Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Лелее боза од кога немам пиено.. Утре ако се биде океј на враќање ќе се почастам од Велешката таа најмногу ме бендисува :mm:

Туку ај некое медицинско лице да ми одговори значи не се знае дали ќе ме задржат утре, дали треба да носам упат? Д-р во Скопје не ми спомна ништо па не знам :?:

Како ви се свиќа GiftBox - Umbrella??

Да станам кафе да си направам, да се освестам.
    Сака некој??

На Mrs.Bass, Eli23, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    @Annath , @joy1 како медицински лица,
    имате ли слушнато за едни како лежалки кои испраќаат електромагнетни сигнали на телото и стимулираат циркулација на крв?
    Биле псоебно добри при болки во коски, мускули, но и општо при проблеми со притисок, срце, несоница...
    Цело тело се поттикнувало подобро да функционира.

На Lady Phoenix, anel и referentka им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Убаво јас ти кажав на почетокот кога пишав на темава за 6 месеци и ти да ни правиш друштво во труднички:inlove:
    Со душа ги чекам @kukla21 i @emkaemka и уште една членка која ја снајде истата судбина како мојата и ќе бидеме супер тим:inlove::inlove:

На Val-Dim, Eli23, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    261.974
    @Viktorijaaa5 за болницата имам само пофални зборови. Балканските ги поминавме оваа е нај ок. Дополнителните контроли не се наплаќаат Кукле.
    Свекор ми има сериозен проблем и неколку пати му излегоа во пресрет, јас лош збор не би кажала.
    Во саботатат мм го носеше изненадно и заврши работа повторно.

На Eli23, mareane, Viktorijaaa5 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Што правите Жемски?
    Мене денес мие многу убаво на душава,нема никаква причина туку од самата себе.
    Више нема плачки,нема тагување,туку само радост и смеа.
    Друго сакам да пијам нешто за детоксикација и прочистување на организмот па да ми препорачате нешто.
    Имајте најубав сончев ден :)

На Peco, Lady Phoenix, PUPICA и 14 други им се допаѓа ова.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Доколку изберете десетдневна детоксикација каква што се преепорачува, поделете ја во 3 фази. Во текот на првата фаза концентрирајте се на бубрезите, во втората фаза на црниот дроб, а во третата фаза на цревата.
    Во првата фаза на детоксикација, посветна на бубезите, главна намирница е магданосот. Магданосот е природен диуретик кој може да се исецка и од него да се прави сок или да се издинста на масло како главно јадење.
    Во втората фаза се форсират зелениот зеленчук и салатите, посебно горчливите: рикола, радич, темноцрвените и темнозелените горки салати, како и растенија како шпарога и глуварче (ги нема во овој период на годината, но добро е да се знање за пролетната детоксикација).
    Во последната, третата фаза, која е посветена на цревата, во телото внесуваме повеќе влакна: јаболка, ротквица, корабице, лук и кромид (посебно млади, со зелени лисја, кои можат да се најдат во текот на целата година). Пробајте да јадете што повеќе свежо овошје и зеленчук Освен јаболко и лимон, се препорачува и следново овошје: грозје, круша, ананас, грејпфрут, цреши и зрнесто овошје. Освен зелен зелен листест зеленчук се препорачува и краставица, пиперка, артичок и скоро сите видови на коренест зеленчук.

По детоксикација следува преминување кон уравнотежена, здава исхрана, при што треба да се биде умерен во консумирањето на месо. Сувомесните производи треба што повеќе да се избегуваат. Наместо тоа, се препорачува риба. Секако за сето ова е потребно многу труд, но кога еднаш ќе почнете, ќе ве изненади фактот дека ваквиот начин на исхрана не мора да биде ниту многу скап ниту комплициран. Обидете се да се поврзете со помалите произведувачи на еко производи кои ќе бидат среќни да имаат редовни купувачи. Немалете го алкохолот, кафето, рафинираниот шеќер, сол, ориз и масло, бело брачно и тестенините од бело брашно.

Редовно вежбајте и доволно спиете, бидејќи потењето и сонот, исто така, се ефикасен начен за отстранување на отровите од организмот.

4 продукти за совршено прочистување на организмот од токсини

Здраво тело бара детоксикација на организмот. Материите кои имаат негативно дејство на вашето здраво функционирање треба да се елиминираат, а
    наједноставен начин за тоа е да пиете доволно вода.

Сите вие кои не сте љубители на оваа течност без боја, вкус и мирис, своите „ маки “ за конзумирање на истата може да си ги олесните така што во водата ќе додадете билки кои ќе и го збогатат вкусот и ќе ја подобрат нејзината делотворност.

1. Лимон

Ова овошје навистина не е проблем да го набавите во тек на цела година, а исклучително е моќно во чистење на организмот. Исцедете го во вода, ако сте сигурни дека не е прскано или на било кој начин хемиски третирано, исечете го на кришки и додајте го во водата.
    2. Нане

Наместо да додавате шеќер – за кој веруваме не е потребно да се повторува колку е штетен – слаткоста на вака подготвената вода ќе ја додадете токму со нане која го смирува надразениот стомак и го подобрува варењето.
    3. Краставица

Неколку кришки од овој зеленчук богат со состојки кои ги потпомагаат антивоспалителните процеси, ќе ја подобри дополнителната хидратација на организмот.
    4. Ѓумбир

Ако не сте навикнати на специфичниот вкус на овој корен, за почеток изрендајте помала количина, па подоцна по желба зголемувајте ја дозата. Прочистувањето на организмот со ѓумбир е загарантирано, а одличен е и за регулирање на варењето.

извор:lifeconnect.info

На Val-Dim, ALISA0000, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Абе женски, кај спомнавте боза ;( сега ми се пие онаа од Апче, грч ладна :beer:

И сите сте запнале по кафе, а да се апне нешто, никој да понуди !
    Трудници има овде, ги отрувте со кафиња :P

4e1139abff047d1c78af1b26604045de.jpg

Ај да каснам и јас нешто , па назад на работа.

На Mrs.Bass, Eli23, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Мило ми е што вака те читам.
    Во главата е СЕ...ако си замислиш дека убав ќе ти е денот, таков и ќе ти биде.
    Се сеќавам на еден пост на @Sky-butterfly ,во смисол ,,се дотерав, се намирисав со омилениот парфем и тргнав во кујна да готвам,,....Е, ова е вистинската иницијална каписла за убав ден.

За детоксификација имам пиено кисела вода и лимон.Некои неможат да го поднесат тоа, јас можев..значи зависи од организам.14 дена трае.
    Прв ден литро к вода со еден лимон внатре.
    Втор ден литро к вода со два лимони.
    ...и се така до седум лимони
    Втората недела од седум лимони па назад до еден.

На Eli23, Sky-butterfly, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.024
    Киселата вода баш и не детоксицира, полна е со гас кој го труе уште толку организмот. Може да пробаш ама со обична вода. А јас ти хо препорачувам 21 дневниот безглутенски режим за детоксикација, имам и тема за тоа во диети мислам беше.

Сабајлево ме расплака @MacenceEna да знаете, неверојатна е :* Мила тамански на 15ти сум на контрола после која нема веќе лежење и ќе се видиме :* Сонце си :D

На Eli23, Peco, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Ти трудно не се осилувај после 15 многу.
    Одмарај си ти пак, малку лесна работа низ куќа, ама без екскурзии низ град :$

На Eli23, Lady Phoenix, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Без шекер да се осети вистинскиот вкус на кафето

На JonyBravo, Annath, Ordinary и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Само да ве поздравам...

На Eli23, ALISA0000, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  13. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Поздрав и до тебе
    И да не дружиш почесто.

На Eli23, Peco, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Моето искуство е дека сакаат да ти накалемат дополнителни прегледи. Еве конкретно на нас што ни се случи. одиме на преглед. Се сомневаат дека има наводно бемка на р'тината, па морало ехо да се прави. Ајде правевме и ехо. Па не можело убаво на ехо да се види, да одиме на некакво испитување каде се ставаат контрастни бои и се гледа како се излеваат (како хсг, ама на око хахаххах). Ни закажуваат за петок. Се јавуваат да презакажат за сабота сабајле во 9. Ние скоро стигнати, 10 до 9, еве ги ѕвонат, не можело денес, докторот не бил тука!! И толку им беше!
    После не еден, него неколку други (кои исто работат приватно) ни кажаа ништо од ова не било потребно, а ехото нема никаква функција поразлична од она што може на компјутер да се види т.е. џабе правено.
    А за патешествието дур бевме таму кога требаше да ни кажат цена и да ни закажат, хорор филм.

Последна измена: 4 април 2016
  15. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    81.633
    59573229.jpg
    :emo:
    Поздрав до ГАРАВИ КЛУБ

На Mrs.Bass, Peco, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Така е @Ordinary Затоа јас си сакам со млекце, шлагче, поретко:lol:.

Туку клуб жутоклунци и плавооки мал :^)

Машината за кафе мм ја светнал, исчистил...жал ми е да ја користам, некоја флека да не направам :worried:.

На Lady Phoenix, kjukli, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    81.633
    Ај да ве размрдам малку

На Peco, duffi, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    261.974
    Жалам Кукле, различни искуства имаме. :)

На Viktorijaaa5, Lady Phoenix, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Јас уште го влечкам кафето, после треба да се фатам за работа

На Viktorijaaa5, Annath, sofijanoka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Слаба кампања, Данке. Добро што немаш членови, бунт ќе ти кренеа за лошо лидерство:P Вака, брига те:rofl::P

На Peco, Lady Phoenix, JonyBravo и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.