Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    @monik55 , аеродромите во франција работат само се под засилена контрола...дури и бриселскиот аеродром, тој помалиот работи денеска...
    Знам, затоа што треба еден другар да полета за три часа

На Eli23, vitamina, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    За тинејџери.
    Бева моите во ,,фази,, и поминаа.Сега како други луѓе да се.
    Имаше инаети, имаше фраерлук, имаше одвраќање на секој збор,....па имаше и ,,несакам да учам,,,
    ..имаше ,, не ме малтертирај,,....
    Па поголемиот и ќотек од татко ми има изедено, бидејќи со збор немаше разбирачка.

Големниот сега има сериозна врска, со едно девојче е подолго време.
    Малиот е сам сега.
    Машките се подруги...не искажуваат толку....

На Eli23, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Мене мм одма ми кажа среќа што не работам веќе на аеродром :worried:.

Нинџа види страна 2493 :mm:.
    Ама ако, секако го нејќам сега, пиј си го.

На Eli23, vitamina, kukla21 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Ако го нејќеш зошто го збориш цело време.... :emo:

На mareane, Annath, Umbrella22 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Да де, со сила, нормално дека го нејќам.
    Сега твоево низ нос да ти го истерам гледам]:).

На kukla21, kjukli, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас па помислив ради сметката. Нели, во љубовта мора да се дообјасниме. И, тоа трае, и трае, и трае...:D

И мојот однос со мајка ми во тие години, па и подоцна и до ден денес е таков - малку терсене. Малку повеќе.
    Мада,мојата прва „вистинска“ љубов (дечко демек) се случи на 17. Недела подоцна, откако почна „врската“ :clap: пред одење во школо (во 6 саат(facepalm) уште нерасонета,сркаше прво кафе) јас и реков: мамо, што мислиш..ок ли е да се има дечко на 17 години, оти јас имам:rofl: Не беше да барам одобрување...:D
    Сакав отворено да зборам со неа - секогаш! Амааа, мајка ми го злоупотребуваше тоа. И така, престанавме да зборуваме...

Какао пијам и денеска. Нешто ко душава да не сака да види кафе. И вчера така.
    Јутар!

На Eli23, WORRIED.BT, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    E znaev deka ke ve nacekam kako vremevo:|
    Ajde malku zivo zivo:!:neli sTreda e.
    Jas najdov da zboram a prva sum tuka sto na vakvo vreme se osekam kako pokakan golub(facepalm)
    P.S.Na mm mu vikam vcera a be ni treba edna malecka pravosmukalka,ne mozam so onaa na voda po sto pati na den,malion pocna da istura de seker de griz....samo me pogledna:emo:I so pravo.
    Koga ke te fati fin.krza od iks pricina treba bukvalno da si sreken da imas za pristoen zivot a se ostanato...ke bide,pa i da ne bide.Sto rece nekoja pogore ne daj boze navistina covek da oseti na svoja koza pa da ne bide "aj zdravje samo" klise.

На Eli23, Peco, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
  8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    С М И Р ???

На Viktorijaaa5, vitamina, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro nadvor ladno,veter duva,za dzabe kosata ja peglav..ako videte na granica pudlica jas sum :rofl:
    Aerodromite rabotat vo Francija dadicka ke si dojde za 2 nedeli :party:^_^ .

На vitamina, galapce, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    81.576
    Добар јутар!!!
    Си направив кејф од сабајле,се изладив со еден лик за сите пари.Ама ако...
    Памти,па врати.На фин начин фино му го спопикав8)
    Ајмо женчиња,:)од уво до уво

На Peco, vitamina, galapce и 15 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Леле детево е како хипнотизирано кога пее Џастин Бибер на тв.
    И најголемите плачки престануваат. Не претнува...ти се чини не дише.

:rofl:

На Eli23, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, molikaMk и 29 други им се допаѓа ова.
  12. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро, временцево пак намуртено темичкава од ден на ден се потапа и поголеми глупирања и некој несмислености и изгубени смисли за муабетења.
    Убав ден

На Eli23, vitamina, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  13. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996

На kjukli, Annath, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Se iznasmeav :D
    maz-kniga-gazda-vo-kukja.jpg

На Eli23, Peco, vitamina и 26 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Добро утро народе!

Кафе пиени а ?
    Јас сега ќе доручкувам. Се разбудив со помисла на кајгана.
    Одам да спржам една.

@MilaP на Канал5, Софијанова зборува за ЦФ, за новиот центар кој е отворен.

Со ова нападите, до скоро си велев една добра работа е што сме ние изолирани. Ама со случувањата на границите, па и не сме баш.
    Мислам дека ако ептен згусне работата, колективно ќе се откажат сите екскурзии.

На Eli23, Peco, vitamina и 20 други им се допаѓа ова.
  16. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Една порака за добро утро

FB_IMG_1452451974285.jpg
    Колку е возможно да не се реагира. Некако низ животот научив дека колку повеќе игнорирам некои работи и не им придавам значење, не ме обременуваат.

@Manuela. празникот си е празник, без разлика дали го чекаш со гости или не, не требало да си дозволиш да се чувствуваш неубаво затоа што не си во можност да пречекаш гости. Блиските ќе те разберат, за останатите воопшто да не мислиш.
    И еден совет до сите млади, секогаш во животот терајте како вас ви одговара. Не да се замарате со адети, обичаи, некој друг да ви става ред што и како треба. На крајот на денот треба вие да си легнете задоволни, а не да задоволите други. Луѓето секогаш ќе најдат нешто да преречат или најдат замерка колку и да се трудиш да погодиш, ама само најблиското семејство е тоа што знае да цени. Кога ќе се сетам што се сме правеле и колку пари сме трошеле за да ги испочитуваме сите и роднини и пријатели, на крај пак некој незадоволен ќе се најде.

Околу заљубувањето кај тинејџерите, искрено не знам што да кажам. Јас се трудам да воспоставам некој нормален пријателски однос до син ми, само што тој е многу тежок за разговор, зборовите од уста да му ги влечеш. Го зезав цело време кога ќе се заљуби да ми каже и пред некој месец се случи и тоа. Ме фати паника, мене повеќе од него изгледа, ама не беше некоја Љубов Голема, брзо ја заборави:D, па ми олесна. Сега собирам сила за следната љубов.:D

Инаку и јас со мајка ми немав некој близок однос, барем не ме распрашуваше околу тоа. Може не знаела да се постави или и јас како син ми бев тврда на зборови. Но после неколку години разбрав дека ми го читала дневникот за кој јас мислев дека успешно го кријам:D.

Околу терористичкиве напади, страшно е ова што се случува. И скоро секогаш има некој наш на местото каде се случуваат и во Њујорк, и Лондон и сега Брисел. Далечно ти е кога слушнеш само на вести, ама кога го доживуваш со страв за некој свој, ја чувствуваш тежината од настаните. Можеше да се најде друго решение за бегалциве, не од аспект дека сега опасноста од терористички напади е поголема, туку од аспект што ќе се смени демографската карта на Европа, а тоа други последици си носи.
    Терористите и да не е бегалската криза ќе најдат начин да ја остварат својата цел. Тоа се заведени луѓе на кои некој им го наполнил мозок и секако нема да мислат на туѓи животи кога првенствено не мислат на својот. Жално.
    Мм е нон стоп по аеродроми, па воопшто не ми е сеедно ова што се случува, но тоа е, нема друг избор освен да се надеваш дека нема пак да се случи нешто слично.

Да ви кажам една дешавка со терористичкиот напад во Њујорк 2011. Еден колега на мм си го зафатил денот по кафани, а секаде само вонредни вести, гледа кулите се рушат. Една, друга кафана, си оди дома вечерта пак исто на тв и и вели на жената
    - овој филмов цел ден го даваат, никако да го изгледам:D

Отупев, а?:D
    Цел саат пишувам од телефон

Ајде убав ден, да се фатам за работа

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, vitamina и 28 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ново, заоблено :)
    Добро, има и други причини, не е импулсивно купување.

едит: ќерка ми си пишува дневник на француски :D, па така нема потреба да го крие.
    И да е на македонски не би го погледнала. Задоволна сум од тоа што ми го кажува, а ми кажува толку колку што самата смета дека е потребно да знам.

Последна измена: 23 март 2016
    На Peco, vitamina, galapce и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Ај Добро утро :) Што се случува со времето :(
    Ајде кафе
    lebua-coffee-collection.jpg
    Се расположувам со музика, па после по ред обврските да ги фатам

На Peco, vitamina, galapce и 17 други им се допаѓа ова.
  19. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Така сум омалаксана денес, спиев 10 саати и никаква станав! Ми пречат мрчатори, негодувања....Нема сонце денес. 8-|

И стомакот најавува турбуленции, денов од напорен понапорен не може да биде. Кафето го пијам ама не ми е погодено, си каснав едно убаво појадоче.

Денес решив да не се замарам, колку можам да сработам и да не се силам кога физички не сум океј. Ама некако не, навикната сум да си ја завршувам работата ко што треба до крај и не можам да се помирам со вакви пречки.

Имам настан за брзо, ноктите си ги средив ако ништо друго и се истуширав па идеме мамурно!

И јас ја гледам Софијанова во емисијава, т.е ја слушам, и жената така добро се однесува пред камери, пример за добар лекар ми е. Освен камери и инаку, има некој шарм, топлина во неа... :angel:

Сакав уште нешто да кажам, ааа, ми текна. Денес поради состојбава ќе го пропуштам и тренингот, ептен ми е мака! Ама како да одам на вежбање кога не можам да се движам?! :tmi:

Пуштам музика и ќе пробам да се релаксирам....:music:

На Peco, vitamina, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  20. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Na rabota sum i ne ja slusam.Da za centarot vo Kozle koj trebase da bide otvoren uste lani... na 15 Mart bese otvaranjeto a na 16 april vo klinikata ke bide godisnoto sobranie pa ke go videme togas..dokolku bide se vo red,ako ne..ke go posetime porano.

@sofijanoka Aspazija Sofijanova e direktor na klinikata za detski bolesti kade voedno do sega bese i centarot za cisticna fibroza,i seuste funkcionira tamu,plus e i pretsedatel na komisijata za retki bolesti.Do pred 2 meseci direktorkata ne sakase da slusne za Kozle no naednas go smeni mislenjeto...
    Dobra,fina i iskusna doktorka e,kamo poveketo da se kako nea...

На Peco, vitamina, anel и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.