Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Deemy

Deemy Популарен член

Дани шетала денес, да знае само дека ќе и ги украдам кафените сандали :!: :lol:

2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Поголем дел од цленките имаат по едно детенце и се помали дечиња и во тој период е полесно за алишта ама како иде лелелеле врека пар не не спасува а тек па тинјџери лелелеел тогаш за нас нема ништо да остане :rofl:
    @MilaP алиштенцата да си ги чуваш за новото бебе така јас имав купено за второто бидејки беше женско после дедо господ пак ми даде моме :hug:

3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Здрaвo девoјчињa
    Гледaм декa се рaзвилa дискусијa зa земaње-дaвaње aлиштa oд децaтa. Се нaдевaм декa @bittersweet не се нaлути штo прaшaв кoлку кoштa дa се прaти пaкет. Австрaлијa е дaлеку, знaм и други кoи прaќaaт oд тaму, aмa ете не ми пријaтнo дa прaшaм кoлку плaтиле.
    Миу мoјa кoгa беше мaлa, теткa ми рaбoтеше вo еднa институцијa кaде пoстoјaнo дoбивaa детски aлиштa, кoи всушнoст зaрaди прирoдaтa нa нивнaтa рaбoтa и пoпулaцијaтa кoјa јa пoкривaa, не им требaa, пa тaкa честo дoбивaв пaкети...oд непoзнaти децa, oд кoјзнaе кaде.
    Никoгaш тoa не ми билo прoблем, немaм предрaсуди. И пoсле 3 перењa тие aлиштa мирисaa нa прaшaк кoј не беше мoјoт.
    Ми дaвaле и брaтучетки, тетки. Не декa сум немaлa, aмa тие aлиштенцa беa oд децa штo ги сaкaм, пa ми беa пoсебнo вредни.
    Евa гo oбoжaвa еден oд внуците мoи, пa дa знaете кoлку пaти кaкo мaшкo се oблaкaше. Oд кaл дa е, oд Мaркo дa е.
    Мнoгу изнaпишaв, ќе дoбијaм и јaс некoјa oпoменa...a сaкaв сaмo дa и се извинaм нa битеркa, aкo пoгрешнo ме рaзбрa.

Last edited: Apr 1, 2016
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

И јас зимав за син ми. И давам ама ретко. Син ми се износи дека многу време држеше иста тежина. Уште си ги носи бодињата од 6 месеци(facepalm). Сега веќе гледам дека му се мали кај ракавите ама и така е пролет:rofl:.
    Ептен економично бебе. Неможам да ги дадам на внук ми бидејќи детево е подебелко од моето:tmi:.
    А помало е една година.
    А и јас на ред не стигнувам за купување од мајка ми, тетки и вујко. Плус роденденот.
    Само за патики внимавам, купувам по еден пар, всушност и тие му се подарок и јас само ги бирам:).
    Среќа патиките можев да ги подарам, кога облеката си ја носиме до крај]:).

Позајмував и релаксатор и ич не го користев. Среќа не го купив како столчето за јадење кое стои ново. Затоа оние работи кои можат да се позајмат и те како убаво доаѓаат.

5. danichap

danichap Moderator Staff Member

Денешнава тема.
    Децата од брат ми се големи, девојчињата од сестрата на мојов уште поголеми, пријателите негови се скоро сите без деца...така да нема кој да ни даде користени.
    Ако понудел некој од нив нешто претпоставувам не би одбила. Би било за препирање, ако ништо друго за измеѓу ранење, кога знам дека сигурно ќе се ишлака цела.

Од продавници од втора рака не сум купила ниту за мене, па немам намера ни за малата. Не за друго, цените на облеката знаат да бидат така смешни, што ми е апсурдно да купувам користени алишта., а и од непознат не сакам едноставно.

Од алди не купувам храна бидејќи важи за една од најнездравите, но облека за малата пазарувам редовно од таму и сум презадоволна. Пред некој ден изнакупив боди за следната големина, две во паковање за 2.95. Сите боди кои сега ги носи од таму се покажале одлични.
    Еден куп фармерчиња, обични и со прерамки по 3 евра, блузи две во паковање за 3 евра, шпихозни по 4-5 евра...да не редам. И за поскромни примања има ефтино а убаво.

Во однос на колички, релаксатор, хранилка, када,кревети, бејбифон....се друго не штедам бдиејќи се водам со мислата прво дете е. Пдобро сега да се купи и да биде максимално искористено одколку да ни текна за второ да купуваме.
    Немам проблем со примање поклони или давање :rofl:
    Мислам дека со тешко срце би се одделила од работиве и да ги дадам на друго дете :^).
    Ќе си ги чувам. Може и на старост беља да направиме :P

6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Здраво цури.

Да се изјаснам на темава. Прво внуче е ќерка ми, па нема кој што да ни даде. Од друга страна сакав да си купам.
    Искрено многу пребирам, за неа сакам да е ептен мекано, памучно, а не кинеско.
    Пред да се породам размислував за земање алиштенца вака по нет, ама мм се противи.
    Од кои причини незнам.

Сигурно тука игра улога суетата; да не испадне дека неможе да си дозволи да и купи.

Мојава до душа е бајаги крупничка. Се што сум купила и е омалено, го планирам за второ или трето дете, здравје. Имам и плави и розеви ствари.
    Не би давала на сестра му/брат ми од причина што ова ми е прво, а сакам уште две.
    Ем ќе испадне дека ги навредувам као, ем работите како количка, креветче и сл знам нема да бидат чувани и вратени во здрава состојба. Нормално дека дадени алишта не би барала назад, сачувај боже.

@MilaP
    :hug::hug::hug:
    Ради неукост се злобни луѓево мила.

Денес сум блондее што се трпи некако. Малку жутко али ветувачки.

DVAANGELA, vitamina, kukla21 and 22 others like this.
  7. danichap

На маскенбалот да не отидовте???
    Или што сте пишувале цел ден се испукавте сега никаде ве нема.
    Кај мене сите спијат...уште да не беше касно едно мераклиско кафе да си направев:doh:.

8. menelele

menelele Популарен член

:bandit: Ima nekoj?
    Heloooooo.
    Znaci koj ne saka se' naj naj naj dobro za svoeto dete? Ako ima takov, neka se javi. Nikogas ne vikaj nikogas, zosto neznaeme sto ni priredil zivotov. Jas i sestra mi imavme situacija da cel zivot vikame " leleeeee sreka sto nasite se preselile so vreme, da ne ziveeme so baba i dedo". Pa sklop na okolnosti ne primora nie da ziveeme kaj niv. Lelee kakov haos bese toa.
    Za deteto kupuvam sto treba generalno na popust. Ne mi se frlaat pari za gabe. Ima raboti "za po doma", " za nadvor" itn, isto ko refka mi se cini
    Ama i jas taka funkcioniram so oblekava. Nemozam da si dozvolam so nike trenerki da gotvam , zosto mi se edni za nadvor.
    Mnogu mu se raduvam na toplovo vreme. Da ti e merak da setas, polni se ulicive.

9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Бaш сaкaв дa пишaм, штo е сo тишинaвa.
    Детевo ми е мнoгу нaстинaтo. Нa 2 сaaти aпчињa дaвaм. Кaшлa, буфтa. Еднa неделa беше зa никaде, пa 4 денa беше дoбрa, сегa пoлoшo oд пoчетoкoт. Денес темперaтурa 39.

Lady Phoenix, Eli23 and Deemy like this.
  10. Ordinary

Ordinary Форумски идол

@danichap јас се мислам еден мераклиски пудинг да си направам(facepalm):rofl:

11. Deemy

Deemy Популарен член

Jас сум тука, не отидов нигде, дома си останав, пиев кафе сега пица ќе јадам и некој филм ќе гледам петочки пензионерски :lol:

12. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Чувството кога ти се јаде нешто,а незнаеш што...
    :^)

13. Bridget

Bridget Форумски идол

Петок е, излезени сме, затоа е штама. Еве јас од дискотека пишувам
    :music:a a a a stayin' alive, stayin' alive:music:

14. danichap

Јас ја накрцав чинијата со овошје и се молам бога да ме држи ]:).
    И заби измив како мотивација плус :^).

Туку денес го најдов совршениов фустан за регистрација...
    Само беше црн и 32|(

ПРеку црното ќе поминев, ама во него не можев да влезам :rofl:

Мојов ми вика што ќе помислат луѓето кога би те виделе во црн:wasntme:.
    Го сликав. Може и ќе го шијам, во нешто беж боиче, ама па баш мај сите шивачки мак. ќе бидат поради матурските зафатени...

15. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Мислам дека ќе ти се одмили фустанот од муабетите на мајки,шајки,стринки,тетки во стил КАКО ЦРНО:lol:

Last edited: Apr 1, 2016
  16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

@Deemy нa истo мени сме, пo oбрaтен редoслед. Пицaтa бoжем зa МиуМиу ... aмa ништo не јaде, пa се жртвувaв, a кaфе сегa ќе вaрaм.
    Кoј е зa, бујрум.

17. duffi

duffi Форумски идол

Кај нас маскенбали нема. Поминаа.

Сакав и јас фустан за свадба оти во мај е па тогаш цените дупли ќе бидат. Ама ништо соодветно не најдов. Се е шљокици и кич. @danichap ова број за мене. Земај го и мене ми треба за регистрација здравје во август планирана.:D

18. joy1

joy1 Форумски идол

Јас палачинки мотам.
    Големото отиде кај баба и на спиење.Малото се журка само со себе

19. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Јас од екс YU журка пишувам

:rofl:

vitamina, Bozica1980, Annath and 13 others like this.
  20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Е вака ја бива темава, да има човек што да читне. ;)
    Ја као на диета сум.
    Ме мрзи да пишувам.
    А би читала. :D

Thread Status:
Not open for further replies.