Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.816
    Па нели сме во право @Petar80 ? Како може да си го игнорира детето?
    Се изнервирав од сабајле со муабетиве.
    :hug:за @JuLleE

На Tajnaotrovna, Abrakadabra, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Да да целосно сте во право, незнам, не има секакви па и би рекол бездушници без разлика дали е мајка или татко. Нешто што си го направил створил и да го запоставуваш сигурно нешто мора да ти фали (во главата)

На Tajnaotrovna, Peco, Abrakadabra и 18 други им се допаѓа ова.
  3. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Dobro utro
    Denes sum stanata so petlite,majka mi ima nekoi obvrski,pa mm resil da gi cuva decata,pa zatoa morav porano da stanam da podgotvam se sto treba oti ako ostavam na nego,tesko na decata:D
    taka da kafe si se napiv doma,dodeka piev citkav kniga,pa nesto spremiv,ete gi se razbudija...nekako vo trcanje semi bese,ama koga iskociv i sonce vidov,uste povise se raspoloziv
    dur ve iscitav,si gricnav edna raka orevcinja,pa podocna caj ke si stavam
    pozdrav

На Peco, Abrakadabra, sanjaeva и 22 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    :hug::hug::hug: @JuLleE
    Имало тешки муабети тука на темава.. Среќа не ги читав.. И сега не ги прочитав, ги скокнав.

Добро утро.

На Tajnaotrovna, Abrakadabra, referentka и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    81.580
    Злато, ај ми купи Луј Витон чизмице, тој се много носи овуј сезону, вика му цура на беќара

- Не, знаеш ли што се носи?.. вика ву беќар

Не, злато, не знам. Што се носи?

А беќар ќе на тој:

Носи се у пизду матер

*бонбона*

Добро утро!

На vichy, Peco, Abrakadabra и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Добро утро и од мене,пред се прво да го започнеме денот со работа и кафе повелете. iced-coffee.jpg

Сакав да се надоврзам со темата за разводот,пред се сакам да кажам дека дефинитивно ако нешто не оди,едноставно не оди не за џабе старите рекле,убавина со сила небидува.Се бореле и ете недоволно се избориле еден за друг и доаѓа она што се залужило во бракот,мене најмногу ме допре искрено за детето тоа за мене не е МАЖ тоа за мене е кукавица.Луѓе се знае што е МАЖ и што е грижа за дете,без разлика на ситуација и можности абе нема да дозволам влакно да му фали,тоа со мајкаму сме го завршиле што сме завршиле,ама како може бе да нема човечка грижа за свое дете?Страшни работи се тоа.

На Tajnaotrovna, vichy, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.184
    Добар ден!

@JuLleE си знаеш дека имаш и моја поддршка... верувам дека боли, кога се се распаѓа не може да не боли, ама знам дека поминува. Само детето нема да разбере уште од сега зошто татко му го одбегнува, но како ќе расте, ќе сфати самото... и мислам дека тогаш уште повеќе ќе го цени она што го имате. Многу е важно што цела твоја фамилија те поддржува, не си сама. Секако, нè имаш и нас овде. Не сум компетентна да давам совети, ама кога има за што да се бори човек, полесно е.
    Дај Боже што побрзо да се снајдеш со работа, каде било, само да сте раат ти и детето.
    @vichy, ќе биде. Само главата горе, некогаш ќе се наместат коцките. Предоцна не е никогаш.

Јас рано станав... во 4 ноќеска (facepalm) малиот ме разбуди, многу гласно се смееше во сонот, којзнае што сонувал. После дури презаспав, требаше веќе да станувам...

Кафе сте послужиле, од мене појадокот

На Winter Lady, Tajnaotrovna, Peco и 33 други им се допаѓа ова.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    @JuLleE :hug:

Важното е дека конечно го направи чекорот. Знаеш и сама дека тоа е правилното, и отсега натаму може да биде само на подобро.

@vichy, истото важи и за тебе. Не бев во тек со твојот случај и ти ѕирнав низ мислењата, конечно ја донесе правата одлука. Само, видов вчера си пишувала пак за инсеминација и поддршка за забременување, и пак ништо не ми е јасно. Се врати, па повторно се обидувате?

На Peco, Abrakadabra, Deemy и 20 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    101.566
    Добро утро од мене...
    Прво подршка за @JuLleE ,знам дека ти е тешко и те боли,но те молам чувај си го здравјето и своето и на детето.Се друго ќе си дојде на место,само на времето треба да му се даде време.
    @vichy не знам зошто ние жените одиме по некое правило дека мора да родиме за да бидеме среќни.Постојат милион парови кои го избираат тој пат,да немаат потомство и тоа свесно.Човек може да биде среќен и сам,и со партнер ,само треба да си го најде соодветниот.Желбата за дете се задоволува со усвојување ако веќе природата не дозволува.А познавам и парови кои се развеле зашто не можеле да имаат деца па со нови партнери забременуваат.
    Чудни се патиштата Господови.

Јас лично сум луѓе,ни на небо ни на земја.Син ми се разболе,инфузии и инекции,јас сум си ја заебала штитната жлезда.Сега сум хипо.:( Треба да ја разлистам темана за жлездата,и ве молам доколку некој има некој совет нека сподели по лп.Колку повеќе читам се позбунета сум.:doh: И се плашм искрено.

Инаку молам и колам за една работа во маркет,ако ме верувате уште на колена што не се спуштив,засега нема одговор ни да ни не.

Уживајте во денов...:sun:

На Tajnaotrovna, Peco, mal.ecka и 30 други им се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Здраво друштво.
    И денес :sun::sun::sun:,искрено се надевам дека времево веќе си доаѓа на себе. И јас исто,со расположениево:)Она сивилоно,облацине страшно негативно ми делуваат...
    И вчера пред да си легнам ве исчитав,ама не пишав ни збор. Ни утринава од 23че. Да бидам искрена ме изместија @vichy и @JuLleE :sweat:.
    Женчиња,Господ да ве чува и да ви дава сила:hug::hug::hug:.Живејте со помислата дека порано или подоцна се ќе си дојде на свое место. Честопати ми се докажало дека Господ не заборава, туку забавува!

На Winter Lady, Tajnaotrovna, vichy и 27 други им се допаѓа ова.
  11. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    @JuLIeE,мила само можам да ти кажам да издржиш и да бидеш силна и горда мајка:hug::hug:господ ти да дарил сонце кое ке те грее и топли цел живот, немам зборови со кои можам да те утешам:hug: многу ме боли за дете кое страда и пати..... само еден е господ,и тој на сите грешници на крај им суди.........

На Tajnaotrovna, vichy, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро и од мене! :coffee:

Денес убав ден. Силно светнал, небото чисто... Таман за на планина се погоди. :sun:

Инаку @JuLleE најважно е да ставиш крај на маките кои ти ја трошеле животната енергија и ти создавале трауми. Вртиш нов лист, крај себе имаш плод од вашата некогашна љубов, причина за живот, за борба... Убаво што си го покажал вистинското лице на крај, барем "полесно" ќе ти биде да ставиш крај. Не е многу важно дали детето расте без татко, како мајка никој не може да сака. Кога ќе порасне, сметам дека треба да му ја кажеш вистината, зашто има право да ја знае. А за нова љубов никогаш не е доцна, овде има многу примери за тоа. :l:

@vichy искрено, кога се појави на форумов во темата за свекрви, те читав кратко време и после кренав раце. Не можеш да имаш толку крути ставови во животот. Оттогаш, појма немам што се случувало со тебе и твојот живот. Но, откако прочитав од тоа вчера што се пишувало, можам само да ти кажам дека најдоброто нешто што можеш да го направиш е да го оставиш. Не заслужува ништо од тоа што си го поминала до сега за него.

За тоа дека ти си проблемот поради немањето деца само ќе ти кажам - не се откажувај, лечи се и најважно од се', опушти се психички затоа што психата е најголема пречка за се'. А кога ќе бараш нова љубов само ќе ти кажам да отвориш не 4, туку 8 очи. Јас сум многу благодарна што крај себе имам човек што не би ме оставил дури и да немаме деца (иако не сме се ни обидувале, ова само кога сме разговарале теоретски). Важно е да те сака таква каква што си, па и да немате свои деца, ќе си посвоите. А колку што знам, ако не си во брак, не ти прават ниту оплодување, ниту ти дозволуваат да посвоиш. Затоа среди си го животот, прво оправи се ти, па после ќе мислиш на дечиња. И малку позитивно. :hug:

@WORRIED.BT ме погоди. ;( Би те советувала со време да почнеш да ја носиш на психолог, за да не земе ова поголем замав. И многу поддршка и посветување на советите кои ќе ви ги дадат. Позитивно и ти посакувам многу среќа и успех. :hug: И информирај ме што ќе се случува, ако не ти е проблем. :hug:

Имајте убав четврточен ден, друштво. :sun:

На Tajnaotrovna, mal.ecka, Peco и 30 други им се допаѓа ова.
  13. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    [​IMG][​IMG] upload_2016-3-31_10-27-58.jpeg upload_2016-3-31_10-28-53.jpeg Stignaa dobrite vesti,povelete.Dobro utro

На Tajnaotrovna, vichy, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  14. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Добро утро и од мене, цела вечер немам спиено умрев од кашлање ама подобро сум :) @JuLIeE ако имаш поддршка до себе знај дека не си сама, тоа е еден нов почеток за тебе и детето верувај ќе успееш да застанеш на свои нозе, почетокот е тежок меѓутоа крајот е секогаш убав 8), верувај на крај тој ќе свати што изгубил. Ти посакувам здравје и среќа, верувај во себе и се ќе биде добро :hug::* @vichy истото и за тебе важи биди позитивна и се ќе си дојде на место, верувај во себе и бебче ќе биде.
    Имајте убав ден :wasntme:

На Tajnaotrovna, kuc, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро.
    Јас давно станата, веќе денот оддавна ми започна.
    Да ја носам малата на контрола, добра е овака, освен што е кенкава, а тоа ми е оној најдосаден дел кога децата се болни, ништо не им е погодено.

@JuLleE и @vichy
    every_end_is_a_new_beginning-by-lifelotus.jpg

На Tajnaotrovna, Peco, Abrakadabra и 24 други им се допаѓа ова.
  16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро женски.
    Пијам кафе и цитрон со цимет.
    Не можам ѓубир колку и да сакам.

@WORRIED.BT и јас би те советувала како @Lady Phoenix .Знам дека проблем од органска природа исклучивте.Нема ништо лошо ако посетите детски психолог.Мала е,ќе ја најдете причината за паничните напади.И во осетлива возраст е,полека влегува во пубертет.Прво можеш сама да отидеш,за консултација и да го образложиш проблемот.Потоа ќе те насочат што и како да правиш.
    Многу често како родители правиме ненамерни грешки.Не размислувај,со време почнете да работите на проблемот.

@Esmeralda-MD честитки за убавите вести.

На Tajnaotrovna, Peco, Abrakadabra и 20 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.317
    Допаѓања:
    259.539
    Ви благодарам на сите, многу ми значи секој збор, подршка, искуство, совет.
    Јас одлуката не ја донесов преку ноќ, многу размислував, прво што е најдобро за детето, а потоа за себе.
    Убаво е да расте со двајца родители, но не во кавги и стресови. Почна да се трауматизира детево.
    Кога не иде работава подобро да ставеш крај отколку да живееш во таков пекол уништувајќи се себеси и се околу тебе.
    Е сега разделбата, напуштањето на домот, спакувањето се моменти на соочување дека прекинуваш нешто многу важно, дел од тебе и ќе лажам ако кажам дека не боли.
    Но ете полека почнувам да прифаќам дека вака ќе биде подобро.
    Моменти на слабост постојат.
    Се плашам што е и нормално, грижата за детево е само на мене, ама морам да бидам силна и смирена.
    За татко му ќе кажам дека сега ми води инает, ми глуми жртва. Он си е себичен, си гледа повеќе за себе. Јас сакам да се гледаат постојано. Нема да дозволам судот или соц. работник да одреди колку да се гледаат. Татко му може колку сака да го гледа, а не два пати неделно.
    Што и да се случило меѓу нас, останува таму. Детето сеуште треба да има родители.

Јас си пишав, реков дека ми е тешко, многу ми помогна и подршката од сите, но истотака се надевам дека и некому моето искуство ќе му помогне.
    Кај нас е тешко да се разведеш, финасиската нестабилност е причина поради која многу жени па и мажи живеат во лош брак. Јас да немав подршка од моите немаше да ја имам таа храброст и да си заминам.
    Многу фактори влијаат врз одлуката за развод.
    Но најбитното е само здравје. За се друго се бориме во животот.

Ваквите искуства е некогаш убаво да се прочитат .
    Оние кои имаат проблеми ќе знаат дека не се сами и дека постои решение и дека тоа не е лесно.
    Другите кои немаат реален проблем за развод, ќе се смират, ќе си ја оладат главата, ќе си го решат проблемот и на крај ќе се прегрнат со партнерот.
    Разводот да не биде опција, туку нужно зло кое некогаш мора да се случи.
    И најпоследното решение на проблемот, кога веќе сите алтернативи се исцрпени!

На Pcelka94, Tajnaotrovna, DVAANGELA и 42 други им се допаѓа ова.
  18. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    81.580
    За што?

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    За топење масти.Или целулит.
    Пишуваа жениве што сe на режимот на @mama89 дека пијат,па и јас покуса да не останам.

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, mama89 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Добро утро и од мене испив едно кафе дома едно на работа и отворив малку да ве читнам.Од гајлиња глава да не се дигне.Јануар и февруар ми беа добри за прв пат си реков фала му на господ февруар месец да немам партиципации,испити ,стресови за испитите на син ми додека да дипломра нерви искинав овој февруар-2016 ке го паметам најрелаксиран ми беше.Март убаво ме снајде мајка ми падна нога скрши обврска и работа ми отвори лежи искуклена со лева нога во гипс абе што да ви пишувам растргната сум од работа иззлегувам доручек,ручек нервозно е...на мира да не си.

На DVAANGELA, Peco, Abrakadabra и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.