1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Добро утро. Се ме боли. Пусто женско :(

Јас не возам моментално, ама ЌЕ возам и во моментот ми се допаѓа оваа кола, иста боја, само моја да биде: рено клио.
    Не знам кога ќе дојде и мојот ред, ама трпеливо ќе чекам :) Се надевам не долго.
    renault-clio-kearys1.jpg

Мм сака ауди најмногу.
    А тоа бмв х6 да имам па нека ме гледаат колку сакаат. :D

Мерцедес никако не сакам.
    Сакам француски коли пежо, рено... мада и јапонските не се лоши.

Мм ме наговара да сум земала мини морис за мене или буба од тие поновите. Не ми се веруваше што слушам. Воопшто не ми се допаѓаат, не се гледам во тоа, те.нив.

Ви кажав ли колку сум среќна што имам девојче, женско?

Е па додека имав само син ми не можев да се замислам со женско дете. Мислев дека нема да и бидам добра мајка, дека нема да можам да се поврзам со неа така добро како со син ми. Вероватно многу имаше влијание и мојот однос со моја мајка кој секогаш беше повуци-потегни, ама сега :inlove:
    Девојчиња се прекрасни. Мили и шармантни. И прееска едвај се создржав да не и налакирав ноктиња. :lol: Си велам мала е, ги пика во уста, ќе ја трујам.

Сега спие таа, а синчето во градинка. Време е за второ кафе. :coffee:

На samovila.red., Peco, kjukli и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Колку од членкиве тука имаат положено и колку возат активно кја сака може да ни каже каква кола вози и каква посакува. И што мислите кој се подобри возачи машките или дамите

На ALISA0000, DVAANGELA, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Јас сум луда по девојче. Толку многу посакувам ќерка што секогаш кога ќе се сопомне дете јас помислувам на девојче.

А во фамилија кај мм се сите мажи.

На samovila.red., Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.853
    Допаѓања:
    202.955
    Добар ден од мене, убав ден. Петок! :D

@Tajnaotrovna нека се множат, само убавини да имаш!

@papillonP среќен роденден на малите, живи и здрави да се!

За коли сте збореле... од човек што ич не се интересираше за коли, станав некој кој што малкуцка почна да се разбира - па покрај сопругот немаше шанси да останам неука... плус секој ден си гледам емисии за коли на Дискавери :?:

Да, бе, порше, ама на плин :lol: поекономично е :lol:

Според мм, подобро е да се купи кола година-две стара, солидно сочувана, никогаш половно не се купува на збор, туку мора детална проверка. Петкава што ја вози мм е 10 години стара, со 200000 км поминати, тој ја купи кога беше пет години стара, еве, дури годинава по нешто менуваме. Јас имам голф 1 кабрио, т.е за мене беше купен, ама не го возам, петкава ми е полесна за возење. Мм се крсти во Голфчиња - а не сме од браќата - пошто се едни од најсолидните колички, поточно Германците се прилично солидни кога се колите во прашање. Тука некаде и Швеѓаните (Волво) - кога збориме за фамилијарни коли. Инаку, за коли од аздис, мм сонува за ферари, ама никогаш не би купил. Италијанци и Французи во глобала не сака, порадо би зел нешто јапонско. За коли збориме уште :!:
    Џипови - секаде во поразвиените земји жените претпочитаат да возат џипови - не само затоа што има место за се, туку пред се поради безбедност и прегледност. Особено за безбедност во земјите на Блискиот Исток (тоа знам сигурно, пошто таму возат ко луди, полоши се и од нас, барем мм тврди така, има доста искуство со возење таму, во различни земји). А за кај нас и нашиве патишта богами само половни коли, оти нова жал да ти е да ја возиш по нашиве патишта со дупки ко кратери.

Ај да не се праам паметна, оти стварно немам врска од коли... ама она што слушам го пренесувам, но секако постои можност да не сум разбрала нешто како што треба :wasntme:

Повелете! Сакам да сум некаде на вакво место утрово...

... ама нема...

На Winter Lady, Tajnaotrovna, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  5. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Имам колешка на која капа и симнувам како вози...значи толку сигурен возач не сум видела,кога се возам со неа ем уживам ем сум сигурна..а си знае и брзо да вози,иако сум плашлива со нејзе ми е супер

На Peco, kjukli, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас еднаш пишав каков шофер сум - срам ми е пак да напишам :$

На Peco, kjukli, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Се во животот се учи и се стекнува искуство со примена и трпеливост така да не е страмно ништо

На vitamina, referentka, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    хахах - активно возам 10+ години. Поминато 150 илјади км. Го критикувам мм дека многу бавно вози, пцујам ко кочијаш, се пикам... Не дека не знам да возам :tmi:

На Peco, kjukli, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.774
    Си додје мм од работа.
    соблече протокаловите алиштенца, удри туш да измие три кг прашина од него а бебуш нетрплива да ја зеде.
    Лази натаму наваму по него, врти главата и чека.

Уште да видам дома дали има многу работа па да го убедам да шетнеме пак.

На Peco, Viktorijaaa5, kjukli и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Па тоа е за пофалба бре не е за страм, мој тип на возач хахахха:handshake::beer::beer:

На vitamina, DVAANGELA, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083

На Viktorijaaa5, vitamina, Espadrila и 12 други им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.689
    Допаѓања:
    122.119
    Возам од мои 18 години ( сега имам 37) активно. Имам возено прво Уно и Астра од моите, па мои Пунто и сега Корса. Не знам колку имам поминато зашто сум менувала коли. Во последно време ми фали да доагјам на работа со кола ама со оглед дека работам во центар каде што паркинг е мисловна именка си доаѓам со такси ама затоа попладне и за викенд си возам кога излегувам.

На Peco, vitamina, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.897
    Допаѓања:
    81.467
    Добар ден:sun:
    Сте збореле за коли.Јас на кола гледам како моден додаток:lol:.Битна ми е бојата и линијата,а околу дефекти и поправки ,како што викаше еден мој колега-Знам да кренам хауба и да пцујам.
    @vitamina најсоодветна дефиниција за ординари е необично обична.Мистерија решена(highfive)

На Peco, kjukli, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
  14. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Прво.Јас сум сељанка без Нутрибулет со тенденција да станам фраерка.Може викендов нема да сум веќе,ќе прогледам.:makeup:

Второ. Скоро 18 год.имам возачка,на неполни 18 земав часови.Возев германец,француз,а сега не кажувам што возам.И на мм ја возам по потреба.
    Знам само бензин да ставам,мада и тоа во последно време е работа на мм.
    Два пати гума ми се дупнала и со така дупната си се извозев до дома.Кога се јавив на мм,ми вика,доборо е што дома си видела,арно не си ја возела на бандаж.Мудро си заќутев и научив нешто ново.Ако видиш дека гумата ти е дупната,застани,не вози и повикај пријател.;)
    И џип е најдоброто нешто за жена со деца,посебно ако се мали и нон стоп ги развозува.

На Peco, kjukli, vitamina и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    261.007
    Скај јас у последно време малава повеќе од мене ја лакирам. Купував од лаковите со вода што се мијат ама сакала вистински како мама.

Додека бев бремена бев убедена дека е машко, кога ми го дадоа листот со полот се зачудив. Во истиот момент бев заљубена во девојчиња :P

На samovila.red., Peco, kjukli и 22 други им се допаѓа ова.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Јас сакав ќерка,си добив две,благословена сум..коо што пиша Скај,незнам па јас како со машки:), кога ја родив првата си реков второ што и да е живо здраво, иако потајно сакав уште една ќерка,и се исполни,мислам дека поубаво е кога децата се ист пол,иако немора да значи,вака две сестри мислам дека ќе се држат во животот.. и среќна сум кога ги гледам колку се гушкаат,сакаат,поголемата кога ќе побара нешто одма вика а за сестра ми?? не е себична.. вчера шеткавме и побара да и купам хулахоп, кога дојдовме дома ми вика ееее мамо а на Сарче ништо не и купивме:l:

На samovila.red., Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.897
    Допаѓања:
    81.467
    И околу цената на горивото,поефтинило,поскапело...врска немам
    Јас стално 100 за 1000 ден ставам:lol:

На Peco, vitamina, Espadrila и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добро утро и од мене :)

Сте збореле за коли, нит се разбирам, нит знам да возам.
    Еднаш демек дм ќе ме учеше ама не заврши славно, цвеќињата на свеки отидоа од рака :D
    Сакав едно време, имав желба да полагам ама така остана.

Да бидам среќна што конечно имам дијагноза или да плачам затоа што доживотно ќе се лечам со куп лекови и инекции.

Недостаток на витамин Д и калциум а тие недостатоци се поради хормоните што лудуваат во мене :drunk: вртоглаво високи бројки..
    Ама добро штом постојат лекови и со тек на време отоците ќе изчезнуваат се тешам дека ќе биде во ред :)

И така...
    Имајте убав ден :hug:

Последна измена: 22 април 2016
    На Peco, ALISA0000, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 26 други им се допаѓа ова.
  19. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Бубо од К15 што би рекол јас за 500ден си ставам!:D

Петре те молам запиши-возам половно Пунто и сум шофер 8години, и јас ко Кукла некако се понашам , знам и вода и уље да проверам, да напумпам гуми, и сл :emo:

На Peco, vitamina, Espadrila и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Побрзо закрепнување инаку кога се работи за здравје се што е препорачано и морално не е страшно и тешко. Се ќе биде во ред

На Peco, kjukli, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.