1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Nemozam da si legnam a da ne svaram kafe.:D Mozda nekoja mamurlija ke se razbudi:(. Bez netrpenie ve ceka[​IMG]:rofl:.
    Imajte ubav den:sun:
    Dobra nok za onie kako mene(waiting)

На Teodora* и galapce им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро.
    Додека ве исчитав утрото си замина, ама во меѓувреме и вртена пита и мекици ви спремив. Бујрум.
    maxresdefault.jpg 634684586394393750mekici.jpg

На Teodora*, toogood, tessie и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.957
    Допаѓања:
    203.302
    Добри утро!
    Ако ми верувате, саат време ве читам :?: дојдов на работа, средив и си чекам да дојде некој... ама мислат изгледа дека не работам, па слабо да се отвори врата. Ај уште некој саат... па бегам...
    Сте биле вредни богами, сте се изнапишале, што за мажи, што за деца, што за религии, што за форуми и аватари и виртуелни личности...:yawn:
    Не знам за што попрво да пишам, ама луѓе, премногу се замарате со виртуелниов живот - не сите, ама ете, има и такви... тие не ги читам, едноставно ги игнорирам, па би ве замолила и вас, кога ќе пишат, игнорирајте ги. Кога нема да им обрнувате внимание, ќе си ја свиткаат опашката и ќе избегаат од темата.

Јас си создавам слика за членовите на форумот според постовите што ги пишуваат, со некои се сложувам, со некои не. Ги читам скоро сите, оние што ме замараат ги пресконувам, ама кога гасам компјутер, сите тие ликови таму остануваат. Јас сум таква каква што сум и во реален и во виртуелен живот (можеби поповлечена во реален живот), и заборавам дека има многу личности што за жал, глумат на форумов, трудејќи се да направат совршена личност од себе. Ама, за среќа, брзо ги откривам.

Да не заборавам - @toogood, среќен роденден со задоцнување, се надевам дека убаво си го прославивте.

@anina, кој ти е сопруг? Ќе да го знам :) претпоставувам дека е моја генерација (ако е од Охрид). Може и грешка сум, ама да си прашам. Твое право да не ми кажеш, оф корс. Со среќа на новото работно место, само успеси да редиш!

@sesilija, дружи не почесто... фалат повеќе членови како тебе на форумов. Барем си јасна и конкретна. А не некои... пишува реферати, на крај ни сам не знае што напишал и што сакал да каже....

На sesilija, Teodora*, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.817
    А јас ве канам на пресно лепче со сода,онака каjшто фатила содата потемнето со посебен вкус.Се јаде дури е топло и буквално да чури во прстите.
    И на пифтија.
    И на греана ракија.
    :angel:
    Само да го испијам кафево па да станам да замесам.
    Браво за анализите ,само мислам дека врз основа на аватар не можеш многу да знаеш за личноста.Мора да го пратиш некого колку-толку па да добиеш некоја слика.
    И да,признавам дека на @danichap посебно и влијае бременоста,ни ја облагороди.:angel: И никогаш не сум ја доживеала како намќор туку како мома која успеала во животот.
    @sesilija нека не дружи повеќе инаку принудно ќе ја доведеме.:devil:
    Кажав ли јас добро утро?

На elanor, Teodora*, danichap и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Го знаете Насрдин Оџа? Е тој сум, се наопаку правам.
    Не дека не сум верник, не ме прави поголем верник ако се придржувам кон верувањето на одредени верници. Епа така најверојатно на опаку сум родена.

6. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @Annath и не го кријам баш мојот приватен живот во последно време. Не пишувам ништо што би предизвикало бум доколку некој прочита. Ама сепак е ова форум па се држам подалеку од имиња. И јас сум од Охрид, можеби и лично се знаеме. Па и не е толкуќ голем нашиот град. МУЦ, економски и гимназија. Се тука се врти. Парк, Арт... Се знае и каде се излегуваше пред повеќе од десеттина години. Дали се сеќаваш на Леа? Тука ми беше првото излегување. Сме се сретнале некаде сигурно ама за на вакво место до толку откривање на лични податоци.., не е
    Ти благодарам за честитката за мојата работа. И тебе само успеси да ве пратат.
    Туку сега да се растрчкам ваму таму и да завршам се за да можам вечер да ве дружам

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.957
    Допаѓања:
    203.302
    Ау, Леа... детиште бев уште тогаш... го знам местото, јас не излегував таму, повеќе бев на плоштад, Мецофорте ми беше омилено, и Џез Ин, ама на „џупски“ беше закон... сите таму стојат, се шмекаат, лево десно... после се отворија овие кафичиве.. ех, било поминало... може вистина се знаеме, не велам не :D

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Не мисли лошо, не прави лошо, што ќе го речеш лошото речи го арното, истот не те прави дволична само поразбрана. Никој не е достоен да суди кога не прошетал во твои, мои, нејзини чевли.
    Е сега па некој излага нормално, а некој знае да заглави во излезот, но и едните и другите знаеме во животов да грешиме... А само некој таму горе ќе ни суди за грешките.
    Јас Врањскиот оџа сум, со чалмата накриво:D Дилке, ништо лично си дробам.
    За многу години денов :d:живели. Стегнав една, не три греана па ко пијана кокошка(facepalm)мали беа чашичињата ама зетов ај на здравје, со дада за здравје и една со мм се чуканав:) ау се чукнав:D
    Јазиков наш непресушен:) Што не кажавте порано јас не знаев за ова дека се замислувало желба на полноќ:( ту ќе замислев една:)

Последна измена: 19 јануари 2015
    На Teodora*, galapce, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.471
    Допаѓања:
    260.559
    Ве читам постојано кога имам време, темава ме потсетува на фроумот каков што беше порано. Јас сум тука од основањето, староседелец сум, и ми фали тој период па затоа темава ме потсетува на тоа колку некогаш беше убаво тука.
    Јас сум млада за темата, ни приближно не сум до 30-ка, 26 иам, ама женчињава овде се фантастични и мерак ми е да ги читам.
    Еве еден поздрав од мене :*.

На Teodora*, MacenceEna, toogood и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @ozbilnazena Неозбилана мор делакаме ракија и чекаме крстот да го џитнат па и ние по него.[​IMG] Мор да не се удаиме ми страв за реума си имаме.
    Едит: @JuLleE бујрум мила ни фали свежо мевце..................

На bittersweet, ozbilnazena и JuLleE им се допаѓа ова.
  11. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Сме се џитнале ние сосве сестро:Dјух ангели у пару [​IMG] [​IMG]

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    И јас ве читам и многу сте ми интересни ама сега за сега ако не ви пречи само како војаерче ќе ви бидам :hai:

На Teodora*, anina и Daleron им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.471
    Допаѓања:
    260.559
    Тука сум, ве читам, слабо да пишам, имам едно едногодишно синче кое во моментов ми ја превртува куќата, ете го ја “средува“ кујната, и збор неможам да напишам. Сакав темпераментно дете, ама оваа...
    Внимавај што поскауваш!:!:
    Инаку да ја поздравам @bittersweet , и ако може да и го пратам малиот да се подружи со нејзиниот нудист, затоа што синко има проблем со облеката, нејќе облека. Среде зима тој гол сака да е, оди облечи го де :headbang::D.

На MacenceEna, galapce, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро, те.ден.
    Јас со чајче ќе ве дружам, не за друго, пиев кафе веќе, а нешто ко мачнини да имам пак :|

Тука врне ли врне, мм излезе со синчето да се провозиле со кола барем, па си уживам сама :D
    Ааа јас моето утре во градинка го праќам пак, не бива, досадно му е.
    Ајд одевме и во игротеки, со гости деновиве, кога беше помал знаеше сам да се заигра, а сега поголем само мамо, мамо, тато, тато... кој му се најде тука. Белким ќе си биде здрав некое време :worried:

На bittersweet, Annath, do-re-mi и 3 други им се допаѓа ова.
  15. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Дојди да се присобереме ние на наша воздраст за да не се чувствувам како гуштер во војска:D

На JuLleE и galapce им се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Едно време сакав да се пријавам за да се џиткам по крстот ама дискриминација, не бивало жени да се џиткааат,а бива жени пари да оставаат по црквите. Ај оваа година промашив и секоја предходна ама догодина се пријавувам, не лажам не.

images.jpg

На elisabeta, bittersweet, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Како бе не бивало жени. Бива, бива!(y)

Дали жената може да се фрла по крстот на Богојавление?
    Ај да ги премолчам сите циркуски глупости и да се задржам на суштината: нормално дека и жената е повикана да ја почувствува благодатта на осветената вода што е и суштината на влегувањето во осветените води, а не тоа - кој ќе го фати крстот. Тие што нема да го фатат крстот треба да се сметаат за унесреќени? Исто и со паричката на Василица: битно е тоа што сите како Црква правиме нешто во спомен на св. Василиј, а не кај кого ќе се падне паричката. На оние што не им се падна треба да се чувствуваат унесреќени?

Така е кога место да ги учиме луѓето на вистинската вера, од нив правиме кловнови. Напразно си го фатил крстот или ти се паднала паричката ако не си причестен - сфати го тоа македонски вернику. Или, што повеќе ќе ти донесе паричката или фатениот крст кога веќе си причестен?

Превземено од Премин Портал

18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ауууууууууууууу не сум пречестена никогаш, сепак дискриминација. Еве го волот Г-дин Г-дин Стефан кој од дебелина не може ни да пее. Комерцијализација драги мои. ми се гади.[​IMG]
    Мојов како расипана плоча ми е денеска една те иста песна...

Последна измена: 19 јануари 2015
    На toogood и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Прати го слободно Јуле, таман со помалиот и тој е нудист:oќе ја средуваат заедно кујната.:rofl:
    Кај мене се е со затворено со чајлд лок освен две кои се со пластични/силиконски работи па тие ги истура по 100 пати на ден.:lol:

Бев ја на крстот, после тоа се оправивме со снашката на ручек покрај моренцето:sun:, што бре си заслуживме малку релаксирање и други да не служаат.:P

Сега чекам да ми заврши машината за перење, пст да не ме чуе Пепелашка па да ме искара:!::rofl:па да прилегнам и јас, освен ако не се реши малава да ме држи будна цела ноќ.:worried:

Туку да ви кажам мала смешка, мм заспал преска пред тв и го будам да се премести во спална и како го будам тој ми мумла као остави ме уморен сум и наеднаш кога срипа како попарен, ми вика не ми се верува дека одбив секс (facepalm), ја му викам да не се секира дека не му ни понудив.:P:rofl:

Едит ми текна и мене кога и ја избришаа анализата на @sesilija а и тогаш и сега се сложувам со анализата :lol: туку и ја сакам анализа, може и од @danichap а може и од двете де, нема да се налутам.:wasntme::rofl:

На sesilija, SV1911, molikaMk и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Јас прочитав сабајлево на фб некаде, Гордана Јанкуловска изјавила дека иако е забрането за жени, таа ќе се фрлила :D Па сега да почекаме да видиме беше ли шала или не :D

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.