Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Аха се издаде тебе многу благ животов ти е па не ти треба дополнително да се заблажуваш.
    Нинјо ама си ја наредил;).
    Можда ќе треба законон твој да го применам иамло ефекат.

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    абе проверена работа е тоа...верувај...:smirk:

На Annath, Lady Phoenix и vichy им се допаѓа ова.
  3. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    И за ова имам многу размишљано. Несакам никој да увредам. Ама навистина убави девојчиња знам откако ќе се омажат стануваат дупло у габарит. Е сега јас отсекогаш сум со екстра маса насекаде и се сакам и гордеам со се плус сајз на мене. Со мене нема лажење што гледаш тоа добиваш. ВАРИРАМ ВО КГама главно таа сум си +/-таа,истата.

А ова леотициве што ми се потсмевале некад а влегле во брак дупли они. Добро толку ви се арни браковите па ве чуваат мажи ко бубрег у лој???Или само мене не ми се погодил. Додуша шуќур што не се погодил дупла јас ќе ми наплаќаат 2карти ко за една у авион.:whew:

Последна измена: 9 април 2016
    На galapce, promeneta, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Царица.
    Ми се пријаде и мене леб ајвар и сиренце, ауф.
    Нинџа не се збори вака дека се бањаат еднаш неделно, и за жена ти да мислиш не е убаво вака да кажуваш.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath, mama89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Сигурно не ми се сонило...сум видел некаде па го зборам тоа. Што, да не нема такви случаи?

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Остај го 2ра му е затоа си зима за слобода. Јас да сум му со оклагијата по него.:muscle:
    Уште ќе ме увеѓава и ајварот ќе ми го гнете,ова неблагодарен многу.;)

На Lady Phoenix и Winter Lady им се допаѓа ова.
  7. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Шала на страна,има и вакви случаи. Јас знам пример на жена у маало,маж и им бранеше еднаш неделно капење,прење,готвење исклучиво на ефтина кога е. Има се има по земјава наша. Инау му се спрамам викендов да го гледам The Danish Girl.Впечатоци????

На Lady Phoenix и ninja35 им се допаѓа ова.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.051
    Ејјј... За три дена 50 страници за читање :clap:!!! Не, не можам, се откажувам (facepalm)... Почнете минуси да ми пишувате, еве си признавам, откако постои +/- 40 прв пат ми се случува да непрочитам мислења!!!

@danichap невестинскиот фустан ти е прекрасен!!! Сигурна сум дека ке бидеш невеста што ке зрачи :f:
    @Pcelka94 среќен роденден :^: :d: :music: Сите желби да ти се исполнат и мнооогу среќа да те следи :hug:

Здраво друштво images (2).jpg

Топло какао и малку колаченца ми се вечерва на репертоар 8)!!!
    Ако сакам да си најдам хаљина за свадбата во јуни ке треба да ги минусирам колаченцата :!:!!! Ова колку да се потсетам... Тешко реализирам вакви замисли 8)!!!

ТВ не гледав ни вечерва, ни филм, ни ракомет... Перев, пеглав, почнав генералка попладнево (facepalm)... Имам мнооогу за чистење, па со време си фатив... Ништо не ми е тешко да сработам кога чистам, само бришењето врати го мрааазаааам :tmi:... Таа активност ја оставам за крај, па најчесто и најбрзо ја завршувам... Има една изрека „како лисицата со опашката“ :D!!!

И јас, како некои од Вас, мислам дека не е тешко покрај две да зготвиш четири чинии... Или да готвиш за шесторица, како јас на пример... Кога бев помлада имав привилегија по доагањето од работа да не мислам „што ке ручаме денес“!!! Оброк секогаш не чекаше, ем топол, ем вкусен... И благодарам на свеки :clap: ...
    Во тоа време, јас готвев само тоа што ми беше „предизвик“ - се од тесто и слатки задоволства 8)... Но, времето лета...Сега готвам се и тоа за шесторица!!! А често и по две - три јадења одеднаш... Многу сум ги разгалила домашниве, еден не јаде едно, друг друго, па исполнувам желби (facepalm)... Ииии не излегувам од кујна!!! Не, не се жалам, навистина уживам да готвам!!!

За љубовта со поминувањето на годините... Со мм се стремиме кон најромантичната приказна :inlove:...
    najromanticnija-prica-nije.jpg

ПС...
    Мислењево го пишував цел час со прекини, па излегов „падобранец“ во четов за „опуштањето“ во брак 8)...

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Mekuska, kjukli и 25 други им се допаѓа ова.
  9. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Јас плачев за филмот, мн е тажен, ама ти го препорачувам. Дефинитивно вреди да се гледа.

Абе сигурно некаде има, ама многу ретко.Еве јас не знам, а ти многу запознаен.Ја помислив од искуство зборуваш, шала ;)

немој ајварот да го гнете само :rofl:
    @Pcelka94 Среќен Роденден мила, се најдобро :party::party::*

На Pcelka94, kukla21, vichy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Баки и деди који су остарили заједно у добро и злу и У БОЛЕСТ ДО КАРАЈ МИ СЕ УЗОР[​IMG]
    НАЈМОЌНАТА СЦЕНА

На Tajnaotrovna, mareane, Pcelka94 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Za dlaku izbego sam svadbu :rofl::rofl::rofl:
    Mnogu mi e jaka pesnata .. citaj - Aleksandar,mnogu pozitivna pojava mi e :$

На Peco, mareane и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  12. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Имало будни :)

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  13. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163

На Pcelka94 и Jean-Baptiste им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Знам каква љубов е таа. Се обожаваме со моето кукле! Како мое е, секаде го носиме со нас, преспива кај нас. Ми фали ептен ако не го видам.

На kjukli, promeneta, anel и 12 други им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Мм ги однесе децата на натпревар јас со кафенце, цигара и фемина во двор на сонце малку, да не беше тој папагалот на комшијата што грака дење, ноќе ќе беше добро ама ќе се преживее.:lol:

Концептот :rofl: вика дека имало детективски рабоЌе, не сум радознала, не чепкав по фб, ја видов страната на Чадорче и толку, ме мрзи да шарам-барам, не за друго сликата што си имам во главата за форумџиките не сакам да си ја нарушувам.:lol:

За љубовта јас лично не верувам дека некој до толку се менува кога стапува во брак, верувам дека некој/а слеп/а се прави за недостатоците, мааните на партнерот ама менување 180 степени, тоа не верувам дека се случува.
    Има едно 5 форумџики за кој по самото пишување тука на форумот знаев дека грешаат што стапуваат во брак, 3 веќе се разведуваат, една е на пат, во овие форумџики на спаѓаат Виши и Јуле.
    Едната толку многу не напна ние што постари сме се мажеле, ете она иако немало каде да живее, не била вработена се мажела и ќе била млада мајка|(и предвидев дека нема да опстане тој брак и читам пред некое време се разведува.

Тие не прават вистински избор, немаат вистинска љубов, ми се чини само се мажат од страв да не им помине возот, со вистинскиот човек покрај себе секој проблем се надминува заеднички, борбата е заедничка ако е само едностана, толку од тој брак.

Инаку мене лично ми се збогтиса од Виши и Струмка со постовите нивни полни со негативност кон бракот, како само они знаат се, ние другите сме будали, се самозалажуваме, нема љубов итн, знам дека можам да ги скролам ама ја отупеа и двете и темата почна да ми омрзнува ради нив, не сум во пмс, така ми дојде да си кажам, да ми олесни де.:lol:

За спиењето и гушкањето, мм е октопод, кога се будиме не се знае кај почнува едниот, кај завршува другиот, обично спијам на стомак а тој врз мене, да не му избегам.(hollest):rofl:

Мадам моја сабајле се заглави во креветче и вика Помооооооооош, Хееееелп, Ајудааааааа ме (ово од Дора), Аииииииииитттооооооо, детево ептен полиглота.:rofl::rofl:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Mekuska, samovila.red. и 33 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Битерче, стисни игнор и читај си филтрирана содржина :)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli, vichy и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Jean-Baptiste

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Добро јутро свима,сабота е а пак на работа.
    Кој е на ред да вари кафе?

На Pcelka94, Bozica1980 и zhap4e им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Dobro utro.
    Kafe na balkon.
    Si gi gledam cvekinjata sto vcera cel den gi sadev.Uzivam.
    Maloto mi se plazi so jazikot na prozorot od balkon,taka da od cistokata nisto.Kratko trae toa kaj nas..samo dodeka spie.Ama ako..ne zalam.
    Denes rucek ke terame po babi.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Jean-Baptiste

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Какви цвекиња се?

20. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    Добро Утро, Сабота ден без работа и слабо сообракај на форумов, спиете, или вчера петок ден за.....кока кола, сте препиле вчера па одмарате :)8), и јас би дремел но имам обврски денес:drunk:

На zhap4e и Jean-Baptiste им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.