Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Да, еве од сабајле капнав, во едната рака четката ми е со другата тука пишувам.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.470
    Допаѓања:
    125.652
    Море море што си ти вредна.

На mami blue му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Фала.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    мора да ја држам жм подалеку од ова феминава...да не го прочита ова со жениве за чистење...8-|

На Ana Marija 1, samovila.red., Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Не го сфаќам како луксуз викањето жена за помош дома. Јас би викала, да чистев сама... ама не сум сама, мм ми помага и не се срами од тоа. И побрзо и поефикасно е, отколку јас сама да чистам. Сигурно дека ако викам жена, нема да ја оставам сама цел ден.
    Ја гледав мајка ми и не сакам да бидам како неа во поглед на чистењето и педантеријата. Ама нејзе никој не и помагаше, ни татко ми, ни баба ми, јас кога потпораснав, почнав да и помагам, ама не ми даваше тешки задачи. И цело време беше уморна. Што живот е тоа?

На Peco, bittersweet, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.470
    Допаѓања:
    125.652
    Токму тоа. После цела недела на работа, со прекувремено останување ( ова сега што можам да пишувам е исклучок) јас да се затворам дома и да чистам не ми паѓа на памет. Подобро ќе си излезам со пријатели, ќе си се одморам. Ако имам семејство со нив би си го поминала секој слободен момент а не со крпата наоколу цело време.

На Peco, mareane, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  7. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Еве еден обичен ден на една просечна вработена жена,мајка,сопруга и домаќинка.
    На работа од 8.30-16.30.Додека дојде дома 17-17.30 ја фаќа,во сообраќајниот хаос или ако застане леб да купи.
    За ручек,или го притоплува ручекот претходно спремен,како @referentka на пример или прави нешто набрзинка.
    После ручек околу 18 часот,раскрева по дома,или едноставно оптегнува нозе да одмори од работниот ден.Ова е супер,ако нема деца да и плачат,да учат или да треба да ги носи некаде.
    Ќе се прибере дома и што попрво да фати,крпата или да седне да се види до мажот,или да поработи и поразговара со децата?
    А викенд не смее да одмара,нема одмор за неа,крпата,генералка или ручек за наредна недела?

Последна измена: 11 април 2016
    На rose60, Peco, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  8. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.120
    Допаѓања:
    43.552
    Епа тоа е . Мајками е домаќинка во буквална смисла на зборот. Секој викенд она се фаќаше за крпа , го средуваше цел стан. Па ручеци ,благо спремање . За да на 50години се жали од реумата . И од тоа сите коски што ја болат . Затоа вика , штеди се повеќе никој нема да ти даде орден за најдобра домаќинка.

И да викнам жена, би била платена добро . За двете од корист. Па кој сака нека си мисли сељанка и слично нека сум.

Децава не ќе се радуваат ако јас ја средам кујната, си бараат да ги прошеташ . Пре би да ги однесаѓ надвор да возат точачиња него да ги затворам дома за да чистам.

На Mrs.Bass, rose60, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ќе викнам жена...за инает на @Bridget :P...цел ден ќе си седам на Фемина...ќе си ќаскам тука...

Шала на страна, секој месеци си викам ,,е сега ќе си побарам жена,, и никако да се деси тоа.
    Има денови кога можам ,,волу реп да исчупам,, ама има денови и кога навистина немам снага.
    Еднаш имам пишувано овде, не сум како порано.Во еден ден и завеси и прозори и подови и прање и СЕ.
    Сега веќе не е така.
    А и после ИКС работи кои ме снајдоа во животот си викам - најбитно ми е денот да го поминам со мм и малото...да прошетам...да се нарадувам на детенцето кое Господ ми го прати...

Прашина и нечистоќа имало и ќе има и не е тоа нешто што еднаш за секогаш се отстранува.Не вреди коски да си оставаш за чистење а живот ти мине.

Дојдете овде да се насмееме, да се скараме, да научиме нешто ново...
    Баталете крпите.
    И така сега ќе избришеш прав, за 30 минути пак ќе падне.

Имаше една мудра мисла од членка тука, вака некако беше - ДЕЦАТА ЌЕ ВЕ ПАМТАТ ПО ВРЕМЕТО КОЕ СТЕ ГО ПОМИНАЛЕ СО НИВ, А НЕ ПО ЧИСТОТАТА ДОМА.

На ALISA0000, Val-Dim, rose60 и 27 други им се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Викнавме не жена,туку демек профи сервис кога се породив.Јас во болница,тие чистеле...
    Знаете што ме снајде?Дојдов дома и со денови пребришував прозори,плочки во купатило,кујната во одредени делови ја уништиле,уште има траги(facepalm)(facepalm)(facepalm)Така што,не,благодарам.И јас сум од тие „јас како што ќе си исчистам“...Ептен нешто да ми згусне,па ќе барам жена ама навистина проверена а не сервис и тоа со сите можни врвни препораки.
    Еве денеска планирам да чистам,викендов шетавме,де роденден,де викендиче.
    П.С.Знаете дека чистоЌата ми е слаба страна,како во око да ми брцнавте со муабетиве(facepalm):tmi:
    Секој втор ден викам „леле ламинатов бетер од улица,купатилоно како јавно да е“:rofl::rofl::rofl:
    Болна сум,признавам,појако е од мене верувајте(fingers)
    Меѓутоа,детево ме излечи:lol:

На Peco, mareane, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.470
    Допаѓања:
    125.652
    Секоја жена си има право да си води домаќинство како мисли дека е најдовро. Тоа е индивидуално. Но да се карактеризира со погрдни зборови не е ни примерно ни човечно. Додуше тоа повеќе кажува за личноста која тоа го пишува.

На rose60, Peco, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Точно. Не треба да се биде роб на куќата, на чистењето, на ништо.

Јас ете кажав. Да ми се погодеше некоја највероватно ќе ја ангажирав за почесто.
    Ама, сега за сега, не ми е зорт.
    Не одам на работа, имам организиран ден, бебе во колку легнува, па двете деца кога легнуваат навечер.
    Не излегувам навечер, не пијам кафиња со комшивки. Немам бебиситер. А и тоа барав со син ми, само него додека го имав, ама не налетав на некој со доверба.

Понекогаш ме убива секојдневието, иако реално ништо не ми е тешко физички, не копам, не цепам дрва и слично, ама па не знам ни што друго би правила. Затоа си велам за себе дека сум домаќинка и некогаш очајна домаќинка.
    Ама имам време за се во моментов и реално се преиспитав.
    И ово е период и тој ќе пројде. Ќе видиме како ќе биде понатаму.

И мене мм помага, на овој или оној начин. И чистењево не ми предизвикува пречка или одзема од времето. Да одам на работа, сигурно ќе беше друга приказна.

А и немам пердиња, многу теписи, минимален мебел по дома.

Јас и сакам да чистам, ама мразам да готвам...
    И гледам да поминам што е можно помалку време во кујна, а со мали деца се па таму сум.

На ALISA0000, Val-Dim, rose60 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Многу бре вие тука активни :) Да бидеме реални кој несака да има некој дома да средува а вие да си уживате ?? не ме зезајте со постови од типот лошо е да се има жена за чистење бла блаа ....Кој во денешно време има време да оди на работа, да прави генералки, да носи деца на англиски,спорт, да има време за со M и слично и тоа се во еден ден ....

Имајте убав ден , искористете го да уживате а не со крпата во рака :)

На Peco, mareane, Eli23 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    На темава ако кажеш - користам Always улошки, душа ќе ти извадат...некои домаќинки.

На ALISA0000, rose60, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  15. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Од муабетиве, не знам дали да се фатам за правосмукалката или да ја викнам жената. Ако сум принцеза, барем со педигре да бидам:D

Сериозно, зошто пак има потреба да се коментира кој што прави во животот? Уште Струмка фали да излезе со математиката.
    И вработена сум била и се било на мој грб, и чистење, и готвење, и дете кога потпорасна. Првите години не работев. Сега сум без работа, па викам жена неколку пати годишно, за големи чистења. Наоѓам мани, ама полесно ми е да поминам таа кај што не фатила, отколку се да чистам.Дали годините ме навасале, дали приоритетите ми се смениле, не знам. Да сум со овој памет 10 год помлада не би го поминувала времето со крпата и кутлачата.

Го знаете вицот кога непушач му прави математика на пушач колку пари ќе заштедел ако не пушел и за колку години џип ќе купел?
    А овој го прашува непушачот
    - а тебе кај ти е џипот?

Исто е, кој како си го организира животот, кој како го троши времето и парите, негова работа.

На Val-Dim, rose60, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Работава испадна,да можев да бирам ќе одберев да бидам говедарица наместо царица.
    Да неможе човек ни да си фантазира бре.

@anel целта е постигнатта. Чекавме ти да признаеш дека друга ти ги прави јадењата а ти сљмо сликаш.:D
    Дисквалификувана.:!:

На ALISA0000, samovila.red., rose60 и 23 други им се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    зар уште некој користи Always ... (facepalm)

На Peco, mareane, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  18. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Галапче, ме насмеа:D Во кујна уште не давам никој да ми се меша, ама радо ни јадела секој ден во ресторан:nod:

Последна измена: 11 април 2016
    На samovila.red., rose60, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    Edno ne bese dovolno. Za drugoto sfativme veke.

На ALISA0000, Lady Phoenix, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ете сега нова закачка.
    Старата тема се затвара.
    Заклучок: сите царици сакаат да бидат говедарици а сите говедарици,царици.
    Срам да ви е магарици.:D од ништо не сте задоволни.

Отвараме нова тема за контрање,јадење во ресторан секој ден? Строго во високобуџетни.

Ајде на попладневна дремка.
    Срам да ми е,наместо да чистам,каде фемина па и ќе дремнам.
    Е после кукам дека немам,е ќе немам.

На Peco, mareane, Esmeralda-MD и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.