko mi.I jas imam sekakvi kupaci,dvodelni,ednodelni,I monokini.Posle dva carski reza I edna plus operacija I moeto telo ima luzni,no tie luzni se del od mene I me potsetuvaat Na nesto ubavo,ne se sramam od niv,naprotiv.Tuka e mm koj sekogas mi veli deka sum najubava vo negovite oci,ljubov.Drugo me maci mene,zborovite koi mi Gi kaza licnost koja nosi krv isto kako mojata,imame isti roditeli.Vo sok sum I razocarana,ne mozam da spijam dusata mi place.Cekam da se zagree peglata,ke peglam,da ima nesto fajde.Vetuvam deka ke uspeam da simnam MK podrska Na tel.Vi se izvinuvam

На Peco, Tajnaotrovna, Umbrella22 и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.268
    Допаѓања:
    91.940
    @Manuela. и јас ќе ти кажам ич да не се нервираш и да си го гледаш семејството затоа што е најважно :) Можеби живееш во таква околина каде што утре ќе има оговарања зошто не си славела како што па се до детали но верувај никој не заслужува за таква работа да добива објаснување без разлика дали е материјален проблем или па некој друг.
    И јас несакам младенци и ептен ми е глупо ама догодина зравје ќе ми се качат на глава да праам сигурна сум :| оти нели срамота е од другите ,што ќе кажат што ќе зборат... Трошоци без врска самите си правиме.
    Кај нас, јас од каде што сум а и кај мм се прави младенци и тоа баш како свадба :|
    Мене коса ми побеле свадбата додека ја спремиме неможеме да се договориме :D а утре друг ден да се замарам па и за младенци аа не не фала :|

На Peco, Tajnaotrovna, Umbrella22 и 22 други им се допаѓа ова.
  10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    @danichap Ако се будали да удрат против Мама Меркел.:fubar:
    Си се тешам, знаеш.:wasntme:

На Lady Phoenix, Petar80, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.417
    Допаѓања:
    143.260
    Јас во Стамбол треба да одам за 2-3 недели. Што знам, не сакам да мислам на стравови. Немам убаво чувство, ама тоа дека не го сакам ич градот, а не нешто посебно пд тероризам. И пред нападите немав убаво чувство кога ќе помислев на Стамбол.

Веројатноста да се случи нешто е мала, се согласувам со @danichap дека исти се шансите на пешачки да те собере кола... Секогаш си викам - ајде, помина редот, сега ќе биде ок.

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, Lady Phoenix и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.268
    Допаѓања:
    91.940
    На Peco, Umbrella22, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.616
    Допаѓања:
    152.481
    На Peco, DVAANGELA, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.326
    Допаѓања:
    278.495
    Околу одењето на екскурзија ,моето мислење е @lunicka е да го пуштиш детето доколку се организира екскурзијата.Сепак веројатноста за такво нешто е мала а доживувањето ќе биде многу големо за детето.Јас сум од генерација кога матурска екскурзија немавме поради војни во соседството ,апсолвентската се откажа во 5 до 12 поради бомбардирањето на Србија и секогаш ми е криво за пропуштените доживувања
    @Manuela. многу повеќе е во ред да не правиш младенци поради финансиски причини отколку да правиш и кога немаш па да се задолжуваш како многумина само за народот.
    Мислам дека имаше и здравствени проблеми во фамилијата па камо тоа да се среди ,за другото не се грижи:hug:

На Peco, Tajnaotrovna, Manuela. и 23 други им се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Бегалскава криза не е воопшто наивна работа.
    Се работи со предумисла. Сирија според википедија, во 2007-ма имала 19.405.000 население. Пола од нив да тргнат кон ЕУ, за 10 год ќе ја исламизираат Европа.
    Саудиска Арабија не ги прима, во Алжир, Мароко, Либија не сакаат.
    Треба да се свести Европа дека сама гроб си копа.
    Да, има испатен народ меѓу нив, сакаат само подобар живот.
    Да, ги жалев, поддржував.
    Да, не се сите терористи.

Но - доста е!
    САД можеше да ја купи Алјаска...па Меркел место да глуми Мајка Тереза нека и понуди на Данска да го купи Гренланд, нека инвестира таму во 100 тина фабрики и сите директно таму. Поефтино и попаметно ќе биде...ама за што ќе плачат па Грците после? На кој основ пари ќе им дава? Вака што фино. Дај им на грците, а ние другите што го јадеме стапот, неверминд не сме од ЕУ.
    Па и оној со мачките што се прави многу фреар. Ако му го пуштам песов ќе се видат и мачки и он.

Не сум нервозна ич :)

На Peco, ALISA0000, Tajnaotrovna и 24 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.326
    Допаѓања:
    278.495
    Нашата генерација живеевме цело време под стрес,под пресија за можни војни,поделби,инфлации,
    девалвации и што уште не.Мислев дека нашиве деца ќе бидат поштедени барем од вакви воени закани а детево сега се плаши и низ солзи ме прашува:
    А што ако и овде се случи?
    Што да му одговорам!?
    Навистина што е многу многу е.
    Уф, премногу сериозни теми започнавме...

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, Tajnaotrovna и 22 други им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Ви благодарам на сите за честитките со убавини да се враќа.
    Ние бевме во кафана,пошто и да сакав дома немаше да може,така си е во заедница.
    Ние кумот и уште 4 блиски од друштвото бевме во кафана и да ви кажам многу убаво си поминавме,смеа и шала колку сакаш,нарачавме и за моите скара и им ја однесовме и таму си поседовме и сега кома,мажми веќе џоња:yawn:
    Добра ноќ и мирни соништа:):)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, kukla21 и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.038
    Здраво девојки 211_1241196422.png

:clap: :clap: :clap: За прекрасните постови од изминативе 24 часа!!!
    Темава повторно ми личи како старата +/- 40!!! Вечерва потрошив цел час да ги исчитам сите Ваши мислења... Ме воодушевивте со искреноста и сочувствителноста!!! Прекрасни сте сите :hug:
    @monik55 @Eli23 @manuela честити младенци... Вечно да се сакате и почитувате :inlove:, а се останато во животот ке се „нареди“... Само полека, имајте повеќе трпение, помалку нервози и цврста желба!!!

Денес сакам да ги гушнам @lunicka @Doozy @Lady Phoenix... Па и @Kate41, иако нејзиниот проблем е поинаков ... Се што е лошо ке помине... По солзите доагаат насмевки :hug:!!!
    Јас оддамна сватив дека разговорот и „отварањето“ на душата, многу помагаат да се чувствува човек подобро!!! Кога некој ке Ве ислуша проблемот се преполовува...

Ииии за крај на журката да се приклучам :clap:...
    Пуканки од КАМ,,, Сама ги испукав во тенџере на малку зејтин!!! Микровалната не ја користам, многу негативности прочитав... Дури и од струја ја исштекав :!:!!!

DSC00244.JPG

Добра ноќ, имајте мирен сон :hug:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, kukla21 и 34 други им се допаѓа ова.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добрп вечер.
    Фала на сите за честитките.

Честитки и на сите што слават.
    Помина се во најдобар ред.
    За утре барам доброволец за садови миење.

За пиење имате од шарените коктели. Да не се мачам да ја барам сликата, ја знаете. :D

Преморена сум. Немав ни време да кадросувам за Фемина Инстаграм.

Прикачени фајлови:

На Peco, kjukli, Tajnaotrovna и 27 други им се допаѓа ова.
  20. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    5.805
    Луѓе, па ве читам па ние ништо ама ништо не направивме за младенци. Нит гости, ни адети, ни собирања на ништо. Јас па и некако не сум си по адетите и не разбирам зошто лушето се потресуваат толку околу тоа. Кој сака нека прави, ама мислам дека има поважни работи во животот претходно да се средат, не е крај на светот ако не се направинекој адет.

На Viktorijaaa5, kjukli, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.