Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Здраво и од мене друштво јас некако се навикнав да ви пишувам после 00ч :D
    Еееј убаво сте се размуабетиле зза филмови,се присетив на Касандра и Есмералда ги гледав обавезно и песната цела ја знаев да си ја пеам :D секој маскембал Доринда маскирана бев (facepalm)
    Не ги поднесував и јас овие филмови Дани и Пецо што ги обожавале :lol: ниту пак Хари Потер го сакав.
    Волшебнички го гледав омилен ми беше ,помала додека бев Бетмен и Робин го даваа на епизоди во недела паметам обавезно го гледавме со сестра ми.
    Мислам не прочитав дали некој го гледал Девојката од Океанот ?
    А Симбад ? Женската со орелот на рака што го држеше колку беше убава :lol:ама и Симбад не беше лош :) Жаде ја гледав Шанде дечкото на Лукас ќетката ми беше симпатија :rofl: Па хит беше бижутерија како Жаде што носеше се бев накитена :D И тропски Горештини гледав и Беверли Хилс ама тогаш бев мала и Дона ми беше омилена сакав плава коса да имам :rofl: Млади Бунтовници го гледав тогаш бев во тинејџерски години и Качора ја гледав се сеќава некој и на неа ? ауу јас од тв не сум се тргала изгледа бе :rofl:
    @galapce го гледам и си плачам и јас:$ еден од поубавите турски филмови што ги гледам ти си понапред од мене не сум стигната до таа епизода сега што ја кажа :)

@monik55 фала ти на понудената помош срцка но веќе и бомбони и китенки и машни и се е испланирано :D свадбата ќе е крај на мај месец . Да си ми жива и здрава и само убавини да те следат и тебе :hug:
    @mal.ecka и јас се мислам за бидермаерот уште :lol: сакам нијанси од виолетови ружи па ќе видам што ќе бие на крај.
    @Eli23 семето купено ми е утре ќе засадам и јас шери па ќе видам дали ќе никне нешто.Прашав ми кажаа не е доцна да се посади од семе ,имало време да никнат и да се расадат ^_^

3 дена кај мајка и неможам веќе едвај чекам да си одам утре да си се порадуваме со мажето еден на друг :inlove: :lol:

Добра ви ноќ на сите |-)

2. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

@Viktorijaaa5

И јaс јa гледaв , a истo и Rubi , Maldita , и мнoгу мнoгу други шпaнски филмoви , истo и Un paso adellante , 7 небo гo гледaв , Вoлшебнички , a oд цртaните мнoгу oд нив уште си ги гледaм и нa ТВ истo и нa YouTube знaм дa си пуштaм :)

Дoбрa нoќ нa сите:*[/QUOTE]

kjukli, Lady Phoenix, Annath and 2 others like this.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Хахаха топло топло.

@monik55 за пелени и цуцли било досадно да се збори. А за суегра кога праиш муабет секогаш е интересно. :D

Околу сериите:
    Патот за Авонли,
    Волшебнички,
    Сексот и градот,
    Пријатели,
    Озборувачка,
    Вовед во анатомија,
    Дневниците на вампирите,
    The Originals-незнам како да преведам(не ми оди како шпанскиот :rofl:),
    El Rostro de Analia,
    Млади Бунтовници,
    Фреквенција ФМ ( таму незнам која),
    да не ги набројувам скоро ситр шпански серии освен Casi Anheles - пораснав не за друго, отсабајле ги даваа, јас на работа, иначе ќе ги гледав.
    Значи сите кај шо глумела Наталија Ореиро филмови,
    Очајни домаќинки,
    Со турските серии стојам послабо, фаворит Малиот Ага :inlove: тоа шо глумци беа, и мажи и жени и деца.
    Има уште многу многу....и да Кога лисјата паѓаат и Шехерезад ги немам гледано.
    Само епизодата Шок шок шок...:rofl:

Last edited: Apr 12, 2016
    Peco, kjukli, duffi and 13 others like this.
  4. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

" По цел ден работам. Мојата свекрва е многу лоша жена.
    Не ми помага во чистењето.
    И јас исто така имам голема куќа, но овде по цел ден мојата свекрва е кралица:makeup: ":rofl:

Уф се гледа дека не ми се спие.
    Што частиш Ели?8)

Peco, kjukli, duffi and 10 others like this.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

А и мене штотуку ме расонија.
    Бурек и јогурр за доручек?

Нека види сеа Владава шо штета ни напраи со синхронизирање...никој турски не научил, а таква жеља имаме...8-|:!:

Peco, duffi, Pcelka94 and 10 others like this.
  6. vichy

vichy Истакнат член

А ти што мислеше кад се онаде...упс омажеше дека свеки ќе ти трча по тебе?:^)

7. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Може, може се прифаќа, фала за појадокот.
    Туку како што гледам почнале и од хрватски да ги синхронизираат:x,
    арно не се сетиле за Аларм за Кобра 11 уште тој остана.:D

Peco, Pcelka94, Eli23 and 2 others like this.
  8. vichy

vichy Истакнат член

Сите заспавте ај и јас ко Биџ ве напуштам до следниот пат. довиџења.

9. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Хелоу еврибади.Добар јутар што би рекла @Ordinary .
    Јас се будев вечерта се кафезирав Ева Лонгориа ја гледав и пробував пак да заспијам.
    Пошто кафе пиев нека ви вари некој друг.
    Денес идам на саем на книга па ако има некој нарачки на Жиро сметка нека уплати пари :)

Peco, galapce, zhap4e and 1 other person like this.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

IMG_329788268288703.jpeg

Уште во 6 дојдоа по крв ]:) и сеа око не можам да слопам а си плачам за сон.

Ги гледав и јас Млади Бунтовници, гледав и Вовед во анатомија омилена ми е, такви серии одсекогаш сум сакала да гледам.
    Сексот и градот, очајни домаќинки...
    Не гледав Волшебнички, Хари Потер и такви слични.

Е некој за кафе?
    Почна саемот на книгата?

Peco, kjukli, duffi and 13 others like this.
  11. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Кои Вампири крв ти цицале?
    Јес почнал саемот.

Umbrella22 likes this.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Не само Стар трек и Војаџер со капетанката и Квантен скок, Лизгачи помалку!
    24часа и Бауер се изгледано и повторено:!:
    CSI, и поновиве ич не споменувам, ај само Др. Хаус знаете каков е ќе се лути]:)

Враќањето во Идн беше со тој крокодилот што ја масакрираше? Цела ноќ ме мачеше мислава:P

:rofl::rofl::rofl: Ај доста е тупење од мене. Добро утро!
    Кај мене ќе е интересно ми се чини:f::sun::music:

Peco, kjukli, galapce and 14 others like this.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@Umbrella22
    Иии Жаде, тој мажот и каков беше :inlove: како се викаше само :?: само заради него ја гледав серијата :$[/QUOTE] Саид беше тој:P

Ентеρпρајз ги гледа/ме сега со мм, ама последниве денови деца заспиваат, станувам за да гледам иии бебуш се буни:envy: пρопуштив неκолκу

Инаκу, добρо ви утρо
    Ве исчитав, деца уште спијат, бебуш гуга, се ρасонувам со вас.
    Има денови κога пρва мисла наутρо ми е "уф, сρеќа, само сон било"! Е утρово ми почна "уф, за жал, само сон било" |-) важно битно е да се сонува...
    Се мислам за κафе, денес едно туρсκо би ми 'легнало', κо за почетоκ.
    Се мислам и ρазмислувам за одлуκите во животот, пρво ти велат 'слушај си го сρцето', после ' κај ти беше умот' |(
    Нејбитен момент - :!: важно неκој дρуг ќе е κρив...
    Сонцево ме ρадува, ќе :makeup:и(hollest) до чаρшија, ќе го поρтиρам бρојот и малκу низ чаρшија, да видам само шо ќе κаже апп за вρеме:mm:
    Сеκое шетање ми е " шоо, уште едно имаш!?".
    Дуρ напишам и деца станале и κафе готово, κој е за ај бујρум - и за κафе и за шетање (може и за пρипρема оκолу тоа со децава]:))

Peco, Esmeralda-MD, galapce and 17 others like this.
  14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Лошите тетки од болница :lol:

Peco, duffi, friendy and 3 others like this.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Лавови мои морски, тигрови мои океански:D
    А, Крокодил Данди и оној со бушманот,како се викаше..:D
    Јутар красни људи!
    Синоќа имав еден чуден муабет со една коза,па уште не можам да се свестам:tmi:
    Кафе да се напијам бар.
    [​IMG] [​IMG]

(hollest)a freaking good morning to you Sunny!

Last edited: Apr 12, 2016
  16. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Добро утро ;)
    tumblr_mvav31o8pq1svy70xo1_500.jpg
    :l:

Peco, Esmeralda-MD, galapce and 20 others like this.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Денес сум рано рано станата.Мм иде од работа и се чуди.Изгледа ми почна фазата на месење и печење.Ајде по едно кафе па да го зграпчиме денов:coffee::coffee::coffee:

Peco, Esmeralda-MD, duffi and 15 others like this.
  18. Abeja

Abeja Популарен член

Добро утро на сите.
    Не ви нудам кафе, зашто немам сега, слабо го пијам, а слики да ставам од интернет не е тоа тоа.

Кога некоја глупача ќе ти го почне усрано денот, цел ден се оправуваш.
    Ме нервираат муабетине од типот- имав ја една баба, па она пријателка, епа сестра и што имаше една тетка она исто така направи и не слушаше и така заврши. И јас само вратата си ја затворив додека она си јадеше гомца. Како бе коментираат туѓи животи и ситуации па и не мисли што ќе каже, дали е соодветно за моментот, дали ќе повреди некој со тоа. Абе некултура невидена. Женишта. Изгледа треба да си земам одмор па боледување па пак одмор, не за друго, не ми се замара со се и сешто, ми треба одмор, како физички така и психички. Па има да пишувам по цел на фемина. Ма се зезам, чистачка ќе си најмам плус уште една жена за да ми пишува на форум додека јас и диктирам :D

Peco, Esmeralda-MD, Ariel and 24 others like this.
  19. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Добар јутар, радни и нерадни народе! :coffee:

Гледам уште се раскажува за филмови и серии - мојата омилена тема. :l: Па,

Јас не сум ги гледала ниту едни од наведените, освен Симпсонови. Тоа ми беше ритуал. Даваа во недела, па претходно мајка ми ме бања, ме спрема за во понеделник, и додека ми суши коса, јас гледам Симпсонови во пижами. :nod:

Не сум гледала ниту Очајни домаќинки. Хаус, Волшебнички, CSI, Чувари на плажата, Вовед во анатомија кога даваа на ТВ...

@Sky-butterfly филмот не е за секого, ама е ремек-дело. Го имам гледано неколку пати и омилен ми е. Го имав предложено во фоајето уште пред да ни се вкрстат патиштата со @zhap4e, ама побарав после тоа да го тргнат зашто мислев дека ќе биде too much за повеќето. Trance го препорачувам, добар е.

Инаку сум голем обожавател на филмувани стрипови. Бетмен, Супермен, Екс Мен, Дедпул, што да е... Се осеќам ко некој nerd на моменти поради тоа, ама среќа и друштвото ми е такво. Хари Потер го имам изгледано 2 пати, Господарот на прстените 3-4 пати... This is who I am. :tmi:

Одам денес да се пријавам во Завод, нема веќе бегање. После на работа, на труд. Плата уште чекам, ама кога ќе дојде - ќе има многу сликОвци во темана. Ми се одолжи со Саемот изгледа.

Ете така. Инаку во сабота одам на Саем, па може некоја "случајна" средба да падне.

@Umbrella22 ти пуштам среќа. :hug:

Peco, Esmeralda-MD, Val-Dim and 22 others like this.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Добро утро! 8)
    Уште сега да се чкртнам, оти после не знам дали ќе можам...
    Инаку, морам да си признаам дека и јас сум од фриковите што се палат на сф и фантазија... Стар Трек нема што немам гледано, мм сите сезони, сите серии ги има на цд-а, па знаеме онака од ќеф да си ги пуштиме. Тие ми се вонвременски, отсекогаш сум ги сакала, можеби дека како мала се занесував оти и јас ќе бидам дел од таков екипаж што ќе истражува :lol:
    Хаус, Вовед во анатомија и слични - малку е да речам дека ги обожавам, Хаус ми е закон човече.
    Ама тие се нови, ако збориме за старите, јас си ги гледав Супер бабичка и Мајмунчето Алис, ама и Раскажувачот. Ги сакав и тие австралиските што ги даваа на А1, ама тогаш ја имаше само во Скопје, па ги гледав кога ќе дојдев на гости.
    Династија и Далас ги гледав оти мајка ми ги гледаше, како и цела Југославија тогаш, можеби и цел свет, што знам. @Bozica1980 Идн беше таа со крокодилот, језиво мајке ми... ако тоа е језиво, тогаш што да речам за Игра на тронови :?: ама толку знаевме тогаш :D

@Abeja ич да не му се замараш... јас не ги ни слушам веќе, колку и да зборат...

Убав ден друштво! 8)

Peco, Esmeralda-MD, Val-Dim and 21 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.