Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.285
    јас не разбирам како ви е глупо да носите пари а не ви е безвезе да гледате кој што ви донел вам?
    и во вториот случај оној кој подарува мозеби немал доволно па донел помалце ;) од она што вие можете да го однесете.
    врти сучи испагја сите загледуваат во вредноста на подарокот

На galapce, Peco, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Јас секогаш купувам поклон, пари само за свадби.
    Секогаш гледам да е нешто практично, нешто што знам дека личноста ќе го бендиса.

Инаку луда куќа е овде :^).. Сабајле ми рекоа има шанса до Петок да седам, сега па ми рекоа за утре, ваљда нема да се смени нешто па и резултатите ќе биле утре |(
    Глупости.

На Peco, kjukli, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да се потпишам јас на втората моја најубава тема - подароци. Сакам да купувам за себе, ама сакам и да подарувам. Кога со повод, кога без, од мерак.

Купувам како за мене. Ако нешто не би зела за мене, не го купувам ни за други. Секогаш оставам сметка кога купувам нешто, во случај да си сака да си го замени или јас сум направила некоја утка со број, па и стил :)
    Не прашувам дали го замениле - не сакам да им е незгодно, па да треба да ми се правдаат.
    На внуците им купувам многу работи (претерано). Имаат развиено рефлекс, а ме видат на врата чекаат да видат што носам. Проверуваат по кеси, ми се јавуваат со нарачки. Им купувам буквално се - од облека, патики, играчки, се. Се купувам со кеф и не жалам ни еден денар.

Е сега, за поклони добивање. Не гледам да ми вратат во иста мера, поготово не финансиски. Ама ме вреѓа да ми донесат некоја глупост, што ни тие самите не би ја користеле. Она што би се рекло, колку да се рече. И за 100 денари може да се најде нешто убаво, ако е купено со мерак.

Едит. Давам и пари за поклон. Најчесто на тинејџери.

На monik55, galapce, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  4. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Dobar vi den
    @referentka ,srekjna krstevka
    Nie isteravme rodend vo sabotata,ednata 6 drugata godinka,ubavo pominavme,veselo,bitno decata srekjni i zadovolni
    za podaroci zborite: pari ne praktikuvam da davam,osven na zolva mi,posto ednas i se sluci da mi go vrati podarokot,bidejki nejzinoto dete noselo obleka samo od 3 prodavnici od skopjevo,tolku navredeni so mm nikogas ne sme bile,i si resiv od sega da im davam pari na decata ,pa ako im e malku nek si dodade i neka im kupi sto si sakaat
    Koga podaruvam gledam i mene da mi se dopaga toa,bez vrska poklon nikogas ne sum dala..bidejki imame skoro sekoj mesec rodenden na dete od gradinka,davam najmnogu 350 -400 den,za nekoja bluza /maicka,smetam deka e dovolno,a i nekako site majki tolku odvojuvaat..
    sega za rodendenive dobivme pretezno garderoba,fustancinja maicki.
    e sega mi se ima sluceno edna moja bratucetka, na dva pati da mi nosi falicni raboti,edna godina mi donese suknicka malku podkinata,aj ok ne rekov nisto,drugata godina doaga so bluzicka,so ogromna na sredina fleka,od avion se gleda deka e flekosana,i mn se iznervirav,znaci sekogas ubavo sum podaruvala za nejzinite deca,i sleden rodenden bese za sinceto,mm tolku bese izrevoltiran sto otidovme vo edna prodavnica i toj ii veli na prodavackata: dali imate nesto najruzno,nesto falicno ,ni treba za podarok??? jas ostanav stapisana,me zasrami,pocnav da menjam boi,a prodavackava go gleda i zbuneta misli skriena kamera,neznaese so da kaze..i ovoj pocna da i raskazuva za slucajov,za na kraj da najdeme edni eftini,pantaloncinja,ama tolku bea sareni, nikakvi- mislam deka retko koj bi gi oblekol,i gi podarivme ..krivo mi bese ama sakav i da im vratam :D

На samovila.red., galapce, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  5. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Dobar den,ajde koj e za neskafe?ve citam(znaete) i morav na temava pokloni da pisam,za rodenden na deteto od jatrva mi,ja prasav sto da mu kupime (vtor rodenden),znam ednas zborevme banjarka od tie so usinja ubavi tamn i za odmor im trebala nz sto i posle vika paricno na site sme kazale,i ajde paricno blizok si moras da stavis pojke,koga otidovme site so pokloni zavitkani od najblizok do podalecen,koj alista koj konduri...i epten mi bese bezveza ne za toa deka samo nie paricno ama ako si kazal navisyina na site bi donele,i zatoa ne prasuvam poklon e..ke odberam sama sigurno kolku tolku go znaes toj so mu poklonuvas pa gore dolu ke mu pogodis.
    Ubav vi den na site :inlove:

На Peco, menelele, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.119
    Допаѓања:
    257.757
    Јас лично гледам отприлика да е, но реков во некоја средина, значи да е прифатливо за другата страна. Гледаш бидејќи отприлка знаеш кој колку има а и има такви случаи што ќе купат нешто што и тие не би носеле. Некогаш не е битна цената.
    Инаку на блиска другарка појдов со мајца од 150 ден и играчка таква. Детево пресреќно. Се радуваше на апликацијата и играчката. А ако дадев 250 ден можно беше и да се читам на форум.
    На мене муабетот ми е дека се претерува. Не ги учете децата на матријални ствари, нека бидат среќни со ситници, а не со брендови и скапи подароци.

На mal.ecka, Peco, kjukli и 19 други им се допаѓа ова.
  7. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Значи децата повеќе се радуваат на играчки отколку на гардероба,ете ќерка ми од роднини на мм доби боенки,сликовници,некои книгички со математика,а од нејзина другарка освен гардероба доби едни обични печати,неможам да ви описам колку се израдува на печатите:)

На samovila.red., Peco, kjukli и 18 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.222
    Допаѓања:
    178.650
    Да се потпишам и јас да не ми ставите минус :P
    Добар ден прво да си кажам
    За поклони сте збореле хмм сакам да се изкажам на темава Додека ми беа мали децата сме терале родендени со 100 луѓе со камери слики свашта ова првите 3 родендени ,после игротеки мајки и деца поканети и сега кога почнаа на училиште се каниме само децата од класот во некоја кафетерија ресторанче со играчки Со тие што е поблиско детево с носиме оклони до кај 400-450 а со другите смболично 100 ден така почнаа така си тераме
    За поклони не гледам да ценкам да е скроз иста вредност али некаде приближно е е фер спрема мене пари не давам ни сакам Со поблиските можам да си прашам што има треба па ке ми кажат ке му купам и ек им напоменам ако не му е точно или не му се свиѓа купено е од таму сменете си го
    Овие со водава ке ме побудалат ка да се жалам жени кажувајте ем сметки за вода високи ако не платиш на извршител леташ одма ем немаш вода за основни потреби
    Ете почнав да чистам средив дома тераси таман за перални и ручек снема вода сега ке дремам и ке чекам да им текне да пуштат вода :@

На Umbrella22, Peco, menelele и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    @AngelOfArh со лесно мила!чекаме мекици
    @referentka среќна крштевка

јас сеуште сум под импресии од филмот што го гледав за викенд..The Theory of everything
    филм кој и те како те раздрмува , многу поуки , одлична глума, многу добри актери..
    нема да пишувам овде рецензија ама топло Ви го препорачувам да го гледате...
    на крај еве една мисла од филмот

На Peco, kjukli, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.285
    Денеска понеделникчи ручек немам.Само тостови и руска салата.Времето е претопло не се дише уште од сега надвор.
    Утре мајка ми иде и уште од сега сум под страшен стрес каков ли ке биде исходот задутре.

Како вие се справувате со паниката во дадена ситуација?

На Umbrella22, Amorce2, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    @joy1 паника е паника, посебно ѕа свој кога се работи.
    Јас во такви моменти сум присебна, ама подоцна ми се одразува на психа.
    Што и да ти речеме, каков совет и да ти дадеме џабе е.Ќе мислиш на тоа и од памет нема да ти излезе.
    Барем јас сум така.
    Еден совет од мене: Не дозволувај паниката да ти се чита на лицето.Збори и на госпоѓа Мама убави работи, правете некои заеднички планови за иднина (ќе одите ваму, ќе правите тоа, па изрази потреба да ти помогне во нешто) за да и одвлечеш внимание и да добие воља да живее и да се бори.
    Само ведро и смирено.
    Се ќе биде добро.

На Umbrella22, Peco, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @joy1 јас немам чаре. Се тресам како лист на ветер на секој резултат. Немам чаре :(
    Прочитав некаде скоро - Си пораснал (остарел) тогаш кога веќе не се плашиш од иглата, туку од резултатите.

На Umbrella22, Peco, menelele и 17 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Сосема точно.
    За амниоцинтеза...сите кукаа како иглата во стомак ќе влезела.
    Јас се плашев од резултатите :sweat::sweat:.
    ...и не е тоа старост туку ,,зрелост,,:nod:

На Umbrella22, monik55, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.285
    Потполно си во право.
    Паметам еден случај од не мн одамна.Млад човек на околу 30 тина год ...му давам извештајот со дијагноза рак.Удирам печати,му зборувам нешто како навиена онака ноншалантно.Кога ја кренав главата човекот плаче ли плаче.И уште му велам:Ма немој да плачеш,млад си јак си,ова е само тешка етапа која ке ја пребродиш.Колку ли лесно ми беше мене тогаш наспроти нему.

Е сега се наогјам јас во улога на пациент(мајка ми).И кога лекарите ги гледаат снимките,анализите очајно им читам од очи од уста да видам има ли нешто загрижувачки.И само се молам да не речат:Се сомневаме во....онаа чумата која однесе мн животи.

Тоа е таа разлика.Кога е за друг си велиш абе ајде ке помине ама кога е за тебе или близок свој се тресеш ко пердув.Себично нели?

На mal.ecka, Umbrella22, galapce и 21 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас се потресувам многу за секого.. Ептен сум осетлива. После го мислам многу време.
    Мислам никогаш не би можела да работам во медицина.

На mal.ecka, Umbrella22, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Џој, ме потсети на пријателка -гинеколог....
    Кога на преглед и доаѓале жени со сексуално пренослива полова болест, таа ја знаела вистината од каде е болеста (некоја бактерија беше, ама незнам како се вика точно), ама на жените за да ги утеши и да не ги жести меѓу другото им кажувала дека може да се фати од нечисти тоалети...
    Кога таа ја фати истата бактерија ми вика ,,сега како да се излажам себе дека ми е верен,,

А јавна тајна беше дека маж и е магаре неверно..

На mal.ecka, ALISA0000, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.285
    Ах јас се навикнав.Т.с не учеа дека ако земаме се при срце што ке видиме тогаш подобро е да не размислуваме за оваа гранка.
    Мм 1000 пати ми има речено кога ме зема од раб:немој да ми кажуваш што си видела,слушнала.Он е паничар невиден.И ако спомнам било каков случај после таму му е паметот.

На Peco, menelele, friendy и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    260.891
    Јас порано се си земав при срце. Туѓи болести, сосотојби, приказни. Ги одболував и доживував како мене да ми се случиле.
    После години со тешки болести околу мене можам се да исконтролирам и прифатам. Да сослушам и да побарам некое решение ако има ако не да слушнам колку се страшни последиците.
    Сум станала бесчуствителна кучка.

На ALISA0000, Peco, kjukli и 15 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Е па јас сум како мт.

На menelele, Lady Phoenix, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  20. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.358
    Ама тема сте начнале...Да си кажам искрено, како последен пат заглавив со стресови и стравови ради туѓо здравје, па од нигде се разболев јас, и чинам некако како да не ми е толку гајле за никој колку за сама себе. Секој неговото ќе си го носи.

Деновиве ме јаде љубопитност. Од каде излета зборов 'апропо' во секојдневен говор? :?:

На Peco, kjukli, menelele и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.