Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Winter Lady, Eli23, anel and 17 others like this.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Јас сум нацртана и чекам8-|пресот на Сјо оди во живо на Телма.

@galapce ,изумив прееска да пишам,среќен роденден на баткото,да биде гордост на мама и тато.

DVAANGELA, anel, Lady Phoenix and 5 others like this.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Нљвистина пишете нешто после во кратки црти во соодветна тема,неможам да гледам.
    Кога спие малото како мстр Бин сум. Се нешто ми паѓа,се нешто се сопкам.:@
    Моник тоа со сечење месо?
    Што и да е дај боже да те исполнува и тебе и џебот.
    Дваангела брзо закрепнување.
    Амнрела држи се. Што поскоро да излезеш од таму.
    @Amorce2 слободно пишувај за бебиња,не гледам на некој да лу смета. Околу не давање млеко,како одвикнување. Ете станува плаче по млеко и како ке го смириш?

Espadrila, anel, MilaP and 14 others like this.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

@promeneta :hug:
    Многу добро те разбирам како се чуствуваш во моментот.. а и постот е краток плус нема харизма... тоа е знам, разбирам совршено. 2 години така живеев, иди врати се, иди врати се... во годината 2 пати се гледавме .. а некогаш и еднаш се паѓаше.
    И предходно бевме разделени..

Знаеш што, ако ти е тешко плачи слободно, олабави се и излуфтирај се.. утре а заминува маж ти ти со детето и тераса.. секоја прва помисла на тежината и оддалеченоста речи си: можеме ние, ќе издржиме, се ќе биде.. ќе заминам и јас наскоро и ќе се средиме како луѓе еднаш засекогаш!

Од искуство.. вреди да ги стиснеш забите и да уживаш наместо да плачеш (јас не плачев) туку само си викав себе си.. за арно е, ете многу помина малку остана, уште малку... и најнакрај ќе ја видиш таа среќа и исполнетост што ќе ти ја згрее душата и домот како никогаш досега... верувај вреди.. жртвувањето за подобро утре насвор од таму пак највеќе во вреди.. уживај и смеј се... смеј се бидејки маж ти отишол за вас тројца и за ваша среќа!

5. vitamina

vitamina Форумски идол

Вака по постовите ја гледаме твојата прекрасна душа, аморче си баш во секоја смисла на збор миличка. Зар сево ова ти го изработуваш?! Ако е така едно големо БРАВО за твојата инспирација, мотивација и најнеобична креација. Јас сум убедена дека ќе успееш.. само напред..
    Многу терет си доживеала навистина.. но знаеш што?! Како господ никој не е.. тој ни дава товар на плеките баш онолку колку што можеме да ги издржиме.. трпение спасение. Се надевам дека мирот ќе си го најдеш еден ден..некаде..
    Не е лошо да си ставиш еден аватар.. чисто да те препознаваме по некоја мала сликичка.. нешто.. дел од тебе.. прекрасна жена си!
    Оди само напред ..како и до сега.:hug:

6. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

@galapce јас успеав со цуцла, малку чешкање, малку повеќе плачење...
    Кај мене едниот од бебе ја преспиваше цела ноќ, ама зошто другиов се будеше за млеко...нормално го будеше и брат му и им давав на двајцата. Е сеа овој проблематичниов, кога решив да прекинам да давам, се разбуди...и почна да плаче за млеко, дадов цуцла, се смири, па за некое време пак почна да плаче, па го чешкав, заспа, па за саат пак се разбуди и тогаш го оставив да плаче...плачеше пола саат, се измори и си заспа, втората ноќ беше малку полесно, третата пак беше со повеќе плачки и веќе после петта/шеста ноќ, прекина да се буди, се случува да закенка ама тоа е кратко и продолжува одма.
    Се мислев млекото да го заменам со вода ама знаев дека после ќе се навикнеше на вода и ќе стануваше за вода да бара, па решив ништо да не давам, зошто реално и немаат потреба навечер за пиење течности.
    Е сеа, може на некој ќе му звучи сурово ама јас го оставам да плаче (се случувало да испие млеко и да не заспие, ништо не помагало и плачел по три саати додека не се умори и не заспие сам), спијат сами во креветче, не ги зимам со мене на спална, заспиваат сами во креветче, не знаат они што е нишкање во раце...па може се ова ми беше и олеснително во одвикнување од млекото, не му го давав млекото, му пуштав музика (зошто со музика заспиваат) и го асоцира дека треба да спие и полесно прифаќаше дека нема млеко. Иначе точно на 18 месеци го прекинав ноќното млеко, сега пијат само пред спиење.

Lady Phoenix, Peco, JuLleE and 10 others like this.
  7. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

@vitamina фала мила на убавите зборови, јас ги изработувам и мирот го наоѓам во тоа, едноставно не мислам на ништо кога ќе се внесам во правењето. И тука со вас ми е мир ве читам, ретко пишувам ама ми е супер, ми тргате мисли, интересни сте ми и не мислам на реалноста, овде ми е како прибежиште :) Товарот си го носам, тежок ама таков го издржувам и се борам, таков е животот.
    Ќе ставам аватарче после :) за препознавање ;)

anel, WORRIED.BT, PUPICA and 19 others like this.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Моник, честитки! За убаво, за арно да е.... се да ти биде погодено во работата... и плата, и колеги и однос со шефови... одма поинаку ќе се осеќаш, сега....со секојдневни обврски.

Џабе ти е, ма..жабата има вкус. :P Крајот е:$. Ја обожавам последната сцена, кога ќе погледне во камерата... актерот е..:inlove: Во онаа... темата беше ставен, со препорака за филмов де.:wasntme:

Lady Phoenix, mareane, Annath and 3 others like this.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Го симнав и јас да не останам покусо.
    Сама да го глеам или може и мм да го пуштам со мене :D?

11. promeneta

promeneta Популарен член

Фала @vitamina за поддршката и што одвои време за мене :hug:.
    Се' што ме советуваш да правам, односно да не плачам и да издржам, јас веќе го правам :).
    Зборовите Ќе биде... си ги кажувам веќе 3 години и полека мрднуваме од мртва точка.

Порано бев голем емотивец, плачев на се' и сешто, ама откако се роди црвчето си одредив приоритети и важни особи во животот и за никој и ништо друго не се замарам.

Дедо ми умре пред година и пол, јас дали два пати сум заплакала. А со години ми беше слаба точка да не му се случи нешто.

Моите три месеци не се тука, ненормално сум поврзана со нив, нон стоп се слушаме и читаме.
    Ми фалат премногу, ама неколку пати само сум заплакала, оти знам дека за арно се таму.

Братучед се разболе од тумор, баш кога ги влошивме односите, му посакувам здравје како што си посакувам на себе, ама плачење НЕ.
    Сега е подобар фала Богу.

Некако со текот на времето станав и посебична и покрута, ама стварно немам време да плачам и да се жалам додека детето расте до мене.

Сакам за неа да сум насмеана и позитивна, затоа и ја гледам ведрата страна на животот.

Не е дека немам нервози, стресови, проблеми, ама се' може да се реши додека имаме здравје и јас и моите најмили.

И утре кога ќе оди мм ќе плачам, ни тој сам не знае како ќе се оддели од црвчето првенствено, ама после главата горе и ќе бројам денови кога и ние ќе одиме.

Ќе ни недостасува премногу, со сите негови доблести и маани, неговото постојано мрмкање на мојата неодговорност и мрзливост :lol:, начините на кој ми покажува дека ме сака, а некои од нив ми одеа на нерви...:D.

Ама имам силна верба во Бог дека набрзо ќе сме пак сите заедно, само во нова, и далеку постабилна средина најмногу за црвчето, подобро образование, здравство...

Се надевам дека нашето патешествие нема да трае како вашето, 2 години, туку ќе се брои во месеци.

Имаме бугарски пасош и јас и црвчето, на свекрвата е во процедура, па со Божја помош би требало оваа година да заминеме и ние :).

Моментално сме со измешани чувства, и возбуда, и страв, и среќа, и тага, ама таков е и животот, нели?

Сакам да кажам дека не го сфаќам трагично одделувањето од блиските ако е за убаво и ако е привремено, само здравје и живот и Господ да не' чува, другото што е наше, ќе си дојде :).
    Единствено што ми е тешко е тоа што црвчето е во најинтересната возраст, постојано се менува, расте, разбира, а тие ги пропуштаат овие скапоцени моменти кои не се враќаат повеќе :(.

А за претходниот пост, за краток, не е баш краток, а за харизматичен, тоа си е лична перцепција, на мене ми личи на пост како и секој друг што сум го напишала :*.

Црвчето спие, мм не е дома, па да дремнам на Popcorn, денес на филмско мени ќе биде комедија, за чудо :D.

Поздрав :hai:.

Last edited: Apr 14, 2016
    DVAANGELA, mal.ecka, anel and 19 others like this.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

:$ не знам што да ти речам. Има незгодни сцени, безобразлуци итн. ако не му е по ќејф,протестира за содржината, речи..на форумот има жаба шлакната многу го фалела, си ја мислела за културна и фина, а, види каква била перверзна пу, пу..заникаде. И глеј си го друг пат, ако ти харесва. :rofl: :$

Lady Phoenix, Peco, Annath and 6 others like this.
  13. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се токмам од прееска да пишам ама не иде ред.
    @galapce среќен роденден на синчето, да е жив и здрав голем да расте, на најубав начин да си го поминете денот и секако забавата која мислам рече дека е во недела.
    @monik55 со среќа вработувањето и само убави вести да слушаме
    @Umbrella22 , @ph.orhideja , @DVAANGELA што поскоро оздравување.

@promeneta човек на се се навикнува кога е за доброто на најмилите, најсаканите, ќе биде се во ред, ќе се среди и ќе си бидете заедно. Мм откако ја смени професијата постојано беше на пат, се гледавме кратко, па ќе замине и се така во круг. Од лани почна да работи во друга фирма и е три месеци во ЕУ, три дома, веројатно така ќе биде додека не ми излезе мене Бг. Во нашиот случај ќе треба јас прво да одам, па да ги повлечам него и син ми, во меѓувреме се надевам ќе успее и тој да ја почне процедурата за пасош кога ќе е тука. Само надеж и верба во себе, мора да бидеме силни, да истраеме во она што следи.

14. lunicka

lunicka Форумски идол

Да го гледам филмов што го зборувате или да дремнам.
    џа или бу?
    И ова сакав да прашам,како се вика она кабелче што се приклучува од лап топ или пц на телевизор,за гледање филм на пример?:tmi: Сакам да купам ама не знам како се вика да не се посрамам.

@ninja35 ,@Peco ...некој?

15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Не знам:$ искрено.

16. joy1

joy1 Форумски идол

Печам пиле со компир и морков.Ајде уште утре да се истурка и викенд конечно...
    Големата сака во Џамбо да оди по украси за Велигден а мене не ми се мрда никаде

Денеска видов некој што не требаше :whew:

@Amorce2 ти ја лајкнав страната :)

@monik55 со среќа вработувањето

@lunicka како да порачам таква жирафа за малечката моја :)

DVAANGELA, anel, PUPICA and 15 others like this.
  17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

@ALISA0000 да де јас бев со Велигденското дрво (highfive)
    Начин на работа: ќе скршиш гранки од некое дрво, по можност суво без ливчиња, ќе зедеш некој тенок, мал, потежок сад, мојот е керамички, ќе ги наредиш гранките и ќе ставиш силикон да се зацврснат, садот еве јас го ставив во корпа и го залепив и пикнав, слама, петле, коковче и јајца. И го китиш дрвото со што ќе купиш, материјал од Џамбо :)

DVAANGELA, ALISA0000, anel and 8 others like this.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Фала ви луѓе од срце:hug:
    Многу ми требаше да почнам на работа,почнав веќе да забегувам вака ем надвор од дома ем свои пари,колку толку мој си се не сум ги крадела.Факт е дека ретки се тие што почнале одма да работат на убави места,до крајов на годинава ќе имам и диплома во рака па ќе имам лице за подобро вработување.Јас не се срамам од работа важно е чесно,сега ќе сецкам саламчиња и ред други сувомеснати за некое време дај боже ќе седам во столче и ќе уживам а и може ке ми се исполни желбата да бидам инспектор кај Мила на граница:D
    Бев си извадив транскакциона сметка од банка на факултет ја копирав дипломата и сум спремна за утре.
    Уште ако сакаат на клиника са ме примат порано од терминот да ме боцнат ќе биде супер.
    Имајте сите убав ден:f:

19. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

HDMI кабел

Lady Phoenix, Annath and lunicka like this.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

@Amorce2 каде се лила герданот и обетките :envy:

Јас веќе смислив со црни камчиња да бидат и фустан имам, за свадба се спремам :emo:

Браво талент на нивоу :clap:

Thread Status:
Not open for further replies.