1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    @JuLleE Тука ли си?
    @lunicka Јас секој ден се шминкам. Течна пудра, маскара, оцртувач за усни-со него преку цела уста.Треба да сум многу болна залегната и шминка да не ставам. За кого, за каде? Па за мене, за мој ќеф.

На ph.orhideja, Viktorijaaa5, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.144
    Допаѓања:
    276.285
    Aј малку да се замешам околку сувата кожа.Имам и јас сува кожа на лицето но не до толку како што опиша Дани.Во студенските денови така имав поголем проблем со појава на лишаи.Спасот го најдов во кремата од Витаскин го помнам бројот 9 беше за сува кожа,а покасно и 15 користев за специјална нега.Долги години користев но еве веќе 10ина години ја нема таа колекција.Од тогаш имам пробано неколку креми (од тие со пореална цена:shake:)но од никоја нешто посебно не сум задоволна.Последно ја користам од Зиаја од козјо млеко.Повремено се мачкам со кокосово масло особено ако ставам пудра...Неколку пати ставив од капките што ги пие свекрва ми Хунза,масло од семки од кајсија и мислам најубаво ја чувствував кожата.

На ph.orhideja, bittersweet, Esmeralda-MD и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Ариел братучедка ми има ист проблем и само кремава ја спасува, се живо има пробано и џабе е.

На JuLleE, zhap4e, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.072
    Допаѓања:
    257.181
    Да тука сум:)

5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.361
    Допаѓања:
    142.382
    Фала на сите за сугестиите. Сите ќе ги пробам, ептен сум очајна :D. @danichap твоето мислење комплет го копирам во шопинг листата :)

Органски креми некако не ми бркаат работа, послаби се, барем тие јас што сум ги пробала. А без крема не помислувам да го почнам денот, се ме чеша. Дури и во текот на денот на работа ми се случува да ставам крема за раце, од што ми е сува кожата. Ќе си купам сега едно арганово масло и за таму, да се шлапам повремено.

На JuLleE, zhap4e, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Со лицето имам јас друг проблем. Делот кај веѓите сув, чело до некаде мрсно, минимално, остатокот нормална. Не ми беше вака. Последните година-две катастрофа.

А по целото тело сува, се перути по пола час од нанесувањето на млекото.

На emkaemka, Bridget, Espadrila и 4 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Имам едни ептем шарени, џиџани, широки панталони и дречлив кармин...увек ги носам кога не се чувствувам убаво и немам волја за ништо. До пазар - до пазар.. ми го менуваат расположението.:$ Најди си и ти нешто такво,што ќе те весели.

Не користам бог ти знае колку и каква козметика.Нешто слично ко Јуле..мада,можда нешто повеќе. Од лосиони, користам оние на Галафарм, ги имам пишано во темата за чисто лице или како и да се викаше. Крема.. речиси и не користам:$ понекогаш се случува, по бањање..кога осеќам дека ми е сува кожата. Што не е често да ми е таква...има периоди кога ми станува таква кожата. Чат-пат се правам модерна па си го чистам лицето со сода, лимон/млеко или лимон,млеко и шеќер...кожата на телото..си правам такви сеанси со кафе, шеќер, лимон..некогаш и млеко и маслиново. Фино се осеќам...недела ми е резервиран ден за тоа..полнење када со миризлива купка, радиото пуштено...некое списание (пошто пар пати книги ми паднаа во водата,вака помалку болно е:rofl:) и потоа шлапање следи...Инаку, не редовно користам пудра или ББкрем. Се уште играм на природна убавина,као. цц.. Осеќам кој дел од лицето ќе ми стане проблематичен re: брчки..ради моето смеење од кое образите ми се прават како топчиња. :D Е, во таа регија и најтенка ми е кожата,најмалку еластична. Исто се мислев... можеби нешто треба да преземам со време..уште дур не се појавило ништо. И после заборавам.
    Косата ми е долга. Никогаш не сум ја фарбала. Не ја исправувам, не ја фенирам..иако имам фигаро,пегла...нели ќејф ти е да купиш,пошто сите купуваат.....ама..... ја оставам сама да се исуши..често ја мијам, па двете влакна ми изгледаат ко 500..демек има некаков волумен. Демек. Отсекогаш ми била долга..ко заштитен знак ми е. Еднаш, во време кога Викторија Б. и нејзиниот фриз во време на Сапјс Г“рлс беше фенси....тогаш таква ја ишишав и се покајав. Не ми стои кратка коса. Едно што, не би да ми се гледаат Дамбо ушливе:D друго што, без коса ќе се осеќам ко гола да шетам. Сама ја средувам,сама ја шишам, сама средувам метил..научено од мајка:P пошто,она ми ја тинтраше косата во младоста. И така. И јас ко Бошка многу сакам афро фриз..ептем убаво ми изгледаат моми со такви косички.

На ph.orhideja, bittersweet, emkaemka и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    Добри сте со сувава кожа. Камо да имав сува. Ама имам нормална, со мрсна Т-зона и препрепрепроблематична е. Уште се осеќам како пубертетлија. Бубуљици цело време ми искачаат откако знам за себе, а немам (на пример) полицистични јајници и други заболувања.

Можеби е до храната, не велам не, ама не знам веќе што да правам и да пробам.

Додуша, на кожава моја, како некоја аристократка, и’ одговара делумно козметика на Vichy. Имам тестери и ги користам во последно време, па не се покажаа лошо. И така, сега уште испробувам, ама еден гел против акни сигурно ќе го земам, доста делотворен е. Или така изгледа.

Меѓутоа, кремиве не ја утепуваат мрснотијата, иако се за комбинирана кожа. Како и да е... Си ја мразам кожава, поникаква не можеше да биде. ]:)

На ph.orhideja, Annath, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    101.073
    @friendy ти блазесувам кога можеш така.
    Веројатно е разлика во карактери ,во поглед на свет.
    Ако така правам се чувствувам како да се предавам сама себе,се камуфлирам одозгора,а внатрешноста е трула.Како да се лажам сама себе.

На ph.orhideja, Annath, emkaemka и 6 други им се допаѓа ова.
  10. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Здраво женчиња
    Ај додека дремат маливе и мм да чкртнам и да ве поздравам.
    За косата да си кажам и јас дека едно 20 год сум плавуша.иначе сум смеѓа(мојата природна боја),претходно 2-3 год бев фарбана црвена и тоа со к'на,зошто мајка ми не ми даваше да се фарбам со хидроген,а ја запната да се фарбам.а бев 2 год средно.И скоро секогаш ми е истата должина,под рамена,со мали промени-чат-пат со шишки,е сега моментално ги пуштам за да ми се израмни цела коса.

Кожата на лицето секогаш ми била мрсна,не сум ја третирала многу,освен еднаш неделно пилинзи или маски,а од кога се породив со 1 дете кожата ми стана посува.И сега не ја третирам посебно,си купив на Алверде ноќен крем и само со тоа ја мачкам,и повремено чистење со тоник на Сатва,ама само кога не ме мрзи..Немам лоша и проблематична кожа,само многу ме нервираат црниве кругови околу очиве(подочници) е тоа незнам со што да го третирам.
    А и ноктиве-какви убави нокти имав,таман пред да тргнам на работа од кога ми заврши породилното ги изгрицкав и сега не можам да ги пуштам,нон-стоп ми се во уста,дали нервот ми работи,тоа ќе да е..
    Денес за ручек гравче со колбасици и марулка салата,и Винчини медењаци за десерт..

Еве ја малава се разбудува,отидов ја..позз женски
    Среќен роденден @mareane

На ph.orhideja, Annath, emkaemka и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    81.356
    На Annath, Bridget, Espadrila и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    На ph.orhideja, Annath, Bridget и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    81.356
    Незнам лејди,неколку дена по малку ве ѕиркам само,не сум во тек со дешавките.
    А и искрено избегнувам муабети и теми кои ми прават внатрешен немир,неубави чувства...колку успешно...незнам...не многу

На ph.orhideja, Annath, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Драга Луничка, немој да бидеш толку самокритична.:shake: Сама на себе си штетиш.
    А да смениш поглед на свет!? Мора да почнеш од некаде. Некогаш и шминкањето може да е почеток. Та нели прво не привлекува надворешното, за да после ги бараме внатрешните вредности. Нели се осеќаме поубаво со средена коса, дотерани, кога ќе си обрнеме внимание повеќе од секојдневно. Тоа е докажано дека е така.
    Мора да му се насмевнеш на огледалото, за да тоа ти се насмевне тебе.:)
    ... put your freakum dress on,Oh Every woman got one...

Последна измена: 15 април 2016
    На kjukli, ph.orhideja, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    Божица, не знам која е вистинската. Како што веќе се изјаснив во друга тема, за мене нема вистинска страна. Кога народов ќе биде едно, тогаш ќе поддржам се'. :angel:

Само посакувам да не му се случи нешто ниту него, ниту на кој било. Не вреди. :)

Ај да не го тупам тука, рековме нема политика во темава. (y)

На ph.orhideja, Annath, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    81.356
    Извинете
    Јас почнав со линкот што го ставив
    Ме жегна текстот...

На Annath и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.198
    Допаѓања:
    107.355
    Имам прилично нормална кожа, без некои посебни захтеви. Е во бременоста ми се исуши Т зоната, сешто пробав и не знаете што ми помогна, Афродита крема за раце од невен, е тоа ми помогна. Пробав и обична крема невен и сфатив тоа ми помага, сега барам крема убава на база на невен, ама после породување, не пред тоа. Шминка имам и користам и знам да ја користам дефинитивно, само не ја користам за до продавница. Обично за излегување, за настани, за посебни моменти се шминкам.

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.270
    Допаѓања:
    260.750
    извинете, затоа избришав. не е фер. ако сака сам ќе си каже

19. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    И тоа бидна.
    Мм замина пред повеќе од 2 часа, сега се јави дека влегува во Србија.
    Имаше малку плачење, а повеќе надеж дека почнува нова, ПОДОБРА етапа во нашиот живот.
    Заплакав јас, заплача свекрва ми, па по нас од солидарност заплака и црвчето иако уште не разбира за што.
    Се надевам дека нема да мора ни да научи што во животот значи разделба.
    Во последно време многу пати ги гледам полните куфери, како да може животот да си го спакуваш во два куфери.
    Ама тоа е, мора од некаде да се почне.

Сношти мм ме замоли да не плачам и да скокнам патетики, да не му правам потешко.
    Денес тој излезе "патетичен".
    Колку и да е за арно, се делиш од се' што знаеш триесет години и одиш во нешто непознато.
    Се тешам само дека на доброто човек полесно се навикнува.

Не знам да си ги распостелувам чувствата, ни во реалноста, а уште помалку на форуми.

Сакав само да им честитам роденден на @mareane и малото на @mami blue и да им посакам здравје, среќа и многу повеќе убави од лоши моменти :).

За другите теми, фризура и кожа, само ќе кажам дека иако сум Променета, во реалноста сум иста веќе 10 години.

Не ми влијае ни ПМС, ни расположение за да направам некоја промена.
    МРАЗАМ промени.

Така, ве оставам во добро расположение, јас ќе се трудам да не плачам, иако таа турската серија пуштена на тв, а никој што не ја гледа, не ми помага многу во тоа.

Ај да одам да сменам канал, да не почне и црвчето по мене пак :lol:.

:hai::hai::hai::hai:

На kjukli, ph.orhideja, mami blue и 25 други им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.053
    Женски што ке вечерате?

Променета дружи се повеќе овде со нас ,ке ти минува времето,нема нонстоп да мислиш на разделбата.Чудно е како никој со никого не се знае а споделуваме секакви маки и чувства :)

На VladeMila, kjukli, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.