Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Па како што е тргнато, се некој има на пик не е ни чудно што ти ја имаш Ева. Барем со неа можеш да се расправаш без да се нервираш:rofl:

На Teodora* и tessie им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Земете тоа гаќите на Адам да ги заперете не туку ја оговарајте Ева од кога не е испран човекон.[​IMG]

На bittersweet, Teodora*, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Имам забележано. Исто така и чувствуваат сигурност и самодоверба. Обично кога ќе им ја покажеш гледајќи ги во очи, знаат и да се повлечат. Кога ќе подразмислам, не ретко и ние луѓето така функционираме.

На ozbilnazena, anina и Gordana10 им се допаѓа ова.
  4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    Така си е, некогаш и без да ти каже некој нешто, знаеш предвреме што ќе ти каже или како ќе се однесува, само тоа е пренагласено, премногу, особено кога некој сака да ти скрие нешто, да те превари, да те наседне и сл.Барем премногу осеќам, не знам за други, но лично премногу осеќам.

На ozbilnazena и tessie им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.554
    Допаѓања:
    289.302
    Не би рекла дека голем процент на луѓе функционира така.
    Голем број на луѓе кога ќе наидат на личност со самодоверба и цврста подлога под нозете се чуствуваат нападнато, испровоцирано и реагираат агресив или пасив агресив.
    Обидот да ја достигнат емотивната стабилност или сигурноста кога произлегува од интелектуалната спремност на лицето спроти нив ги надразнува, па оној другиот попрво ќе остапи гледајќи со кого си има работа одколку тие.

На Annath, elanor, galapce и 7 други им се допаѓа ова.
  6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Така јет. Tуку што беше темата за денес? Какви сакаме да бидат нашите деца?

Хмм.. јас искрено не се гледам себеси како мајка во скора иднина и не се чувствувам дека можам да бидам во моментов, но она што би сакала (намерно велам „би сакала“ затоа што не секогаш желбите наши се реална состојба и потреба) е тоа да не ме слушаат секогаш. Да не станат зависни од мене и од мојот став за тоа што е добро за нив, а од друга страна да бидат слободни да разговараат со мене за што и да ги тишти и ако сакаат. Не мора секогаш да ја изберат совршено правилната опција, па и нека погрешат понекогаш, се` додека конструктивно пристапуваат кон она што го научиле од грешките. Да се грижат за себе и да бидат самостојни, да научат да уживаат во друштвото на нив самите, дури и кога нема никој друг покрај нив и да се свесни за сопствената вредност. Тоа мислам дека би ми било најважно. Од друга страна пак, луѓе коишто ме познаваат знаат да кажат дека би била ептен строга... ах... кој ќе знае.

@danichap се согласувам. Затоа и реков „не ретко“, а не „често“ или „во повеќето случаи“.

Последна измена: 18 јануари 2015
    На galapce, toogood, Val-Dim и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194

Врз основа на што самодоверба? Интелектуална спремност, не на секое место.Зошто мислиш дека е така кај голем број на луѓе, како се чуствуваат нападнато, испровоцирано и сл.?

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Пооо активна темава ,толку муабет немате направено во реалниот живот :D тука ве темнит тука ве денит :talk: ,само напред

На zalosna и tessie им се допаѓа ова.
  9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Јас си сакам вакво маченце 1897028_686726588068731_1752820234756964067_n.jpg

Деца беше темата.:D Не знам што да кажам. Едно е што се сака друго што се може. Нека научат да сакаат и ќе бидат сакани. Не ретко со љубовта одат и среќата и успехот. Да станат добри луѓе!:l:

На SV1911, galapce, toogood и 4 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.554
    Допаѓања:
    289.302
    Дискусијата беше за ситуации кога животните ќе видат човек спроти себе со карактерни особини на самодоверба и беше направена паралела од страна на Теси во однос не само на животно-човек, туку и за реакциите на луѓето меѓу себе.
    Од таму беше продолжување на истата дискусија т.с мое надоврзување на истата мисла. Како би се реагирало кога лицето спроти поседува некои карактерни особини.
    Она пиша за дел од човековите реакции, со кои целосно се сложувам, и мојот текст беше надополнување на истите, оти нели може да има безброј.

Мислењето секој го создава на своето исксутво, од реалниот или виртуелниот свет, независно. Така и јас сум дошла до тој заклучок при учество или сведоштво на голем број дискусии.

На Annath, galapce, MacenceEna и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194

Да, де, видов што пиша Теси.Ок, мене релевантно ми е мислење создадено од реалноста, не од виртуелниот свет.Затоа и те прашав.

На Bah му/ѝ се допаѓа ова.
  12. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.554
    Допаѓања:
    289.302
    За виртуелни личности можеме само мислење врз основа на мислења од виртуелниот свет да создадеме и ќе си остане на тоа..
    За личности од секојдневието од реалниот свет

На Annath, galapce и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Неможиш човек точно да го процениш каков е во реалниот свет камоли во виртуелниот ,понекогаш човек и самиот незнае каков е

На galapce и tessie им се допаѓа ова.
  14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.554
    Допаѓања:
    289.302
    Затоа велиме дека даваме само мислење, кое може се поклопува, но може и да е далеку од вистинското.
    Првичната дискусија беше нашето сведоштво на туѓите реакции.

Целосно се сложувам дека е тешко човек да се процени.

На friendy, galapce, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @tessie и мене сите ми викаа дека ќе сум била многу строга кога ќе сум станела мајка иако никогаш не сум давала совети како да се воспитува дете ама ете таков впечаток сум им оставела.
    Мислам дека строгоста зависи и до детето, моите се релативно мирни, мислам тие бесни се ама само дома, па сум најдалеку од строга што можам да бидам, повеќе наликувам на хипи мама.:wasntme::D

Ете пропуштив да напишам што највеќе им посакувам на децата да наследат од мене и од сопругот а тоа е да се сакаат меѓусебно, да се почитуваат и секогаш да можат да се ослонат еден на друг, да си живеат секогаш како јас со брат ми, мм со браќата, тоа ми е најважно.

На SV1911, Annath, Giovanna и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.955
    Допаѓања:
    203.281
    Многу сте изнапишале, утре ќе ве читам на раат, вечерва тешко. Навратив само да ве поздравам, се надевам оти имате пријатен викенд. За повеќето утре е неработен ден, ама јас сепак ќе работам, иако само неколку часа.Имајте пријатна ноќ и не пишувајте премногу, дајте ми време да читнам нешто :D

На friendy, galapce, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    2015-01-18 21.02.10.png 2015-01-18 21.00.50.png

На elisabeta, Bah, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    За виртуелни личности е многу малку, за да се каже точно, прецизно, кој, каков е, па врз основа на таа „самодоверба“ , да се шири некаква „сигурна“ констатација за одредена личност, а да додадам и она „рекла - кажала“ у пакет.Оттука не гледам зошто би земала некое мислење како релевантно.

Во однос на интелектуалноста, пристапот е соодветен со соговорникот, но не е „ потсмевање и сл.“

На elisabeta, Bah и SwanMay им се допаѓа ова.
  19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    se skapav zjapajne vo saton dane si ja propustam zelbata:drunk:

На Daleron, kukla21 и tessie им се допаѓа ова.
  20. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.554
    Допаѓања:
    289.302
    @Gordana10 Прецизно мислење и за релани ликови со кои сме опкружени во секојдневието е тешко да се даде, а не па тука.
    Какво рекла кажала?
    Мислења мои се создаваат преку учество во дискусии, или сведоштво нa иsтите, но барем јaс не потпаѓам на рекла кажала, теории за заговор или некакви димни бомби да не ми го поматат рационалното размислување.

Релевантноста воопшто не беше ставена како тема на дискусија, само создавање на обично мислење.
    ЈАс и ти сме виртуелни ликови во еден виртуелен свет кои во моментов дискутираат еден сод руг.

Нашите мислења не мора да се релевантни една на друга, но одделува по некоја минутка од нашето слободно време и дискутираме.
    Се соогласувам за делот со потсмевањето.

На friendy, galapce, bittersweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.