Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.201
    Допаѓања:
    107.358
    Среќен роденден Мареане ;)

Да се произнесам за фризури. Сум била шишана кец, малку подолго од плавушана. сум била црвена, црна и виолетова во таа фаза. Потоа порасна и држев долго време црвена, после станав плава ама она баш плава. После ме тресна нешто ја пуштив мојата боја и ја направив трајна, афро, е тогаш бев најубава, цела година бев таква бушава. После ја ишишав боб и ја осѕавив мојата боја, воглавно сум со мојата боја досега освен неколку мали прамени. Порасна долга и еден ден ме тресна пак нешто во глава и во еден викенд ја ишишав со опавчиња напред и ја изнијансирав во три бои, сосем дискретно. Од тогаш е пуштена да порасне и за овие година дена ми е порасната многу и не планирам да ја кратам дур не ме тресне нешто пак по глава. Најдолго сум била црвена во животот.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    @emkaemka ај пиши ми порака, да се договориме и ќе направам :)
    Иначе коса слаба страна ми е, пред три години од долга до половина ја ишишав до под уши, сега пак ми е скоро до половина и ми иде кратко мушки да ја ишишам ама знам после ќе се каам. Иначе ми е виткана природно ама нон стоп пеглање, тинтрање со препарати, а фала богу и мајка природа имам јака коса, па ми е здрава. А и после пораѓај ми се исправи па сега не се малтретирам со нон стоп пеглање.
    И не ја фарбам иако добивам и такви напади :) ама се воздржувам. Имам три феминки на фб (не од оваа тема) и супер ми се сите три :*
    А Бриџет ми е форумската Ина многу фина. :D

На mareane, Mekuska, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Се си знaете веќе, не ви требaм. My mission is done :D
    Не се слaгaм инaку сo oвaa реченицa, aмa зa пoвеќе, другпaт.

На kjukli, Sky-butterfly, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    Ух, кога одам на фризер обично ми е како кога одат некои луѓе на забар. Не сум храбра кога станува збор за фризура. Си имам една те иста цел живот, со помали промени. Неколку пати сум била пократко ишишана да не можам да ја соберам.

Имам правилен облик на главата, ама ме кочи што имам високо чело, инаку одамна сакам фризурка како онаа што ја ставила Абра.

Од пред 2-3 години се охрабрив да ги кренам шишките и да ги пораснам донекаде, инаку некакви шишки обавезно имам.

Во средно се имам фарбано темно костенлива, неколку пати и скоро црна со некој кафено-лилав сјај. После се офарбав лешник и личев на џинџер, воопшто не ми стоеше убаво бојата, пресветла ми беше и толку од моето фарбање.

Сакам да се шишам сега, ама сакам и брановидна барем да ми биде косата, да не ми се сплескува. Само што немам трпение да чекам додека ми го направат третманот.

На моменти сакам и да се фарбам некако, или барем некои посветли/потемни прамени да направам, ама немам храброст. Не сака либево да се фарбам.

Генерално, не експериментирам со мојата тенка и никаква коса.

На kjukli, Sky-butterfly, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Кoлку пaти сум ги зелa нoжиците вo рaце и сaмa сум и пресудилa нa кoсaтa, и сaмa не знaм. Пoврзaнo ми е сo психa, вo еден мoмент дoбивaм желбa дa се шишaм и кaкo фикс идејa, дури не јa реaлизирaм не се смирувaм. Пa сaмa, или се фaрбaм вo бoјa кaквa ќе ми се уврти вo мoментoт вo глaвa, или шишaм. Кaкo минувaaт гoдините мaлку пoреткo тoa гo прaвaм, aмa сепaк, и се нaмерaм ли нa кoсaтa, знaм декa е време зa прoмени.

На emkaemka, ♡BuBaLe♡, kjukli и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    @mareane Среќен нека е мила, се најдобро :hug:

Од секогаш сум имала долга коса и некогаш ќе запнам за шишање и после тоа ми е криво :(
    Обично мајка ме шиша, само она знае да ми погоди.
    За фарбање само еднаш сум се фарбала чисто од љубопитност.
    Никогаш не сум правела драстични промени со косата, не користам секакви препарати, шампон и балсам ми се сосема доволни.
    Нит маски, нит капки, нит било какви чуда.
    Права ми е, па немам потреба да ја пеглам а кога сакам да ја виткам со парталчиња :D така ми е најубава :emo:

Во Понеделник ќе се знае дали ќе се прави операција или сепак не :worried:
    Паника ме фаќа у пм :sweat:

На emkaemka, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, galapce и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.486
    Допаѓања:
    176.203
    Добар ден друштво :)

Не знам зошто тие што имаат природно виткана коса секогаш ја пеглаат, а тие што имаат права коса, ја виткаат. Оди па разбери :)

Знаете ли кои машки фризури се најчести?
    1. кратко
    2. како минатиот пат
    :D

На referentka, bittersweet, emkaemka и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Е сега и ти, многу филозофираш.
    Не ли излаваш на протести? :D

На Peco му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.363
    Допаѓања:
    142.404
    Жени, јас со лицето имам проблеми. Отсекогаш сум имала сува кожа, сма во последно време не се трпи. Особено оклу очите, т.е под очите кој јаболчниците и на образите. Што и да ставам, колку и да ставам, пак ми е сува. Почнуваат да ми се познаваат брчки заради тоа, а не можам ништо да направам. Ни после ставање крема не ми е еластична кожата.

Од креми користам еуцерин брќеннекое време. До пред некој месец користев Q10, сега земав од тие со хиалурон или како и да се викаше тоа. Ставам ноќна и преку ден, дневната ми е многу слаба. Последниов месец се префрлив на арганово масло, го ставам наместо крема. На почеток ми се виде ок, ама сега ни тоа не ми брка работа.

Има ли решение или треба да си легнам на брашно?

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    98.324
    @Ariel земи некоја крема со Aqua или Hydro комплекс. Пробај со Алверде Аква, ефтина е а мене добра ми се покажа. Или од некоја друга фирма, небитно. Нивеа, Еуцерин...

На zhap4e, Lady Phoenix, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.515
    Допаѓања:
    288.571
    @Ariel истиот проблем со сувата кожа го имам и јас.
    Редовната хидратација и пронаѓање на вистинските креми е најважно.
    Напоредно користам голем број на продукти, ќе издвојам неколку кои би можеби да се најдат и на твојата листа.
    За длабинско чистење на кожата ја користам 1-2-3 колекцијата од клиник. Сакам да се орефрлам на Др.Хаушка, но сеуште не сум спремна за тој голем чекор :lol:.
    Ја препорачувам колекцијата за осетлива кожа, а не за сува која содржи алхохол. Јас сум презадоволна.
    ПРед нанесување на било каква крема е од особена важност првен темелно да се измие кожата и да се исчетка првутот од истата.

Кај мене арганово уље, кокосово и бадемово или органски шеа бутер се покажале како прилично добри.

Секогаш на благо навлажена кожа, односно после темелното чистење.

ОД кремите ги препорачувам оние на Др. Хаушка. Розе е помрсна и похидратантна, а постои и Розе лајт која исторака не е лоша, само ефектот би бил послаб и е повече за оние со нормачна кожа.Ја имам и онаа за неуродермитис но неочекувано ефектот е послаб од двете Розе.
    Серумот е ок, но не е нешто што е од пресудна важност доколку користиш крема и уље.
    Кремите на Веледа се истотака одлични. Онаа со розево паковање за секојдневна нега, а онаа бебешката(за пеленска регија :tmi:), со лиљаково, кога кожата е во најужасна состојба и се првути.
    Поскапа варијанта би била шишеидо ибуку која е прекрасна, моментално имам крема ис ерум од ауриего кои се истотака добри, а поефтина од колекцијата на себа мед.
    Имам пробано толку многу креми...(facepalm).
    Од еуцерин истотака имам користено неколку. Сите кои сум ги имала до сега содржеле алхохол и мн. други состојки кои или не бил позитивен ефектот или краткотраен.
    Се трудам да се ориентирам кон органска козметика и да користам што е помалку од комерцијалниве марки.
    Подобро зеди балеа, но немој нивеа или сл. ќе ти ја доуништат кожата.
    Вистински предизвик е кога сакаш да користиш декоративна козметика.
    И тука се трудам да се префрлам на органска. Моментално користам пудри од шишеидо, боуржуас и клиник. Да потрошам барем една од нив и ќе побарам нешто органско.
    Арганово, шеа бутер, колекцијата од Др. Хаушка се добри не само за хидратација туку и против стареење на кожата.
    во темата важето кзометичко катче имам споделно и слики од истите, па доколку ја разгледуваш можеш да видиш како изгледаат истите или прашање за некој конкретен производ бидејќи мислам дека имаме сличен тип на кожа.
    Може веќе си пробала некои од споменативе колекции, можеби би имале поинаков ефект кај тебе, ама јас да споделам искуство.

На ph.orhideja, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli и 7 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.055
    Денес мм ме пречека со усисан стан и пружени алишта а свекрва ми со ручек :$.Средив останатото:прашина,садови,прозори.

Осекјам ко да ме бие лош период.На мм нешто бизнисот не му оди како што планираше.Повеќе удолници него угорници излегоа.
    Мајка ми денес зеде нови лабараториски анализи и полоши се од првите.А пие толку мн витамини,одмара и здраво се храни.Хемоглобинот и паднал на 88 од 118 за само 4 недели.

Планови за викенд немам ама баш никакви (facepalm)

На ph.orhideja, Viktorijaaa5, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.073
    Допаѓања:
    257.186
    Јас волку креми у живот неам користено, а имам сува кожа.
    Користам вода и бектан крем. Пудра на Артедко ми е најдобро, последната ми беше од Ревлон.
    И имам чисто и убаво лице.
    Исто и за коса, шампон и вода, може маска или некои капки. Коса исти убава, неоштетена. А се фарбам често, пеглам после секое миење.
    Што помалку препарти за коса и лице, толку поприродно и поубаво.

Ви кажав дека ослабнав 4 кг за 10 дена?:wasntme:

На Mrs.Bass, ph.orhideja, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    @mareane Среќен роденден! Сите желби да ти станат реалност! :f:

На Lady Phoenix и mareane им се допаѓа ова.
  15. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.515
    Допаѓања:
    288.571
    Џули не речи два пати, значи вистинска мака не си имала и кожата не ти е толку сува или осетлива.
    Какво помалку подобро. Ако само 2-3 дена прескокнам нега добивам огромни лишаи, црвенила, првути и лупење на кожа...(facepalm)

На zhap4e и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.070
    Допаѓања:
    220.763
    Слична кожа имаме. Сакав да те прашам што би ми препорачала како крема за лице за секојдневно користење? Нешто едно ама вредно?!
    Имам куп креми ..само земам а ништо не ми се допаѓа.. затоа цилев на едно ама вредно. Што би ми препорачала ти за секојдневна употреба за свежина и нега за лице не е важна цената?!

На Lady Phoenix и Annath им се допаѓа ова.
  17. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.515
    Допаѓања:
    288.571
    Др. Хаушка, Розе.
    Цена околу 20 евра(19 конкретно тука), последните два пати даваат и гратис серум со паковањето.

На vitamina, Lady Phoenix и Annath им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    101.073
    Ме фаќа некое лудило.Не знам што не изедов,не зборувам со никого.
    Ми се плаче,ми се фрла на земја и да урлам да викам,да излезе груткава од грлово.

Не менувам често боја на коса,обично е периодично,на период од 5-7 год..Сум била плавуша,па црвена а сега најнеугледна, кафеава.А плус и скрос ми е бела.Се плашам да помислам ако снема фарби на што би личела.:worried:
    Должината,како одат годините,оди нагоре.Ме фаќа и апатија,немам желба ни кармин да ставам,а не да се шминкам или дотерувам.
    За каде?За до пазар?Нека фала...

На ph.orhideja, bittersweet, emkaemka и 13 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.073
    Допаѓања:
    257.186
    Можеби Дани, доколку е волку изразена работата секако дека ќе барам решение.
    Но се додека можам да третирам лице и коса со обичен крем и шампон, не би ставила ништо друго.
    Некој има потреба, ама некој не.
    Јас и син ми, само што го бањам со шампон. Не користам млеко за тело. Колку и да е органско и без паребени, сепак избирам само шампонот и водата. Нема потреба од друго.
    Ептен сум сиромашна со козметика и ете кај мене се покажа дека сум во право. Ама нели секоја кожа па и коса е различна.

На ph.orhideja, emkaemka, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.515
    Допаѓања:
    288.571
    Целосно се сложувам.
    Додатна хидратација, нега и сл. се воведува каде што постои недостиг на истата, во спротивно се создава "мрзлива" кожа.
    Колку е кожата во подобра состојба, толку помалку нега и е потребна.

На жалост чест е случајот оние со најголеми проблеми да имаат и најголеми колекции поради очајот, односно континуираното појавување на црвенилата или лишаите и покрај набавката на истите или после нивно кратко користење.

На ph.orhideja, bittersweet, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.