Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.751
    Допаѓања:
    182.437
    јас во ова не гледам ништо страшно Детето почнало со сексуални односи си корсти заштита
    Се надевам пред сето ова е седнато со детето разговарано и знае детето со што се соочува
    штом и дома си ја носи девојката јасно е како бел ден
    Ние како родители пак нели ек се тресиме леле да не направи некоја белја работа ке советуваме ке вртиме одокулу да знаеме што и како е

На Annath, Deemy, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Кога се работи за било што друго да, во право си боли за сопственото чедо па макар било тоа и обична настинка, тоа се сложувам.
    Се сложувам дек исто така детето за својата мајка ќе биде дете и на 50 год.
    Но никако не можам да се сложам дека родителите треба да жалат или да кукаат ко да недај боже умрело детето само затоа што тоа имало секс.
    Па тоа треба да ги радува луѓето дека е се во ред, дека нивните деца конечно пораснале а не да биде тоа повод за плачење.
    Мисла дека само на балканот е останато тоа да сексот се смета за зло и за нешто што треба да се крие.
    Па драги мои ако вака реагираат мајките кога синот има секс, тогаш како очекувате да дојде вашата ќерка и да каже, мамо имав секс? Или ќе ве удри ифаркт или ќе ја претепате трето нема.
    Што се однесува до болестите и бременоста верувајте тие многу подобро знаат што и како треба отколку вие постарите.
    Инаку знаете ли колку родители изневеруваат и закачуват болести и бременост од швалери, швалерки? Па треба ли сега децата да одат по вас и да ве пазат што правите и со кого се гледате за да не останете бремени и не закачите некоја болест? Што мислите нив сеедно им е ако вие закачите болест или останете бремени?
    Искрено неможам да разберам зошто еден убав чин кај нас се претвара во традгедија и неможам да разберам како мајката од 40-50 има потреба за секс а ќерката од 16.17,18..... може да сметате дека нема. Како тоа кога тоа го правите вие е ок, а кога тоа го прават младите е трагедија?

Апропо вчерашните совети кои ти ми ѓи даде околу латиницата еве да ти дадам јас еден сове околу мобилните. Оди во Google Play симни си ќирилица за андроид и со еден клик ќе можеш да менуваш кога сакаш латиница кога ќирилица, никој нема да знае кога си од мобиен кога од компјутер, лесно се инсталира и е многу практична.
    Инако местото на живеење требаа да биде онаму каде ти најубаво се увствуваш а не што побиску до работа, работата е едно ама местото за одмор реаксација е сосема нешто друго. ЗБарем јас така го сфаќам тоа.

Последна измена: 24 март 2016
    На Bridget, vichy, MilaP и 2 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Ариелот веќе кажав дека е одличен. Е сега како што кажа @Annath може до самата просторија е не знам, јас ги сушам до и на радијатори, следна прилика ќе купам машина за сушење. Овде и те како ќе ми е од корист.

@PUPICA оди во опците на тел. Па тестатура и ќе видиш таму самата каде треба да спуштиш мк.подршка. лесно е.

Јас легачам луѓе, конечно стигнав до кревет, пријатно попладне а јас ќе се ароматизирам :inlove:|-)

На green.eyes, Annath, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  4. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Вака и свекрва ми размислуваше па до кај си го однесе син и.
    Значи да разбирам родителска грижа и се тоа,ама контрол-фрикови не разбирам.
    Остајте ги децата да живеат во векот. Културно било додека созревал да му се објаснат некои неша,е сега кога ќе се пушти во употреба си знае што-како ако навеме му било објаснето.

5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.853
    Допаѓања:
    101.604
    Така ли,а зошто баш на форумов сум наидувала на осудувања од типот па има ли таа мајка и татко,како така се однесува ,менува дечковци...
    Проблемов го гледаме од 2 страни,мене ми е цел и настојувам да израснам здрави личности кои ќе можат,па да се справат со своите проблеми.Што правиме ако ќерка ми на пример дојде и каже бремена сум,или девојката на синот па и таа е нечие дете.Е тогаш ќе добијам инфаркт.Не зборувам за конрол фрикови,не ми ја сфативте поентата на првиот пост.Не верувам било кој родител така ноншалантно ќе го прифати влегувањето на своите деца во светот на сексуалноста.Секгаш ќе го има тоа чувство за загриеженост.Сакам да знаат и да бидат свесни за тој чекор,да бидат сигурни дека е тоа тоа,да си ги сносат сите одговорности.

На kjukli, menelele, Espadrila и 15 други им се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.751
    Допаѓања:
    182.437
    ама па и ова препаѓање и плачење клечење на земја ко некој да умрел и тоа па не ми е баш ок

На galapce, Dgirlll, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    Може се и се собрало на жената.
    И без тоа секој трет си плаче често за секојдневни поголеми/помали потешкотии и проблеми.

На kjukli, menelele, Espadrila и 9 други им се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.534
    :| :| :|
    А толку се понадевав дека нема да прашаш :tmi: ти барем знаеш да читаш меѓу редови, ајде употреби машта помини, замини кај одиме :envy:

На Annath, Eli23 и kukla21 им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.853
    Допаѓања:
    101.604
    Па добро ете бил првичен шок,и не виеше како што го покажавте тоа,едноставно беше растажена.Денес ја гледам веќе прибрана...

На Annath, galapce, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.367
    Допаѓања:
    261.852
    Луѓе за средношколец се работи, остајте либералните ставови.
    Нормална е реакцијата на жената. Највеќе има 18 значи. Убаво си вика Луничка родителите секогаш ќе бидат загрижени за своите деца.
    Па ако е машко зарем тој нема обврски ако дојде до бременост. Користеле кондом, ок за пофалба е ама па дома...што знам. Мислам јас би реагирала како комшивката, само не би споделила со никого.

И да, го пуштив филмот да се исплачам ама ми каснеше тонот од сликата, не знам зошто и ми остана не гледан :P

На menelele, green.eyes, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    81.592
    Околу реакцијата на комшивката на @lunicka
    Може жената плачела поради соочување со фактот дека децата не се веќе деца.Пораснале.
    Солзите се чистач на душата,а секоја душа човечка што крие,е тоа е...Секој сам си знае:)

На menelele, Annath, galapce и 12 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.853
    Допаѓања:
    101.604
    Ординари ми го зеде муабетот од тастатура...
    @Bozica1980 кој филм го гледаш?

На Annath, galapce, ninja35 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.367
    Допаѓања:
    261.852
    Miss you already
    Јас па мислев ти го предложи :P

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    81.592
    Само се потсетив на еден период од животот кога мајка ми се убиваше од плачење на една песна која вака некако одеше
    Останавме сами ...
    Ништо лошо се немаше случено,само заминавме со брат ми да студираме далеку од родното место

На menelele, Espadrila, green.eyes и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Кога веќе се збори за филмови,препорачајте ми добра комедија,малку се разбистрив денес овде со вас:),и сега и јас како @vitamina ќе отидам релакс со некој филм.

На Mrs.Bass, Annath, ninja35 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.812
    @Strumka22 фала за советот за апликацијата за кирилица, ама не помнам дека јас сум давала совети за латиница, да не бил некој друг. Да се сложувам дека е најубаво да живееш каде ти е најпријатно, ама па ни ужвиве не се воопшто пријатни особено кога со душа сакаш дома да се вратиш.:@

17. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    @Bozica1980 каков жанр е тој ти што го гледаш?

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.367
    Допаѓања:
    261.852
    Рекоа за плачење бил :)
    Многу малку гледав од филмот.

На Annath и Esmeralda-MD им се допаѓа ова.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Drama..za dve drugarki koi od mali se zaedno.Ednata doznava deka e bolna od rak i tuka pocnuva filmot.Borbata so rakot,posledicite od nego,hemoterapija..drugata drugarka se bore za da zabremeni..na kraj zavrsuva zalno.. jas se iznaplakav.

Denes 3..veke trgnav na rabota.Najtesko mi e sto go ostavam sin mi no sto se mora,mora se.

Последна измена: 24 март 2016
    На green.eyes, Annath, ninja35 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Мене ми треба за смеење,таков ќе побарам

На Annath, zhap4e, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.