Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Абе прати и на мене, јас ич нема да се љутам :D

Да ви кажам, што народ ќе бевме, подаруваш нешто и никој не сака да земе. Не знам оти тоа така се гледа, понижувачки да земат облека за бебе кое по еднаш облечено.
    Конкретно, не можам да најдам никој каде да дадам облека од мојата малечка, се е убаво и ново. На форум пишав, никој не ми се јави. Ќе се спакувам за Скопје и во еден Центар ќе носам сега.
    Јас па со тоа немам проблем. Сум земала од другарки за бебиња, сум им давала. Што навредувачки и понижувачки има во размена на бебешка облека, освен заштеда на неразумното трошење?
    Не се и сешто, ама барем додека се малечки и кога е во добра состојба...

На Mrs.Bass, mal.ecka, Winter Lady и 24 други им се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Дајте кој има од девојче облека! Еве јас се давам таму и многу се радосни луѓето. Од мене, од сопругот. Од бато не може оти мали носи од него. Инаку една поговорка вели кој подарува сиромашен никогаш не станува. Поголемо чувство на среќа има кај оној кој дава, отколку кај оној кој добива.

Со оглед на платата што ја зема наша Битерка мислам дека 80 долари не се многу. Дури мислам дека таа би платила толку и кога би имала помали примања. До човекот е и до желбата за помош.Не е ова улизување, туку поттик за да дава уште повеќе.
    Бидете како пчелите, не мувите.

На Eli23, JuLleE, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Не сакав да го речам,ама ај да го речам,ќе ме угуши инаку...да не се пофали човек со нешто(facepalm) :rofl:
    Жени. Ќе ти укакаат сé.:rofl:

На danichap, Ana Marija 1, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Не се согласувам баш Жапче.
    Јас баш мислам дека сме прилично позитивно настроени тука, посебно кон подароците и слични женски работи. И воопшто една кон друга.

Оваа беше реален коментар, конструктивна критика кон продавачите :|

@friendy сакав да ти пишам, заклучена си.
    Моето е од 0-6 месеци

На Eli23, danichap, joy1 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.818
    Љубомора бре!

Јас скоро ништо немам купено за малата (facepalm)
    Сега е поголема па чат-пат по нешто иако пак за роденден ја обезбедуваат. Ме снабдува другарка и една пријателка од внуките. И после имам и јас проблем, никој не сака да вратиш назад а од мене никој не зема:devil:

На Eli23, danichap, JuLleE и 17 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    И јас и земам и давам алишта.Си најдов ,,извор,, од каде што ми даваат а и јас од нас ги давам на едно мало бебенце.
    Ич не ми е срам.
    Алиштата и едните и другите се НОВИ...можеби по еднаш облечени.
    Да не беа тие алишта ништо живо не ме спасуваше.Сега во градинка имам оставено полно плакарче за промена пус дома си имам класирано: ,,за по дома,,.....,, за надвор за играње,, .....,, за пред луѓе,,....,, фустанчиња,,

На Winter Lady, Espadrila, Eli23 и 25 други им се допаѓа ова.
  7. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Од Сваровски кутиите тие плавите се додека да отвориш ќе се заборавиш.
    Прво во плава ќеса,па плава кутија,па уште една плава кутија.
    Кога веќе зборуваме за амбалажа,мене најубаво пакување ми има Оксет.
    oxette-11x05-00423-rosegold_case-blue_dial.jpg
    Со здравје да си го носиш накитот @DVAANGELA ,многу е убав.

8. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    @DVAANGELA Среќен роденден! :^::f:
    @Sky-butterfly Девојчето е околу 6 месеци.
    Ништо ќе се јави некој друг се надевам.
    Навистина, кој има облека од девојче нека пише. Само треба во кутија да ги стави и да викне карго или сл.

На Winter Lady, Eli23, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Се одјавувам за денес од работа. Се преработев денес хахаххаха

На JuLleE, duffi, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  10. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Некој ме побара?:D
    Еве сум да не ме мислите,читнав синоќа од моб дека фалам:P,ама немав сила да пишам т.е. некако немам сила деноиве све сум некако уморна,а и имунитетов ми е крш,сите можни вируси,настинки и грипови ги фатив-ниеден не ме одмина,еве и сега сум затната..а и децава со мене:(
    Иначе да кажам дека крштевката и роденденот супер ми поминаа,ќути шуќур ништо не оплескав..Малава ми се утепа од плачење уште не влезени во кршталана,цело време да се плачело,синко кога го крстев ниеднаш не заплака..а пак еден поп што ни се падна,абе еден убав очи не тргнав од него:)
    Сакам да турам една слика од малава да ја видевте,ама пуста технологија не ми е јака страна..и многу убава ми беше,не што е моја ама стварно убава беше:)
    Добив убави алиштенца,фустанчиња,тренерчиња,златни обетчиња,сега имам 2 пара,претходно ја и купив за сега на благовец да ги дупиме ушињата..
    @DVAANGELA ептен убав поклон,нека ти е Среќен роденденот,здрава жива и весела..
    Имам многу страници за читање,ќе видам вечер ако можам да читнам,да видам што имало на репертоар,а многу сакам да ве читкам и вашиот смисол за хумор посебно @referentka ми е на 1 место,па @MilaP ,@Bozica1980 @Val-Dim @Lady Phoenix @danichap @galapce ,и сите други,немој да се љутите што не ве редам,многу има за стискање-мајмунче па името:P
    Ај сега да одам да подгреам тоа гравот,ќе дојде бегот од работа па да го наранам(facepalm)
    Се читаме вечер

На Val-Dim, Winter Lady, Eli23 и 26 други им се допаѓа ова.
  11. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Јас имам на кого да давам алишта,имам внуци,а чекам и уште да родат :nod:.На тие што се родија веќе дадов нешто.Имам и уште алишта што чекаат да се износат.
    Со дубакот на син ми 10 деца проодеа,релаксаторот се искрши од употреба,креветчето се уште се користи.

Јас немаше од кого да земам,први деца се моиве во фамилија и во друштво.А не би имала проблем,напротив,посебно што бебешките работи кратко се користат.Поготово од економски аспект.Едно боди од 300 ден,за два месеца го нараснуваа.А 5-6 такви се потребни.

Ич не се замарам користено некористено.Мајка ми што зачувала работи од мене,сега ќерка ми ги носи.Добро сега,не баш се, оние со карнери и крагни како лигавче служат како експонати,потсетник за модата во 80-тите.

12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Може не сакаат да земаат затоа што имаат мерак да си купат самите. Еве јас не би сакала да земам.

На Eli23, danichap, zhap4e и 9 други им се допаѓа ова.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.700
    Допаѓања:
    182.207
    Аааааа читај читај се заборавив ништо морам и јас концепт не ја бива вака кога дојде ред да пишам заборавив што сакаше поетот да каже
    @DVAANGELA срекен роденден жива и здрава да си го славиш уште многу години
    Денес ден за маскенбал едното големо неке маска а другото помалото уште се лаже ама и сабајле и текнао ме излага вика мамо јас видив дома глушец јас писнав каде вика априлилили га*от ти свири :lol:
    За алишта некни седнав една ден средив се мало големо наполнив вреки со алишта и обувки и се фрлив Порано давав на ромите и после си ги гледав по патот и по дрвјата како висат и толку ми беше криво да ви кажам и сега знам кога иде камионот што собира губрето и баш саат два предда дојдат ги однесив во контењер и го собрале ѓубрето барем да не ги гледам што беше поново и убавко дадив на една пријателка детето она си носе од моето од мало
    Кај мене се различни пол и голема разлика и не си износуваат ништо ни гаки ни јакни ни обувки ептен ми е криво што нови ги фрлам
    Кафето со комшиките изпиено сега некое ручече на брзина да ставам и то

На Mrs.Bass, Val-Dim, danichap и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Не сакаш бидејќи имаш.
    И мене ми беше мерак и сум купувала, ама и сум прифаќала.

Цените за поквалитетна бебешка опрема се се само не ефтини. А каде е другото?
    Небитно. Не пишувам ова да ти кажем да грешиш, туку реално во државава немаат сите директорски плати.
    Па и тоа настрана. Имам пријатели Германци, имаат пари. Никогаш ништо не купиле за своите деца. Нормално им било да си носат позајмени облеки.

На mal.ecka, JuLleE, DVAANGELA и 22 други им се допаѓа ова.
  15. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Јас само давам, зошто нема од каде да земам. Ама затоа внук ми се изнаноси алишта од син ми. Овој мојот пак и таков е, се му е ново, неоштетено, ретко кога нешто не е во пристојна состојба па го фрлам. Ако нешто му е мало на внук ми, на едно друго детенце даваат. Еднаш дури детето ми се јави да ми рече фала за тренерките, зошто поубави немал дотогаш. Немаат луѓето пари, не е понижување да земеш.
    Кога се роди син ми се она што не облече спакував и во црвен крст однесов. Тогаш уште немаше други бебчиња, а место ми фаќаа. Понудив на црквата да ги земе, ама ме одби попот не се занимавала црквата со тоа. Е арно, затоа во црвен крст отидоа.

Инаку се исплати праќањето преку пошта од странство и тоа како. Јас порачувам нови работи, па ми ги праќаат во пакет ако нема кој да ги донесе. Сум плаќала за пакет зависно од тежината и што има внатре и до 4000 ден, ама многу поефтини работи сум купувала од странство конкретно Америка од цената што им е тука. Пример ташна што тука е 250 е, од таму сум ја порачувала за 60$. Или лего коцки од 9000 ден, таму за 50-60$. Имаат реални попусти и за секој празник, не мора да чекаш како кај нас да му помине модата за да го намалат.

@VladeMila честит роденден и крштевка на малата:)

На Val-Dim, JuLleE, DVAANGELA и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Не се oвие децa сегa кaкo ние пoрaнo, некoлку кoмплетчињa и дури душa не им извaдиш немa фрлaње. И кусo дa е ќе си гo пoнoсиш уште мaклку, не е стрaшнo. Пa нa улицa пo цел ден, вaлкaње вo песoк, кaл, излижaни кoленa, дaмки oд хрaнa кoи тешкo се вaдaт. Сегa oд дoмa не излегувaaт, aкo се извaлкaaт мaлку oд хрaнa мaјките хистеријa ги фaќa, плус пoвеќе се купувa, пa скoрo кo нoви се aлиштaтa нa сите. Јaс ги чувaм зa блискa oсoбa вo иднинa, a aкo не ги сaкa, ќе мoрa дa се кaрaм ]:)

На mal.ecka, Val-Dim, MacenceEna и 23 други им се допаѓа ова.
  17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    @zhap4e
    :lol::lol:

На Eli23, JuLleE, DVAANGELA и 23 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ме погоди, ептем со вицов:$:D штета немам на кого да си се пофалам надвор од форумот дека е..за мене е:D:D:D:hug:

На Eli23, JuLleE, DVAANGELA и 10 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    @DVAANGELA ме заборави мене за покана а баш чекав да речеш да знаеш :| плус дека спаѓав и во личните со @referentka па сите 3 се знаеме, ама немаааа, а баш се стокмив да фаќам авион за женска седенка :( со жта и некоја салата плус цеца - музика;(
    Ако акоо:D

Добар ден најмлади најзгодни најдомаќинки најмодерни најодлични и најубави знам оти веќе се сме си нај нели нема потреба од распричавање :D, одмарам моментално. Одмарам од работа од пешачање од друштво од муабет од ручеци од кафиња... абе од се одмарам, само не знам колку ќе ми трае :( најверојатно уште саат. Сакам едји емвби да склопам ама дека постам па ќе ги направам така од око ако не ме мрзи до после. Ама па и греота ми е што торта слатка едвај сум склопила откако сум дошла а си сакаме и со јадеме:).. ај ќе видам :D

На Val-Dim, Eli23, JuLleE и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Алиштенца од децата и јас давам,но првин прашам,бидејќи една пријателка ми се налути сум ја навредила и потценила|(.Не знам што е за потценување,ја прашав,и ги покажав алиштенцата нови,бебешки колку може да бидат износени,и реков ако и се свигаат да си ги земе.Тогаш таа беше бремена,но се налути.За моите не сум земала,немало од кого.Цел ден сама,наместо да шетам и уживам,преубаво е времето,јас удрив генералка(facepalm),се истуширав и сега пијам кафе.Спремна за утре за шетање:makeup:.Каде можам да ги видам чевлите на @ph.orhideja ?Треба и јас да си купам,сите си ги оставив,овде имам чизми и два пара патики.

На mal.ecka, Lady Phoenix, Eli23 и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.