Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    од овие причини јас не сакам да викам жени,ем ке им платам ем ке треба да им висам над глава ко некој џандар и да се нервирам ако не ми е погодено,ако веќе плаќам тоа време да го искористам со семејството надвор а не дома со неа...ако ми е за така си ја викам мајка ми,ке причува деца два часа,а за тоа време јас и мм ке се организираме и исчистено.
    проблемот кај мене е што се чекам викенд,и сфесна сум за тоа,наместо да се поужива за викенд јас со крпата и правосмукалката,треба да си фаќам секој ден по нешто за да не се натрупува се за викенд...со мали деца така е, јас у детска средувам, а дневната веќе растурена,ама се тешам со тоа дека битно е чисто,а за растурено ке биде уште неколку години дур не пораснат.

На Peco, mareane, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.470
    Допаѓања:
    125.652
    Јас сум една од тие што оди по маникири, педикири , депилации шопинзи, патувања и немам фатено крпа во рака за чистење освен ако истурам нешто па со глос марамици да избришам и да поминам со Кирби еднаш неделно. И сега као тие што чистат сами се поценети? Ни ме занима комшиката што прави а ни дали ме оговара. Кога влегувам дома си уживам во моите 90 квадрати и се што е надвор не ме занима.

На ALISA0000, Peco, Dgirlll и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    :rofl::rofl:
    Е многу сте духовити, сите. Еве се предомислив. Од утре сум принцеза, како вас. Оти снагата нежна ќе ми капне ако зачистам малку дома.
    Ај сега одете засукајте се како што и правите и излезете од филмови, оти време за ручек е.

На samovila.red., Abeja, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.470
    Допаѓања:
    125.652
    Јас после 4 тоа до 4 сум на работа.

На Lady Phoenix, Bozica1980, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Мојот е готов. Само ми е криво што немав кој да ми помогне да ја уклучам фритезата.

На Lady Phoenix, kjukli, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  6. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Мора ли ручек секој ден??? :)
    Денес тостови,среќа мм не е пребирлив ,од оние да тропа лажица за ручек,така да понеделнички на суво ке бидеме :D

На Peco, mareane, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Не е до тоа што ќе каже маж ми или комшивката. Што ќе кажам јас за себе ако дремам на нет со безвезе муабети а околу мене жена да ми чисти? Тоа може, и е сосема разбирливо за оние на кои им паднала секирата во мед, ама средна класа така да се препичава е смешно.

8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.533
    Само што ми јави мм му го донеле мобилниот и не олесни за многу илјадарки |( не само денес туку до крајов на месецов нека му ја мисли за ручек :devil: а за чистка жената нека мисли како така прошла со крпата, а јас отидов на кафе и кармини да пазарам :makeup: живеам како принцеза па што (poolparty) (poolparty)

На Peco, mareane, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.470
    Допаѓања:
    125.652
    Ај честито нов телефон. Јас сум си на работа дома ми чисти жената. Ја у врата она низ врата чисто средено, милина!

На Peco, Lady Phoenix, PUPICA и 3 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    Јас за себе би кажала конечно одмор и да наполнам батерии.
    А дали тоа ќе биде на фемина, кафе, или истегната на спална, сеедно.

На crazylady, ALISA0000, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас ќе си речам, бравос ма жабо... успеа да се избориш со OCDто:whew: Не само што не ги помина плочките и шпоретот после готвење, туку... и друг ти зготви. Тооо!]:)
    :D До 101 и назад:nod:

На ALISA0000, Mrs.Bass, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Извини, ама ова ми е малку типично за покондурена тиква. Од сиромашно видела малку подобро и сега глуми нешто.

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Здраво друштво, еве и јас да се јавам :D
    не пишував викендов, само ве читав, немав ни време да пишам додуша...
    саботата на семинар бев, после дома да средам нешто, да исперам, да исчистам и отиде викендот...
    најголем проблем ми е што ми се појавија мравки во шкафот во спална, поим нема од каде, па сега пробувам се, освен хемија да ги избркам. Ама неуспешно досега :( чаре ако има некоја споделувајте.
    најчудно ми е од каде се појавиле (facepalm)

За чистење, со мм двајцата си чистиме. Мајка ми ептен си беше по чистењето, е затоа сега одвај се движи. Башка што саглам викенди сме немале сите четворица (јас, брат ми и родителите). Кога и да беше дома, само со крпата во раце, место не ја држеше, ама затоа сега на 70 години жена вика. Паѓаше болна ако не исчисти за викендот како што си планирала. Сега веќе и не може сама, ама веќе не ни зборува дека никој друг не може да исчисти како што сакала да биде.
    Знае да ми приговара ако види нешто што не е по нејзин ќеф, ама и кажав дека чистам кога можам и што можам, па фала Богу куќата не ми е свињарник, ама не планирам па да биде и стерилна лабораторија.
    Сакам и јас жена за помош, ама тешко се наоѓа некоја што ќе се нафати да ми дојде ваму кај што сум, а од овој дел исто нема баш жени што би се нафатиле да чистат. Како и да е, кога правам генералка, правам заедно со мм, тој ми брише прозорци и се што не можам да дофатам, детето тогаш е кај свекорот и свекрвата. Ама да паднам болна ако некој викенд не сум исчистила, нема шанси. Се опраив во тој поглед, инаку бев на добар пат да бидам како мајка ми :(

Инаку арни?
    Кафе не сте стаиле денес, барем јас не видов... од многу сериозни муабети... сакав палачинки да стаам во темана, ама ај си реков, да не се потепате за кого да гласате :P

Кој какво сака, бирајте!

На ALISA0000, Val-Dim, Mrs.Bass и 28 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Мислиш ова викањево жена за генералка луксуз невиден е....800 денари...
    Каков муабет се сврте, па и средна класа се спомна.
    Ај доста те со муабети.
    Кој несака дома да му изрибаат и да си дојде на чистичко па да си одржава после.
    Некои заборавиле како е со мали деца дома и на какво ниво треба да е чистоќата со дете кое се тркала по подот цел ден.Не дека ако нема деца треба крокодили да фатиш дома,ама сепак едно ниво повеќе треба да е чисто.
    И јас имам големи деца и цел стан сама си го чистев, ама бабаи беа млади, јас не работев еден период...
    Сега на работа и да немам работа и странки, не сум моќна да се телепортирам дома и да зачистам.
    А да си ,,малтретирам,, дете , тоа да кенка а јас да бришам подови, е нема така.
    До сега не викав, ама ќе почнам...макар што еве ми кажуваат дека не се нафаќале жените така само мене кога ми треба...ако не сум викала редовно, немало шанса да најдам за една употреба

На rose60, Peco, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  15. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.120
    Допаѓања:
    43.552
    Абе секој ден средувам . Оставам едно дете во градинка и се фаќам за работа . Среди спална , проветри простории. Среди купатило . Другото вц го затворив , сега е магацин. Кога си дома секогаш можеш да си најдеш работа . И веќе ми здосади . Секој ден едно те исто . Алишта среди, испери, собери,здипли па кое каде стои. |(
    Малава не е цел ден во градинка . До 12 и 30. :o што е кратко .
    Па додека спијат мисли се што да се прави за ручек . :envy:

И така да радо би земала жена да ми помогне во обврските. Една генералка еднаш во две недели .

На rose60, Peco, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    Не те сфатив со делов покундирена тиква. На мене се однесуваше?

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.470
    Допаѓања:
    125.652
    Значи јас сум била буржуј бе!!! оооо па дај и слуги да си викнам. Бре кој луксуз сум го живеела леле мајко!!!!

На Peco, mareane, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    На сите од некоја средна класа, кои немаат големи обврски, и апсолутно имаат време за чистење по дома, ама од изволевање имаат чистачки.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Цел муабет беше,што би било кљд би било.
    Значи доколку имаме можност.
    Сто посто го прескокна тој дел.

Арно што вака не рчкаш,ама остај некогаш да се грабнеме и меѓу нас.
    Нели беше од оние за да се остави простор за другите.:D

На Peco, mareane, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.470
    Допаѓања:
    125.652
    А ти да не си страдна да си земеш чистачка ама не ти дава мажот ти па овде си се тешиш дека не сакаш да имаш помош??

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.