Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    ^ Колку убава понуда,зар ке ја одбиеш за да чистиш??? оди изнауживај се, и секој ден да чистиме пак лом ке ни биде

На Esmeralda-MD, Abrakadabra, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    ^^
    Јa би дa чистaм цел ден, шo ќе прaиш у Сoлун нa мoре? Дoсaднo.

На Esmeralda-MD, Doozy, Abrakadabra и 18 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Таман заедно ќе си одиме :)

На Esmeralda-MD, Annath, ph.orhideja и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Добро утро луѓе,како сте петочки расположени?
    Некако времево зеза веројатно ке врне :/,да се надеваме дека до покасно ке се оправи времево.

Имајте убав и исполнет викенд :D

Ајде да се освежиме
    banana-smoothie-01.png

На Esmeralda-MD, vitamina, Mrs.Bass и 14 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.241
    Ма какво чистење одите да шетате..
    Јас бонусот вчера си го искористив за шетање.Викендов дома.Малата е настината и не одиме никаде.Ке правам торта.

Кафе уште не сум пиена.А шо чекам уствари??

На promeneta, Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 19 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Добро утро:coffee:
    Наспана, најадена, уште кафе да пијам и наредена ќе биде.

Петочно јас пак со гости:|. Да поминам со правосмукалката, раскренам малку да не се посрамотам:rofl:.
    И машини имам за пуштање.

Ручек ражнич купив вчера од пазар, пе мислам само како да го правам. Веќе е полеан со некој сос од домат, само се мислам суво да не дојде така да го ставам да се пече....ЌЕ смислам нешто.

Убав ден.
    Како би и јас на морре :bug:(poolparty)
    Ни фали одмор. Хронично уморни сме.

На promeneta, Viktorijaaa5, JuLleE и 23 други им се допаѓа ова.
  7. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добро утро

Се изнаспав, а уште ми се спие. Преморена сум деновиве, од висење по болнички ходници, па по шалтери по други институции, вежбање за тестови со син ми и ред други обврски. Синоќа и неколку имендени, имам и денес за патерица, а мене од дома не ми се мрда.

Вчера се шокирав од двојката музичко на син ми. Никогаш не сум се бунела за оценки, веројатно не знаел, ама двојка да му закачиш во дневник без да му дадеш шанса да ја поправи?
    Сите имаат проблеми со математика, физика, хемија, ние ликовно и музичко|(. Само да не ме викнат да пеам да му ја поправам:D

Шмркам, кашлам, кивам, цел месец порано ме фатија пролетниве алергии. Со оглед на температуриве, не е ни чудно. Којзнае што ќе биде летово:sweat:

Како ми се оди некаде на страна, ама овој мојов преморен е од патувања, ќе мора Велигден да се чека да се мрдне некаде. Чистење некако не ми паѓа на памет сеуште.

Првото кафе не го ни осетив, одам да ставам уште едно:coffee:

На Esmeralda-MD, promeneta, Viktorijaaa5 и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Ајде добро утро! :coffee:

Се разбудив во 7 како лудак, па мижи, мижи и успеав да доспијам до 9. Ме разбуди либето со "убави" вести од работа, па уште ми вели - не знам што друго да ти кажам. Реков дека е доволно за сабајлево. (facepalm)

Како и да е, ќе се спремам и одам кај мајка и денес. Таа ми беше поддршка, сега и јас сакам да и' бидам.

@sanjaeva тука сум за се' што треба, не е проблем. Сметам сека нема потреба да се нудам. :)

@Umbrella22 што и да ти треба - пиши, додај ме на фб, како и да е... На располагање сум ти. Ќе ти препорачам и страна за инспирација.

Само не заборавајте дека за се' подобро да биде, потребни и' се и средства/материјали на Чадорче, а средствата не се собрани. Па да допринесеме некако. :smirk:

Времево се намуртило како да ќе спљушти во секој миг. Што му требаше да се расипува...

Како и да е, петок е, па барем тоа нека ве полни со позитива. :nod:

Убав ден! :rain:

На Esmeralda-MD, promeneta, Viktorijaaa5 и 24 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.360
    Допаѓања:
    278.879
    Добро ви утро! Тмурно е бааѓи ама петочно е барем.Неделава брзо ми помина,а денес и на работа би требало да е порелаксирано.
    Ми се пие кафе со другарка ама тие 2-3 со кои ми оди најмногу кафето се зафатени(која на работа која со деца),така да поплднево не знам како да си го исполнам времето.

На promeneta, Peco, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добро утро.
    И на мајка и на син тешко и бавно ни оди расонувањето.
    Кафе испиено,ручек се пече( мусака).
    Каде да се шета денеска,ама без да се лајкува по грешка.]:)

На Esmeralda-MD, promeneta, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  11. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Кажи @Bridget досадно нели?
    Што ќе шетам,кога можам со крпата да се дружам;)

Не се дообјаснив.Го терам во викендица да зачистиме,зошто ако одам за празникот,не сакам да ми поминат деновите во чистење.Ни одмор ни празник ќе видиме.А он со негови аргументи,кои држат вода.Не можел да го средува дворот дека ќе врнело.А и прашина немало таму,далеку е од градската џунгла.Така да,чистење не требало.
    Ме разубедува сега,ќе видиме кој кого ќе убеди.:^)А имаме многу потреба да излеземе од секојдневието,макар и на еден ден,стресен период поминавме.
    Ако имаме децата каде да ги оставиме,може и по негово да биде.

@kukla21 може и да се сретнеме,уште и @MilaP ако ни се погоди на граница....

На Esmeralda-MD, promeneta, JuLleE и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Добро утро
    Синко ме разбуди во 8, јадевме едвај сега си игра во играчница ја да чкртнам тука малку
    мм кога заминал на работа не сум го ни сетила
    Кафето го пијам сега и не го осеќам ќе варам ново. да се освестам
    За ручек пире и стек ќе правам
    Се спремаме полека за роденден, рано е уште ама веќе размислуваме во двор да направиме една гозба со роднините :makeup:

На promeneta, Peco, Abrakadabra и 16 други им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    images (13).jpg СРЕЌЕН РОДЕНДНЕН @Pcelka94 !
    Можеби според насловов на темава си околу 20 години во минус, ама според содржините и целта воопшто на истата, знам дека имаш преживеано мнооогу повеќе од 90% на жените кои имаат колку два твои животи. И остани таква и понатаму, оптимистка, насмеана, распеана, заљубена, пожртвувана мајка. Животот е разнолик и често негативните страни ги покажува поинтензивно, но уметноста во живеењето е да успееш тоа да го ставиш во позадина и да ги 'зумираш' оние ситните, минијатурни позитивни, убави нешта, баш како доловување на објект за микро опција на фотографија:f:

И како по правило, лесно е да се каже, потешко да се направи.
    Денес ми е еден од оние :rain: денови. Не само поради сонцето кое се бори да ѕирне со по некој зрак од зад облаците, но неуспешно, туку заради оваа бура која ми ја нападна душата.
    Приметувам дека секоја вечер ми е се потешко да заспијам. Ме мачи некој немир, ме напаѓаат секакви мисли. Се трудам да уживам во моментот, да го користам времето кое и онака кратко трае и неповратно одминува, гушкајки ги моите три сонца, заспивајки со нив во прегратка.
    Разлистував наназад и ми паднаа во очи и погодија во срце муабетите за пазарењето во Кам со бројани пари за неколку артикли. |( Баш вчера слеговме до Кам кој ми е на чекор од дома заедно со најголемата, баш по два артикли и баш со бројани пари:| и застана детево на рафт и зеде некој чипс и морав да ја одбијам и да го вратиме:( ме погодуваат во срце такви ситуации. Не дека немаат, далеку од тоа, но сакам да им удоволам и да не е проблем еден чипс...
    А навикната беше поинаку, пред години кога беше само едно дете и буџетот беше поинаков, се пазареше со огромни колички, таа си земаше мала количка и си одеше сама по рафтовите и си ја полнеше без да и се 'прочешлува'.
    Па си велам, ајде, период е, ќе помине, нека потпораснат, ќе најдам и јас работа и поинаку ќе е, се тешам дека сега им е најпотребно моето присуство и тоа не се мери со чипсови и бомбони, ама сепак боли...
    И кога ќе ми текне дека ми се множат годините и колку и онака е тешко да се најде работа ...;(
    Ненаспаноста и филозофирањето бараат дупла доза кафе, па да одам да си растворам уште едно ќе ми биде најпаметно.
    images (9).jpg
    И вашите ај ќе ги измијам јас, гледам сите само варите, нудите, пиете, ама за миењето никој не се јавува]:)

И уште нешто би додала - @monik55 јас го делам мислењето со маж ти и навивам ич да не ти се ни јавуваат, заслужуваш мнооогу поубава работа, така да си знаеш:!:

Последна измена: 8 април 2016
    На promeneta, JuLleE, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро!

Е како би и јас некаде, до Солун например, па ручече крај морето, релаксирано, на раат. Па седиш во тишина, не мора ниту да зборуваш, само дишеш и ја чувствуваш околината.

Со мали деца тешко ми е да посакам некаде да одам, со сиот багаж со мене, не е одмор туку замор.
    Требаше да раѓам на помлади години. Се плашам кога ќе можам да бидам релаксирана за ручек тогаш ќе немам енергија да одам некаде. Како е тргнало се ќе ми смета, те перница тврда, те душекот мек, те колата неудобна ќе ми биде, те нешто ќе ме боли :|
    Се надевам не :shake:
    Затоа девојки, жени, правите деца порано :D

Ама па... секогаш ни е нешто недостапно. Секогаш тревата позелена во друг двор. Поента е да научиме да уживаме во моментов и да сме благодарни. Сама себеси се поучувам де.

Сонцето го нема, и тоа ми влијае изгледа. Чекам гости, а не сум баш во муд. Можеби тие ќе ме расположат.

На promeneta, Peco, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  15. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    ^
    На времето и 15 дена ми беа малку одмор,сега планирам 7 дена,доста е :),кога ке ми текне со децава,иди на плажа порано,па врати се пак порано јако е сонцето,па истусирај ги од песокта,па ај да дремнат малку,па спремај им јадење,па попладне ајдеее пак со сите тракатанци на плажа па пак туширање,и 7 дена ми е многу..

На Peco, joy1, anel и 16 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @ph.orhideja оди си во солун, прошетај си се. За чистење има време. И во право е мт - ќе врне викендов.

На Peco, joy1, anel и 11 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Ако најдеме време и за одмор летово, јас мама ќе ја зедам да го вртка детево:?:. Да одмориме вистински:tmi:

На Peco, Lady Phoenix, joy1 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Добро утро!
    Ќе чистам врати и така сум дома да не оставам се за викендот а и сама најубаво се чисти.
    Туку како ги чистите вратите
    со што срество?

На Peco, Abrakadabra, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добар ден од мене...отидов малку да се рекреирам, додека времево не се пореметило

На Peco, Abrakadabra, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.386
    Допаѓања:
    262.036
    Јас затоа со се баба и дедо одам на одмор :)

На Peco, Lady Phoenix, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.