Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Денес штрајкови низ град..сега баш читам
    досадно на работа,жив чоек нема петочки,земав книга да читам и тоа ми здосади,па грицкам семки,ај ке пројде време

На Lady Phoenix, vichy, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    81.584
    Плукни го витаминка.Што побргу,тоа подобро:)Да не ти тежи

На Lady Phoenix, mareane, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Зарем јас сум единствена овца овде? :D

На Lady Phoenix, Peco, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Знаеш колку си во право. А баш таков тип сум, немам трпение и немам воздржаност.
    И го плукнав еднаш се навреди (болемекурац) и пак и пак продолжува без срам и перде, безобразна е! И сега и го собирам само не знам кога ќе и го плеснам, ваљда кога ќе ја видам.
    Вчера на роденден ме викала. Кој роденден ма ете ти сама гни си дома и онака никој нема да и иде, сите ја мразат.|(

Ај со еден, два и петорица да се скараш ама со сите?! Јооој!

На green.eyes, Lady Phoenix, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    81.584
    Витаминче ставај Х на такви што побргу!!!

На Lady Phoenix, joy1, sofijanoka и 2 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Некни дојде маж и на кафе и донесе стол и се јави да и порача пијачка и таа одби и не дојде, кога си тргнавме излезе од трговскиот од еден бутик без срам и перде и нит здраво не кажа продолжи да се тегни по пат а маж и ја влечеше на 33 нејзини години за рака напред.
    Ми се згади!
    Вчера ме викала на роденден :fubar:
    Јас мислам не е у ред жената?!
    Трагичното е што не само на мене оваа случка ја повоторува со сите жени до една.
    И маж ми пријател му бил!
    Ајде бе.. што е доста доста е!

Жити пријателот ејј.

А овој па се прашувал зошто никој од пријателиве не му ѕвонел:fubar:.

На kjukli, Lady Phoenix, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    81.584
    ^ Ме потсети на една случка со таков женски лик,по некоја случајност и склоп на околности присутен у мојот живот.Беше пред години и биле со сопругот до Египет за НГ.Лелеееееее отече после со тој Египет
    Нели ние кога бевме во Египет...
    Маж и ја пресечува со муабетот
    Ти кога беше во Египет,5 дена од тоалет неизлезе
    :rofl:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, green.eyes, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  8. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    @Ordinary , што убаво и кажал мажот. :lol: @vitamina , мила јас нема да ти кажам да не се живцираш, луѓе сме и океј е понекогаш преку такво да ти дојдат вакви жени што не заслужуваат едноставно да го носат епитетот ,,жена,, . Па жена е бре дама, со манири, културна, одмерена, искрена, чесна...деловна, семејна... Откачи ја одма и никаков роденден! :devil: :rofl:

Туку јас се вратив и сакав да ви кажам дека оддамна немав пиено вака убаво кафе. Ок, може од претходната недела... :$:P

Ви кажав дека ќе искачам со другарот, абе дечково така знае да ме насмее, расположи па и за високи теми да се продискутира а уз пат и по некои човечки, општествени... Си седнавме надвор , сонце ршти, ладно макијатце...мх мх мх :mm:

Ама не за џабе викаат не е се до атмосферата и до човекот е.
    А пред да го запознаам мислев дека е страшно лигав и нафуран... Вреди да се даде шанса човеку и да му се раскринка душата... :sun:

На green.eyes, Lady Phoenix, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Останав недоискажана во врска со прекинување на комуникација со блиски.
    Најблиски уствари бевме кога кукав, кога се жалав, кога трчавме по кредит, кога никој не беше со нас,кога мислев дека цел свет е против нас....
    Е тогаш се гледавме често.Седевме по цели ноќи, разменуваве искуства, се исповедувавме...
    Откога се купи станот, се среди, почна да се живнува во поглед на финансии, почнаа одмори, по некој викенд, шетки, гардероби, се роди дете....и место да продолжиме со уште поголем интензитет, меѓу нас врската се скина.
    И не само тоа, туку и една пишљива порка на вибер едвај ќе изнудам за Нова година и такви празници ...
    Значи сеирот ми го фаќале кога сум плачела.
    Сега кога сум радосна, неможе да ме гледа.
    Првите неколку месеци целата бев во прашалници и дома секој муабет ми беше за нив, се додека на мм не му здодеа и не ми се развика да престанам да се замарам.
    Наредните месеци само си мислев во себе за таа ситуација и не зборев, а сега еве вака кога ќе ми текне дигам ,,џева,,...
    Незнам...мислам дека ми недостигаат, затоа и така реагирам.
    Многу повеќе имаат од нас.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, green.eyes, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  10. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    ^
    Abe moze ne e deka ti go gledale seirot,tuku koga covek nema,koga mu e tesko,pati se nervira e togas nekako site se tuka,demek te zalat te tesat a ustvari ubavo im e da nemas,da patis
    e koga ke prknes malku e togas od zaviduvanje se trgaat,zosto ednostavno da ti e ubavo,zosto da imas,a ne deka toj nema ,imalo situacii koga tie imaat povekje od tebe ama ete sega ti imas ,ZOSTO DA IMAS e rabotava
    Ni jas ova nemozam da si go objasnam,zosto e toa taka
    Nie slicna situacija so kumovite,zatoa i raskrstiv so niv,sekoe javuvanje bese breckanje,od nivna strana,sekoe javuvanje mi bese optovaruvanje,da pazam sto ke kazam,da ne se navredat,abe mucenje,a tie samo klukaat i si davaat pravo da breckaat,deka neli se KUMOVI pa mozat sto sakaat da pravat
    Pukna i toa,i mi olesni,gi otpisav za sekogas

На green.eyes, Lady Phoenix, vichy и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    81.584
    ^Тоа ќе му дојде нешто во стил
    Ќути си,од нас има бетер,ние добри сме
    Затоа била дружбата интензивна,некој со некој се тешел.Сега кога тој некој живнал,со што ќе се теши?
    И нема дружба...
    Е нема

На green.eyes, Lady Phoenix, vichy и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Ординари го кажа она што јас ќе го кажев. Кога си доле сите си го билдаат сопственото его и си викаат добро е имало и бетер а, и да ја задоволат својата радозналост слушајки за тугата несреќа. А како бонус им доага тоа што ќе имаат утре што да зборат со комшивките. Ама сега кога ти е добро што ќе зборат, да не очекуваш тема на муабет да им биде успехот на рефка?
    Завидливоста е вроден ген кај секој од нас, сакале ние да признаеме или не сите ние неако тешко го поднесуваме тугиот успех, дури понекогаш помило ни е некој да пати отколку ние да сме срекни.
    Секако, секој од нас ќе го негира ова, ке рече јас се радувам на тугиот успех, но колку е така само овој горе знае
    Добар ден и од мене и да ви кажам дека многу ми недостигавте додека спиев и бев на работа, едвај чека да се вратам за да ве читам. Оваа Рефка ми стана како дел од фамилија почна и на сон да ми иде :)

На mareane, Annath, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  13. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    А едно не сфаќам, која е поентата да се однесуваш непрофесионално на работно место кон некој што и не го сакаш така многу, можеби затоа што е поуспешен?

И како тоа само јас не ја сфаќам причината и постојано ја барам во себе...Може ли човек вака да се однесува само од љубомора и простотилук?
    Без да им згрешиш нешто, без да имаш никакви контакти подлабоки со нив?

На mareane, sanjaeva, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.663
    Домаќинки да ве известам дека во Стокомак има 4 затворени пици за 79 ден и се многу добри за тие бари полни се внатре има и кифли 500 гр 39 ден,и едното и другото го пробавме.
    Друго што да кажам за пријателстава што се излитуваат, Кумата уставири несе земени ама 10 годишна врска имаат и ќе почнат заедно да живеат,абре со све живо и диво не сака да се дружи неможеме како луѓе да искочиме туку сее со повуци потегни,летоска бевме заедно во Охрид ауу таков инает не сум видела.
    Јас цело време седев под чадор во кафич на плажа ради трудна што бев а она никогаш не сакала нит да се бања нит на сонце да седи и сега од инат се тоа го правеше,јас ќе речев ваму да одиме и ајде таму ќе одиме и она после 10 мин а не неми се оди таму.Вака добра душа има во најлошото била со мене и во болница седеше надвор со мене ми правеше друштво ама ете мажот ќе си го одели од сите.

На green.eyes, mal.ecka, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Види сега...
    Јас не сум постигнала некој успех па да ми завидуваат, туку излегов од калта (народски кажано).
    Ама на луѓето од секогаш им било интересно да слушаат како плачеш.

Да не те уплашив на сон ??
    Ќе мора кај Бриџит да се обратиш

На green.eyes, Lady Phoenix, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    101.590
    Кaкoв е oвoј неред меѓу живoтниве.Немoјте дa ги прoчешaм кaнџиве oд некoгo.
    Сите вo стрoј и пребрoјте се.
    преузимање.jpg
    :D

На green.eyes, Lady Phoenix, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Дружба со некој заради тоа што имате исти маки, се наоѓате во исти срања, не е ретка. Две пријателки може да ги спои сиромаштија, лоши сопрузи, дебелина или болест некоја, депресија. Во такви ситуации ти треба некој кој комплетно ќе те разбира без да паметува или осудува, посебно ако си решил да останеш на статус кво со ситуацијата затоа што сметаш дека немаш сили, можности или желба да се бориш за подобро.
    И во одреден момент една од нив излегува од ситуацијата, работите тргнуваат на подобро, убави работи се случуваат за кои мечтаеле некогаш заедно, сега само едната ги искусува. Нормално дека ќе има и љубомора, и нормално дека односите ќе заладат. Маката ги споила, а веќе во иста мака не се. Не би ја осудувала таа што останала со проблемите ако сака да прекине пријателство. За мене е сосем разбирливо.

На green.eyes, mal.ecka, kjukli и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Но штом си престанала да плачеш и кукаш, штом си почнала да им кажуваш дека работите тргнале на подобро е исто како на гавол кој се хранел од твојата крв да почнеш да му кажуваш молитва или да му покажеш крст.
    Не, не ме уплаши туку напротив.
    А зошто да се обратам кај брижит да не знае да бае :)
    @Bridget П.С Тогаш не е вистинско пријателство туку или те искористувала или била со тебе само затоа што била слаба и не можела товарот да го поднесе сама.
    Ако некого натерала маката да се зближи со некого тоа е една посебна емоција која ако е искрена останува за цел живот, без оглед што во меѓувреме статусот на едната или на другата се променил. Не би рекла дека би ти било сеедно да си во ситуација да те напушти некоја која си ја сметала како сестра само затоа што ти си напредувала малку повеќе од неа.
    Јас мислам дека ако тавото пријателство е засновано на искрени основи а не „разознавачки“ тогаш секој успех на пријателот е и мој успех.

Последна измена: 25 март 2016
    На rose60, Bozica1980 и referentka им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Освен ако не ти е јатрва, золва, кума...

На mareane и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.663
    Читавте за три месечното бебе од Дојран кое било заболено од вирусот Зика?Боже сачувај ееј

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.