Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    81.580
    Пијам јас јаболков домашен оцет со цимет и лажичка мед како чај направено,секое сабајле.

На DVAANGELA, Peco, mama89 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @Esmeralda-MD честитки. Посакувам сите да не куртулите од убави вести. :)

@lunicka имам читано дека и проблемите со тироидата предизвикуваат анксиозност. Како и да е, не се плаши, почни да го решаваш проблемот и претпоставувам дека ќе се подобри се'. :) И ти посакувам среќа за работата.

Ах бре луѓе, хормони управуваат со најосетливите делови од нашето тело, од нашата психа и кога ќе се зезнат, најтешко е. А стресот е најголем причинител за се'. Затоа чувајте си го здравјето, без него - ништо.

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Se gleda deka stignalo prolet,Makedoncite pocnaa uste od cetvrtok da odat za Grcija vikend da teraat :rofl:
    Da vi kazam imalo popusti,kakvi i sto vrska nemam,ama taka slusnav :makeup:

http://www.motika.com.mk/soprugot-ne-e-mnogu-sreken-koga-soprugata-mu-igra-vo-skut-pred-kamera/
    Zosto bee,zosto go gledav ova :headbang:

Pozdrav do @ninja35

Сообраќајка во незгодно време (виц)

Сообраќајна несреќа се случува во 5 часот наутро. Цариник се судира со полициски автомобил… Веќе трет час се расправаат и не можат да се договорат кои пари чии се…

:rofl::rofl::rofl::rofl:

На Pcelka94, Tajnaotrovna, DVAANGELA и 27 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Хааај друштво!
    Вчера збогтисав на работа, но луѓе верувајте подобро чуство сум немала одамна, ништо подобро од своја пара в џеб, од свое трошење време за егзистенција и луксуз нема. Барем конечно почнав продуктивно да се чуствувам после пола година.
    Работата ми е далеку од напорна и прекувременски саати, буквално уживам.. уживам во се околу мене :sun:.

Денес сонце,силно светна денот, попладнево некои договори се свртеа за скара в двор бидејки за празникот врнеше, па очекувам повик дал ќе уживаме ил ќе рмбаме :D и двете не се лошо :lol:.

@JuLleE најтопла гушка и подршка од мене жено, се си знаеш, паметна си, интелигентна, верувам и прекрасна жена што блеска со својот сјај наоколу, животот романи ни пишува на сите нас. Денес сме горе а утре доле, и кога сме на дното поентата на нашиот живот е да издржиме до крај на својот став и проценка и да пробаме лека полека да се искачиме погоре и погоре се со цел да живееме и да се чуствуваме онака како што сакаме ако нели можеме. Зошто да продолжиш да живееш во заблуди,депресии, неисполнетост и имдиферентност кога можеш да пронајдеш една барем една светла точка пто ќе те води низ животот понатаму и ќе ти дари елан за среќен и исполнет живот. Еднаш се живее и еден е животот наш, а ти не си ниту на улица најдена ниту нешто помалку од сите останати за да секојдневно живееш во тортури и солзи..
    Секогаш кога на памет ќе ти дојдат убавите мигови и кога ќе тежнееш по она што што најмногу те повредило дигни ја главата нагоре и помисли дека и ти заслужуваш да бидеш среќна и опуштена, дека заслужуваш нешто подобро кое со тек на времето ќе си дојде и ќе те гушне така силно за да ти врати за сите проодени трње и ненаспиени ноќи.
    Не сте сами... бори се со помош на најнблиските да блеснете во животот и да зачекорите кон успехот.
    Ти ја праќам целата подршка на свет, знам дека на човек кога му е тешко му значи и најмал гест и најмал збор што може барем малку под малку да му ја ублажи неподносливата болка и да се сети дека не е сам на овој свет, дека постојат луѓе што те ценат и те сакаат таква каква што си и го вреднат сето тоа во тебе.
    Не вреди да живееш повеќе таков живот, живот полн со трње.. кога можеш да се опоравиш и да живееш цврсто и исполнето, живот со ведрина, со среќа, со сонце и куп насмевки..
    А она најмилото?! Најмилото ќе ти биде секогаш тука за да те стопли со рачињата и очињата и да ти каже дека си единствена за него :l:.. не гледај назад, што било поминало и останало таму во минатото засекогаш, гледај само напред и чекори напред за да успееш во тоа што те прави среќна.

На Winter Lady, Tajnaotrovna, DVAANGELA и 30 други им се допаѓа ова.
  5. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    @ph.orhideja каков е тој режим и јас сакам да пробам :wasntme:

На Abrakadabra му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    43.545
    Од кога се смени саатот почнавме.и подолго да преспиваме. Што и не е така страшно. Освен што немам време за утринско кафе и цигарче. Мм додека се спрема , тушира и сл средив децава ,ги облеков . Па и кафе се напив :wasntme:
    Брза сум

Сега дремам и размислувам . Најтешката работа е да израснеш, одгледаш деца . Ниедна работа е неспоредлива со одгледување деца . Секојдневни проблеми, да бдееш над него додека е болно итн .
    Затоа за мене е завршена работа раѓањето. Две деца нека се живи и здрави. Доволни се .
    Треба да ги пораснеш . Да станат луѓе. Да им се покаже и да се истераат по вистинскиот пат.

@WORRIED.BT :hug:@JuLleE :hug:
    Силни сте вие . Ќе помине се

Јас седам сама , големката слави роденден во градинка. Вчера спремав благичко. Мафини и кејк попс. Нормално со лилифее розев крем и светки :P

Малото со таткому излегоа . Па незнам што со себе :) кафе ќе праам изгледа. Ќе уживам сама.уште некој половин час.

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  7. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Благодарам на сите.Веста беше дека од следната недела ќе се возиме во нова кола.Само ги ставив сликите и ништо друго,ми стана незгодно за какви теми зборите а јас се расфрлам со мезиња.На почетокот на мојот брак малку фалеше да го минам и јас тој пат,за среќа мм се освести и виде каква мајка има.Кога веќе имаш подршка Џули немој да се грижиш се ќе си дојде на место.Главата ќе ми распука и апче се напив не мине,:(

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    :^:Среќен нека и е роденденот,голема да расте

На DVAANGELA, Bozica1980, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    43.545
    Фала многу . Роденден имаше на 25 март ама поради болести и сл. Одложивме се. Си беше со бабаи и тетката во игротека . Јас дома умирав .ама фала богу се средив . Сега слават во градинка . И круна си доби :party:

А во сабота славиме дома , со семејството , пријатели и неколку другарчиња од градинка . Малово има роденден во понеделник . 2 годинки полни. Па ќе славиме споен роденден во сабота.

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.486
    @JuLleE мила, само едно ќе ти речам, камо среќа мајка ми да го оставела татко ми на времето, многу нерви и стресови ќе ни заштедела. Верувај ми, син ти еден ден ќе ти биде благодарен. Имампријателка која е разведена со мало дете, уствари имам повеќе такви ама оваа ми е пример најсличен на твојот, не знаеш каква благосостојба ја има снајдено со синчето, уживаат, животот вистински го живеат. Требаше да биде едно ама излегоа поише работи, сакам да знаеш дека си донела вистинска одлука. Те гушкам силно :*

Знаете што е среќа? Насабајле испиено кафе со мајка, доручек ко од детството и многу празни муабети :D Јас продолжувам со лежење и вечер нема да одам на еден долгоочекуван прв роденденама па ќе има денови за радување :D

На Tajnaotrovna, vichy, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.273
    Допаѓања:
    91.955
    Добар ден и од мене :) ве читнав само последните неколку страни колку да знам што се случува :)
    Јас да ви кажам дека не сум нервозна и дека се решивме со муабет без некои напади од било која страна :)
    Јас се радувам мажето уште толку ,јас среќна тој уште посреќен,моето расположение многу му делува па затоа како јас така и тој.
    Еве да се спремам па со кумот ќе одиме на кафе,на некое местенце каде што ќе уживаме во убавите зраци од сонцето :lol::sun:
    За ручек не се замарам свеки ја превзема кујната па шо ќе направи тоа ќе ручаме :) тема на разговор се разбира нонстоп е свадбата :D освен другите редно беше и мене да почна да ме фаќа еуфорија :lol:
    @JuLleE секоја чест на потегот и храброста.Колку и да е тешко ќе успееш да застанеш на нозе и да продолжиш да се бориш а има и за што.Подршката од родителите е најважна а ти ја имаш така да знаеш дека не си сама.Времето лекува се клише реченица што секој ја кажува но навистина е така.
    Човек што не те почитува и не те цени не те ни заслужува секако.Како и повеќето и јас ќе ти кажам чувај си го здравјето и сонцето што те грее секој ден,од нас овде од сите имаш подршка,биди силна :hug:

На Tajnaotrovna, vichy, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    @JuLleE :hug:

Јас сум истото дете што сега е син ти. :) Да знаеш дека ти нема да мораш да му кажеш ни збор против дотичниот родител, децата се' знаат и се' гледаат. Играчките и чоколадата може да си ги напика во газот, со извинење вака, ама истото си го мислев и на 3-4 години, истото го мислам и сега. Безброј пати имам размислувано да си го сменам презиметоИсто да знаеш дека и работите во животот се редат на најчудните и најневообичаените начини. И разговарај со него, објасни му искрено што се случило, зошто се случило... Извади му го стравот и немирот уште од мал, нека не му расте со годините. Знаеш мене која ми е најголемата болка до ден денешен, мислам дека ви е јасно на сите.

Ние сме тука со години, право семејство што се вика, да знаеш дека заслужуваш стабилен и разумен човек до тебе, заслужуваш некој што ќе ти даде поддршка и многу љубов, секој човек треба да има многу љубов во животот... и да знаеш дека ќе најдеш некој таков, некој што ќе те прифати и тебе и синчето.

И не значи дека ако некој не' створил дека тој ќе е достоен и да ни биде родител. Јас сакам еден ден човекот што ме израснал и што ме поддржувал во се' да ме изнесе под рака од куќава, а не дотичната личност што морам да се воздржам да не ја плукнам кога ќе ја видам на улица.

На Tajnaotrovna, vichy, kuc и 34 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Немојте така за бившиот на JuLle, како прво не ја знаеме ситуацијата, второ, една реакција на лутина од негова страна на прво видување после одлуката и не е слика за тоа што ќе биде понатаму. Трето, таа се изјасни дека ќе дозволи тој да си го гледа детето колку сака, што значи дека има доверба во него за нивното дете и веројатно не бил лош татко, и верувам ќе продолжи да биде така откако поминат првичните реакции околу разводот. Во ред е да и дадеме поддршка, ама не мора да значи на грб на особа за која ништо не знаеме, а искрено и не треба да не интересира.

На mama89, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, JuLleE и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Полошо од развод од лош брак, е да го изгубиш партнерот во прекрасен брак. Ако сум ти за утеха @JuLleE имав прекрасен брак, со човек полн со љубов и разбирање, сите "проблемчиња" ги решававме со тивок муабет и многу љубов. 10г бевме заедно и немавме ниту една кавга, немавме повишен тон и погрден збор...никогаш. Со малку мачење добивме и деца (после 5г брак), и се беше идилично додека не се разболе сопругот. И почина пред два месеци. И се тоа се случи за месец ипол. Наеднаш останав сама со две деца и без љубовта на мојот живот, оној совршениот, дури не реално совршен, без ни една мана. Моите деца се мали година ипол, не го памтат тато, сега го учиме на слики, знаат дека тато нана.
    Нека не те потресува што си го спакувала куферот и растурила домот (он е крив за тоа, ти ништо не си растурила) јас сега собирам сили (незнам дали некогаш ќе ги соберам) да ги спакувам неговите работи.
    Сакам да ти кажам дека каков таков татко му е на тоа дете, ќе го бара и ќе го зима и твоето дете ќе го гледа тато. Не верувам дека е од оние татковци кои што ги оставаат децата и не им текнува на нив, па и да е таков...твоето дете ќе знае кој го израснал, кој му пружил љубов и поддршка, кој го издигнал во животот и кој деноноќно го чувал и пазел, и ќе дојде ден кога ќе му се "заблагодари" на тој "татко" и ќе го "тресне" од земја.
    Мој близок се разведе, ама беше обратна ситуација, бившата госпожа за инат не му го даваше детето, па после се помири и почна да го дава, па социјални служби дрндрн, пријавувања и татково се бореше и се бори со сите сили што почесто да си го гледа детето.
    Извинете за неубавиов пост, на вака убаво време :(
    Чуден е животот, ти дава убавини, па наеднаш ти ги зима, ти дава мачење, па ти прави чувство на вина.

На Tajnaotrovna, mama89, vichy и 44 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Немам зборови за утеха @Amorce2. Силно те гушкам. :hug:Имаш две прекраснотии за кои вреди животот.
    А кога удара незнаеш на каде да се свртиш. Не е фер!

На Tajnaotrovna, vichy, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Kolku sto me rastazi tvojov post,tolku i me stavi na razmisluvanje za koi gluposti se nervirame vo zivotov,eden i edinstven..za toa kolku cesto znaeme da se podkarame doma,da si zamerime ,da se podnalutime,a ne sme sfesni deka zdravjeto e najvazno,i deka denes si a utre nedaj Boze vekje ne postois
    Mnogu mi e zal za tvojata sostojba i bolka,no imas za kogo da zivees,ne si sama:l::l:

На Tajnaotrovna, mama89, vichy и 23 други им се допаѓа ова.
  17. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    81.580
    И ќе те држи кратко ова дека придаваме важност на небитни или помалку битни работи,до некоја наредна небитна или помалку битна ситуација,во која сакала или не ќе реагираш како секој жив,нормален човек,кај кој емоциите се составен дел од животот.

На Tajnaotrovna, vichy, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    @mami blue можам само да ти кажам дека ниту една кавга не вреди, дека треба да гледате секој ден да го живеете со полна плуќа и убавини...ништо не е вредно за нервози. Чувајте здравјето, оставете свекрви, кавги, пари и сите други проблеми. Нема ништо повредно од здравје. А за добар брак само многу разбирање и компромис. Во животот не знаеш што те чека, денес си, утре не си. Баш така беше кај нас, се беше супер и за два месеци ми се сврте животот наопачки.

На Tajnaotrovna, mama89, vichy и 25 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.184
    :hug::hug::hug:
    Немој да се извинуваш... ме расплака да ти кажам право, и не знам по кој пат сфатив дека животот е навистина прекраток, и знае игра нефер... Ти симнувам капа. Ако ти треба било каква помош, само кажи.

На Tajnaotrovna, vichy, Ariel и 28 други им се допаѓа ова.
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    81.580
    @Amorce2 иако сега си тажна,многу тажна,и ти ќе реагираш во некое идно време на секојдневни ситуации,само приоритетите од порано ќе ти бидат поразлични.И ако е,нека е.Чувствата значат дека си жива,и не уништила се во тебе семејната трагедија што ти се случила.:hug:

На vichy, Peco, kukla21 и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.