Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

@Umbrella22 солзите се чистач на душата
    Што понатаму?
    За почеток зграпчи го денот и без долгорочни планови!!!

2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Реакција е, претпоставувам, на неколку цитирања на постови на Рефка, од страна на конкретен член, особено (можам и да го именувам, ама... и јас бирам да не ја продолжувам дискусијата:)).. којшто член, истото го сторил и со други членови.
    Не се оди директно со именување, бидејќи, претпоставувам, никому не му се дискутира до недоглед и разглобува и правда за тоа „каков е, а каков не е... што разбрал, што не доразбрал ликот од стотиците шеги кои биле направени во темава.... членот повеќе пати истото го сторил и со други. Еднаш те гали, друг пат те прозива.. :) и ок е. Помалку внимание ако им се посветува на таквите работи подобро.
    Во тоа што вели дека темата не е нејзина па да некому кажува што да пишува, не е амбиција да она биде нечиј редар,:D а напротив.. не сака, нема потреба, нема интерес да некому ограничува...нит сака да види други редари (и јас не сакам:P некој да ме реди, перка по уста и прсти..никој не сака). Пишано е во контекст на тоа што беше пишано од постот на Сеселија навака...а опфаќа и некоја страница претходно..некој(и) пост конретен.:)
    Кога веќе збориме на темата. Постот на Сеселија не беше ништо посебно. Муабетот го направивме едно зилиони пати. На некои и им збогтиса веќе да се навраќаме на истото откако веќе сме ги решиле сите глупости и сме ги нормализирале муабетите и односите:) Баш она што Бриџит го напиша е милиони пати подобро за мене.
    Будалестите текстови и беа кажани во смисла, секакви работи има тука и не и смета што се и сешто има..не беше да навреди некого...напротив, да оправда дури и она што некој нарекува или смета за баделесто...претходно се збореше за.. „несодржајните“ „неквалитетните“ постови. Пишано е дека, и од будалата некогаш има што да научиш, така што, според неа е во ред и тоа да го има во темата..сакате читајте,сакате прошетајте до кујна, инстаграм итн.:P
    Будалест човек или пост, за мене не е навреда. :D И јас сум таква - некогаш... често дури (во неформална комуникација)... тоа е игрив, жив, по малку див, шегобиец, дворски шут.. вејка на ветрот и се останато - само не сериозен.:)
    Темава, грото од нас сакаат да остане каква е.. сосе сите членови. Најбитно, да никому му се одмили да пишува..а дека некому ќе се..секако. Ама, ко што рече Бриџи, потрудете се (не се однесува на тебе конкретно) сами да се инспирирате и направите тоа што барате од другите... мрч-мрч само не бива.
    Така некако. Сите се трудиме да се прилагодиме едни на други. И јас.

3. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ми падна жал кога го прочитав ова, за момент се вратив во некое време кога би ги употребила истите зборови.
    Лесно е да ти речам - не се секирај ќе помине.
    Ама ќе ти речам, плачи си слободно, ослободи се од тагата и отровот кој го носиш во себе.
    Излези од дома, оди кај другарка.
    Ако имаш можност почни со ситниот бизнис, ќе ти одвлече внимание.
    Со еден збор - врти му грб на минатото и не се навараќај ,,зошто, како, кога,,
    Почни да си ја креираш иднината.

4. julie77

julie77 Форумски идол

Само мене ли хормониве во ударен ПМС знаат да ме дрмаат до степен да не можам ни сама себе да се препознаам?? Само да сум у лежечка положба, да седам и да не мрдам. Толку демотивирана и безволна да сум ... И покрај фини луѓенца и ситуации, моменти ... мене нешто не ми дава да се радувам баш.
    Ми иде у кутија да се затворам!:bandit:
    Се извинувам на негативава, ама барем најдобро се разбираме ние жените кога се работи за хормони :drunk:

Lady Phoenix, Eli23, Peco and 16 others like this.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Јас ќе се доискажам на постот на Рефе ... Дај си време, одболувај, плачи, ама време и борба без предавање треба, за да прифатиш. :hug:

Lady Phoenix, Val-Dim, Peco and 9 others like this.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Podobro e da se iznaplaces,iznavikas,zboruvaj so nekoj koj go smetas za blizok otvori mu se,se e podobro od toa da ja sobiras vo sebe bolkata i tagata koja od den na den se poveke ke raste,na kraj ke imas edna ogromna tezina sto ke ti se odrazi na zdravjeto.Za zal sekogas e taka..

Drugo sto bi te sovetuvala..se sto imas nedokazano na licnosta sto te povredila napravi go sega,se sto te mace povrzano so nego kazi mu go,ne ostavaj nedokazani zborovi zasto tie na kraj najmnogu bolat.
    Za da mozes da svrtes nova stranica vo zivotot treba prvo so minatoto da rascistis pa kolku i da e toa bolno.

Last edited: Mar 28, 2016
  7. Deemy

Deemy Популарен член

:hug::hug::hug: Знам дека ти е многу тешко, и не е воопшто лесно да заврши нешто во кое си вложувал толку време, но ако не бива подобро сега отколку да одолговлекуваш и се повеќе да тонеш. Сега е битно да не ги потиснуваш емоциите ако ти се плаче плачи,викај, но немој ни да се затвориш во себе, најди си занимации нешто да ти го пополни времето, да не ти поминува само така во депресии.Работи на кутиите за бизнисот, читај, вежбај прави било што што го сакаш и за кое имаш желба.
    А не е лошо за ск некој ден да ни дојдеш, да прошеташ и да се релаксираш еве јас прва се пријавувам :) ;)

8. Annath

Annath Форумски идол

@ALISA0000 одма на забар, ако не сте отишле досега. Да се надеваме дека не е скршен, барем да го шинираат да се зацврсти ако е само расклатен. Ако има потреба ќе се лекува. Арно е што не било полошо, заб се средува.

9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Морам да ти дојдам некогаш на "третман".. ми се чини дека не си од оние од кои се плашам :)

10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Кога веќе се разголив...
    Ех јас да имав храброст и да пресечев уште кога бевме во врска. Мислев дека ќе се промени.
    Немаше да го живеам пеколов.
    Единствено за кое не жалам е детето.
    Затоа исплачи се и биди среќна што си прекинала навреме. Оти ме читаш нели?
    Ајде дотерај се и излегувај. Ништо не си изгубила туку напротив доби. Доби живот.
    Ова од срце ти го пишувам.

11. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Ова за да се дигнам,за да ве дигнам:)

Lady Phoenix, Peco, mareane and 13 others like this.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Кога сакаш ;)

Lady Phoenix and kukla21 like this.
  13. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Добар ден...

Мене почна да ми се спие, направив едно кафе па за одморам душа. :whew::coffee:
    Денес ќе одам да си ги истопам викендашките чоколадни гревови... :lol:

Ме праша пријателка, како секогаш сум се обидувала да бидам среќна и постојано сум се смеела? И дали се ми цвета во животот?

Не бе луѓенца... Не ми е лесно нит мене, не дека се немаат фрки ама позитивноста е најубавата човекова одлика.... Без неа не би можела да го истуркам денот, неделата, месецот, проблемот...

14. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Ако не нема на темава,у форумски игри сме сите.
    Таму се селиме сега.

DVAANGELA, Lady Phoenix, Peco and 9 others like this.
  15. Annath

Annath Форумски идол

^^Јас во Бременост :?:
    Иначе дека немам работа, мотам гази... затоа не играм форумски игри :P

DVAANGELA, Lady Phoenix, Peco and 9 others like this.
  16. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Ај и добар ден !

Нешто сте тивки многу :o !

Ма темата си е одлична ( затоа јас се шмугнав тука :lol: ), само има одредени членови кои запињаат со редење постови нон - стоп и ми личи на чат. А чат, има тука како опција, па малку оставете простор за другите членови да си напишат нешто. Тоа е и еден вид на бон - тон, кој не е лошо да се почитува на темава, па и општо на форумов. Ова не знам веќе по кој пат го пишувам, но тоа е мое лично видување.

Мене само тоа ми пречи, зошто од редење такви коментари помеѓу 2 -3 члена, се полнат страници и потешко ми е да ги следам оние кои ме интересираат, па губам волја да листам и пребарувам каде се точно :?:

Ете, тоа сакав да го повторам по којзнае кој пат :talk:

@sanjaeva, Рефка знае дека се зезав, ( нели Рефке :* ), а и јас напишав дека се зафркавам за да нема недоразбирање. Јас чекам слика од кожните пантолони, а не од Рефка. :!:
    Кој сака сопствени слики да става тука, тоа е негов избор и јас немам намера никого да терам на тоа(highfive)

Ееее, а малку ми е жал што не сум ги запознала и затекнала постарите форумски членови тука ^_^
    Еве, @sesilija не ја познавам, а знам дека форумов бил извор на квалителтни членови како неа и со одлични постови. Од кои причини не го користат повеќе форумов, не знам, тоа е сепак нивна одлука и процена.

Се мислам што за ручек :?: - повеќе ќе да е вечера, ама тоа е. Имам убаво јунешко мевце од бутче, па не знам со што да го искомбинирам :shake:
    Вие што имате на мени денес ?

Инаку, зобам кекс со чајче :tmi: на пауза, кобајаги да не си го пореметам ручекот, оној што не ми е направен :smirk:
    ottimais_pack_large.jpg

Не е лош кексов ! ^_^

17. lunicka

lunicka Форумски идол

Жaбче фaлa зa oбјaснувaњетo.Oчигледнo и Рефкa нештo oбјaснилa нo гo избришaлa пoстoт.Некoгaш не мoжеш дa ги пoврзеш сите пoстoви и дa сфaтиш декa имa пoзaдинa.
    Прoсти Рефке штo те пoвикaв нa пoстoт .

Lady Phoenix, JuLleE, Peco and 6 others like this.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Добар ден жени и по некој маж!

Многу сме сериозни денес, изгледа дека понеделник сериозен ден е :)

Мене темава ми е за разонода и супер ми е. Ако некој затупи, сигурно нема до недоглед да оди ако е игнориран. На форумов сум многу долго, од самиот почеток - почесто, кога поретко, зависи од тоа што ме има стрефено во моментот. Да бидам искрена, кога ми било тешко многу повеќе сум била присутна тука и сум наоѓала утеха.

Периодов баш и не сум расположена за сериозни муабети и затоа ја отварам само оваа тема. Супер ми е дружбата, особено кога ќе падне добро смеење. И многу би сакала да остане така.

19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Да ви кажам нешто, ако сте гладни ФИнстаграм да не отварате:!:

20. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ова намерно за да одиме? :)

Lady Phoenix, mareane, joy1 and 6 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.