Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Не беше со цел да се изрти муабетот само го искоментирав она што беше напишано а со кое не се согласувам.:)

А иначе никој од нас не признава и да му е падната секирата во медот. Таков народ сме едноставно.
    Секогаш сме свесни ама одкако ке дојде минато свршено време.

На mareane, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Ова се случува кај мене на работа,иначе сум државен службеник,и покрај тоа што работам повеќе работи не се споредува со она што го работев приватно во никој случај.

И да напоменам ни тато ни мама ми помогнале ни партија(не сум партиски обоен) за да влезам во работата на која што сум сега.Едноставно од познаници до познаници молење рмбање и стигнав онаму каде што сакав да бидам целиот живот.

На JuLleE, Esmeralda-MD, ph.orhideja и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Не спомнав никаде дека во администрација е извор на стес и болести....но таму никој нема да те унапреди или награди поради фактот што имаш подобри идеи од другите

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    А, едни приватни фирми што ги има земјава... мале, мале:rofl: Ко Груевски кога го прашуваше министерчето за труд ли кој беше, колку огласи има објавено денеска..и овој пука 18.000 илјади. Значи 18.000 илјади работници се бараат денеска. Веднаш. Само денеска.:rofl:
    Е, кога таков глупак имате на чело на држава и уште цела сурија глупаци кои озбилно го мислат ова.. како сакате да биде?:D
    Отворетете огласите и видете приватни фирми што вработуваат: угостителска дејност, хигиеничари, обезбедување чат-пат.... телефонски оператори, пошто.. ко печурки после дожд никнаа. Јак приватен сектор, мајќе ми. Усовршување:D

На mareane, JuLleE, kjukli и 17 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.756
    Точно е дека сме таков народ...сите ни се криви ако на друг му паднала секирата во медот и ако вујко му е Владика...:P
    Поарно ни е да кукаме и да пљукаме отколку да превземеме мерки и да работиме нешто.
    За ситничарење нели сите не бидува...тој што ситничари и во државно и во приватно ќе е истиот.
    Тоа што немал некој вујко Владика не значи дека треба да се откаже од животот.

На JuLleE, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Добар ден !

Аууу, за администрацијава наша правите мубет. Што да се каже - трагедија !
    Имаме администрација од некои 200 илјади и нормално е на таква пренатрупаност, да има куп неработници (паритски вработени ) и неколку работници.
    Истото важи и за приватните фирми. Има вработени од газдата по разни некои врски, кои си се зезаат за периодот на работното време, а има некои кои мораат да црнчат.

Кој како си ја наредил |(

А ова што бараат наставниците пари за ова или она од учениците е само за профит - бизнис си вртат училиштата. Ама од друга страна, самите родители, за да не ги двојат своите деца од останатите кои се можност да платат, се сложуваат на разни уцени и тоа молчешкум.
    Еве еден банален пример - зошто подароци на наставниците за 8 -ми март ?
    Немаат плата ? Зошто мора подарок ?

На mareane, kjukli, Esmeralda-MD и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Не викам дека не си во право..
    Еве ти отвараш фирма за увоз и извоз на патики или незнам што
    1, Ќе бараш управители на фирмата?
    2. ќе нудиш 30000 плата на некој што вика дека има факултет, а човекот појма немаш кој е ниту пак знаеш како работи?

8. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добар ден

@WORRIED.BT среќен роденден, само убавини да те следат во животот:f:

1април беше омилен ден на син ми до лани. Маски секогаш сме порачувале од Америка, после halloween и тоа за смешни цени 10-15 $, а далеку поквалитетни од парталчињата кои тука беа во можност за купување тогаш. Последните три години дома спремаме маска, ама седнувам и шијам, еден куп работи си расипав :D. Ама нема врска и мене ми е задоволство, посебно пак што секоја година добиваше награда за најдобра маска во генерација. Лани исто спремивме маска, расипав чаршави, марами ама му било срам и по пат си ги извадил и во ранец ги пикнал:D. Оваа година нема спомнато ништо, веројатно нема да се маскира.

Немам искуство со работа во државна администрација, она што сум работела било приватно, ама колку работи државната администрација кажува фактот што два месеци не можам едни документи да средам. Секогаш нешто ново им притребува, па ај пак вратисе. Наместо да се побара некој документ по службена должност, а може, полесно им е да те малтретираат да се шеташ по шалтери.
    Имам пријателка која претходно работеше во многу приватни фирми и како стручњак ја зедоа во една државна агенција. Не е партиски вработена и не е привилегирана, ама сама си кажува дека тука и е многу порелаксирана работата, дури и магистерска си пишува на работа. По тие државни институции секогаш ќе се најде еден што работи за сметка на десет кои не работат, зошто вака или така, денес или по три месеци работата сепак мора да се заврши.
    Всушност ако е лошо нема сите да се тепаат да влезат во државна администрација.

На mareane, WORRIED.BT, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    додека другите беа на протест, млада дамо ти што правеше?
    Секаде мора да има некој кој ќе ја брка работата.

На mareane, JuLleE, Esmeralda-MD и 3 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Па тоа е работата, бе Роберте. Дека приватниот сектор е тиња, ко што е државниот сектор тиња. На прсти се бројат места во земјата каде имаш добра плата и некакви бенефиции..усовршување и дрн дрн јариња.

На mareane, JuLleE, Esmeralda-MD и 8 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Затоа постои CV, затоа постојат препораки од предходни работодавци, затоа постои интервју каде се дискутира не само за работната позиција и обостраните очекувања, туку и подобро се запознава лицето кое конкурира.

На Esmeralda-MD, Ordinary и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.756
    Работев.
    На работа бев.
    Тие што беа тогаш отсутни еве и денес се отсутни па не пропадна државава.

На Esmeralda-MD, Lady Phoenix, DVAANGELA и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Точно ЦВ-то ќе биде пресудно за тоа кого да одбереш од кандидатите не и да му дадеш плата без да се докаже. Затоа постои период на обука и прилагодување...е после тоа секој по заслуги

14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    ама тргната е натаму.

На mareane, JuLleE, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    81.530
    Ако во приватен сектор е отсутен работник,се осеќа неговото отсуство,нема кој да го замени,нема превработеност или т.н џокери.

На mareane, Esmeralda-MD, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 8 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Јас пак си имам вујко над владиката ама пуста гордост не ми дава да се понижам. Истата грешка ја направив и со бугарскиот.(facepalm)
    На кој му се работи ќе си најде работа,може не скрос по кејф ама ке му е по кејф што не седи дома.

На JuLleE, kjukli, Esmeralda-MD и 8 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    А ти сакаш квалитетен работник, со искуство и знаење наново да почне со обуки и ниска плата?

На kjukli, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    стварно тешка тема...
    а знам дека многу од вас сакаат и имаат прекрасни идеи во главата кои сакаат да им се реализираат и се надеваат дека нешто ќе се смени и ќе тргнеме напред (без политика)

19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.756
    Преминавме во политика
    Вака и дома...од ништо ќе почне муабет и ќе се разгори до небеса :rofl::rofl:

На mareane, JuLleE, Esmeralda-MD и 11 други им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Па, дани, во МК така ти е.. приватно:D на интервју такви разговори те викаат само фирми кои потоа ќе ти речаат дека треба да те испробаат месец-два-три.. за без пари:rofl: потоа ќе имаш некој процент плата и кај и да е ќе стасаш до 10 илјади:D:D:D
    Пред некое време гледав бе оглас, бараа правник за минимална плата од некои 9.000 денари:|

На mareane, JuLleE, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.