Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.427
    Допаѓања:
    143.409
    Многу ми е жал за нашиве ракометари. И за пропуштената шанса да одиме на олимпијада. И мене ми се плаче како на ракометарите.

Некако ме тера да мислам на сите пропуштени шанси во животот.

Сон ми е еднаш да видам наш тим на олимпијада. Во кој било тимски спорт, индивидуалци сме имале.

На zhap4e, ph.orhideja, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.355
    Допаѓања:
    278.817
    Леле бре деновиве неколку пати се расплакав на темава а не сум во пмс.
    @Doozy исплачи се ,гушни го човекот до тебе и ќе помине...
    Јас немав дедо да ме тинтра ама ме потсетивте дека моите деца ќе имаа ист таков како на Доози ама ...
    Ај да одам в кујна да зачистам оти поплава направив...;(

На Doozy, zhap4e, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Здраво друштво, како сте :)

Јас еве дома со чајче одмарам, конечно со форумов пак по мала пауза, изминатава недела бев со повеќе обврски и активности, а вчера и денес со дечко ми и форумов го ставив на пауза која ми требаше, зошто откако почнав поредовно да пишувам цело слободно време почнав тука да седам, а тоа не е убаво.

Денес времево за никаде, со дечко ми планиравме на Матка да одиме, ама ни пропадна планот и одложивме за некој следен викенд со поубаво време и моравме да се задоволиме со ручек, кафе и шетање по продавници во молот, прееска го испратив, а веќе ми фали :( кој ќе чека до следниот петок да се видиме пак, најубави ми се тие денови од неделата кога тој е тука или јас кај него па цело време го користиме заедно:inlove:
    Деновиве конечно си го средив спиењето и почнав со режим и вежбање и супер ми е, само сега сум во пмс, следната недела треба да добијам па како ќе се тера оваа недела не знам:^)
    Друга промена што ќе ја правам е ќе мењам фризура, кратко ќе ја скратм косава, долго време ми е во план и желба да износам таква фризура, па ми текна зимово пред нова година, но се предомислив дека сред зимо, па реков да почекам до пролет и свадбата да помине и сега конечно е време. иако уште се предомислувам зошто може да ми здосади по еден месец и кој ќе оди после цела година со никаква фризура додека да порасне, ама па и на дечко ми му се допаѓа идејата и ме подржува, денес дури и наочари за сонце ме тераше да пробувам и ми зема едни иако немав потреба од нови, но многу убави биле, а и ќе одговарале со новата кратка фризура :D

Имав 70 страни за читање од понеделникот, и почнав денес демек да видам што сум пропуштила и фатив да листам на брзина, гледам за книги сте правеле муабет и јас многу сакам да читам и едвај чекам саем, потоа стигнав до фустанот на @danichap и мислам дека го видов најважното што сум го пропуштила и баталив листање :D Преубав е Дани, многу ми се допаѓа и јас би носела ваков или некоја венчаница пуштена лелеаво надоле од убав материјал нежна, ич не сум за многу раскошни пепелашка стил венчаници со корсет. Сега едвај чекам да видам слика во темата со целокупен стајлинг и заедно со малечката :)

@zhap4e Еве сум, живо сум :)

И тоа е се мислам , претерав со пишување :^) Сега одам филм да барам за вечерва.

На zhap4e, ph.orhideja, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  4. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Има ли некој што денес денов го поминал супер? :bandit:
    За Кукла и Дани веќе со сигурност можам да кажам дека штом се на шопинг не може да биде лошо. :makeup:
    Галапче и ти си шетнала некаде!:?:
    @referentka Што ти се случи жено!? Дај малку свести се. Исфрли од главата негативни мисли. Јас пак за тетка ми која има над 75 години кога шетаа низ дуќани со мајка ми за облека да нашла да имала ми беше ем крипи ем смешно. Ај облека да не ти утнат стил, еми ти ептен на лева си станала.(facepalm)

На zhap4e, ph.orhideja, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Се прибравме и ние.
    Апнавме риба во природа и продолживме по дуќани :tmi:.
    Не најдов ниту ташна, ниту новчаник, ниту чевли, ниту рачен часовник, ниту прслук (facepalm).
    На се можно најдов мана. Се ми беше ок, ама не доволно добро :worried:.

Мажето непроблематично првата кошула што ја пофанав и му ја дадов, ја облече, ја бендиса, ја купи...
    Си имал чевли, си имал каиш.
    Уште да му ги видам за да напасовам вратоврска, но имам предчуство дека ќе биде непроблематично како и до сега.

Детево да заспие после и нозе во вис.

На zhap4e, ph.orhideja, Eli23 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    152.680
    немав нешто посебно да пишам ама морав да и аплаудирам и да се поклонам на @bittersweet за постот....напорни луѓе не сакам ни реално ни виртуелно...огорчени уште помалку...

@referentka провери си крвна слика...ама мислам дека пролетен умор и депресија те зафатила...и јас знам да западнам во такви кризи ,ако тебе ти попувам....

денов вообичаено низ куќа со обврски...конечно стигнав да се издеплирам...@ninja35 еве ти пример...

не бев поврзана ни со еден од дедовците...баба домашна немав,баба ми од страна на мајка ми многу си ја сакав и ми фали....ама највеќе татко ми ми фали и многу ми е криво што моите деца немаат прилика да ги разгалува како што само тој знаеше и умееше....ќерка ми краток период уживаше во неговата посветеност...

бескрајно ми недостига...

На DVAANGELA, zhap4e, ph.orhideja и 20 други им се допаѓа ова.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.135
    Допаѓања:
    43.635
    Ах да
    Мали спие , го заспав . Големата е кај баба и .
    Јас еве вака Screenshot_2016-04-09-21-12-40.png
    Гледам низ дома што алкохол имаме , што рецепт да барам .
    Сакав мохито ама едно фали, па гледам рум . Па ајде рум , кола , ледче, лиметен сок :D
    Ама јакичок е . Осеќам ќе ме фати. Мм ќе се усреќи :rofl:

На DVAANGELA, zhap4e, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Само да ве поздравам...јас работно...:hai:

На zhap4e, Annath, friendy и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Благодарам што дури и кога работиш мислиш на нас :*

10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    @referentka што е ова?! Ајде главата горе, налицкај се, шминка, фризура, малку шопинг и маникир и уживај.. тек во најубавите години си.. баш во буквална смисла на збор! Што зборуваш.. не сакам повеќе ваква да те читам!
    Кога ќе почнеш со вакви филмови во глава, пушти музика и пеј, пини си со мажето гушни си ја принцезата и ќе видиш колку си ти богата и прекрасна жена!
    @bittersweet да можев милион лајка ќе ти стиснев на постот, браво! Конечно една жена да поприкаже и да ја опише реалноста на оваа тема!
    Не сакам мрчатори, негативни луѓе, луѓе што секој збор им е полн со негативност и злоба кон светот, луѓето и љубовта..
    Да се биде човек.. е да се верува во љубовта.. во позитивноста, во убавиот збор и добрата мисла.. љубовта е насекаде околу нас, само од нас зависи колку ние ја забележуваме и ја бараме трошката мотивација таму некаде за подобар живот!
    Човек си ако се смееш, ако се смееш и кога душата ти плаче, и секогаш се надеваш, се надеваш за подобро утре и за себе си да опстанеш во некоја си животна релација.. човек си ако веруваш и покрај сите падови и срушени светови.
    Кој верува, се труди и живее во животот со полна пареа без разлика на сите разочарувања, тој е среќен и ќе биде среќен.. и ќе му биде подобро.
    Еден е животот а секој е сам креатор на сопствениот и тоа е фактот!
    Што помалку омраза и труење на душата тоа подобар живот и помирна психа.

@promeneta јас то го прочитав постот, а и зошто да не. Уживам во такви искрени и хумористични реченици.

Некаде по нешто ќе се пие и јаде, а тек ќе видиме каде кога и зошто :wasntme:..бааај.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ph.orhideja, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  11. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Kaj fativte vakvi muabeti(facepalm);(
    Se pocesto pamet mi odi kaj sakanite bliski sto ne se vekje so,megju nas.Dedovcite recisi gi znam samo od slika i ednata baba...najmnogu me boli za tatkomi.Nie deca bevme,toj koga iznenadno pocina mlad,majkami uste pomlada.Izlisno e da zboram kolku mi/ni nedostiga.Tokmu sudbinata na majkami e pricina plus da sekogas velam za nea oci vadam ako treba:!:Da ostanes vdovica na 37 so dve maloletni deca...zivotov bi i go podarila.A bolkata nasa za tatkomi...kako pominuva vreme,se potesko e,"Lazu da vreme leci sve".
    P.S.Ni svekor nemam,detevo siroto bez dedo a nekolku dena vika "dede,dede":rofl:.

На Doozy, ALISA0000, zhap4e и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Здраво, како сте :)
    само што се вратив бев на шопинг си купив фустан,штикли
    Глава ме пука :envy:
    Имајте убава вечер :hai:

На zhap4e, ph.orhideja, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.051
    Здраво девојки k10799242.jpg
    Денес цел ден чистев и готвев (facepalm)!!! Бел ден невидов...
    Преуморна сум, ама Фемина и +/- 40 неможам да ги одминам :tmi:!!!
    За играорната... Освен правото и 6 напред 3 назад, не знам ниедно друго... Сестра ми беше играорка, со синко 6 -7 години одев на проби, гледав, ми беше срам да се фатам до децата и да играм... Така не научив ниедно оро... Ама тоа не е причина да не играм по свадби, забави, веселби 8)!!! Прва сум за оро!!!
    Млади мамички и татенца, запишете ги Вашите деца на играорна... Прекрасно е дружењето мегу децата, цело време се насмеани, трошат енергија и ги учат нашите прекрасни македонски ора!!!

Кока - кола, фудбал, перална... Отидоа во заборав :D...
    Ова „среќа“ ми се допаѓа!!! Па *ек*от, баш е „среќа“ 8)!!! Трае само 11 минути - така напишал Паоло Куељо во „11 минути“ :P, ама цел свет се „врти“ и е среќен заради него (poolparty)!!!

ПС Не Ве дружам во тажните муабети... Сабота е, време е за журка :party: :d: :beer: :music: :dance: :rock: (poolparty) :inlove:

На ALISA0000, zhap4e, ph.orhideja и 24 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    И јас сум за журка и пиќе
    2016-04-09-20-51-35-1734055447.jpeg нека почне забаватаааа
    2016-04-09-20-51-48--654843453.jpeg

На Роберт 7, zhap4e, ph.orhideja и 15 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.856
    Допаѓања:
    101.647
    Апропо муабетот за бабите и дедовците,мислам дека се особено важни за животот на еден човек,се разбира во периодот на детството.И не ги разбирам оние кои од неоправдани причини не ги пуштаат децата кај старите.
    Јас ја немав таа љубов едноставно едниот дедо не знаеше да ја покаже,а другата баба беше доста стара и слепа...
    За моиве жал ми е што децава не го знаат татко ми подобро,знаеше на деца да прави кефови,син ми никој не можеше да го успие тој со две нишкања го успиваше.Беше сам свој мајстор за разлика од мм ,златни раце имаше,барем син ми нешто да го научeше.А со мајка ми син ми е посебно поврзан,во состојба е да ,,убие'' за неговото ,,бабурле“.
    Ама живот на кого како му е пуштено јажето.

На Doozy, ALISA0000, zhap4e и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Читајки низ темиве често го среќавам зборот синко наместо син ми, не успеав да пронајдам кој прв го извртел овој убав збор но ми боде некако уши, ајде да бидам до крај исрена ме иритира. Ако знае некој да ми каже дали е ова на некој дијалект или работав е мме кој прв почна?
    П.С Синко кога му се обраќаш на своето дете ми е некако ок ама кога раскажуваш за него а го користиш овој збор ич не ми е ок.

Читајќи во темата Снаи и Свекрви сфатив дека тие се исто така од особено значење за мајките на децата, тие просто ги обожаваат :rofl: :rofl:

На Amorce2 и vichy им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Ако те иритира не читај и не се замарај..
    Животот е многу убав девојко, излези и уживај не се замарај и преоптеретувај да измислуваш топли води на секој пост и во секоја тема!
    Во ред е дискусија, прашања, совети, мислења.... итн...се е ок ама ова твоево е врв јас мислам!

На duffi, ALISA0000, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  18. JonyBravo

JonyBravo Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.142
    Добра ви вечер Лејдис енд Џентлемн...
    Денес не ги читав сите ваши објави на темата... мн ми се видоа а и галва ме кине некако...
    Шо има на репертоар за денес ? или ФриСтајл забави ? :D

На duffi, zhap4e, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Ме примате на журката :emo:

На zhap4e, Annath, Pcelka94 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Јас сум спремна за журка

На ALISA0000, Pcelka94, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.