Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    И aнглиски...:D

На Espadrila, vitamina, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    И јас ги знам @lunicka ,само криво ми е што ги расипа од полугодие.
    На се мисли,само на учење не мисли.Сега и со времево топло,уште потешко седнуваат да учат.
    Ќерка ми е добра,за неа не се секирам сега за сега.Ама за другово се нервирам.Кој знае колку сум им досадна со повторување за учењето.Јас вчера зборам,тој ме прашува кога сликички ќе сум му купела.Ете на што мисли,да не го казнам со сликичките.

Последна измена: 6 април 2016
    На vitamina, Lady Phoenix, Abrakadabra и 6 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Искренo,кoлку штo ги гледaм кaкo не фaќaaт книгa,дoбри се.Не се сеќaвaм кoгa сум ги слушнaлa дa кaжaт -имaм дa учaм...:envy:

На vitamina, Lady Phoenix, Abrakadabra и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Леле ова нашево нит слуша нит Бога моли :(
    За учење ич не се замара иде од школо и ја фрла ташната, се она нема домашно или за учење :x
    кога ќе ја потсетиш дека треба ташна да си спрема ко за очи да ја фаќаш :^)
    5 само физичко, музичко и ликовно, дугото е 2, 3, и една 4

На vitamina, Lady Phoenix, Abrakadabra и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    На Annath и MilaP им се допаѓа ова.
  6. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Пијам кафе и ве читкам молејќи го сопственото ,,јас,, да собере сила за на вежбање. :tmi:

Колку повеќе кафе пијам мислам повеќе ми се спие...

Што се однесува до шопинзи, баш пред некој ден ви се фалев за новите балетанчиња, е денес си мислам како добро би ми дошле нови пролетни фармерки и бели маички со разни дезени и модели... рај :party:

Туку ќе биде ли добро времето во недела? Да се шетне некаде во природа... На некои прогнози ми дава сончево со облаци, некаде врнежливо... Не знам што да правам.

На Esmeralda-MD, vitamina, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  7. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    E dobro de ne e kraj na svet sto decata ne ucat i gi mrzi.Vazno zimaat godina za godina.
    Milion pati imam pisano jas so site 5 i na fax so stipendija odvaj rabota najdiv i priznavam gjabe mi bese diplomata koga so partiska kniska dojdiv na rabota .
    Magistrirav i na vtor fakultet se zapisav iako znam deka kaj nas vrski baraat a ne znaenje.
    Brat mi sredno zavrsi i kaza ke odel na fax,majka mi i tatko mi si umrea od smeenje,odvaj sredno zavrsi pa na fakultet ke odel.
    Posle 1 god vo maj zamina vo Amerika preku fakultetot na rabota i tamu ostana.
    Ete go bez diploma se snajdi vo zivotot.

На stetoskop, kjukli, Esmeralda-MD и 17 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.154
    Допаѓања:
    329.316
    Јас исто сакам да одам по продавници но кога имам пари во џеб.Напразно нит ми се гледа нит влегува во дуќан.Наменски никогаш не купувам.Земам на моментот тоа што мн ке ми се засвиѓа па порано или подоцна му иде време за облекување.

Бебо заспа,големото исто е во кревет.За ручек набрзинка пилешки прсти и поховани тиквици.

После малку средување низ дома,кафе мафе со мужот и отиде денот денешен.

На Espadrila, stetoskop, kjukli и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    40
    Награден(а): Пред 5 минути
    Четврта годишнина
    4 години со Фемина. Честитки, сигурно веќе сте како семејство со останатите членови.

Pozdrav drustvo
    vreme za castovka-4god so femina(poolparty):party:(poolparty)

На Espadrila, Val-Dim, kjukli и 28 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.402
    Допаѓања:
    262.216
    Јас сакам да шетам по продавници. Сите ги дружам и кога ми е полн и празен новчаникот.
    Сум станала скржава со оправдување сега не одам на работа па тоа и тоа не баш ми треба. Будала.
    Видов сега маички за мајки со детски мотиви, ќерка ми ме караше дека биле како за неа и не ми даде да си купам. Утре на само ]:)
    Сакам со Пепа Прасе ама не сум нашла сеуште8)
    Се прибрав конечно дома8-|

На kjukli, Esmeralda-MD, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Јас слабо купувам за себе последниве две години. Нели се бев во затворен простор,сега башка со количка,тешко.
    Плус..
    FB_IMG_1459855069994.jpg

:D
    А и плакарот е полн неизносен. И онака немам место,решив да не купувам многу.]:)

Последна измена: 6 април 2016
    На Espadrila, kjukli, Esmeralda-MD и 18 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Денес слабо ве има - видовте сонце и метак, а?

На Esmeralda-MD, vitamina, sofijanoka и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Тука сум јас :D
    Најдени документи, направен ручек стекче со компири печено во рерна, немав сили да мислам, тоа ми падна прво на ум.
    Сега во лежечка позиција сечам зајци :lol: нозете ми се огромни, не можам да седам, да стојам па ич :^)

И така..
    Ај кој е за кафе, моето уште стои од сабајле :D немав време да шмркнам ни голтка |(

На Esmeralda-MD, vitamina, sofijanoka и 9 други им се допаѓа ова.
  14. JonyBravo

JonyBravo Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.142
    Пздрав и од мене .. сонце пука.. а ја као учам :D сеа малце пауза за „Кавервил“ и после пак иста песна :D

На sofijanoka, Pcelka94, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.086
    @MilaP ама си имаш убаво работно место и секако факултетот не ти е вишок. Кај нас така се вработува, но образованието кога тогаш ќе ти затреба. Затоа сум за школување. Секако дека има примери и без факс, ете ги успешни.
    Еве кај мене огромна предност ми дава образованието и искуството, па можам и сама да опстанам со детево, без да ми треба помош. Јас ете сметам дека и без книшка ќе се вработам.
    Затоа не знаеш што може да ти се случи во животот.
    Искрено се надевам дека син ми ќе сака да се школува.

На Mishela, Espadrila, galapce и 19 други им се допаѓа ова.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Да бидеме реални... ако шансите со факултет да најдеме работа се минимални, какви би биле со средно? Ретки се тие случаи на необразовани луѓе што успеваат, не треба да ги земаме ко пример за утеха. Секој треба да се труди за што повисоко образование, но децата треба да се насочат кој некој искрен интерес.

Проблем е што образованието кај нас е преопшто, не остава простор за да се откријат децата што всушност сакаат да бидат. Тука треба родителот да помогне. Да му препорача да истражува, барем сега со Интернетот може да се добијат секакви информации. Учебникот по историја може е досаден, но некој курс по историја на Курсера ќе му открие нови видици. Подобро да остане една година празна за да сфати што сака, отколку да се запише на безвезе факултет колку за да оди некаде. Да можам да се вратам назад, тоа би го направила.

На Mishela, Espadrila, galapce и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.402
    Допаѓања:
    262.216
    Не сме биле толку одамна ученици...мене ми е и ми било срам да кажам дома имам двојка по некој предмет. Искрено ова.
    Се запишавме после средно еден куп луѓе од генерација на математика. Јас математичар не станав и покрај мојата голема љубов кон математиката. Трагичното е што се трудев ама не ме биваше едноставно. После првата година видов дека не сум за таму, им кажав дома си ги земав документите и се запишав на друг факултет.
    Да не зборувам пред време назад ми е опашката што вика баба ми ама греота е на се обезбедено децава да не сакаат барем да учат. Само таа обврска ја имаат.

На Mishela, Espadrila, Ana Marija 1 и 24 други им се допаѓа ова.
  18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Daleku od toa deka fakultetot e nepotreben no ne moze sekoj eden da bide odlicen i so pesna da uci..
    Zatoa i se ocenkite od 1 do 5 .
    Retki se tie deca sto iskreno zasluzuvaat po site predmeti da imaat 5.
    Se zimam sebe si za primer,likovno i fizicko mi pisea 5 samo zatoa sto site drugi predmeti mi bea so taa ocenka.
    I ne mora da znaci deka ako osnovno ili sredno ne bil odlicen ucenik deka nema da ima zelba da se zapisi i da zavrsi fakultet.

Moram da go pofalam sin mi...ova e cudo za rucek napraviv musaka i go zemav od gradinka i uste po pat pobara jadenje,se iznenadiv..
    Dva tanjiri izede bez leb normalno.
    Moram nesto da prevrtam naopaku :o

На galapce, kjukli, joy1 и 22 други им се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Ама нормално дека не мора да биде со сите петки. Најглупо е од родител да го бара тоа.
    Но барем минимумот од секој предмет од основно и средно треба да го знае, чисто за општа култура. Што знам, мислам дека секој има капацитет над тројка ако се потруди барем малку.

На Esmeralda-MD, referentka, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Јас едно што научив - најбитно е да учиш ако ти сакаш и да учиш за себе, не за оценка. Така што, не би се потресувала ако детето не ми е со сите петки. Оценката не е мерило за знаењето на едно лице, ниту пак просекот од факултет. Колкумина знам со просек 10,0 па одвај два збора знаат да сврзат што не се научени напамет, а исто толку ги има со просек 6,5 што се одлични професионалци во својата струка. Битно е она што ќе го научиш, да го разбереш и да знаеш да го примениш.

На Espadrila, Eli23, galapce и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.