Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    Се додека имам можност да мислам со своја глава,за мене е ова во ред

На Роберт 7 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Многу е просто само кој да сфати.

На mareane, JuLleE, Eli23 и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.921
    Допаѓања:
    203.173
    Ама не можам некогаш да постигнам се. Од една страна и мене ми е во ред, ама од друга страна, има денови кога не можам се одеднаш да завршам, а морам. И после инспекции на врат :tmi:

На JuLleE, Eli23, Esmeralda-MD и 6 други им се допаѓа ова.
  4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Te imam citano mnogu pati i sekogas kazuvas poslena sansa...pa se cudam kolku posledni sansi davas :?:
    Sala na strana se gleda deka se sakate no mora da soberete sili,hrabrost da se soocite so se i da ja odbranite vasata ljubov od lugeto koi ja zagrozuvaat.

На Mishela, mareane, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Апсолутно се согласувам!!

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Истото сакав да кажам мене ми личи на врска на тинејџери, не возрасни луѓе.
    Јас вака не би можела да функционирам ни месец , не па повеќе.
    Ова личи на се само не на врска.
    Извина Амбрелка ова е моето видување.

На mareane, JuLleE, Eli23 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Ваквите муабети некако ми се ту мач и ептен напорни за читање и слушање.
    Свесна сум дека секој има свој карактер и свои критериуми за животот, кој како се снашол така и фунционира и сето тоа е разбирливо до некаде нели.
    И да седнеме да разглабуваме и да бараме правда доволно сме свесни дека никогаш нема да ја пронајдеме, да така се е излишно, излишно е и постојано да се кука и дикутира кога аир од муабети нема, тоа е тоа што е и секој живее како се снајде, некој под администрација, некој рмба денонокно за корка леб, некој ни тоа го нема, некој расправа црни бизниси, други по странство и на се поентава на животот е "снаџи се па живи".

На ALISA0000, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Знам и јас истото му го кажав дека не една 1001 шанса сум дала ама ова дефинитивно е последна и сигурна сум дека и тој го разбра тоа :)
    Не би да и дозволам на госпожата да се радува на нашите солзи :!:

На JuLleE, Eli23, Esmeralda-MD и 4 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.017
    За твое добро се надевам дека си сигурна дека оваа шанса, и нејзиното давање, била нешто поразлична од предходните 1000.

На mal.ecka, mareane, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Извини амбрела ама и јас потполно се сложувам со ставот на @duffi не би да ти лицемерам и тапшам по рамо ама врскава во однос на вашите години ми е сосема незрела и нереална. Сум те читала безброј пати и секогаш сум била покрај тебе да те потапшам по рамо и да те утешам на некој начин ама..
    Не само ти наоколу сум видела безброј вакви парови што денес раскинуваат и мислат готово крај е па муабети па мразење па не знам што теши теши за да на крај после еден ден пак се заедно а се другото заборавено и не еднаш туку секојдневно, мислам дека е време да размислиш што сакаш а што не сакаш, ако се сакате преминете на следното ако таа љубов е доволна да се изборите и да пресечете пред свекрвати ако не е чао бе, е не секој ден ќе тапкам во место и ќе се тешам да падне гром од ведро небо.

Ај ти ама тој твојон нели знае да пресече пред мајка му и да и каже два три збора, ако тој решил дека ти си вистинската за него што чека зошто не покаже заби и став зар ноже да трпи некој да му наметнува за негов живот и негова жен в кревет...еве не знам...

На mareane, ALISA0000, JuLleE и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Во врска со @Umbrella22 и јас сакав истото да го кажам, ама ај да не испадне дека солам памет, мислам дека сме генерација и дека си исто во долга врска, и на оваа возраст вакви работи скарај се готово е, па смири се, па последна шанса не треба да има, ние ваквите работи ги поминавме на почетокот првите две години ни беа така готово е па ај пак смирени,ама тогаш и врската не ни беше доволно долга, ниту бевме созреани доволно, но потоа ги надминавме зрело тие проблеми и пречки заедно, направивме компромиси за некои работи, созреавме заедно и веќе вакви работи одамна нема, а и не дај боже да се случи нешто до толку да не оди веќе се знае ако решиш да биде крај ќе биде навистина тоа, а тоа скарај се смири се доликува на тинејџерска врска.
    Нема идеална врска, без проблеми, секаде се појавуваат дали поголеми или помали, но не се оставаат така под тепих или наоѓаш компромис и решение или ако нема ставаш крај.
    Најдобро ќе биде сериозно да размислите и да седнете да разговарате, да ги отворите картите да најдете решение за проблемите и ако бидува бидува ако не толку, вака можете да одите до бескрај, а не ви се годините и должината на врската за такви работи.

Последна измена: 29 март 2016
    На mareane, kjukli, Esmeralda-MD и 9 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    @Umbrella22 да се надоврзам со претходниот пост бидејки е посилно од мене.
    Со оглед на годините треба да се соберете и совземете и двајцата, вака работава сеуште ви е пишман однос, денес вака утре така, проблеми од ваков тип јас не би ги решавала во кревет, ни под разно!
    Не биди без гордост, пишманаџија, попустлива и без став се дур си вака ќе ти прават бидејки им се може бидејки се свесни дека ти си таква, ај да видеш да покажеш заби малку, да ја стегнеш работава, да се воозбилиш како ќе ти се исплаши дечково и че превземе нешто. Вакви проблеми се решаваат најсериозно со најсериозни и остри потици а не в кревет со цили мили, време е да размислиш што сакаш и да застанеш цврсто пред сите ако сакаш да си го средиш животот и да бидеш среќна треба ти самата најпрвен да се промениш.

Да молчам пред жена што не ме сака и да чекам да ме засака, па и дечкоти да молчи и да не знае да каже јасно и гласно и да се спротистави за неговата љубов.. за неговиот живот МИ Е НЕСВАТЛИВО, јас со таков и не би а камоли да го чекам години и години да стави некоја цртка некаде и да ме свати за озбилно, руски рулети не не и не.

На mareane, ALISA0000, JuLleE и 17 други им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Најдобро е проблемите да се решаваат со разговор, а не под јорган. Ама пак знаеме дека многу проблеми се решени под јорган. Колку дечиња се имаат родено од такви помирувања. Нека се здрави и живи.
    @Umbrella22 се надевам дека тоа ќе ви биде последно разделување и ќе извлечете поука од него. Многу грешиш ако се помируваш со него само да докажеш дека некоја друга не е во право.

На MacenceEna, mareane, kjukli и 11 други им се допаѓа ова.
  14. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    само два збора ќе кажам, потполно се согласувам со сите погоре......колку дечиња се родиле така, и на крај тие дечиња најмногу страдаат за жал.................

На MacenceEna, mareane, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    ^Не дека ја тапшам по рамо, ниту пак е мое да и судам. Она ако решила да се смири и да остане со него, ние од страна ништо не може да направиме. Кај некои таквото помирување е почеток на среќен брак, кај други почеток на несреќен крај. Секој со своја судбина.

На DVAANGELA, sanjaeva, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не го карајте чадорчето. Јас незнам што и е приказната и само ќе и кажам да тера како што мисли дека е исправно за да не се кае утре.

На DVAANGELA, sanjaeva, Espadrila и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Нека прави како што мисли дека е исправно, ние не сме и во кожа, даваме совети, но она на крај нaјдобро си знае.
    Но еден совет само @Umbrella22 кога знаеш дека потклекнуваш и не си цврсто решена дека навистина ќе биде крај, немој веќе да му го кажуваш тоа крај е готово е, и после пак да му се смириш, со тоа покажуваш дека немаш карактер и став и нема за ништо да бидеш сфатена сериозно.
    Ако мислиш да се бориш за врската и да смениш нешто прави го тоа со разговор сериозен и барање решение, а не готово е скарани сме а после ајде во кревет.

На DVAANGELA, mareane, Espadrila и 10 други им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Ви кажав дека ќе добијам одговор Ќе ти се јавиме,до сега требаше да се јават,останаа уште двајца за интревју после мене.Што е работава незнам до мене не верувам да е,више губам желба за барање работа.

На kjukli, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Ќе биде .. трпение само. Коцките никогаш не се местат кога ние сакаме туку кога е правото време за нив. Ова од искуство ти го кажувам како буквален паталец а не гаталец :).
    Ќе видиш дека ќе биде и тоа кога најмногу нема да очекуваш, само труд и трпение.

На DVAANGELA, Espadrila, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    може нема одлука одма да донесат. Еве јас кога треба да одлучам некогаш од немукает ја одложувам одлуката.

На DVAANGELA, JuLleE, Esmeralda-MD и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.