Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Ајде добро утро и од мене! :coffee:

Конечно се наспав ноќва како човек, ама одма се гледа разлика кога, не само што си легнуваш, туку и се будиш со саканиот. :inlove:

Денес времиштево никакво, ама тоа нема да не' спречи да излеземе. За ручек појма немам што ќе има, грлово стегнато ми е од стрес. Се надевам дека ќе имам време денес да поработам или да излеземе со друштво, некако ем сум уморна, ем ми се дружи. :^)

Нинџа, дали неколку пати денес повтори, или деновиве, ама обично луѓе така прават кога сакаат да бидат прашани што е работата. :P Не, сериозно сега, што е работата? :?:

@vichy што поточно те интересира? Прашај, па ќе пишам во спојлер за да не мора да ги замарам другиве по не знам кој пат. :doh:

Сабота е. Иако е времево за никаде, ви посакувам убаво да го поминете викендов. :rain:

На kjukli, Peco, vichy и 20 други им се допаѓа ова.
  2. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Utro..ama nikakvo:)
    Stanati od 6:30, bebe najadenobi zaspa, cekam mm burek da donese, pa denov vo akanje ke go pomineme.
    Po prodavnici, podnovuvanje, pa neli rodendeni se blizat
    Ubav vikend

На galapce, anel, promeneta и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.338
    Ај Добро Утро

На anel, duffi, ph.orhideja и 5 други им се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добро утро на сите...по правило, кога не треба да да одат во градинка, децата тогаш најрано стануваат...|(
    @Lady Phoenix Лејди, фала за прашањето, најверојатно се работи за некој машки пмс...:lol:
    Еве денеска ништо не ми е...:clap:

На julie77, galapce, anel и 20 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јутар људи драги, људи красни!:P
    Облачно е, ама ми фалеа облаци.

Денес пита,нешто такво треба да е на мени... чистење веќе почнато,една соба down]:) 5 уште простории to go(facepalm) Доста е за сега. Кафе немам пиено за повеќе.

На kjukli, julie77, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.143
    Допаѓања:
    329.204
    Јутроо и од мене
    отидов кафе да правам,ранец да спремам и правац за Штип кај мама на штипска пастрамајлија :)

На Mekuska, kjukli, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.114
    Допаѓања:
    111.029
    На репертоар љубов и уште еден вид љубов, кон внуци. За првата се изјаснив, колку и да се караме не можам животот да си го замислам без него. Сабајлево киднал на маратон без да ме разбуди и штиро ми е, ми недостига, го мислам што нсправил, дали ќе истрча ко што треба... Дур се врати ќе ми стои празно на душичката. Ни под точка разно не се слагам со Виши и Струмка, сметам дека Виши од сам старт беше во лош брак и пред 2 години и го кажував тоа ама не сакаше да си признае, а кога не сакаш да си признаеп никој не ти е крив. Бракот не е помеѓу мене, него, моите и неговите, и Дани пробува истото да го каже, бракот сме ја и он и толку. И моите грешат и неговите грешат, па што, луѓе сме. Во врска со запуштањето, го подржувам Нинџа во секој збор и запирка, имам во близина таков пар, мажот ко да се освестува, ама жената глибе уште подлабоко. Ние напротив откако сме заедно си посветуваме многу повеќе време на нас, секогаш се надополнуваме и консултираме, уште сега мама кога ќе смрша после раѓање, има да бидеме згодноќи :P

Во врска со таа другата љубов, кон внучка, оние со кои комуницирам овде више знаат, имам внука лика и прилика моја, копија, едвај чекам да ја видам оти одамна не сум ја видела. Тааљубов е посебна, не се опишува, поготово кога пред себе имаш копија своја. Потполно ве разбирам тетки, внуците се посебно катче во срцето, посебна наука :D

Добро утро од магливата улица на западот од градот, за вакво време им се радувам на завесите, не мора да ги гледам облаците :D

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Mekuska, kjukli и 23 други им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Кај мажите тоа е псс8)

На Annath, galapce, Umbrella22 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Хаај.
    Моменталната прогноза ветува убав ден, ден за шетање, кафе мафе и шопинг.. :makeup:

Работно сум, пијам кафе и ве читам.. ја читам лејди, битерка наша, куклето, данито, нинџата, жабата, референтчето, галаба, мареанто, вал дим, викито, дафито и остали што ми е мерак мене да ги читам..

Морам да прокоментирам посилно од мене е.. се сложувам со @bittersweet околу отупувањето.. навистина темата излага од колосек и толку многу се затупува од некои одредени постови пишувани скоро секој ден едно та исто.. јас навистина не знам како на @ninja35 не му се здосади една та исто да му препукуваат секој ден :doh:, едно та исто да пишуваш секојдневно.. жалејки се и самосожалувајки се постојано и постојано..и темата губи многу од ваквите безвезални реферати постојано |(..

Уште некој саат на повидок и го почнуваме викендот (fingers)

Поздрав луѓе:hai:

На Mekuska, Peco, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас на граница сум.

На kjukli, Peco, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Кај ќе одиш мор?!
    Ќе шеташ а?!
    Шо убаво :D

@Bozica1980 пиши нешто не само лајкаш тука :P

На Annath, anel, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.379
    Допаѓања:
    261.983
    Сакам внуче и јас ;(
    @Jean-Baptiste па напрај едно кафе наутро ти:lol:

Јас станав се испоразвикав по дома и сега пијам кафе:tmi:.
    @kukla21 те чекаме подоцна во што последно си купивте:P.

На kjukli, Annath, Abrakadabra и 15 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Божо, ќе ти го позајмам тоа моето, нервозното:rofl: Крајот што не му се наоѓа. Ќе се објаснуваш со него, ко со старец. А, 4 години има(facepalm):D

На kjukli, Peco, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @vitamina кај јужниот сосед.
    @Bozica1980 се устручавам да ставам слики затоа што по последните коментари ко туѓи пари да трошам се осетив. #душегрижници

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath, Abrakadabra и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.379
    Допаѓања:
    261.983
    Таман Жабо. Имам дома една 4год свекрва, ќе се согласуваат(facepalm)
    А имам и две кутивчиња какао, дој и ти :P

Едит: Кукле уживај си ;)

На Annath, Abrakadabra, vitamina и 11 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Добро утро
    бебуш среден а јас со кафето во рака.

Чекаме мм да дојде после и да фатиме патот. Времето убаво па пак ќе одиме на рибникот, а потоа сакам да отидеме на кафе низ некои од рестораниве што се во хотели/замоци и полека да почнеме да бираме локација за големиот ден.

Кај нас секој спие на своја страна, на свој душек и се покрива со свој јорган.

Си сакам да си мрдам, претам, превртам на раат, а он е склетџија.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath, Abrakadabra и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @ninja35 мило ми е што си ок денес, некако не е тоа-тоа кога не си расположен. А и генерално од темава не сакам кога некој нешто го мачи. :shake:

@zhap4e го гледав Regression и го исплукав, а за него гласав неделава. :tmi: По грешка. Јака ти душа како издржа со филмот од вчера.

@Bozica1980 сега бајче си? ]:) Ако, ако, дур не подвикнеш понекогаш, не те сфаќаат озбилно. :D

Љубов кон внуци не сум осетила. Барем не таква каква што опишувате. Не знам дали треба да се чувствувам емотивно посиромашна поради тоа или да ми биде сеедно? :?: На братучетка ми пред неколку месеци и' се роди ќеркичка, се топам кога ја гледам на слики и кога ќе ја видам, ама некако... Не знам. Не чувствувам потреба да биде често со мене и слични работи кои ги опишувате. Којзнае, кога брат ми ќе има во иднина дете, претпоставувам поинаку ќе е.

На kjukli, Peco, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Ај сега да ве поздравам поопширно, ко шо личи :)
    Бебуш среден, дечките построени ( обратно е ама ај да си чутам:$ ) , кафето ми легна таман, шо би рекла данка торта кафе ]:) плус и едно парче чоколадна торта дегустирав, мммм... во очекување на гости сум, драга пријателка со дечки колку моиве,ќе пиеме кафе демек и секогаш е деца:devil:, макји:talk::!:... ни кафе ни муабет туку ај:D Поручек уште едни гости - овојпат ние ќе бидеме, на роденден.
    Ве читнав набрзински, уживам во прекрасни љубовни приказни:inlove:
    Верувам, сите сакаат да ги читаат, уште повеќе да ги доживеат и надживеат, но оние помалку среќните...тие си знаат... и како и за се, и овде важи правилото 'ситиот на гладниот не му верува'! Сепак, за врска/брак како и за разделба/развод секогаш се потребни двајца... некогаш тој вториот е сосем трета личност, ама математиката е таа...
    Ај да не ја тупам од сабајле :P
    Овде е тмурно, облачно,можда и врне (немам ѕирнато на апликацијана на мобилен):rofl:
    Се разбудив одморена, наспана, изнагушкана од тројцата, ме разбудија со насмевка и песна:inlove:
    Читајќи ве за посетата на мајки, ручеци по баби.. ми дојде и некоја солза, јас кај мојата одамна не сум била, а кога одам, само ме гледа со тие најнежни очи од мермерната слика и слуша внимателно, но не ми одговара.....

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро.Ама сум си наспала.Ми фалеше сон.

И како што гледате од приложеното,нигде не отидовме.Кога маж ти ќе заглави во кафана,во 10 саат уште спие.Ни Солун,ни чистење ќе видиме.
    Не му се лутам ич.Ни по мое ни по негово.Ама следниот викенд ќе го пуштам сам да чисти,а јас ќе шетам.:devil:Така да си знае.
    @kukla21 убаво да си поминеш и те чекаме да се испофалиш.

На kjukli, Val-Dim, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Добро утро!!!
    Паднала мојата омилена тема внука!!!
    Колку се радував кога се роди имам пишувано.Ја сакам повеќе од животот мој,кога ќе ме гушни и стегни силно,тетичко мое ми вика,се топам:l:
    Поради неа несакав да се мажам,да се разделам од домот,многу ми требаше за малкуууу да се навикнам да се разбудувам а таа да не е тука,пред заспивање да ми каже слатко сонче,ај лавју тето:Dпа бакнежи еден куп.Секој кој ја нема оваа љубов е сиромашен во душа верувајте.Поголема љубов нема.
    Би можела цел ден да пишувам за неа,ја обожавам........среќа што работата ме чека па нема да ви досадувам.
    @danichap се сетив дека не ти искоментирав за фустанот,сон ти е!!
    И ај да не се фалам,ама и тие што го видоа мојот рекоа дека е совршен]:)
    Сакам искрени луѓе и мислења па затоа и само нив ги прашувам.Оние кои секогаш сакаат да угодат не ги прашувам за мислење никогаш.Вака знам дека сум ја донела вистинската одлука,па не за џабе го сменав фустанот:D
    Неконтролирано се изнапишав од се....пријатен ден:rofl:

На kjukli, Peco, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.