Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    112.664
    Еве ме :makeup: добар ден, убав ден :sun:

Јас денес турбо :whew: од каде да почнам, од благите ли :?: направив и најубави ми се би пишала детално за нив али не можам главава ми врие од глупостии :x по не знам кој пат увидов дека верувам на погрешно ,,место,, и луѓе, пред некој ден се зборуваше за пари колку се потребни епа ич, да немав, тука не ќе ги дадов и не ќе ме болеше волку глава :@ не дека нема да се оправи работава али... (facepalm) ЗАШТО! Стресот, нервозите кој ќе ги плати! Стварно сум глупача понекогаш, не често :!: :D

Книги! Порано читав многу, во еден здив, дур не прочитам не оставам, но сега немам концентрација, сум пробала не ми оди, оп се освестувам дека паметот ми е на сосема пето место :|
    Која од Охрид рече сака книга? На саем најверојатно ќе одам, а за 1ви мај ќе идам Охрид па ќе направам услуга нема гајле :)

На galapce, joy1, Esmeralda-MD и 15 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас мислам дека не постои до толку човек без капацитет да не може да научи за 3ка. Се останато е еднакво на мрза. И жално ми е да гледам деца кои без никакво оптоварување и дополнителни обврски, денгубат пред ТВ или на интернет, наместо да се фатат за книга.

Знаењето е сила, знаењето е моќ! :rofl:

На Ana Marija 1, galapce, kjukli и 19 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.088
    Проблемот е што денешните деца воопшто не се ни интересираат за учење.
    Неможе сите да се одлични и затоа си постојат секакви факултети.
    Секој треба да го учи за тоа што си има интерес.
    Јас ете програмер никогаш не би била.

На Espadrila, galapce, kjukli и 13 други им се допаѓа ова.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Денес нема глупи деца.Уште не прозбореле,на компјутери играат или од цртани на англиски,побрзо го учат од македонскиот.
    Мојот муабет се однесува повеќе на тинејџери и пубертетлии.Не им се учи,им се игра,сакаат да се дружат.
    Неписмени нема да останат во никој случај.Јас сакам моиве да се одговорни и исполнителни и да го дадат максимумот од себе,па макар било тоа и тројка.Темелно да си ги извршуваат задачите,а не само колку да поминат,фушерајски.
    Постојано се трудам да им објаснам дека учат за себе и својата иднина.

За тоа колку денес една тројка е реална или петката навистина е заслужена,разликата од петка до петка....сите знаеме.А пак образовниот систем со сите оптеретувања е посебна тема.
    Хиперпродукција на кадри,само квантитет,а квалитетот каде е?

На galapce, kjukli, Esmeralda-MD и 18 други им се допаѓа ова.
  5. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    4.036
    :hai:

Сте пишувале за мојата омилена тема - читањето на книги.
    Во основно и средно за време на летниот распуст обавезно си ги читав и раскажував сите книги за кога ќе дојдат за обработка да не ги заборавам содржински.
    Секогаш наоѓав време и за читање на слободна литература.
    Најчесто зимав од библиотеката па и така две лета ме прогласуваа за најчитателка. :dance: Добивав диплома и гратис книги.
    Секако ја обожавам и домашната библиотека и гледам се повеќе и повеќе да ја надоградувам со нови книги.
    Многу ми е криво што оваа година нема да можам да одам на саем на книга ;(
    Ама ајде останувам со надеж дека и кај мене ќе ги донесат за месец, два па тогаш ќе се награбам со нови книги :smirk:

Овие два дена ми се целосно исполнети, уживам во временцето:sun: позитовно ми влијае.

Вчера после работа се ралексирав во дворот со нескафе а потоа пресадував цвеќиња, ги изнесував од дома, и сега неможам да се изнагледам и изнарадувам на сите цвеќиња :f:
    Дворот е поубав во лето:angel:
    Мајка ми одамна си го чува цвеќето чувар куќа беше доста ситно и не растеше, незнам зошто оваа зима толку многу е пораснато прекрасно е дури и саксијата му е мала. :inlove:
    IMG_20160329_170929.jpg

@Umbrella22 ти ја давам цела подршка и се надевам дека нема да има потреба од операција и со лесно да поминеш. :hug:

На Eli23, Val-Dim, galapce и 25 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.372
    Допаѓања:
    279.036
    Кафе пијам и дремам.Ама ова за учењево на децава мора да си покукам.Проблем не e во оценките и онака во овај луд образовен процес оценките не се никакво мерило за знаењето надецата.Пазар професорите си прават за оценките јас на твоево ти на моето петка.Ова за со предметните наставници зборам ,а пак екстерново начисто ни го доупропасти образованието.
    За мене проблем е што децава воопшто немаат желба и интерес за учење.Опкружени се со ниски вредности по тв и интернет и тоа повеќе ги привлекува И тие малкуте кои сакаат да учат се повеќе се претопуваат во толпата.И плус кога гледаат како другите ги добиваат оценките со малку труд ...
    Кај мене големата отсекогаш беше потурни ме да кинисам и сега во средно па и со дрштвото не се снајде плус несреќно заљубена :?:кој знае што ќе направи со оценките.Малата досега беше супер ама сега и таа нагло ја мава пубертетот изгледа и се плашам дека и таа полека го губи интересот за учење а за неа навистина ќе ми биде жал бидејќи навистина е многу интелегентна.

Последна измена: 6 април 2016
    На galapce, Esmeralda-MD, JuLleE и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.304
    Допаѓања:
    92.108
    Евее ме и мене друштво :)
    Јас дури сега ручав ,оваа планирам да ми е и вечера :|
    Многу ми е убаво деновиве некако се осеќам исполнета среќна насмеана,дали дека мм е 2ра смена па до пладне заедно цело време незнам шо е работа.
    Денеска добив и деновиве ќе паузирам од се :rofl: а на мм херпес му излегол така да на дистанца ќе се држиме. Често му излегуваат херпеси и се на исто место (facepalm) повеќе од 4-5дена не му траат.Јас не паметам кога последно сум имала херпес а кај него на месец два обавезно му се појавува :|
    Излегов прошетав малку да се релаксирам,сама најубаво ми е кога шетам низ бутици сум ви кажала сигурно :lol:
    Конечно е подновив со нешто ќе ставам сликО во соодветна тема да видите :$ следно на листа за купување е стартки овојпат планирам тегет да си купам :)
    Разгледував и ташна и чевли за свадбата и неможам и неможам да се одлучам какви да земам ]:) Незнам дали некоја крем нијанса или бели ако земам бели така ќе ми стојат и незнам шо да праам :doh:

На Peco, kjukli, joy1 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Оффф, купување облека.

Сакам да си купам нешто, ама кога ќе бендисам. По излози шетам, сакам да разгледувам, само не ме терајте да пробувам облека - смрт ми е, ништо не ми се погодува, а особено ФАРМЕРКИ.

Манијак сум по обувки, ама премија е ако го свртам градов и ако нешто ми пасува на стапалата. Огромен проблем имам, ај естетски што не го личи, туку и во болки сум.

За учењето и денешниве деца - колку повеќе децава знаат за светот и имаат поголема слобода во однос на тоа како сме живееле ние, толку помалку сакаат да учат. Едноставно, има многу работи кои им го одвлекуваат вниманието.

Башка образованието е благо речено - ужас. Со факултет си како со средно. Работа нема веќе за среднисти, што се вели, таа ја работат дипломирани. Све пропаѓа, народов си трае... И се' е поврзано едно со друго...

Да не го должам веќе.

На crazylady, Tajnaotrovna, galapce и 20 други им се допаѓа ова.
  9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Еве ме мене како изгледам во очите на малото.
    brisi.jpg
    И тато е нацртан на задната страна.
    Исто изгледаме само што тато е послаб нацртан.

На Espadrila, Tajnaotrovna, Pcelka94 и 28 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Мене ми се чиниш преубава, friendy. :D
    Убави очи, трепки, насмевка..раце раширени за прегратка. Што повеќе:)

На Espadrila, Tajnaotrovna, galapce и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    И јас имам од внука ми такви, La Linea портрети :rofl:

На Peco, Esmeralda-MD, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Доживеав и јас децата да трчаат, скокаат и да викаат, мамаааааааа дојде, тоа до сега беше резервирано исклучиво за мм.:lol:
    Останавме уште еден ден кај родителите на мм, Матео уште оваа недела е на распуст па нека поужива малку со баба и дедо.
    Што убаво е некој друг кога се грижи за децата, цели два саат тегнев кафе со слушалките во уши и музика која што јас сакам да слушам, убавини.:wasntme:

За читање и јас порано повеќе читав, сега немам многу време ама пак барем една книга ќе прочитам во месецот, мимо тие детските секој ден што им читам на децата, за нив нонстоп се купува, куп книги имаат, за мене или купувам, читам онлајн и понекогаш земам од библиотека.

Од еротски книги имам понекоја прочитана (не 50-те нијанси:lol:) туку пред да одам за Мк со внук ми грабнав една книга за читање во авион, не ни видов ни содржина ни ништо, почнав да ја читам, тоа љубовна приказна за двајца момци, си викам ај не ми смета дека се геј, тоа дека многу сум либерална:lol:плус веќе во авион немав ништо друго за читање,ама кога дојдов до екстремно експлицитни секс сцени, се научив за геј секс, риминг, докинг, фистинг, упм.(facepalm)Кој го прима, кој го дава, ништо пред тоа не знаев, сега а слушнам некој е геј одма се мислам во која улога е, го прима или го дава.:wasntme::rofl:

И јас не сум мераклика за шетање по продавници, највеќе мразам да купувам наменски нешто, тогаш ништо не ми се допаѓа, никогаш не можам да најдам тоа што сум си замислила. Најчесто онака кога шетам ќе видам нешто што ми се допаѓа, нешто е на попуст иако не ми треба го купувам, не пробувам ако не ми е точно го враќам.:)

Нова омилена песна на мадам, сега место мама сум skinny bitch(facepalm) свекор ми се препоти кога ја слушна како ме нарече, почна одма да се правда дека такво нешто не слушнала од нив:lol:му кажав да не се грижи од песната што ја слуша научила, од цела песна баш тоа и влегло во уво.(facepalm):lol:

На senza.parole, Espadrila, Mrs.Bass и 27 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тивки сте пак нешто.. Кога ќе си легнам реферати ќе пишувате.

На Tajnaotrovna, Peco, Esmeralda-MD и 11 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Еве ме и мене!
    Сабајле беше тмурно, па заврна, па ветер, па дожд и ветер, па чадорот ми се скрши од ветрот, па сонце, па пак тмурно, па дожд, ветер и еве сега сонце (facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Страшно!!!!!!!!!!!
    Работно, па ручек со мажево, па доза љубов, па шопинг и еве сум капната прибирам кесите и перам каде и да е се впуштам во моите 5 минути!!!!
    Овој дел од денот секојдневно го чекам со душа, да се опуштам, да се излуфтирам..

Ве читам кафе пиете а толку ми оди стрв да фатам да се напијам и јас уз цигарата ама пусто а го испијам цела ноќ око не склопувам, до што ќе да е (facepalm)..
    А баш би едно..

Пријатно попладне грлс :f:

На Winter Lady, Val-Dim, galapce и 20 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Tinejdzeri i ucenje...ahhhh...duri neznam od kade da pocnam.
    Od doma dorucek vo folija mu spremav..mu os6avav 50 den za sokce i blasko da si kupi u skolo..sekoe utro izlwguvase za na vreme da stigne da ne docni..
    ..
    ..
    Se do eden den koga mi se javi klasnata i me prasa sto e so deteto ,veke dve nedeli na skolo ne doaga.
    Neznam kako ne se onesvestiv pred strankite na rabota.
    Go najdovme vo net klub so uste 4 deca.Se organizirale tie,nemalo potreba da odat vo uciliste veke.
    Tatko mu go istepa.SE mu bese zabraneto.Jas zedov odmor za da ja opraime rabotata.Bese osmo oddelenie.
    Buntovnici koi mislat deka se vozrasni.
    Porasna.Mu dojde pamet.
    Nesaka da uci i go brabotivme.Edvaj.
    Drugoto pak kako drugi da mu se roditeli.Neznam ni koga odi vo skolo ni raspored mu znam.Uci i tera napred...a nemam vlozeno trud vo nego.
    Ke reces do roditelot e...ama eve dvete razlicni se..zarem razlicno gi hranev ,gledav i vospituvav pa sto se tolku razlicni.

На Espadrila, stetoskop, Tajnaotrovna и 30 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Еве ме и мене.
    Денов патешествија(facepalm).

Првен драма. Еден град, друг, па трет...и конечно најдов неколку фустани кои беа вредни да ги пробам.
    Првиот ми се допадна, мм мана му најде.
    Вториот на мм му се допадна, мене воопшто не ми се допадна.
    Третиот еурека.

Мм воодушевен за прв пат одкако почна потрагата, а јас цела збунета. Убав, убаво ми стои ми се допаѓа, но спротивно од првичната замисла.
    Мојов поочаен и од мене рече готово го купуваме и тргна накај каса, јас по него:x.

Леле кога ме удри една мисла по пат да не згрешив, да не направив утка, да не не е тоа тоа, да не беше избрзано(facepalm).
    Мојов ме гледа сум напрчила таралката и одма грижа на совест дека цел живот низ нос ќе му извадам дека ми влијаел да носам фустан што не го сакам:tmi:, па рече одма вртам да го враќаме.
    А и јас не знам што сакам а што не сакам.

Му реков уморни сме, дома да вози.
    Стасавме што стасавме го средив детево и прибрав кесата.

Го облеков фустанот, ги облеков салонките од минатата недела, го ставив ланчето сајла кое ми го зеде пред некој месец а сеуште го немав облечено.....и се почуствував прекрасно.
    Едноставно, нежно, женствено.
    Без гламурозност како за во црква, но иако е под категорија коктел фустан, модел кој целосно потсетува на венчаница.

Влегов во 36.
    Не смеам да помислам ниту кило да качам:rofl:.

Еве пишувам и пак ме удира некоја мисла да не згрешив.

Боже.
    Патетична сум на сама себе. Прв пат ова ми се случува, волку не се мислев него кога го бирав и дете кога правев :bandit:.

На Mishela, happygirl, Espadrila и 37 други им се допаѓа ова.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    СликО за подобро да те утешиме?

На Tajnaotrovna, PUPICA, kjukli и 17 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    :whew:
    2016-04-06 20.14.12.jpg 2016-04-06 20.18.30.jpg

На Deemy, Mishela, Espadrila и 50 други им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    112.664
    @danichap како детално објаснуваше се внесов во приказната :lol: фустанот верувам дека е преубав, веќе знаеме имаш вкус :makeup: браво за 36чето :clap: слико сакаме не на закачалка туку на тебе (hollest)

На Espadrila, Eli23, friendy и 17 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    На labavzhivot, Espadrila, Tajnaotrovna и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.