Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.975
    Кoгa велaм блиски мислaм нa фaмилијa пoтеснa. Имaм и пријaтели блиски, нo не дo тoлку дa се oпуштaм дa им кaжaм штo дa ми дoнесaт. Oсвен aкo ми дaдaт избoр.

На JuLleE и menelele им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Реков, секоја различно си гледа на тие работи.
    Некој пери сака да даде, некој поклон да однесе, но се е према ситуација и близина.

јас познавам родители кои прават гала роденден, викаат по 100 гости, па на гостите ,,поклон пари нека бидат, ние ке купиме што му треба,,
    Па на крај ќе го платат роденденот во кафаната со парите од гостите.

Ако тргнеме по она ,,не ми е гајле што ќе прават со парите што сум ги дала,,
    Тогаш зошто да не го прифатиме и она ,,ќе купам блуза па гајле ми е дали ќе ја носи или не,,

Обавезно после секој роденден (наш) се јавувам на еден по еден тие што биле на роденден и се заблагодарувам за поклонот.
    Крај краева, јас ги викам да ги почестам за убава работа, и веќе еднаш реков не гледам на поклоните.Кој што имал-дал.Мало ли е, големо ли е, не сум од тие што ќе седнат после роденден и прават есап кој што донел и дали им се исплатил роденденот.
    А има и такви, верувајте.

На Peco, WORRIED.BT, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Кога бев мала, малечка, можеби 3-4 години отприлика, кај баба ми на село имав ДЕМЕК јас своето љубимче - прасе :lol:
    Го водев во прошетка на ливада со детелинки... додека не потпорасна па ми го заклаа :( :D

Баба ми на село имаше многу животинки. Имам гледано многу пати како ги дави кокошките со голи раце или како ја колат свињата за зимница. :whew:

Секој распуст одев по месец дена кај тетка ми на село. Свекор и имаше многу крави. Секоја крава имаше своето име. Една се викаше Брена :rofl:

Ама сега не ги сакам. Можеби кога ќе остарим и ќе посакам да живеам на село и да чувам животинки :lol:
    Не верувам, ама којзнае.

За подароци... никогаш немам давано пари наместо подарок.
    За децата гледам возраста, што би можело да ги интересира, ако навистина не знам књижара ми е секогаш решение. За секоја возраст нешто ќе се најде. Од радосници до енциклопедии.
    И облека купувам. Има бројчиња и не ја утнувам величината.

Пред некој ден ми беше пријателка на гости и таа има деца на слична, скоро иста возраст ко моите. Бидејќи не се гледаме баш често секогаш им купува без повод нешто облека на моите (или играчка).
    Последниот пат и купи капата за малата и ја пробувам на мојата, голема и беше. На нејзино бебе, дека поголемо) таман. И и проследувам капата на нејзино, секогаш практични сме :)

@Tajnaotrovna ќе пишеш впечатоци за книгите. Јас сум скоро пред крај :)

На Peco, vitamina, kjukli и 14 други им се допаѓа ова.
  4. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Не Рефке. Не викам дека пари требале да ми дадат, туку дека остануваат работи неискористени. Секако, кај блиски кога одиме ги прашуваме пари или поклон сакате, или прашуваме што ви треба т.е на детето што му треба.
    Јас гледам едни сакаат пари, други ми викаат ауууу пари за мало дете никако.
    На едни им се јавувам викам што ви треба ми викаат ништо, се имаме. ( читај меѓу редови пари)

Се додека немав дете поинаку размислував. една другарка ми вика аман од облека, што ми треба јас најдобро знам да му купам на детево.
    Инаку и мене за роденден свеки ми донесе едно ташниче мене не ми се допаѓаше. една црвена боја .....
    ама пак ми ја даде фискалната и ми направи услуга, мајка ми ми даде пари и си купив ташна која со мерак си ја носам.
    Да ми дадеше пари само ќе ги потрошев и ништо немаше да купам:)

На Peco, zhap4e, kjukli и 7 други им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.524
    Допаѓања:
    121.224
    Ајде со лесно само. Позитивни мисли и се ќе биде полесно.
    @AngelOfArh со лесно и тебе и да ни пишеш кога ќе си во можност.

На Umbrella22 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  6. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Се разбира, секој за себе си знае. Јас купував подароци додека внука ми беше воодушевена од секој подарок и секаде се фалеше дека тетка и' најубави подароци и носи. Но кога забележав после еден роденден дека не го носи тоа што и го дадов, а од култура девојчето ми кажа дека и се допаѓа, подобро пари, па да си купи што сака отколку нешто да и стои во плакар.
    Мене пак ми е криво ако за нешто дадам пари, а некому стои во плакар. Еве конкретно на син ми му земав тренерки адидас без него, лупнав толку пари а не сака да ги носи, го боцкала мрежата.
    Но реков за она што јас сум дала, инаку она што сум добила не наоѓам мана. Ако не е погодено ќе му се најде друга намена.

@AngelOfArh со лесно нека е.:f:

На Peco, Annath, vitamina и 11 други им се допаѓа ова.
  7. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Завршно.
    Немој да ме лажете дека не гледате кој што ви донел, дека секој сака барем да му вратат колку што однел.
    Одиме на повојница кај другака и другава другарка ми вика - абе ние се мислевме што ни донеле они на нашето дете, па срека на маж ми му текна па докупивме уште една играчка.
    и ние во друштво имаме последни дете и сега особено на мм му е криво што многууу имаме и купувано и ќефови правено а сега кога враќаме филм за нашево па гледаме дена не многу се потресуваат. Значи збориме за луѓе со пари и луѓе кои наоѓаат замерка на се што не марка, па секогаш сум гледала тоа што сакаат тоа да им однесеш. а сега кога дојде за моево ми вика една дотична другарка - а Ваикики не е квалитено, а на другава другарка за роденден на детето и купила од Ваикики.
    Испаѓа работава за моето пазам, за другите многу ми е гајле.
    И да - несакам пријателството со блиски да го изгубам поради поклоните. Една прјателка ми вика неможам да постигнам со поклони купување за детски родендени, имам другарка која ако не марка не сака поклон, и не отидов на роденден на децата немам пари :@ Епа вреди ли пријателството и муабетот да си ги изгубиме за пари. Нееееееееее.

На galapce, Peco, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  8. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @menelele Запрашај се какви ви се тие пријатели кои ви загледуваат марки?И кои ви прават есап колку сте дале?
    Ќе ти дојде памет со тек на време,ќе се чудиш за што се нервираш.:)

На Peco, bittersweet, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro..kako da ne sum bila sinoka 3 smena, se osekam odmoreno i ispolneto..
    Venecijankite gi izvadoa gi staviv sega da kisnat pa da gi peram..porucek ke gi zakacat .
    Prozorcite sega se na red da gi brisam a toa e nesto sto najmnogu mrazam :envy:

Zivotni sakam,imam macinja,papagali,ribi..imam staveno slika od niv vo soodvetna tema..
    Od insekti imam ogromen strav,kolku noki sum spiela vo dnevna zaradi skakulec ili gustericka...ako ne e kasno ja vikam svekrva mi da se resi od niv..ako ne jas zatvaram vrata i spasuvam glava :sweat:
    Od bumbari imam poseben strav isto i od pajaci, imam skokano na spalna od niv a sin mi se derese po baba mu da dojde da ja fane bubata oti mama se plase :$

Za pokloni se izjasniv,so najbliskite sekogas se prasuvame sto ni treba i nema utka.
    Fiskalni ne stavam vo poklon.Za decinjata vo gradinka nosime igracki a na decata na drugarite i na mm i moite sobirame pari.Normalno za sekoj rodenden davame isto pari.

@AngelOfArh So lesno i cekame ubavi vesti :party:
    @Umbrella22 :hug:

На Umbrella22, Peco, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Мила, да те прашам...дали навистина бегалциве правеле проблеми на туристите по ватопат околу границата???

На Annath, JuLleE, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Pred 1 nedela koga bea izredeni na avtopatot da,ne dozvoluvaa da pomine nikoj plus mnogu provociraa..
    Inaku nema nikakov problem,nikoj ne se pozalal.

На Lady Phoenix, Annath, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Ме фати страв, да не тргнеме натака па да ни прават проблеми...

На Lady Phoenix и MilaP им се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.762
    Ако не носи патот натаму летово и јас ќе си прашам прво тука :lol:.

На Lady Phoenix, Annath, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Женски Дојрани ви е секогаш опција, мирно е и нема гужви.
    А блиску е до Гв, ако случајно таму има некоја фрка.

На Peco, Lady Phoenix, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.174
    Допаѓања:
    276.730
    @AngelOfArh со лесно мила,домаќинката на темава нека спрема мекиците(Луничка јас ја сметам за домаќинка на темава)
    За поклони давам понекогаш пари а понекогаш подароци.Зависи од луѓето кај кои одам,често сами си кажуваат поблиските.Кај помали деца претежно купувам а за поголеми пари давам оти од искуство со моите знам дека после 9-10 г.ништо не им се погодува...
    Животни не обожавам освен куче ама друг да се грижи а него.

На Peco, Lady Phoenix, anel и 9 други им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Refi i Dani nikoj so sigurnost ne moze da kaze kako ke bide vo Grcija.
    Sega e mirno no za 2-3h nikoj ne moze da tvrdi kako ke bide situacijata ni tamu ni pak kaj nas.
    Ako prodolzi nalivot na emigranti vo Grcija ke bide beter i od Turcija koga ke se obide da ja resi sostojbata,sto cisto sumljam deka ima moznosti da go napravi toa..

На Peco, Lady Phoenix, anel и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    ај добар ден да се потпишам и јас накратко дур синко спие.
    животни не сакам да чувам, не дека не ги сакам, ама не сакам да ги чувам јас, од кучиња имам страв многу се плашам, мачки еден куп шетат низ мој двор, не се на мене, на една комшивка која обожава мачки, ама тие секаде се шетаат па и низ нашиот двор
    од милениче имаме аквариум и рибички, ама ова зима по што беше мн ладно сите рибички ни умреа, вчера мм го чистеше аквариумот, и во план сум денес да купам пак рибички,,,:Dјас повеќе се радувам за рибите одколку моите деца (facepalm):lol:
    за поклони сте пишеле, сакам да подарувам и да ми подаруваат тоа ми се допага, ама мразам кога некои луге се прават на тошо, кога носам убав и прикладен поклон сакам со таков и да ми вратат, кога ке правам на деца роденден, не ме осудувајте за ова.претежно подарувам блузи на роденден на мали деца, а може и некои играчки, сега за роденден синко доби 3 книги енциклопедии, и тоа ми се свига за поклон на деца, што почнуваат сега да читаат...на блиски роднини давам пари поголема сума за да си купат што сакаат, така и јас добивам од баби и дедовци поклон за моите деца, пари, па им купам трењарки, патики, се што им треба

@referentka среќна крштевка на малата
    @Umbrella22 ајде ти си силна, и храбра ке издржиш
    @AngelOfArh ,со лесно и побрзо да си се олесниш и да си го видеш најубавото нешто за кое ке живееш цел живот
    п.с @Eli23 i @joy1 ве познав кај амбрела што сте лајкнале :P:*:D

На Umbrella22, galapce, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    @AngelOfArh Со лесно,со прелесно:l:
    Што правите жеМски?
    Јас до вчера бев само прва смена од денес сум на смени,денес втора па после работа Попис ќе правиме кузнае до колку ќе трае.
    Сега да ви кажам комплетно ве разбирам кога ќе кажете Скапана сум од работа.
    Сега ќе пржам помфрит за ручек еден и на работа.
    Убав ден на сите и спремајте мекици а јас ќе се пуштам да бидам дали сме станале тетки.

На Peco, kjukli, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.119
    Допаѓања:
    257.751
    Со блиски луѓе ќе си се договорете што сакате за поклон. Јас така правам. Ако ми требат пари ќе им речам тоа. Еве за втор роденден од моите побарав пари. И криво ми е бидејќи поклонот од прв роденден си стои и син ми секогаш ќе знае што добил.
    Поклони носам во зависност колку пари имам, но секако дека гледам кој што ми донел за да знам отприлика колку да однесам. Со братучетка ми така, неофицијално си носиме поклони кои коштаат околу 500 денари.
    Не сакам ниту јас ниту оние што ми носат да ги обврзувам на скапи поклони. Кој колку има.
    Мене ми смета тоа помодарство на мајките за скапи и брендирани поклони. Или за дете поклон пари. Мора луѓе да размислуваме дали родителот на друго дете има да возврати. Си ја знаеме ситуацијата.
    И не кажувам јавно ако поклонот не ми се допаѓа. Ако му е точен ќе го носи за по дома, ако не ќе го поклонам или ќе си стои. Некој се потрудил и ми подарил внимание. Колку можел толку.

На samovila.red., Peco, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    101.122
    @AngelOfArh со Господ напред,да не израдуваш со убави вести.
    @Umbrella22 држи се,наскоро и ова ќе помине.

Кога се сетам за подароци,кога се земавме со мм,на еден поклон сум виела како да умрел некој бог да чува.Ама не од мака туку од радост,што некој се потрудил да ми донесе нешто така фино.
    За децава носеле на првите родендени веќе од 5-от престанав да викам гости,мислам логично е кој те почитува да знае кога му е роденден на детето.Особено ова се однесува на кумот.Ама такви се заборавни.
    После со деца ,ситни поклони или собираат пари па купат заеднички.Сум добивала убави подароци за децавадури беа бебиња и не се случило да се дуплираат.Мене не ми пречело било каков подарок да е ,само до некаде да одговара барем со величината.На син ми на пример му беа донеле шпилхозни онакви како што мајка ми мене ми облекувала.:DЕ ама како растеа добивав се понеугледни и неквалитетни,апла кинески,кои на првото перење се собираат.А и моиве беа напредни па често имаше промашени броеви.Колку само сум фрлила такви алишта.
    Точно е ако некого цениш бираш подарок,или фати го за рака и нека бира до одредена сума.Ама бидејки многу не ме тинтрале и јас не тинтрам.Ставам пари во кутивче и мирна Бачка.Е не е убаво,признавам ,ама па и тие така се однесуваат.
    Инаку се е минливо,сега кога погледнам на какви работи сум се замарала и нервирала.За гости,за мени,за место...кога помислам па и драго ми е што сето тоа е позади мене.
    @Bozica1980 не е доцна да ги стигнеш другите :D.И не оставај ја малата без близок род.:!:

На Umbrella22, ph.orhideja, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.