Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

моите деца се копија на татко им во физичкиот изглед ,иако ова малечково менува и има некоја црта и на мене...очи коса се од него наследиле...
    нејсе тоа е најмалку битно....сакам да израснат во добри луѓе...да знаат да даваат и примаат љубов...самостојни и вредни личности..да научат правилно и со свој труд да постигнуваат успеси во кое било поле од животот...како и секој родител сакам да бидат срекни и свои и да се сакаат мегу себе цел живот ко што се сакаат сега...

galapce, bittersweet and zalosna like this.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Не си сама. :D
    Само што ја стравувам дека и покрај тоа, ќе го утнам времето. :D

kukla21 and zalosna like this.
  3. anina

anina Популарен член

Горде можеби си во право ама ајде нека се отвори тема на која ќе се опишуваат членовите па да видиш дека описот на карактерот може да биде точен и до 70%, што воопшто не е малку. Зборувам за опис на членови кои имаат над 500 мислења и кои постојано ги читаме. И секако зборувам на опис на карактерните особини

4. zalosna

zalosna Форумски идол

jas ce zamislam i za tebe ne se sekiraj:D:hug:

tessie likes this.
  5. zalosna

zalosna Форумски идол

bice ogovaranje na veliko:whew:

anina likes this.
  6. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

danichap, zalosna and tessie like this.
  7. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Зошто не ми е релевантно? Бидејки не можам да знам каква е личноста од другата страна, затоа и некаде прашував, како може да е некој сигурен за другиот.Едно е претпоставка, но сосем друго е да си сигурен дека таа и таа личност е токму таква.Претпоставка си е претпоставка, но не си сигурен за истата, за да ја тврдиш како точна, па цело време за истата да збориш.Освен ако немаш некоја задна намера, за тоа да го правиш.

Постојано читање, да ги бараш мислењата и со денови да ги читаш, а знаеш дека секој може што сака да си пише, тогаш зошто би била сигурна во напишаното, за да потенцираш дека е токму така како што си мислел/а? Релевантно е ако се заангажираш за личностите во реалноста, за оние со кои постојано комуницираш, не зависно дали ти се роднини или не.

zalosna and SwanMay like this.
  8. tessie

tessie Форумски идол

9. Bah

Bah Истакнат член

Дај не зезај, а кој ќе го каже процентот кога не го знаеш ликот од другата страна? Ако те изнафалам ќе кажеш да точно е и 100% ама ако моето мислење и она како јас тебе те замислувам е негативно, сигурно ќе кажеш дека не е точно.
    Да ви појаснам со пример земајки се себе за пример а не дуг. Ако ми кажете дека сум супер, паметен, интелигентен.... ќе речам браво тоа сум јас, ама ако кажете намќор, идиот, исфрустрирана будала, колку и да е тоа точно нормално дека нема да го прифатам како точно, не само јас туку никој. Затоа сите мислиме дека сме во право и дека сме ние позитивни а другите не.
    Се лажете ако мислите дека можете да создадете реална слика за ликот од спротива само врз основа на неговите постови или таа лична виртуелна комуникација.
    Да не го земаме и она што одредени луге тргнуваат кон одредена личност со негативен став без оглед што таа личнос ќе каже.
    Да не должам, се согласувамсо Горде, потполно дека е тешко за виртуелен лик кој незнаеш ниту како изгледа ниту колку години има, ниту каква е неговата психофизичка состојба да оформш некое реално мислење.
    П.С Посебно ми е смешно што некој пред некое време рече дека формира мислење врз основа на Аватарот :) Значи ако ставам јас манеќен сите ќе ме сакате?

Last edited: Jan 18, 2015
  10. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Pred izvesno vreme galapce site ne naredi koj sto pravi dodeka ne bevme online. Ako ne se lazam, dobro ne pogodi. Sekoj moze da glumi vo virtuelen svet, ama pa i toa bre bara mnogu zamaranje, drzenje do prikaznata da ne se utne nekoj deralj. gore, dole jas si imam slika za drustvoto tuka.moze da e tocno, moze e gresno, kako vo realnosta. Dur mi godi drustvo, tuka sum i toa e najbitno :)

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Еве јас така ги замислувам луѓето од спротива, според аватарот.
    Мислам дека секој си става аватар онаков каков што го опишува тој лик (зборувам за оние што имаат ставено слика од некоја личност, а не цвеќиња и што јас знам). Можеби подобро ми е така да створам некоја слика за личностите со кои што комуницирам на форумов.
    Едит: Додуша и според пишаниот збор.

Annath, tessie, toogood and 3 others like this.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

@Daleron што ќе кажеш за мене, мислам вака според аватарот.:P:rofl:

Мене па крајно смешно ми е зошто сакате некој на форум да ве сака, мислам најискрено што ви е битно тоа и како воопшто да сакаш некој на форум, можеш да се сложуваш со ликови тука на форумот ама да сакаш некого е чист нонсенс.:!::?:

П.С се пишувам манеКен, не манеЌен.:wasntme::wasntme:

Last edited: Jan 18, 2015
  13. Bah

Bah Истакнат член

Па според тоа ти некако како да си се преценила малку или се лажам :)
    Ако е во тоа финтата ќе го сменам јас дедо Бах, со некој манеќен па може така и ќе ме засакате.
    @Gordana10 менувај тоа Аватарот стави некоја супер цуца у бикини :)

Gordana10 likes this.
  14. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Ладно е за бикини :D

Bah likes this.
  15. anina

anina Популарен член

@Gordana10 , би те прашала врз основа на што ги делиш личностите на форумов? Стегаш лајк на секое мислење на Бах. Извини ама сум заприметила дека е така и тоа ненамерно. Зошто? Значи градиш некоја замисла за него која според тебе е во ред. Јас, барем, кликам „ми се допаѓа„ врз основа на некоја замисла на некој лик. Не зборувам за читање мислења туку за строги исцртани карактеристики на одредени членови кои успат ги читаш. Не мора да прочиташ што некој зготвил или како расмислува за сексот туку едноставно читаш неколку мислења и добиваш впечаток дали е нападен, арогантен, кавгаџија, сака да се истакнува.... Одма се забележува дали некој сака по секоја цена да привлече внимание, дали влегува во конфликти, дали ги започнува истите. Дали прима шала или е лутко. За тоа зборувам а не за глупости од типот „Постави слика од вашите моментални чувства„. Сите овие особини се премногу изразени баш на оваа тема.
    @Bah воопшто не е битна воздраста и изгледот за да замислиш нечив карактер. Спомена дека никој не би признал дека е исфустриран ама тоа не е важно. Важно е она што отценувачот го мисли за ликот кој го отценува

SV1911, Annath, MacenceEna and 4 others like this.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Поарно ми е така бе да си створам некоја слика.
    Ианака луѓето ги ценам според цртите на лицето, кои што многу издаваат за каков лик се работи.
    Ти па Бах не ми го крши филмот.

friendy, toogood, Bah and 1 other person like this.
  17. anina

anina Популарен член

@Bah веќе што Аватар си ставил, аман. Попедерастичен не можеше да биде:rofl:. Стави некој маж како тие од аватарот на @bittersweet :?:

Daleron, kukla21, SwanMay and 2 others like this.
  18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Секој различно ги перцепцира работите и целиод негов живот, за една иста фотографија различни перцепции љуѓето имаат.Не заварајтесе дека аватарот многу кажува за личноста

19. Bah

Bah Истакнат член

Ајде сега мењајте мислење сите за мене и замислувајте ме вака.
    Па што не кажевте на време дека во тоа е финтата. Уште еднаш потврдивте дека креирате тотално погрешна слика за другиот. Јас па имам некој свој поинаков став по тоа прашање. Тој што во реалниот живот е задоволен со својот живот нема потреба да креира виртуелна слика за себе дека е убав или згоден, туку ставаш сликичка колку да не стои празно. Како можам јас да мислам дека некој само затоа што ставил таква слика дека личи баш на таа особа? Значи од сега јас вака изгледам само затоа што мене така ми прдна во моментов?

Gordana10 likes this.
  20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Зошто да ги делам? И, зошто е важно кај ставам лајк? Лајк не се става, ради градење мислење за некоја личност.Зошто мислиш дека сакам да привлечам внимание? Никогаш и не ми било намера.Никаде не реков за некакви слики.Значи создавате мислења според лајковите, кога ставам лајк, сигурно затоа што сум се согласила со мислењето.Впрочем никаде не сум потенцирала, ниту пак можам со сигурност да знам кој, каков е.

И, не знам што е чудно ако некое машко каже мислење, било какво, во зависност од активноста, еве Бах е активен, не знам што толку тоа ве потресува.

Thread Status:
Not open for further replies.