Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.686
    Допаѓања:
    162.087
    Направено е истражување, болни од тежок стадиум на рак и болни со лесен и извесни позитивни резултати.
    Оние со позитивен мајндсет и состојба на духовно просветлување се излечиле, а имале тежок стадиум на рак, а оние со депресивно расположение и со лесна форма, за неколку месеци починале.
    Стравот како и јагленитехидрати го хранат канцерот. Емоциите поврзани со - јас сум жртва носат кон влошување на состојбата. Статистички, најмногу заболуваат од канцер тие што длабоко во себе не го сакаат својот живот, а во зависност од органот, поврзано е со некое случување.
    @joy1 на што е канцерот? Дури и со метастази не е ништо изгубено.
    Зборете ширете не знаете каде ќе го најдете лекот.

И јас не сум арна денес. Убави вести се само што инвитрото за кое што се консултирав веќе е позитивно. Од прва! Жена во 40ти години, со предменопауза хормони. Да потенцирам, прими само неколку хормонски инекции пред трансферот и цело време беше позитивна. Не замаскиран страв, туку од петици убедена без сомнеж. И и викам, добро како можеш така? Ете така, само треба да знаеш како убаво да побараш и да бидеш убедена дека ќе се случи.
    Жени чуда се случуваат и се е возможно!!!
    Имам аритмии цел ден. Сакам нешто убаво да ми се случи. Сонувам убави работи деновиве.

На Mrs.Bass, samovila.red., Amorce2 и 35 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.963
    Допаѓања:
    327.352
    @Lilit бели дробови
    Немам сила да пишувам луѓе.

На Bridget и friendy им се допаѓа ова.
  3. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    @joy1 ,@MilaP me rasplakavte,bidete silni,go mozete vie toa,ne ve znam ama znam deka ste silni i hrabri zeni..:hug::l:

На eloves, Annath, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    111.528
    @MilaP не е фер навистина не е фер ама живот, нема правила :hug:

На Annath, Lady Phoenix, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.282
    Допаѓања:
    260.909
    @joy1 @MilaP не знам што да кажам.
    Немоќта да смениме нешто ме ужаснува.
    Држ те се.

На Tajnaotrovna, eloves, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  6. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Сто пати пишам, сто пати бришам :(.
    Едвај го прибрав црвчето од кај баба и' од плачење откако ве прочитав вас ;(.

Нема што многу да се каже, освен да ви посакам што побрзо да помине овој лош период со најдобри можни резултати.

@MilaP, медицината оди напред со големи чекори, не мисли што ќе се случи после 10 години, уживај сега со твоето црвче. Ви посакувам многу здравје и среќа :hug:.

@joy1, жал ми е што се исполнија твоите стравови, се надевам дека мајка ти ќе излезе победник во оваа неправедна битка :hug:.
    И јас мислам како @Lilit дека позитивните мисли и вербата во Бога многу помагаат против оваа подмолна болест.

@Umbrella22, побрзо опоравување :hug:.

Понекогаш се мислам дали е точно дека Господ ни дава толкав товар колку можеме да издржиме на нашите плеќи? Цврсто сакам да верувам во ова.
    Само нека не' чува од болести и смрт.

Има ли некоја добра вест бе луѓе овие денови?

Аа, ми текна, честитки за синчето @AngelOfArh.

@friendy, фала за линкот за серијата, ама нешто грешка ми покажува.

Јас иначе арна, црвчето спие, па да изгледам некоја серија да ми се поправи малку расположението.

Да му е страв на човек среќен да биде веќе, ццц :(.

Поздрав и се' најубаво :hai:.

На Tajnaotrovna, eloves, mareane и 26 други им се допаѓа ова.
  7. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    @joy1 i @MilaP :hug::hug:
    Bidete silni i hrabri i dvete - toa im e najpotrebno sega na vasite mama i sinceto.
    Napisav, pa izbrisav 100 pati. ;(

На Tajnaotrovna, eloves, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.121
    Допаѓања:
    221.254
    @joy1 подршка...
    Се друго е излишно..
    Немам што да кажам освен да ви посакам мир и борба..:hug::l:

На Tajnaotrovna, eloves, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Добар ден друштво :)

Што да кажам, ме растаживте и ме расплакавте :(

@joy1 :hug: не се откажувај од тука,во ваков тежок период. Виртуелна поддршка голема од мене и искрена желба да најдете решение и позитивно да заврши се....не знам друго што да кажам..

@MilaP Толку млада, а со какви потешкотии во животот се соочуваш, и пак си силна и позитивна личност, ти се восхитувам :hug: Но немој повеќе со такви мисли никако, остани силна и позитивна, мисли на сегашноста.

И чуда се случуваат само позитивна мисла и верба...и да мислиме на денот како што кажа sanjaeva.. многу се концентрираме на иднината, наместо да го живееме моментот, а не знаеме што ќе ни донесе утрото, и здрави да сме, пак по 5 минути не знаеш што може да ти се случи...
    Да ви се зголеми силата и вербата и повеќе здравје на сите ви посакувам и позитивни мисли само :hug:

На Tajnaotrovna, eloves, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.686
    Допаѓања:
    162.087
    Детокс и алтернативни решенијa, покрај медицината.
    Јачајте верба, нема разочарувања. Во животот се е возможно, и лошо и добро, а чуда се случуваат секој ден.
    Тешко е, ама почни го поскоро процесот на прифаќање и соочување што год е.
    Јас разбрав дека за свекрвата дека е. Неа врска, за кој и да е не е важно, феминска сила и поддршка за вас.

Ме искинаа аритмии. Што ден ќе беше ова.

На eloves, anel, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Се поминува во животот.
    Ама како поминува,само човечкото срце си знае.
    Нема мерка за чија болка е поголема.
    Нели викаме,децата господ ги чува?
    Но зошто ги двои?
    Мила размислувај позитивно,навистина медицината чуда прави.
    Се некои нови болести доаѓаат. Но секогаш најдобар лек е позитивната мисла. А како да биде човек позитивен во ситуација кога до најава страхува за најмилите?
    Џои,не еднаш имам пишано колку само на сите ни помагаш а за некои работи неможеме да делуваме па макар и душата да ја дадете.
    Тука е и Битер. Секогаш расположена за помош а се што нејзе и сервира животот. Ми е драго што те читам позитивна и се прашувам колку пак тоа е добро за човечкиот организам. Да се притиска,притиска тој страв и болка.

Амбрела,пишувај си слободно,но мисли само на своето здравје. Што треба да е твое ќе си остане твое. Со сила џабе е. Џабе е да имаш нешто кое ке ти создава само проблеми. Лесно е и ова да се каже,тешко и тоа се пребродува ама се пребродува,верувај.
    Гледај само сите да сте живи и здрави а тоа да е последно лошо во животот.
    Сигурно постои некаде твојата половина,размислувај така и дај си шанса да ја најдеш.

Човечките приоритети се менуваат во животот па ради тоа и партнерите. Така барем јас размислувам.

На Tajnaotrovna, eloves, anel и 21 други им се допаѓа ова.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Дедо ми почина на 93 години.
    Некаде пред втората светска војна, кога бил мал добил менингитис. Овде кај нас немало лек. Прабаба ми сама, на раце, го однела за Софија, зошто овде кај нас му немало спас. Лекарот во Бугарија и рекол дека шансите да преживее се 1:100. Кој знае дали шанси имал воопшто, ама лекар нели мора да ти даде надеж.

@promeneta Барај Кeeping up appearances.

На eloves, anel, Eli23 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.686
    Допаѓања:
    162.087
    Јас познавам личност која има прележано полио.
    Целата укочена, сите кренале раце дека некогаш ќе биде нормална и подвижна.
    Денес светот го освојува и се движи без никаква физичка попреченост. А ментална и психичка, па ич.

Да е само една бела точка во целото црнило, ќе ја гледате само неа. Ако нема друг избор, бидете во мир со себе. Лесно е да се збори, тешко е да се примени знам. Ама имате ли друг избор?
    Сум поминала тро...повеќе во животот неубави. Некои може и знаат, нешто и сведочело на форумов. Од многу мала имам свој начин кој ме вадел од црна дупка. Тоа е позитивната визуелизација.
    Тоа беше и е мојот начин да се борам.
    Имам стравови кои ги гледам и ги признавам дека ги имам, пиеме кафе секој ден, јас и хипотироидата и плус и тие стравови. Има денови во кои не сакам сонцето да го видам, тогаш сум со нозете во солена вода, медитација, визуелизација, вземјување и за два часа...е сосема нешто друго.

Дајте си време и не губете верба.
    Знам како бодат такви вести, те водат во хистерија, ти оди да си излезеш од кожа. Ама...после прифаќаш и создаваш и убавина со тоа што останало.

Последна измена: 20 април 2016
    На eloves, anel, Doozy и 18 други им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Имам стравови Галапче и тоа големи само не дозволувам да ме надвладеат.
    Имам моменти кога сум убедена дека ќе умрам млада како мајка ми, кој ќе ми ги гледа децата, имам моменти кога си викам дека нема да ми се случи тоа, сега се мислам со операцијата како што ќе биде, како со климаксот ќе се справам, ќе го надминеме ли со мм тој проблем, ќе ми страда ли бракот.Полна сум јас со стравови и црни мисли само што кратко ми трајат, ги гледам децата ми се полни душата, ќе се борам до последно за нив, за себе, тоа е животот, што ти дроби тоа ќе сркаш, само си најдов нова филзофија, when life gives you lemons, fuck the lemonade, make yourself a cocktail.:)

@joy1 :hug:
    @MilaP :hug:

Не се сложувам со мислењето на Лилит испаѓа дека сите што починале од рак биле деприсивни и немале желба за живот, се предале, мајка ми до последниот ден беше позитивна, немаше депресија, веруваше дека ќе биде подобра, веруваше во Господ ама до тука и било пишано.
    Не е фер, убаво да се обвинуваат тие што се болни дека тие се виновни за состојбата во која се нашле дека ако биле позитивни ќе се излекувале.
    Еве позитивна сум, се радувам на животот ќе ме излечи тоа?

На Tajnaotrovna, eloves, anel и 22 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.963
    Допаѓања:
    327.352
    Луѓе ве молам ако било кој има слушнато за некој алтернативен лек нека ме контактира.Знам темава ја напнав вече но денес сум мн за никаде.
    Мила,миличка те гушкам најсилно.Ке пребродиме се .Ке се издигнеме над се

На Tajnaotrovna, eloves, anel и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.686
    Допаѓања:
    162.087
    Јас не мислам. Тоа е статистички податок, секако дека има исклучок. Зборувам за просекот.
    Ама на крајот од денот не знаеме како му е вистински во душата на тој што е болен.

И јас познавам таква личност која е позитивна, но не ја прифаќа својата болест...која веќе зима замав. Тоа ме вознемири кога пишав пред некој ден.
    Кога ја гледаш и гледаш зад позитивноста страв...ужасен страв и тешкотија.
    Може звучело обвинувачки, ама воопшто не е. Може зошто си го поминала и си лута, па ти звучи така.
    Јас не тврдам, пренесувам...тоа е работата.... Таман работа да е обвинувачки...
    Сум видела и многу кои изгубиле родители и со кои потиснати емоции се борат. Толку љубов, но и лутина...
    Ти кажуваш дека го имаш тој страв, а знам и дека си медицинско лице кое сигурно гледа многу такви работи. Работи на себе и канализирај го, не се бори сама со стравот и не се програмирај за такво нешто. Барем таму имате многу многу опции (знаеш како знам, тро истражував и за тие опции таму).

Мене ми го лечи животот, а сум била и по тој пат. Можам да зборувам и од таа позиција...
    И знам дека сме хартија на која секоја емоција остава свој запис. Многу малку значење се дава на овој момент при вакви болести.
    Ама ајде, не пишувам повеќе ако некој не се чувствува добро со тоа.

На anel, sanjaeva, joy1 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Се исплакав, се наспав и сега сум подобра.
    Се обидувам да мислам позитивно, кога веќе тргнав по овој пат барем да се борам до крај ама па секој резултат е полош од претходниот.
    Него сакам да го поштедам од тоа што ми следува, затоа и сакам да го одалечам од себе, не сакам да му бидам товар.

И ми отежнува со бунтувањето, со зборовите што ме жежат.
    Вели има надеж за двајцата, верува и за двајцата, ќе се бори за двајцата.
    А јас го слушам и се прашувам со што го заслужив.

Долго се гледав во огледалото, бледо лице, насолзени очи и милион прашања во главата, милион мисли.

@MilaP и @joy1 :hug::hug::hug:

На Tajnaotrovna, eloves, anel и 19 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    @joy1 јас скоро го гледав ова. Во моментот се соочувавме со нешто слично па ми остана во памет. Види го, може ќе ти биде од некоја помош.

Те гушкам!

На eloves, anel, sanjaeva и 5 други им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.540
    Допаѓања:
    121.322
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @joy1 :hug:Поразувачка е дијагнозата,знам.Што и да ти каже човек,утеха нема.
    Ако сакаш,секако и ако ти се пишува,сподели стадиум,операбилна ли е,кои други органи се зафатени.Ќе се најде може некој со слично искуство,може ќе ти помогне.
    Ние имавме во фамилија,секојдневно ми беше пред очи.Од почетокот,преку операцијата до хемотерапија.Но човекот се избори,го победи ракот.Психата е многу моќна работа.Секако и соодветното лекување.

@MilaP Господ им ги дава најтешките битки на оние кои можат да ги водат.Ти си една од нив.

На Tajnaotrovna, eloves, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.