Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Јас пазарам ИСКЛУЧИВО во КАМ
    и во СТОКО
    И ИЧ не ми е срам.
    И да не ја тематтизираме Лунич, не е фер.
    Нека има постови, ама нека не се спомнува таа, некако ми е...

На Petar80, Tajnaotrovna, Eli23 и 17 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @LivingGlam, Луничка не се навреди од твоето во СДК, само се пронајде. Веројатно се пронашле и многу други. Никој, верувам не се навредил од тоа. Таа само сакаше да каже каква е нејзината ситуација...таа е човекот кој се мисли од три продукти кој еден да го земе. Не беше за да каже дека е срамно да се пазари во Кам или да се купува поефтино. Пошто, и тие што имаат пазарат. во КАМ. Ама, друго е кога имаш и пазар поефтино, а друго е кога немаш па и поефтиното ти е скапо.
    Беше во контекст на сите муабети претходно за пари, за темите мебел и слично... емотивен момент, кој не треба да се претвори во натпревар или осуда или..што год.
    Ама, како кому.

На bittersweet, Tajnaotrovna, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.191
    @danichap за првото прашање немам искуство(со електро магнетите)
    За ангина пекторис ти кажаа веќе се.Никаква зараза никакво пренесување тука нема

Јас го успав бебето па да читнам што има.Денес без ручек ги оставив домашните,но ќутат не се бунат :D
    Времето се разубави фајнали.Немам инспирација за пишување нешто.Туку и јас во Кам пазарам.Омилен ми е ради куп продукти што ги нема во останатите маркети

На Petar80, Tajnaotrovna, MacenceEna и 14 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    259.829
    Никој лошо не и мисли на Луничка, напротив треба да знае дека не е сама и дека секој еден се бори со некаков проблем во животот. Треба да знае дека секој еден човек го мачи нешто, никому не му е совршено и секој од нас поминал некој таков период. Што ако има мебел од минатиот век?
    Значи Луничка, а и било кој друг воопшто не треба да се оддели од некој круг ради год. на мебелот или слично. Во ред е мала доза на љубомора или што и да е, но да не помине во нешто друго кое може да те уништи.
    Ова е повеќе подршка и да знае дека за се има решение, а изолирањето може само уште толку да те дотепа. Дружењето и стварањето контакти знаат да бидат доста корисни.

На Petar80, bittersweet, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  5. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @referentka Тогаш станува збор за однесувањето на поединци кое е присутно и кај мањина и веќина, не за возилата.;)

На Petar80, anel, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Секој од нас присутен тука има некоја своја причина зошто е тоа така.
    Богат, сиромав, среќен, несреќен, сакан, оставен, слаб, дебел, здрав, болен... секој со своето.
    Тука е место каде се цени душата и пишаниот збор.
    Ни ќе ве викам на свадба, ни ќе ме викате.
    Убаво ни е заради сите различности.
    Тука сме едно големо друштво кое во реал би пукнало.
    Тука нема љутиш.
    Кој се дува ќе си седи сам :)

На podravka, Petar80, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Сите се фативме за Голфот, а никој не ја праша @bittersweet како помина, дали е се во ред!?
    Не знам Битерке што да ти кажам, освен да ти посакам што и да е нека биде со помин. Ние жените сме борци, посебно кога имаме причина повеќе ЗА. :hug:

Последна измена: 4 април 2016
    На Petar80, bittersweet, Eli23 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.295
    Допаѓања:
    92.028
    :hai: Јас само што се вратив од Стокомак :)
    Ќе ви кажам како ќе сум задоволна од очната болница а и да ми кажат недајбоже дека треба некои плус испитувања да ми прават неможам да си дозволам сега да го плаќам тоа барем не месецов :|

Растев во семејство каде што не почуствував криза за нешто,не бевме галенички со сестра ми да плачеме за нешто што сакаме но имавме се што ни беше потребно - онаа основно. Ако нешто значи да кажа дека прв пат компјутер дома имав кога почнав на факултет и тоа си го купив со парите од матура што си ги собрав а моб некаде во 2ра година средно и тоа на подарок го добив .Од јадење и облека не бевме скратени скоро никогаш.Излегувања,екскурзии секогаш имав повеќе пари во мене,викенди,родендени се нај нај ама тогаш не знаев да штедам знаев дека мама и тато ќе дадат.
    Повеќе од година време како живееме со мм заедно гледам колку што можам поефтино да купам :) Пазарам во Стокомак затоа што ми е многу поблизу а и е најефтино и има се што ми треба и често во Кам.Во малски продавници или во други маркети многу ретко влегувам затоа што многу е поскапо. Почуствував како е да си водиш сметка и да планираш цела недела да поминеш колку можеш со помалку пари за да имаш месец да помине. Не дека моите не ми помагаат пак ама не е тоа тоа како пред неколку години и сега. Срам ми е и да барам ,ќе одиме кај моите ќе наполнат кеси што имаат ќе одиме кај неговите исто. Не се срамам да одам да пијам кафе каде што е поефтино и да си купувам на намаление или на крај на сезона ,како ми одговара така.

Кога веќе споменав во врска со пазарење и купување да ви кажам дека пред некој ден поминавме во EuroAsia во гтц има многу намаление посебно на машката облека.За 1000 денари купивме за него 2пара кратки панталони и 4 маички :) Ако сте на наминување одете сигурно ќе најдете некое ефтино парче облека кое ќе ви се најде за во лето :)

На Petar80, Mrs.Bass, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.191
    Пошто веќе отворивме ваква тема да кажам и искуство од мн блиска околина.Мајка ми..
    Јас не сум видела да некој толку мн удари претрпел а да останал јак,на нозе ,со верба во Бог и себе си

Мајка ми била изневерувана Х пати од татко ми.Татко ми има вонбрачно дете.
    Мајка ми си го погреба сопственото дете и остана на нозе.
    Остана без раб.Раб како сестра но се случиа некои немили настани.
    Не фати финансиска криза толку страшна што 4 дена бевме без леб.БУКВАЛНО.
    Одеше снег да чисти,трева да коси,куќи да чисти само за да не прехрани.Татко ми не помагаше во ништо.

Ова се крупните падови во кратки црти.Ситните наспроти ова не сакам да ги спомнувам.Јас таа жена ја немам видено пред некого да се пожали,да кука.Верувам дека срцето и е свенето од силни удари,но чудо е како и понатаму има верба во Бог и во себе си дека се ке биде подобро.

Не викам дека постапила правилно со тоа што ги потиснала чувствата.Но мислам дека била доволно свесна за да свати дека оплакувајки се нема ништо да реши.

@lunicka само чист пример за тоа дека има стотици како тебе како мене.Со маки со проблеми .Но мораш да гураш.Да стиснеш заби и да гледаш малце и од др страна на животот.Секогаш постои бетер,постои полошо.

На Emy867, podravka, Mishela и 39 други им се допаѓа ова.
  10. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    81.648
    @galapce Врска немам на која моја "мудра"мисла мислиш,веројатно е бил "моментот" и моменталната инспирејшн.
    Убаво рече @zhap4e емотивен момент,ситуација во која човек се осеќа немоќен да смени нешто што не му се допаѓа,а во исто време е веќе уморен од таа борбата за промени на подобро.
    Многу од нас животот не ги галел,може и прерано ја осетиле суровоста на животот и голем товар носат на плеќи но ...C'est la vie,а живото е УБАВ

На Petar80, Tajnaotrovna, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    @joy1 Патем речено и ние го имаме истото поминато со таа разлика што татко ми беше алкохоличар а не женар. Инаку познат е дека лугето во мака кои се изложени на постојан стрес се условно речено поздрави затоа што тие се под континуиран стрес и немаат време за опуштање и да мислат на болести.
    Стресот е штетен да, но кај лугето кои имаат повремен стрес или се стресираат за глупости, они кои се ставени пред таков предизик као мајка ти, мајка ми и уште многу мајки, нивното здравје најмнгу страда кога ќе дојде до опуштање илити каква тава благосостојба после кризен пеиод.

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Оф леле, немаштија...

Ретко кој не ја искусил, порано или покасно.
    Знам како е со невработен самохран родител да живееш по кириите и да чекаш некојд а ти донесе тенџере манџа за да јадеш.
    Знам како е да инвестираш години во заеднички живот и на крај да останеш без дом и покрив над глава, без работа, без пари, без документи, без завршен факултет...сам на улица без никој свој.

Ама знам и што значи да не се предадеш и да се бориш, да дадеш се од себе.
    Дури и да потклекнеш и паднеш, пак да станеш, и да продолжиш да чекориш по предходно зацртаната патека.
    Еден ден ќе ни се врати се она во кое што сме вложувале, се она за што сме бореле...еден ден се ќе се исплати.
    Само не треба да престануваме да се бориме за она што го сакаме.

На Petar80, bittersweet, Tajnaotrovna и 30 други им се допаѓа ова.
  13. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Завршив денес со работа.Вракај се накај дома.Куча посо,посо куча ето шта знам.Кркорат цревата,а решив да почнам да постам од денес..

На anel, Annath, sanjaeva и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    81.648
    Но,морам да кажам
    Луѓето што ме опкружуваат,што ги познавам,луѓето присутни во мојот живот на било кој начин ми служат како мотив
    -Ако можат тие,можам и јас
    не за утеха
    -Ќути си,и од лошо има полошо.
    Се работи за личен избор,па секој со својот.

Ајдее кафе,ми треба

На Petar80, Tajnaotrovna, anel и 14 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Многу тешко ми дојде од ова што го напиша,некако емоционално допре до мене.Кога ќе ја видиш мајка ти следен пат да ја гушнеш еднаш за мене.Јас стално се молам за здравјето на мојата мајка следен пат ќе се помолам и за твојата.

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, MacenceEna и 12 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.355
    Допаѓања:
    278.817
    Само кратко да ве поздравам,ве читам ама слабо имам време а и желба да пишам.
    @lunicka не си сама и единствена во таква ситуација ни во реалноста ни овде на форумов.И да не си помислила да се дистанцираш од темава барем.Те молам:hug:
    Сега јас која пред неколку години едвај успеав да земам кредит да решам станбено прашање одам кај колешка која има три четири станови,неколку автомобили....и да не набројувам за да и помогнам нешто околу работата која и е нејзе сигурна до пензија а мене само уште неколку месеци...
    Ама одам ,помагам,работам и тоа е „живот“ ....

На bittersweet, Tajnaotrovna, Eli23 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Се расплакав бе луѓе,што читам тешко ми дојде.
    Сега ќе одам до кај мајка ми и после до Рампа да видам по продавниците што има.

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, kala21 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Vo zivotot site problemi se resavaat.Pogotovo tie finansiskite.Denes imas,utre nemas...ili obratno.
    Samo edna rabota ne se vraka..koga ke pomislam deka do denes pominaa 6 meseci srce me boli no zivotot ode napred.
    Nikogas nemam podkleknato i se nemam otkazano iako mnogu pati sum bila na rabot..
    Vo zivotot nauciv i vo najlosite i najbolni momenti da baram svetlina.
    Drugo nisto ne ni ostanuva.

Последна измена: 4 април 2016
    На Petar80, bittersweet, Tajnaotrovna и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    81.648
    Добро е...не е светот скроз забеган
    Мислам,забеган е,ама има надеж штом на фешн викендот наш македонски украле книги,а не од фешн парталчињата :lol:

На Tajnaotrovna, Eli23, Ana Marija 1 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.191
    Фала моник
    Ми зезнато се осекјам што сум далеку од неа баш во овие моменти кога и требам.Сама ака по болници никој кадарен околу неа нема ни до на лекар да и прави друштво :(
    Денес не и дале упот за пулмолог.Зезаат по државна како им е кејф.Па досега вртев по телефони за да ја примат утре некако

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, MacenceEna и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.