Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @Bridget не треба многу да знаеме доволен е фактот дека го нема видено детето 3 месеци и место да си го изгушка за да не плачи тој играчки ќе му купувал а млеко, пелени, облека, храна, градинка, тоа мајка му нека му ја мисли.(facepalm)

На @vichy сакав уште нешто да и кажам ама имам чувство како да ќе верглам на празно, џабе ќе си трошам времето да и објаснам низ се што сум поминала (иако мислам дека и имам објаснувано) кога не прифаќа совет од никого, сака да биде драма квин, таков впечаток имам, може грешам, може не.

Бев преска до игротека со една пријателка, не сме блиски, се дружиме ради децата, ретко доаѓа на кафе, дома не вика и правиме муабет и ми кажува дека сум ја заебала нешто, ја гледам се чудам, тоа пред 3 години, прашала нешто совет, мислење, сум го кажала моето, таа така постапила и сега јас сум ја заебала.(facepalm)
    Не ги разбирам ваквите луѓе, како да е дете па јас сум ја поучила, таа постара од мене, ме прашала за мислење, сум го кажала и сега јас крива зошто нешто не и испаднало како она што сакала, плус чекаше 3 години да ми каже.:x

Трета смена, чај, цигара и фемина.:lol:

На Tajnaotrovna, mama89, molikaMk и 26 други им се допаѓа ова.
  2. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    @Annath ти благодарам на понудената помош.
    Животов...ем краток ем не бира. Има една приказна зошто не иде умирањето по ред, ама ај друг пат.
    Сеа само ова :) на другарка ми омилената фраза (извинете на вулгарност :?:) животот е суров, ко к.ров, час еб.ш, час ќе наеб.еш

На Tajnaotrovna, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.486
    Еве јас вам вака, мајка реши да ме дебели, внук и да го лаже да седи мирен :D
    IMG_20160331_123741.jpg

На Tajnaotrovna, Peco, JuLleE и 13 други им се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.692
    Допаѓања:
    182.146
    @amorce е значи не е фер животот ама ич ;( биди силна за дечињата се друго е излишно да кажам
    @JuLleE вака е полесно барем виде конечно со каков човек фамилија си створила сврти грб на се гледај си го детето ни си прва ни последна најди си работа и накриви си ја капата
    @vichy се надевам конечно ек ти се отворат очите и ке си признаеш сама на себе дека залудно се трудиш да спасиш нешто кое што никогаш и не постоело
    Жени стварно не е фер животот освен здравје ништо друго не сакам Останете силни сите ве :hug:
    :hug::hug:

На Tajnaotrovna, Ariel, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  5. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Уф...ама тешки теми сте отвориле.
    Денес имам желба да е еден од оние денови каде се редат постови по еден ред, слики од кафиња и безвезни муабети со кои сме досадни и на никого да не му се случува ова што се случува, ама животот е таков, суров. Како рекле, за да опстои светот мора да има баланс и добро и лошо, и среќа и тага. Само кога не стрефи лошото свесни сме што пропуштаме додека немаме вистински проблеми.

@JuLleE :hug:
    Не знам што друго би ти кажала од она што доби како совети. Само биди силна и прибрана, не дозволувај детето премногу да ја чувствува ситуацијата во која се наоѓате. Од една страна е потешко да напуштиш брак со дете, од друга страна имаш мотив повеќе да успееш во намерата. Ќе помине брзо овој период на адаптација на новата ситуација, потоа се ќе биде полесно. Битно имаш подршка, не си сама. За односот на мт, можеби е моментален инает, како некој вид казна за потегот што си го направила. Верувам ќе се среди и тој и ќе постапи како вистински родител.

@Amorce2 , жал ми е за загубата. Верувам и покрај физичкото отсуство на татко, ќе се потрудиш на твоите деца да не им недостасува љубовта што таткото би им ја пружил:hug:

Ме расплакавте жени;(
    Син ми си доаѓа од школо и ме прашува што сум плачела. Невозможно е да не сочувствуваш со некој од тука иако не го познаваш.

На Tajnaotrovna, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добар ден.
    @Amorce2 биди силна за дечињата. Господ навистина ги сака најдобрите за себе.
    @AngelOfArh јас вака четири во вис бев шест месеци. Имаш уште малку до средбата во четири очи. Нека те разгали мајчето,после ти ќе разгалуваш.

И јас запалив колата,додуша малку иде стресно триесетина километри сами со бебуш кога не спие по пат ама пак на двор на вакво време е рај. Кај и да е ке се прибираме на кај дома,и тарзанот лита на кај нас.
    Животот пишува романи а мене ми доага да ја пикнам главата во земја како ноевите,кога ќе ми текне како сами си го комплицираме животот понекогаш,наместо да уживаме во секој издишан и вдишан воздух.

Пријатен ден на сите.
    Само здравје, мир и трпение.
    Убаво е човек да се стреми кон поубаво и да биде колку што може поуспешен и да им пружи на децата и себе се повеќе,но џабе е се ако се нема здравјето.
    Понекогаш се губиме само од аздис.

На Tajnaotrovna, Ariel, Peco и 31 други им се допаѓа ова.
  7. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Во темата, како и во животот, некој има повод за славење, некој потреба за утеха и поддршка...

Не планирав да пишувам денеска, моето секојдневие е секој ден исто, со црвчето.
    Ама ве осеќам блиски иако не ве знам лично и сакав и јас да дадам виртуелна поддршка, друго и не можеме.

Прошетавме низ маало со црвчето 2 и пол часа и конечно се умори и легна да спие.
    Додека шетавме ве читав и не лајкував никој посебно затоа што со сите се сложувам.

Секој проблем е тежок на свој начин, да се разведеш со дете, да се разведеш без дете, а тоа ти е најголема желба, ама најтешко од се' е да останеш без животниот партнер или друг член од фамилијата.

Јас иако не сум поминала низ ништо од тоа, од туѓи судбини сум сфатила дека здравјето е најважно и иако малку нереално изгледаат моите розови постови, јас така функционирам, а и моите најблиски исто.
    Не викам дека нема кавги, нервози, стресови, ама се' е тоа краткотрајно, не е причина да паѓам во депресија.
    Му се молам на Бога само за здравје и среќа за мене и моите најмили, се' друго се поправа, купува или поминува.

@JuLleE, уште еднаш ќе ти посакам среќа понатаму и мислам дека секое лошо за добро е (освен кога се работи за болест или смрт).
    И не ја оправдувам реакцијата на мт ама ич.
    Не го видел детето толку време и тоа плаче по него, а он води инает или покажува гордост.
    НЕ!
    Да е салам човек би преминал преку своето его за детето, ако не за тебе.
    Ама он преку мајка му не може да помине, не пак преку себе.
    Сега е тешко, ама ден по ден ќе биде полесно, гушкај си го синчето и теши се дека за негово добро ја донесе таа тешка одлука :hug:.

@vichy, веќе и низ други теми ти посакав среќа, само биди истрајна во одлуката, и тебе некаде ти стои среќата :hug:.

@Amorce2, не знам што да кажам, се' е излишно, ако ти значи искрена прегратка само, друго не знам ни што да кажам, ни што да направам :hug: :hug:.
    И јас плачев како будала шетајќи ја ќерка ми надвор ;(.
    Ти посакувам се' најубаво.

@Esmeralda-MD, иако твојот пост излезе малку засенет, сепак тоа не значи и дека не треба да прославиме со тебе за убавата вест :).
    Со здравје да си ја користите и само убави вести да читаме :hug:.

Поздрав и убав ден од мене, јас да догледам еден филм што го гледам веќе цела недела :whew:.
    Сите бараат филмови од 2016 год., само јас од 1998 год. :lol:.
    Ама нели е со Роберт Де Ниро... :inlove:.

Постот го почнав од компјутер, го завршувам од мобилен во кревет додека црвчето ПАК пие млеко :@.
    Толку од филмот :(.

Бај, баај :hai:.

Последна измена: 31 март 2016
    На Tajnaotrovna, mama89, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 31 други им се допаѓа ова.
  8. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Има разлика во луѓето со кои секојдневно се дружиме. Од некои се осеќаш како воз да те згазнал, од други како да леташ. Убаво е чувството кога има со кого да споделуваш искуство, мислење, идеи.

Имајте убав ден.:f:

@JuLleE @vichy @Amorce2 Ви посакувам што поскоро да си го пронајдете душевниот мир.

Кој се пофали за нов автомобил со здравје да си го вози.(y)

На Tajnaotrovna, Mrs.Bass, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Coffee-Cups-Of-London.jpg images.jpg

Da ve pocastam kafe nesto mnogu ste mi mirni denes,jas uste 2h i doma :)

На Tajnaotrovna, Mrs.Bass, Espadrila и 21 други им се допаѓа ова.
  10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.530
    Добар ден, сончев ден :sun:

Ете и мене Март месец нешто добро да ми донесе, ама :^) ме чека конфузен период кој со задоволство би го преспала |-) додуше сега сум во точка од која никој не знае што и како понатаму, па отсега натаму импровизации (facepalm) и многу среќа (fingers)

Моментално се чекирам од Молот, следува момент на вистината ќе се купи или не Самсунг галакси С7 едге, ваљда го погодив тој е :?: требало нов мобилен, па се размислува во Бруклин кафе :whew: не нема частовка од мене тоа од мм, јас ја немам таа среќа за нов, мене секогаш ми е во наследство раздркнаниот :envy:

За ручек ептен се потрудив да се пофалам 7мица ден беше :lol:
    Туку сега се токмам да ме частат вафла :tmi: е ако де со на Мамасита напитокот -5см сум во струк, мм ми рече ако вака сум продолжела ќе ме снема :wasntme: ама знам зошто се грижи тој ќе треба нова гардероба со помал број :rofl:

@JuLleE :hug: @Amorce2 :hug: не би сакала да должам се се кажа и прекажа, вие најубаво си знаете како ви е, но имате души покрај вас така да главите горе и напред :) Живот, нема правила, еден ден повторно ќе грее сонцето над вас!

На Mrs.Bass, mama89, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    А ти кутрo еднo слaбичкo, пa aј дa гo здебелиме сo чoкoлaтце. Дa те буцнaт сo иглa ќе пукнеш кo бaлoнче :D Нaмaли мaлку мaјкa му стaрa :D

На PUPICA, mareane, AngelOfArh и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас ко ЕПП сеа. Честитки за Есмералда за убавата вест.
    Ако некој части за нова кола, со здравје да си ја вози.

На Peco, ph.orhideja, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Добар ден друштво :)

Јас сега се прибирам дома, изморена и неспиена цела ноќ, но расположена :)
    Конечно помина испитот и не беше толку страшно како што очекував, се надевам на добри резултати.само што ќе треба да чекам цела недела за нив. Потоа бев на кафенце и прошетка низ градов, сонцево ме расположи и ме наполни со позитивна енергија, летно дете сум си јас :sun: Се исполнив и со желба за позитивни промени и конечно завршување на заостанатите обврски и враќање во нормала.

Денес како и синоќа пак тешки теми, се изјаснив и вчера од мене имате морална подршка и искрена желба брзо да ви поминат болките на сите.Првиот чекор е направен, сега со подршка од најблиските и се надевам наоѓање работа побрзо полека ќе се среди се, не е лесно но ќе помине.И колку да е клише најважно е да сте здрави и живи.
    Последниов период се изнаслушав за лоши болести кај се помлади луѓе, минатата година изгубив двајца од моја генерација, ми требаше долг период да се соземам, затоа луѓе да си го гледаме здравјето, да внимаваме, а за се друго ќе се најде решение, ќе помине секоја болка.

Јас сега ќе си правам кафенце и ќе одмарам малку

На mareane, Peco, ph.orhideja и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Ај и добар ден !

Лелее ама пече сонцево :sun: !
    Сега се прибрав од надвор, а гледам сум се вцрвела како на плажа да сум била :$ Ко булка сум :f:

Многу убав ден за шетање,(hollest) ама негде за во природа или парк, а не по продавници :!:
    Низ продавници ич неќам да шетам :whew: , посебно не на вакво време.

И така...натака :lol:

На Mrs.Bass, mareane, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Заборавив во предходниот пост да и честитам нова кола на @Esmeralda-MD , со здравје да си ја возите.:)

Јас само германска кола признавам, од прв ден од кога почнав да возам само такви купувам и возам.:lol:

Туку ви кажав ли дека во понеделник ќе бидам ваква?

Снимање со радиоактивен материјал за да имаат јасна како бел ден снимка, да знаат како понатаму да ме водат, што и како да се прави, ќе ја биде или не работата.:wasntme:
    Цел ден ќе треба да бидам подалеку од децата, за мадам се мислев ради доењето ама таа веќе 5 дена не цица од што е затната, толку изгледа ќе биде, се одби.

Уште си дремиме, скоро 3 саат, уште една цигара и си легнувам, мадам ако спие, спие ако не сама нека си седи, јас веќе не можам, очи ми се склопуваат.|-)|-)

На Tajnaotrovna, Mrs.Bass, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.816
    Верувале или не у прерамки седам. Не е нормално колку се смени времево за колку кратко време.
    Попладневно кафе, стаив слушалки у уши не можам да ја слушам ќерка ми како навиена е. Маж наслушнувам со пола уво, битно клатам со глава.
    Металика слушам, белким ќе ми помине главава.

На Tajnaotrovna, Mrs.Bass, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Битерке, ај ај. Нека остане на прегледов што и да е. :hug:

Туку пап тест треба да правам, а никако да го закажам. (facepalm) На година ли беше редовна контрола?

На Tajnaotrovna, mareane, ph.orhideja и 10 други им се допаѓа ова.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.530
    Не можам да се пресмеам мобилниот на мм може да се купи после 10ти сега е само изложен дека ќе го имаат :rofl: :rofl: :rofl: викам јас Март ни е баксуз месец :devil: море за кој како и за што :rofl: :rofl: :rofl:

На friendy, Annath, monik55 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.530
    Да на година :)

На friendy, Annath и sofijanoka им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сакам и јас во природа. Гледам чат пат, некои од поспорЦкиве луѓе на фејсбукон постираат за „настани“ одење по планини и полјани, чат-пат. Треба да се уозбилам и пријавам, зачленам.
    Не знам што друго да кажам. Ми се ќути.

На Mrs.Bass, friendy, Espadrila и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.