Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Дил....8)

На Bozica1980, Annath, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    добар ден и од мене домаќинки и по некој домаќин.... 2перални пуштени алишта постелену,ручек се печи кокошка,бебче избањато,еве цица да заспие,со голем синко сум скарана,не ме слуша уште од сега,за една недела ќе прави 8,а што ке биде тек ко ке порасне
    се изнервирав и лута сум му,ми се смени расположението.и денот тмурен,врнежливото не се искача.и јас како повеќето од вас ке пеглам,а ич не ми се пегла,убав ден на сите
    и ке заборавев @ninja35 честитки за унапредување да си почастеш,а не само да се пофалеш

На Mrs.Bass, ph.orhideja, joy1 и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    @ninja35 а околу унапредувањето,не поминуваш со кафе.Ќе треба квалитетно седнување ,небитно каде...
    И прославување...
    Поводи за славење има секогаш:beer:

На Peco, Bozica1980, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    На прави к*****и не им треба повод...8)

На Ordinary му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Ај повелете :wasntme:

На Val-Dim, galapce, joy1 и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро.

Кафе испиено, алишта немам за перење. :muscle:
    Прашакот е потрешен де, а незнам зашто имам некоја сатисфакција кога ќе погледнам во празно ќесе/кутиче од некој продукт.
    Ама затоа кога треба да се купува некого го боли глава, најчесто мм. :rofl:

Кога е во прашање шетањето и дотерувањето, кога излегував со мм често знаев да ја утнам пригодата, т.е. да ми рече ќе седиме по дома а да завршиме негде искочени. Во моментот кога седиш до некоја уфирцана се осеќаш ко идиот шо си во рамни ципеле.

На Lady Phoenix, Val-Dim, joy1 и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    ^хаха @Eli23 јас пак обратно.Ми се има случено уфирцана да завршам на транс журка под отворено.хахахаах
    А ич не ја разбирав музиката :)

На Lady Phoenix, Val-Dim, Mekuska и 12 други им се допаѓа ова.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Добро ден и од мене....Тешко ми паѓа ова сметање на времево,кај сум хронично ненаспана па и порано да станам........несакам!!!
    Во врска со облекувањето.......ми остана некое правило,секогаш да бидеш среден,дотеран во границите на нормалата,ама никако запоставен,бидеќи незнаеш кого ќе сретнеш на улица!!!
    Сакам средени луѓе и ми оставаат добар впечаток,па затоа внимавам на себе.
    Дури и кога одиме на кафе во домашна атмосвера на мене минимална шминка и често знаат да ми префрлат зошто сум се нашминкала,па за каде,па зошто,па немало потреба и сл.работи,луѓе кои никогаш не се ни средени ни нашминкани,па знаам да кажам дека ете така се носам :D
    Обожавам фустанчина,па ги имам од свечени до спортски па можам секогаш да ги искомбинирам.Поради многуте обврски немам доволно време за излегување па ми стои гардеробата неизносена,кое облечено по 1 кое по 2 пати.
    .....Ги мразам 2 смени во недела:envy:

На Mrs.Bass, MacenceEna, Lady Phoenix и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добро утро и од мене :)

Ни минута немам око склопено, минатите две недели се трудев да ставам крај и вчера дефинитивно се разделивме :doh:
    И сега.. Не знам како ќе можам да се навикнам без него. Го добив тоа што го барав и сега ми е премногу тешко.

@ninja35 честито унапредување :party:, патем и јас сакам од тоа кафето, дупло ако може.

Во Вторник сум во Скопје, се надевам ќе помине се во најдобар ред а и дека временцето ќе биде убаво па да шетнам со другарка.
    Штета ни една не познавам од вас а можевме на кафе :)

Не сум добро друштво ќе ве читкам деновиве само дури се оправам.

На Mrs.Bass, Dust, ALISA0000 и 24 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.039
    Жал ми е амбрела за разделбата.
    Остани јака, решителна и фокусирана на своето здравје и своето добро.
    После се што имаше споделено...доволно се бореше.

На MacenceEna, anichka94, Lady Phoenix и 17 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Добар ден друштво.
    Сме одмориле и наспале и вчера и денес. Утрово ме разбуди силен град и дожд, после 5 минути еве го конечно сонце огреа да искористиме бар еден дел од денот да се освежиме и ние :sun: ако не заврне додека појадуваме и излеземе.
    Јас се стокмив, се дотерав во новата блуза, ептен ми е по кејф:D кејфна сум деновиве. Се облекувам според расположение и нерви најчесто, некогаш спортски излагам, некогаш кежуал, некогаш елегантно.. секогаш различно но плус минус еднакво по вкус и стил што се носам. Ми е најголема мака што не успеав да си донесам за се што сум приврзана и ако појдам долу ако се решам тоа ќе биде најмногу за еден куфер да си наполнам. Кога излегов од собава моја се буквално оставив во нејзе :doh: тоа е..
    Толку нови ствари оставив :envy:

@JuLleE сакам да ти пратам подршка, подршка за да издржиш и трезвено да изреагираш на целава ситуација што ја доживуваш во моментот, знам сега како ти е, знам дека се ти се руши пред нозе и не си добра, ама верувај златна дека ќе помине и ова а ти ќе излезеш од таа цела ситуација уште посилна пред сите, запомни дека животот најверојатно ти спрема нешто друго за тебе,нешто најубаво на свет што ти го заслужуваш... ете тоа е поентата на сите наши предизвици и патешествија.

@Umbrella22 како што кажа и дани, те читавме многу низ темиве. Ако навистина твојот човек не направил и не се потрудил за вас и разрешавање на вашиот проблем најдобрата опција ти е оваа што ја напиша овде. Се гледа од авион дека не се потрудил воопшто за вас двајца и вашата иднина, а кога ќе видиш дека некој одолговлекува и не се замара наместо да трпиш секојдневно најдобро е да пресечеш и да си ја бараш среќата на друго место што сигурна сум дека ќе ја пронајдеш. Се е со причина а твојата причина може е најубава на цел свет само треба да си дадеш шанса да ја пронајдеш. ;)

Имајте убава недела и искористете ја до максимум дур не дошол понеделникот пред врата :f:.

@ninja35 аирилија нека ти е унапредувањето, најверојатно ти тоа си го заслужил, па заслужно уживај и зграпчи го твојот момент ;)

На Mrs.Bass, ph.orhideja, MacenceEna и 24 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.312
    Допаѓања:
    278.345
    Јас додека пишам ручек дојде.Па ај добар ви ден на сите!
    Иако гледам на повеќето не ни е баш денот.
    А јас се надевав дека сега нешто убаво ќе читнам,ќе се насмеам...
    Приметувам дека ние жениве сме навистина со многу променливо расположение и тоа најчесто без причина.Се е до хормоните или пак тоа ни е само оправдување за разгаленоста...
    Јас пак за разлика од Божица сум како мажот нејзин:вечити негативец,ама се трудам тоа помалку да го манифестирам пред другите...
    Се облекувам најчесто спрема приликата(барем така мислам),но најчесто нешто полежерно.Со тоа облекувањето за на роденден во игротека ме потсетивте:Пред неколку години на малата и беше роденден и ми бели:Мамо ,да облечеш фустан за во игротека,сакам да си дотерана сите мајки се дотеруваат за родендените на децата.Па оттогаш си внимавам барем за нивните родендени малку да се подотерам.
    @ninja35 честито унапредување ,а за частење ќе чекаме ,не забораваме...

На Mrs.Bass, Mekuska, Lady Phoenix и 19 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Ја да ве викнам на кафенце и водичка, притисокот ми се влече по земја а дома сама сум, полудеќу. Среќа денес не готвам, ќе смучкам граше за утре и ќе подработувам по малце ;)
    IMG_20160327_121740.jpg

На Mrs.Bass, ALISA0000, MacenceEna и 18 други им се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    multitasking-mama.png

Добар ден друштво

На Mrs.Bass, Mekuska, Ordinary и 26 други им се допаѓа ова.
  15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    :hai: од работа:|
    Немам што да ви кажам.
    Само да го прашам @ninja35 од каде го купи кафево.Имаш залихи од Грција или...?
    Тукууу и ти да не стануваш советник на новиот министер?]:)
    Тројца мои познаници се пофалија дека се советници,нешто ме збунија:?:
    Како и да е,со лесно да ти е и да се исплати во секој поглед(fingers).
    П.С.Хепи О (И) стер на лепотиците во странција. Живи,здрави и среќни да сте со саканите :)

На Mrs.Bass, ph.orhideja, Mekuska и 15 други им се допаѓа ова.
  16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    @Umbrella22 Моменталното чувство на тага и несреќа е идно чувство на среќа и исполнетост. Се надевам дека во скоро време ќе најдеш сродна душа.

@ninja35 Честитки за унапредувањето. Секој труд се исплати.

Последна измена: 27 март 2016
    На ph.orhideja, Mekuska, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Херкул

Херкул Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.296
    1. Нормално е да ти е тешко, секоја разделба е тешка, сите сме поминале низ тоа, ќе поминеш и ти.

2. Ако сметаш дека си го донела правиот избор, остани цврста до тоа и немој да попуштиш кога ќе бидеш во емотивна криза, зашто после некое време пак ќе ја донесеш истава одлука и пак ќе треба да минуваш низ ова и само ќе го одолговлекуваш овој процес.

3. Немој да чекаш да се опоравиш за да бидеш „добро друштво“, па дури потоа да се дружиш. Тоа е најлоша грешка што ја правиме. Тебе сега ти треба најмногу дружење, за да ти биде исполнето времето и да не мислиш на старата врска и да паѓаш во емотивни кризи. И знај дека вистинските пријатели ќе те дружат дури и кога си „најлошо друштво“, а не само кога си забавна, високо расположена, позитивна т.е. само кога имаш нешто да дадеш од себе. Вистинските пријатели љубат и во добри времиња и во лоши времиња и тука се за тебе кога најмногу ти требаат. Некој рекол вака:
    „Пријателите се како ѕвездите на небото. Тие доаѓаат до израз кога ќе се стемни“

4. Гледај да стануваш порано, за навечер да си легнуваш порано за да не седиш кризираш во ноќта евоцирајќи спомени.

5. Ако не си го блокнала до сега на фејсбук, барем вети си сама на себе дека нема да му го гледаш профилот или други социјални мрежи. Значи тој е минато, ти си завртила друг лист и продолжуваш напред.

6. Немој да се измамуваш дека можете да бидете пријатели. Тоа можеби понатака, кога ќе оладат чувствата и спомените ќе избледнеат.

7. Гледај да имаш редовни оброци и физичка активност.

Покрај пријателите, тука сме и ние за тебе од фемина форумот ;)

На m.i.g, ph.orhideja, ALISA0000 и 22 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Ја и се лутам на Чадорка, како ма не не знаеш, па бетер сме од бфф овде на темава :P Женче ако го бивало немало да не ве биде, така да тури му пепелот. Да не бев голема ко планета ќе дојдев да ве дружам утре, ама голема сум ко Плутон у најмала рака :P

На Lady Phoenix, kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 11 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    101.452
    Oвoј мм ствaрнo ме секирa.Дoнел зa чувaње
    2 мaли зaгaрчињa.Знaчи дaј му дa чувa кoкoшки,кенгури ќе уживa вo тoa aмa друг дa му менaџирa.Сегa им прaви куќичкa a чешмaтa нaдвoр стoи ненaпрaвенa сo недели.
    Ќе се oтрујaм.
    Нинџa честитo унaпредувaње.

На ph.orhideja, MacenceEna, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Јас нешто се пожандрцав,ред солзи ред мрсули од сабајле.Од такт ме извадија радознали комшии што знаат дека немс бебе и прашуваат како е бебето или кој го чува бебето:@
    Плус и ме напнаа другарките нешто и сеа не да сум како пијана кокошка туку камен пијана кокошка.

На MacenceEna, Mekuska, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.