Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro...
    Tmurno utro.
    Od sabajle standard kafence i rastrcani luge naokolu..
    Najuzasna nok za poslednive pet meseci odprilika,kako ke se
    tera i deneska ic ne znam.Se si ima granici i za se treba tolerancija i razbiranje koga sme bilo kade a ne doma,ama peterana nehigiena nemozam da istoleriram.Da,da..bas preterana..:envy:
    Aninke sinoka mi falevte ama ke najdete nacin da se iskupite ]:)
    Bitter ti draga ne pisuvas se za decitE,ednas za niv a sledniot pat pravis promena,pisuvas za tebe i tvoite aktivnosti povrzani
    so niv.:wasntme: Mene iskreno ne mi smeta.Obozavam da te citam.Mi se dopaga tvojata konstantnost pogotovo koga ke se pojavis negde na sred labilnost.:D Doagas bas kako sweet megu bitter ..
    Tuku aj da ne i pomagam na Dani vo analizata..i nejze i sum luta sto sinoka bese jasnvidec :doh:
    Prijaten den feminki i bidete srekni sto denot vi e prepoln obvrski..(jes da prekipuva od se ponekogas) ama mi se cini deka pokraj osnovnite zivotni prioriteti na sekoj covek zasebno,niz sekojdnevieto go drzat i negovite obvrski..monotonijata e strasna rabota..

На toogood, ozbilnazena, Moira и 7 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ова за нехигиена незнам како би го истрпела јас... И женски род е и те како погрозен по однос на ова прашање. Сите госпожи, ама никој не гледа што остава зад себе!

На bittersweet, НаталиЛили, anina и 2 други им се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Здраво и од мене. :hai:
    Сабајлево бев на еден разговор и ветувачка ми изгледа работава.
    Ако за некој ден почнам поретко да ви пишувам, значи ќе ми се посреќи и мене по толку време. :party:
    Галапче, не можеш на некого да се пожалиш за хигиената, да им укажеш да се преземат некои мерки, да се разговара со цимерките? Јас разбирам, ни ним не им е лесно, сосема поинаква состојба е, но ете, кога веќе ти можеш да внимаваш... ах, стискам палци, белки немаш уште многу. Kaко уствари, цела бременост треба таму да бидеш или како?

И така, што се тиче битер, ниту во РЛ ми пречеле жени коишто зборуваат за нивните деца, ниту пак тука. Ми се погодиле забавни мами у окружување, шта чеш... :lol:

И така, убав ден од мене, среќно на децата ученичиња, а богами и на нивните мајки. :lol: :*

Последна измена: 20 јануари 2015
    На ozbilnazena, tinan, galapce и 11 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Tessie sto ke i kazes,na zena koja treba da ja prasas kako odi vo wc bez toalet i zosto ne mie race posle odenje vo javno wc?
    Site imame sekakvi momenti,nekoj ne podvizen,nekoj nemozat da im donesat bas toj den nesto so im treba ama za ova i da se zboruva djabe e.
    Kako sto odi izgleda cela..
    Daj boze da te primat na rabota,a deka ke zaretcis od ovde uste odma tesko..:D
    Dodusa zavisi dali ke ti e rabotata pred komjuter..Vidi skoro site vraboteni se poaktivni od tie sto ne odat na rabota..

На bittersweet, SV1911, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    Кифличките, ѓумбирот, содата и оцетот за чистење - и да сакате не можете да ме заборавите сега :devil:
    Добро ви утро дами :l: Јас ко права домаќинка седам со кна на глава, нозете во вис, а мајка пегла :wasntme: Среќа муж е на работа па не гледа....после секако не коментирам кој, што, како сработил дента :rofl:

Добар ден, убав ден!

На ozbilnazena, danichap, MacenceEna и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    @tessie дај боже да ти се посреќи,ќе ти држиме палци (y).
    Ние се спремивме за во училиште,налакирани,навиткани (facepalm),ранецот е спремен,да го испијам кафето и ќе ја носам.
    Со лесно нека ни е второто полугодие на сите што имаме ученичиња ;).
    Јас уште денес на одмор( доста беше) од утре на работа.Да ви кажам убаво ми дојде одморот,ама ми досади дома. Туку на почетокот кога се вработив бев со 4 колеги во канцеларија,па останав со двајца,па со еден и сега слушам и него го префрлиле во друг сектор, значи со ниеден. Убаво ми беше со колеги,кога сакаш збориш/слушаш кога не,ти носат доручек,кафе,не те чепкаат за ништо,а сега сама во канцеларија :worried:.А и со колешка којзнае како би се снашла не сум навикната. Ај нема врска секоја навика си има одвика, јас дома морам да се прилагодувам, па за на работа воопшто не е важно.

Инаку никот Теодора го ставив бидејќи во моментот не бев многу креативно расположена, а Теодора е моето омилено женско име затоа што во превод значи Дар од бога. А таа звездичката мораше ;).

Ви посакувам убав ден.

На ozbilnazena, danichap, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  7. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    да те израдувам дека го одложиле законот за 2022 година, така да не мораш да одиш и ништо да учиш или полагаш.:)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    @mamaMace сериозна си или ????

9. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    да да така има нешто во слвесник од први јануари.е сега неможат да го сконтаат делот со дали од 2022 година треба имаш 10 години пред пензија за да не полагаш воопшто или важи тоа од кога е донесен законот.ако дознаам кој службен весник ќе пишам и тоа.

10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Неее душо, почнува да си тече од 13.02.2015 година.

ПРЕОДНИ И ЗАВРШНИ ОДРЕДБИ
    Член 113
    (1)Административните службеници кои до денот на отпочнување со примена на овој
    закон, се распоредени на работни места за кои не го исполнуваат посебниот услов за
    стручни квалификации за нивото на работно место на кое се распоредени во однос на
    степенот и видот на образованието, се должни да го исполнат условот во рок од седум
    години од денот на отпочнување со примена на овој закон.
    (2)Административните службеници кои нема да го исполнат посебниот услов во рокот
    утврден во став (1) на овој член, најдоцна до 1 март 2022 година ќе бидат распоредени
    на работни места за кои го исполнуваат условот
    (3)Ставот (1) на овој член не важи за административните службеници кои ќе остварат
    право на пензија во рок од десет години од денот на отпочнување со примена на овој
    закон.
    Член 114
    Работните цели и задачи како и индивидуалниот план за стручно усовршување за 2015
    година, претпоставениот административен службеник во соработка со
    административниот службеник ќе ги утврди два месеца од денот на отпочнување со
    примена на Законот за административниот службеник („Службен весник на Република
    Македонија “бр.27/14)
    Разбра сега за кого се однесува до 2022 година? За сите оние кои што не го исполнуваат условот за соодветното работно место.

На tessie и Teodora* им се допаѓа ова.
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Ту бе, таман се срадував за вас. :@

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Туууууууу бре јас мислев нешто не сум во тек. Далеронке не заслужуваш баш лајк :D,туку за објаснувањето ти ставив.

На Daleron и tessie им се допаѓа ова.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @Teodora* довлечкај веќе тоа г*зот навака и ќе бидеш во тек со сите настани.Сега пак го разглобував законот.:@До 13.02.2017 треба да се приложи потврда, ако не цурик едно место назад.
    Хахахах па си се смеам имаме за назад да се враќаме до рокот за пензија. Барем јас имам ти си помлада од мене.

На Teodora* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Добро утроо ,ова утро ме насмеа аватарот на Bah ,[​IMG]

На Gordana10, anina, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @galapce под низа околности првото дете го родив со Царски во Белград. Собите проветрени. На креветите ставаа платнени прекривки за да не лежиме на кожата од креветите заради потење. Лосиони за дезинфекција имаше секаде и сите ги употребуввавме заради бебињата, нормално. Вториот ден ми го извадија катетерот и кога прашав за капење ми дозволија па дури и ми помогнаа. Раната ми ја залепија со специјална вакуум кеса која не пропушта вода. Се на се хигиена на ниво.
    Ќерка ми ја родив во Струга. Персонал - феноменален. Хигиена на болницата - ок.
    Хигиена на пациентките - :puke:.
    8 дена лежеше заради компликации на раната и точно толку не си ги замила пи***та, пазувите па ни рацете и лицето. Ете не знаела дека треба|(. Аирлија бре жено црви ќе излезат од тебе. И ко за баксуз легната на креветот до мене. Јас казнета :envy:
    И кога побарав помош од сестра за туширање вториот ден, сите :o. Фала богу мм најде вакум кеси и тоа само на едно место па ми дозволија да се капам со покриена рана.
    Ги болело па не можеле да се капат. Па и мене ме боли колку вас. Моето дете не го донесе штркот. А да се смрдосувам и да му закачам некоја зараза на детето, не сполајти. Се и сешто има. Што не видов во таа гинекологија.
    @tessie мила, само успеси да ми те пратат. Да даде Бог во животот да достигнеш до таму до каде сакаш ти:hai:

На galapce, bittersweet, SV1911 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    јас незнам да толкувам, ова за мене е научна фантастика :D:D, замарање ми е ама така ни рекоа дека нема да ни бараат ништо бидејќи наводно се одлага важноста на законот за од 2022.
    ама потврда или сертификат зошто на едно место, државна институција бараат потврда од школо за странски јазик дека нивото на англиски е на Б1....да не ги набројувам, а во друга бараат баш сертификат. и плус со дефинирање на работни места кој нема полагано за државен службеник или му истекла важноста од две години има право да ти бара и доказ и за тоа.прекрасно

17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @anina @galapce леле ако почнам ја да ви кажувам какви се жени сум породила, за некои човече ни гас маска не те спасува.:puke::puke:
    Дефинитивно најгнасни се од Пакистан, Иран, Афичкине држави, немиени, небричени, урдосани, брррррр и сега кога ќе ми текне ми се гади животот.:worried::puke:
    За такви џабе што е хигиената во болницата на највисоко ниво, плус мажите кога ќе ја досмрдат собата затоа што чуваат стража некој маж да не влезе да им ја виде урдосаната пи*ка на жените нивни.|( Не знам како не им е јасно дека и да им ја водат веднаш ќе се попедерчат, никогаш веќе нема да им текне на женско.:?::rofl:

@tessie и ја ти држам палци и ти пуштам среќа за работното место.(fingers)(fingers)(fingers)

На Glasna, SV1911, toogood и 3 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    е сега не да ми се згрозило - не си свесна! Урдосани еј?! Блјак :puke::puke:

На SV1911 и anina им се допаѓа ова.
  19. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    @bittersweet сега и урдата ми се одмили.;) Една причина повеќе да се вратам на веган исхраната:).

Туку, пред неколку дена спомена дека не ти се допаѓа walk-in closet меѓу спална и бања. Има некоја конкретна практична причина или е само прашање на вкус? Ме интересира, затоа што гледавме со мм еден таков модел куќа (само проект) и ми се виде интересна идеја. Сепак е master en suite и не планирам гости таму да пуштам, па да мора да минуваат низ спална и walk-in за да стигнат до бања. :)

@tessie стискам палци:)

@Moira и јас им се токмам на кифличките со моркови, но малку маргаринот ми ги мати сметките. Ќе ги биде ли со пречистен путер (ghee)?

На SV1911, anina, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.957
    Допаѓања:
    203.306
    @do-re-mi, јас сум ги правела со обичен путер, супер се. И тоа со оној осоговскиот што мириса баш на путер, и им дава супер шмек. Немам искуство со ghee путер, ама ќе ти речам пробај, немаш што да изгубиш. Помала количина направи.

На do-re-mi му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.