Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Deemy

Deemy Популарен член

Јас сепак мислам да не го зема овој модел, туку да почека, може нешто слично но не со толку долги ракави и таков горен дел, за да стои поубаво на високи потпетици, сандали итн, овој потешко ќе го искомбинира, а на ниско со висината нема да одговара баш.

Annath and joy1 like this.
  2. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Немав интернет 2 дена,па ми остана темата неисчитана,ама и онака немав многу време,премногу обврски гости,чистење пред генералка потоа и така......сега седнувам да здивнам малку!
    Јас сум ЗА моделот,преубаво изгледа и со штикла може да изгледа совршено,обожавам вакви модели,макар што мислам дека со пократки ракави посекси би изгледало.

3. danichap

danichap Moderator Staff Member

Jaс лично сеуште се немам осмелено да купам ваков или сличен модел.

Можеби ја имам висината, но некако се мислам дека треба да има човек облини или одлични пропорции за стварно добро да му стои.
    Ниту да биде како наденен на стап, ниту нешто да виси. Неколку точки се критични и тешко може да се скријат, за разлика од многу други модели.
    Да е на рамки, со кратки ракави би бил многу подобар избор за послаби или поситни.

vitamina, Annath, kjukli and 8 others like this.
  4. promeneta

promeneta Популарен член

Пеце јас реков дека оди контра, што не значи дека не е во право, и дека другите сме китки за мирисање :!:.
    И сама напишав дека ни треба некој како неа да не' освестува од време на време.
    П.С. Не знаев дека ти е другарче, значи и ти си пристрасен :P.

Постот го почнувам од сношти, затоа и започнува со одговор на Пецо :lol:.

Ама и тоа е успех, оти The dressmaker го гледав три дена и го догледав дури сега (facepalm).
    Ама вредеше, посебно за крајот.
    Еве и нова симпатија имам, Кејт Винслет :$.

За тинејџерскиот живот немам што многу да напишам, никогаш не сум пиела алкохол, никогаш не сум пушела, никогаш не сум била казнувана, одличен ученик...
    Сестра ми исто, само со учењето малку заебаваше, ама од што беше мирна на училиште си минуваше без проблем.
    Со мајка ми и татко ми сме блиски колку што може да си близок со родител.
    Ништо не сум криела од нив, секогаш за се' се биле известени, од училиште до дечковци, другарки...
    Сестра ми е малку потаинствена, па мајка ми радознала како и секоја мајка, кога бев на факултет во Пп, ми се јавуваше да ме праша што има ново кај сестра ми, а заедно живеат (и уште си е таква) :x:rofl:.
    Татко ми пак кога сака да дознае нешто, ќе врти околу куќата, околу куќата, и тогаш јас почнувам да се смеам, а сестра ми да се нервира :@ :rofl:.

Кога сме кај сестра ми, ако ви треба детектор за влакно во храна, ќе ви го дадам нејзиниот број :rofl:.
    А бе нема јадење, манџа, баница, торта... она да не пронајде влакно.
    Јас ќе изедам цела тепсија млечник и ништо, она едно минијатурно парченце за проба и оп, влакно (facepalm).
    А за гадлива, на неа и мм им нема рамен.
    Си повраќаат ако не секој ден, преку ден (чисто да си прочистат желудникот |().

За терористичките напади, точно е дека ја сфаќаш тежината на овие настани кога си директно или индиректно инволвиран.
    Татко ми само што отиде за Хановер и почна со работа и слушаме дека и таму се сомневале на теориристички напад. Додека не го слушнавме дека е се' во ред и дека е слободен, не е на работа (а живеат блиску до местото каде се сомневаа за напад) душа немавме.
    Само Господ нека не' чува од ненормални створенија како нив.

Не знам дали @referentka се одлучи за некој филм, еве од мене препорака Remember (со старци од 90 години, моја генерација што вика мм :lol:), мислам дека ги исполнува сите услови.
    Филмот е ------------------ цело време и на крајот, БУМ. Убав е во секој случај.

Моделот за кој се мисли @joy1 и мене не ми се допадна баш, ама јас сум си на мислење дека на слаб човек се' му стои, така да...

А за името и логото на бизнисот на @Umbrella22, јас немам идеја, само да ги поддржам другите со нивните идеи, стварно креативни членови сме имале :clap:.

И така, јас пишам, а црвчето пртка и вика, чукна ли те по носот баблс мами (facepalm) :rofl:.
    Е, чукна ме мами :lol:.

Ви кажав ли и дека сум на диета после рекордната бројка на вагата?
    И за чудо, уште се придржувам, а веќе сум 5ти ден :!:.
    Како не си ја порачав вагата за Св. Валентајн, до сега шланг ќе си бев (hollest).
    Ама ајде никад није касно, важно е дека сум помалку од 100 кг :^).

Ај еден музички поздрав и од мене што ме потсеќа на средношколските денови и Галаксија:

П.С. Моментот кога забораваш дека си нашминкана, и убаво си ги исчепкаш очите и се претвораш во Лејди Гага за ала минут 8-|:emo:.

5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Јас па, баш обратно мислам. На ситна девојка - тесни раменици, колкови, мало струкче,мали гради,слабички нозе... би го препорачала.
    На облини нема да стои убаво.. јас сум со облини и не би го носела.. not flattering. не ќе ги истакне... би ги направило ко фалинка.

Ама... не знам какво е телото на Џој..и како на телото на Џој би стоел моделов.

vitamina, Annath, galapce and 8 others like this.
  6. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Уживај мила, според феминката погоре , како ја викаат струМка ли СтрУмица ли....:?:и јас сум не домаќинка бидејќи почесто ми чисти дома жена, кога можам ке си го дозволам тој луксуз, на никого не му брцам во џепот.:makeup:

bittersweet, vitamina, Annath and 8 others like this.
  7. danichap

Под облини мислев слаба девојка, мал струк но со солидна големина на гради и задник. Бидејќи често слабите девојки не се надарени во овој дел.

Ова ме потсетува на една дискусија за слаби, крупни и девојки со облини. Колку сите различна престава имавме за тоа кој термин што претсавува:rofl:

vitamina, Annath, joy1 and 5 others like this.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Немав предвид полничка,туку,колкови,гради....под слабичка ... Цела конструкција на коски е мала, тесна. Нема колк,нема гради баш како.. облини:):D

Last edited: Mar 23, 2016
    Annath, duffi and danichap like this.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Цццв...сто различни мислења и дадовте на @joy1 .... (facepalm)
    Којзнае сега колку е во дилема]:)

Annath, joy1 and Lady Phoenix like this.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ќе си знае,во иднина да не прашува тука:rofl:

Annath, joy1, Lady Phoenix and 6 others like this.
  11. danichap

Ќе речев да кажеш и ти, ама машка работа, што знаеш ...Носиш тоа жт што ќе ти купи:rofl:

Annath, ninja35, joy1 and 10 others like this.
  12. Deemy

Deemy Популарен член

Aјде ти кажи нешто, од машки аспект, не сеир да фаќаш :D

Annath, ninja35, joy1 and 1 other person like this.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Не е будала:D И јас, обично не се впуштам во вакви дискусии..особено..конструкција па на тело(facepalm) се некој ќе се навреди:D ама, е. Се излајав ради „не“ коментарите.

Annath, ninja35, joy1 and 4 others like this.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Е па нека биде „долго чадорче“ :rofl:

Се разбираме, нема проблем :) Да, другарче ми е, поздрав до мажот на @Bridget :D

vitamina, Annath, mareane and 10 others like this.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

HELLO ladies... and few gentlemans!

еве ме...мина уште еден раб.ден.уште утре и краток одмор...јухуууууу...

морам да ја поздравам @Bozica1980 за везилка...во 24часа двапати некој ме потсека..вчера брат ми ми ја пушти во порака а денес на форумов ја гледам...во осмо одд.ја рецитирав на натпревар и на патронат и се уште ја паметам од збор до збор иако поминале преку 20 години...

@referentka делам мисленје за условите..исто ко јас да сум ги пишувала...се изнасмеав...захтевни,тоа е...

поправена сум ...сабајле едвај ги облеков фармерките....стомакот посебно...мора некое чаре да се преземе оти ни едноделни купачи не ме спасуваат летово....немам време за вежбање туку дајте некој режим ама не многу ригорозен...@mama89

16. referentka

referentka Moderator Staff Member

Да кажам дека ништо од тестото денес што го планирав.Едно вода немаме а друго уморна сум.
    Ме замати малото и сега не ми се мрда со прст а не да месам.

За комбинезонот на Џој.
    Сум носела сличен, без ракави.
    Јас си сакам необични работи.
    Класика носам на работа ради кодексот (и ради тоа што не е место за фурање стилови), иначе откаченица сум, признавам.

Сега спремам алишта за утре за тројцата.
    Гледам мм некое домашно вино го ,мота,, низ кујна, изгледа ќе дегустираме.
    Ај да му кршам атер, иначе...мислам дека пиејќи ќе заспијам.

17. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Вести да не гледате?

18. referentka

referentka Moderator Staff Member

Што има ?

Annath and Lady Phoenix like this.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас Илија Димовски за жал го гледам

Annath, Lady Phoenix, duffi and 2 others like this.
  20. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

И јас. А толку не го можам!

Thread Status:
Not open for further replies.