Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Само што сакав да кажам дека @Peco заседна вечерва :lol:

На Peco, vitamina, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    @monik55 Ти кога не знаеш да удриш со тој сатарот како Гордон!?:rofl:
    А Петре ќе ја замени Баба Рада.:?:

Оти жените не знаат да возат и помалку трошок ќе направат ако возат поевтини и помали коли. Ако ги чукосаат де!:o

Кој не би сакал нова кола? Ново си е ново, само што кај нас стандардот ни е таков што сме принудени најчесто да купуваме половни.
    Нашата фамилијарната е гаражирана. Ја возиме само кога одиме надвор од градот, а за низ град мали што може секаде да ги паркираш без да ти е страв дали некој ќе те однесе и се разбира што трошат малку.

На Peco, kjukli, anel и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.143
    Допаѓања:
    33.889
    Додека ве дочитам сите си исполегнавте? А јас сум така расонета мислиш 20ч е.
    На тема коли, сите гледам лудувате по BMW, Mercedes, а јас сум си заљубена во Ауди
    и до толку што скоро па сите модели ми се лични, па дури и караваните, ах љубов мож па
    ќе ми се возврати некој ден8-|
    Кога не си полагав навреме, сега на стари години ме чека тоа, мм ми симнал и тестови да учам
    ама тие ќе се најлесната работа, ќе го подберам кога ќе се врати од странство да ме обучава, не одам неспремна во автошкола, будала:rofl: Иначе да си се пофалам имам возено, немам страв, ама друг ми мењаше брзините:D ај ќе се научам еден ден, па се надевам дека и ќе положам од прва.
    Во врска со она ново или половно, се знае ако имаш средства ново си е ново, прв газда, ама со овој наш стандард тешко остварливо тоа, па си возиме увезено од Имачка.

Последна измена: 22 април 2016
    На Peco, kjukli, Artemission и 17 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    258.198
    Јас сакам џип, по можност мерцедес или инфинити. Ама сакам :wasntme:.
    Ќе си купам еден ден.

@referentka сакав и јас да ти пишам тироидна да провериш. Но може и замор е. Јас кога одев на работа, броев часови кога треба да спијам. Мислам дека самк на тоа мислев. Работа, дете, дома средувај, дете шетај. Уште од 18 часот зевав.

На Peco, kjukli, Artemission и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    @referentka земи спирулина, ти гарантирам енергија. Јас кога ја пиев, стварно осетив разлика и во енергија, немав истоштеност и умор, а и крвната слика беше топ.
    А за кола, нова! Сакам Волво од безбедносни причини, а ми се свиѓаат нисан Juke и рено Captur.
    Мојава е нова купена, веќе 6г напраи, не е многу ама има бааѓи километри поминато, па си викам да ѕирнам нешто старо за ново:wasntme:

На Peco, kjukli, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  6. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро.
    Кој рано рани,го за*бал петелот.
    Така и јас сабајлево.

На Peco, mareane, promeneta и 14 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Добро утро
    Мојот тел "батери лош" па со неговиот сега баратам.
    Еве слушам "100 пати ти имам кажано на Фемина од твојот да си пишеш".
    Мислиш зараза ќе го фати..
    А што убО неговиот едри букви плус кирилица има.
    За коли сте збореле..
    Јас дома сум рекла-ако не е џип,за мене тоа не е кола.
    Следува-"е затоа оти си големџика пеш да си одиш".Затоа си ќутам.

Ве поздравувам и Ви посакувам убав ПЕТОК.

На Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli и 22 други им се допаѓа ова.
  8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Бидејќи вие жените сте експерти за коли, нема да ви се мешам со мое мислење...:P
    Ај добро утро на сите....денес после два избегнувајте го центарот на Скопје...

На Peco, kjukli, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Малку да здивнам со едно кафе, цигарче па да одам детето да си го приберам од школо, другите спијат, малку мир и тишина.:lol:

Мм вози кола како ерген да е, место за три седишта нема, јас ја возам поголемата, место има за уште некое седиште покрај тие три, двете се нови, нема за мене половна, за него нова, да треба обратно би било, јас возам деца, мојата треба да е понова.:)

Јас така правам само ги возам дури и помалку од толку време, зависи и како ќе ми легне.8)
    Сите коли до сега што сум ги купила биле нови од салон само што досега сум земала возени од салонот, со мала километража 3000-4000 поминато и 20-30% помалку чини од гланц новата а си има гаранција 3-5 години зависи од кој модел купуваш.
    Сега возам џип Ауди гланц нова со 0 километри, ради седиштата:P, за сите три мора да има, караван не би возела или миниван, на ништо не ми личат, вака спастрени се сите три деца во седишта а не се наредени позади како сардини.:lol:

Тука веќе над 50-60% од колите се џипови, скоро секоја втора фамилија има повеќе деца и си треба и место и простор за нив, каде и да одиш ти треба кола, за година и кусур имам веќе 37.000 поминато а никае посебно не возам, се е тоа локално.

Сакав уште нешто да кажам ама заборавив, ќе ми текне попосле, ааа да ај добро утро на сите.:lol:

На Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli и 25 други им се допаѓа ова.
  10. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Веќе подолг период не сум пишала ништо на темава, не дека немам што да кажам туку едноставно немам време. И да, навистина ме зачудувате и истовремено восхитувате како успевате да сте толку активни на темава, плус општо на форумов.
    Има денови кога воопшто не се вклучувам, има и такви кога имам време да прочитам само неколку мислења но не и да напишам нешто. Во секој случај иако не пишувам повремено ве читам.
    И не, не би ве менувала за новава младелачка тема :D
    Туку додека не се разбудиле бајадерките теткини да кажам дека веќе не се толку мали, пред некој ден си славевме 1-ви роденден.:inlove::inlove: Најубавите принцези беа на тете.
    Не ми се верува како вчера да беше а не лани ова време кога со сета мака дојдоа на овој свет.:l:
    Мајка ми вчера ја слушам и вели на сестра ми, папилон како ја бараат, како мајка-се будат од сон плачејќи и неќат кај мене, кај нејзе шират раце и се смируваат како заменска мајка им е.

Ете така денес добив желба посабајлечки да шкртнам нешто на темава и да ве поздравам сите.

Гуд морнинг еврибади:sun:
    594567401.jpg

На Peco, ALISA0000, Espadrila и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Петочки сите рано станале.
    Јас сакам ова сабајле да протестирам за тесните кинески двоспратни автобуси кои имаат место за по еден човек,кои се ниски да си ја кршиш главата гратис и да слушаш невоспитани дечишта кои галамат и се кезат као да пафкале мара пред школо.
    Протестирам за семафорите на бит Пазар на кои се чека 2 минути да се помине улица.
    Протестирам за лугето кои глумат зафатени а не го испуштаат мобилниот 3 саата од рака наместо да излезат на кафе.
    Протестирам за лугето со високо кренат нос,а немаат ни палома да си го забришат.

Добро утро :)

На Peco, ALISA0000, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Зa кoли читaм збoрите, кaкoв џип, кaкoв кaрaвaн, сaмo лимузинa дoaѓa вo предвид и тoa aуди. Сaмo нa aуди се вртaм кo пoпaлен дечкo нa згoднa цурa. И мерцедес мaјбaх дa пoмине пoкрaј мене не гo регистрирaм, aмa aуди...
    Вaкa ги делaм јaс кoлите -БМВ ми е зa пoкoндурени сељaци, мерцедес зa стaри дртaлa сo сoмнителни бизниси, гoлфoт резервирaн зa брaќaтa, vw a дa не е гoлф е зa крути мaжи, шеврoлет зa педери, џип (a не jeep) зa видејте ме, a aуди сaмo зa мене, oти друг не гo личи :D Акo веќе збoриме зa стереoтипи :D

На Peco, ALISA0000, kjukli и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    261.003

Ова е кафето од @ph.orhideja од игриците, ама немелено го пратила. Кај неа поплаки :P

А таман се наканив да завршам некоја работа низ град...да седам дома, а?

На Peco, kjukli, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    261.003
    @Bridget мааааааааааа, сакаш да кажеш јас сељанка сум:^):?:

Среќа дома не возиме бмв инаку сериозно ќе си ја земев навредата:rofl:

На kjukli, mareane, galapce и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    :rofl:
    Јaс немa дa кaжaм штo вoзaм, не е aуди(сеуште):(, aмa еднa oд гoреспoменaтите е:tmi:

На kjukli, friendy, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.041
    Допаѓања:
    42.819
    Хелоу

Децава незнаат да поспијат. Во 6 стануваат.
    Ние во Македонија. Користиме топло временце.
    Уште некој ден и пак дома на ладничко

Останете поздравени

На Peco, ALISA0000, lunicka и 22 други им се допаѓа ова.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    Ај добро утро! :coffee:

Мислам дека за мене некој друг треба да пише во некоја од бебешките теми: "Ех, Лејди моја, беба за пример... Секој би посакал такво дете. На нејзина возраст сите аздисуваат, си играат до полноќ, а таа најадена, напоена, како попче си заспива самичка во 9 саат."

Да, добро слушнавте. Вчера ја достигнав кулминацијата - си легнав во 9, а уште пред 9 ми се затвараа очи. Да не треба и јас тироида да проверам? :?:

Денес се надевам ќе го бидне тоа што не го бидна вчера. И да помине уште еден стандарден ден.

Се надевам дека викендов ќе биде сончев, зашто од минатата недела планирам овој викенд да одиме на Матка. Да испосликам и да се изнауживам во шумолењето на водата и црцорот на птиците. Ова го планирам неколку години.

За кола, не се разбирам. Немам положено, не знам да возам, паника ме фаќа во сообраќај. Веројатно од нова кола нема поубаво. Кога би можеле на ново да купиме, мене една од омилените ми е Мазда 2, 3 што да е. Сите ми се убави. А и Хондите не ми се лоши. Инаку имаме Поло, половно, а да беше до мене - ќе купевме Корса и подобро мислам дека ќе поминевме. :^)

Имајте убав петочен ден, викендот ни е на праг. :sun:

На Peco, kjukli, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    A Range Rover што возат за кој тип луѓе е @Bridget ?
    Ни јас не кажувам што возам,ама големка е.Трета кола ми е у возачка кариера.Почнав со помала,па малку поголема,како растев јас така и тие во големина.И веќе не растам,па така нема со камион да завршам.
    Мојата супер ми е погодена и ако пак би бирала истата ја сакам,или една каква што спомнав погоре.:wasntme:
    @Bozica1980 што не го сомеле ма?
    Што ќе правиме со зрнава,ќе се маваме.
    Еве ви кафе од мене.
    38.jpg

На Peco, kjukli, lunicka и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    261.003
    ^Немам нутрибулет, сељанка сум, ни мелница ништо.
    Јас мелено си купувам :D

На Peco, kjukli, Espadrila и 20 други им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.657
    Допаѓања:
    121.972
    Добро утро

Од коли јас сум возела Фиат Пунто на ново купена и пак на ново после земав Опел Корса која се уште ја возам. На старо немам купувано кола.

На Peco, Espadrila, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.