1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.251
    Допаѓања:
    277.591
    За возење си кажав .Иако положив млада не се чувствував никогаш како возач,едноставно моторните вештини ми се слаба страна,Подобро пешки ќе акам или такси ќе плаќам отколку да возам со страв а а посебно откако се родија децат ане фатив волан в рака.
    @Sky-butterfly ќерките се вистински благослов за мајките.Не дека имам 2 ќерки но отсекогаш сакав женски деца,можеби поради односот со брат ми( отсекогаш не сме биле поврзани,далечни )
    Кога се породив со втората др. не кажува полот туку ме прашува што ти е првото дете ?Ќерка викам, а и ова е женско ?Е да ,женско е вели ама ако и јас имам две внуки демек ме теши а јас жива пресреќна викам е супер ми се оствари желбата,а тој чудно ме гледа:Стереотипи...
    Сега одам да си пречекам едно бебче се јави братучедка ми доаѓа...

На anel, Peco, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Еве ме мене, и две води сменати, и запршка направена, нане обавезно:rofl: тортата се печи, прв пат ја правам и својствено за мене од старт модицикации претрпе, мора да има бубале печат]:) ќе има и сликО, нормално;)
    За возење и коли паднал муабет, ај и за тоа да си кажам јас. Возачка имам 10 години, возено немам ни 10 пати. А за коли, само руско да е! Новата лада веста ја мерка мм од ко е излезена.
    За деца, е тука имам шо да кажувам :) од секогаш сакав да имам ќерка. Дури и категорично изјавував не сакам машки, само женски:rofl: ми се исполни желбата, имам принцеза, ама сестра ми често ме задева на оваа тема и ми вели " ее памтиш како велеше, а сега синчето ти е миленик" :rofl::rofl: јас сметам дека сите тројца еднакво ги сакам и им покажувам, и дека и уште три да имам би имала љубов и живци, ама нека дава господ кај шо треба, нека се полни труднички муабети катчето:inlove:

На anel, Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Ќе кажев добро утро а тоа веќе ден дошло.Уште по пижами се влечам,пијуцкам од кафето но не оди,не ми се слади.Станав рано,испратив деца на школо и јас пак си подлегнав,некако сум уште без сила.Денес нема грав за ручек,ќе печам кокошка,пире,и салата.Инаку купувам грав во конзерва од турски продавници ,не е лош и е како полуварен,само го доварам и потпржам.
    Имам возачка скоро 10год.во Мк си возев но овде не можам,морам на ново да полагам се и тоа ќе ме кошта многу.Нека фала,ќе си одам пешки или со точокот,се ми е блиску,а тие пари ќе си ги попаметно искористам.Мм ќе ме вози.Скоро купивме нова кола,а мојата најголема желба за кола ми е буба кабрио(буба од најстарите,жабите)и тоа портокалова.
    На сите сакам да ви честитам родендени и секакви други поводи за честитање.
    Имам уште нешто да кажам но ќе станам досадна а постот предолг,ќе оставам за друг пат.Ве поздравувам сите

На anel, Peco, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    61.929
    Здраво девојки :f:
    Неколку дена немам време да отвотам Фемина :(...
    А и сега на кратко, во среде генералка, да Ве поздравам и да Ви кажам дека Ве мислам :f:
    Имајте убав ден и викенд :hug:

article_0_0_BE27_F81000005_DC_698_468x457.jpg

На anel, Peco, JuLleE и 24 други им се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @Mrs.Bass си сменила аватар. Заљубена бев во прошлиот со шеширот со титаник:inlove:

На vitamina, Abrakadabra, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  6. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Желба ми е еден ден кога ќе имам деца да бидат женски или барем некое од нив да биде :rofl: а сакам 3 деца:inlove::inlove::inlove: но осеќам дека дедо Боже ќе умеша прсти па ќе излезат машки:rofl: или во краен случај нешто што не многу го посакувам-близнаци, освен се разбира моите едни и единствени теткини срца, па доволни се не ми требаат повеќе близнаци во животот.:whew:
    Туку во врска со близнаците, ги шетала сестра ми низ град и една жена ја застанала и и рекла(од лично искуство дека и она одгледала близнаци)-ако на човек во животот му посакуваш да се изнамачи, да осети на своја кожа што е тешкотија не мора да го колнеш, пцуеш, доволно е само да му посакаш да има близнаци па да го видиш тогаш.:rofl:

За коли се збореше едно време па имам спомнато дека не возам, немам положено а и немам желба за полагање, не знам зошто. А кога ме возат, ме вози старо дртало во сомнителна бизнис кола за еве видете ме, ама ако мене ми е удобно и комотно во неа.:P:rofl:

@bittersweet @♡BuBaLe♡ @Annath ви благодарам многу :f::f::f:

На samovila.red., anel, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.397
    Допаѓања:
    142.972
    Каква кола, точакот најмногу си го сакам! :l:

Овој мојот строго на ново сака. Нашата е мала и многу си ја сакам, а сега уплативме нова една класа поголема. Среќа ограничено ни е местото за паркинг и не собира голема кола, инаку кај ќе ни беше крајот, со неговите амбиции :D
    Јас немам нешто голем мерак за големи коли затоа што на бившата работа многу возев секакви коли и поминат ми е меракот.

На anel, Peco, JuLleE и 19 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    @Petar80 кај ти отиде паметот? :)

На Annath, Bozica1980, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.359
    Јас за коли вицови знам.
    Кога маж отвара врата од кола за жена, едно е сигурно, или е нова колата или е нова жената. Бум Бум!

За шофер, повеќе од 10 години има, а арна, пазам, гледам, не газам како луда, давам предност, давам пат на некој да се уклучи, телефон не кревам никогаш, иако можам да го синхронизирам со колата. За грешки и грешам, сите грешат, и мажи и жени, само едно е да грешиш а друго е да си говедо на пат. Е, за паркирање ме бива обично, ама има денови кога не знам да се паркирам за жива глава. Врти, врти, напред назад, два пати, три пати, и се откажам па паркирам во стил -такси до тротоар да ме однесе молим лепо.

Какви сум возела не кажувам, и сега што возам не кажувам, да не ме ставате во клуб, ама во мини(посебно новиве поголеми се од евок, како не, мини |( ) нема ни да седнам за проба:P

Од салон нова кола не фала, ради пад на цената нагло, а јас толку ги чувам, менувам како чорапи. Половни ги земам ама од салон/гаража/дилер (како се вика?) исто, барем за некој период со гаранција. Им ставам една елка со мирис на „нова кола„ ^_^ и терај.
    Една купив половна од приватен продавач и душата ми ја извади таа кола. Секој трет ден не палеше. Де менувај акумулатор, де оној другиот дел што го полни акумулаторот при возење, носи ја на мајстор, ништо не и најдат, маж ми и во багажник ме затвори да видам дали се гаси сијалицата... (facepalm) еее, уште на еден виц ми текна. Како да знаеш кој те сака повеќе, кучето или жената? Стави ги наизменично жената и кучето во багажник на кола, отвори им после 5 минути.

Заборавив што дојдев да кажам. :?: Ај да одам по млеко, да ми текне во продавницата по што сум отидена само (fingers)

На Amorce2, anel, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  10. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    :bow:да?:) епа ајде де да сменам малку:makeup: ќе го вратам за некое време

На Annath, Esmeralda-MD, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Во добра кола возена од убава искусна дама

На Annath, Bozica1980 и MilaP им се допаѓа ова.
  12. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Дoбaр ви ден :hai:
    Јaс сум зa кaј млaдине,aмa пaк читaјќи ги пoкoмoтнo ми е тукa(am i old already???:D)
    Нејсе,дa ви пoсaкaм убaв ден,денoвиве некaкo и не беa нaј нaј и пoсaкувaм нa сите пoлеснo дa ги пребрoдите прoблемите и дa ги пoднесете бoлките,ке рече некoј леснo е дaoд стрaнa утехa дa се дaде,нo кoј денес немa пaдoви,прoблеми,стaнувaш,пaѓaш,и нa крaј или успевaш,или се нaвикнувaш,нo тoa е сурoв живoтoв млaди a штo ли се ни немa пoминaтo низ негo,a штo ли уште не чекa Бoг знaе,сaмo некa не чувa сите нaс....рoдени сме дa се бoриме и не се предaвaме
    Пoздрaв oд мене

На Val-Dim, anel, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Не возам.
    Имам дозвола 2Х години и во 90 % од случаевите не возам јас туку мм.
    Немам мерак за вожња, секогаш сакам да си уживкам на совозачко место
    Имаме мала градска кола.
    Немаме намера голема да купиме, јас често во заебанција знам да кажам ,,или џип или ништо,,:lol:..а во суштина не сум ,,мегало,,.
    Каде треба ме носи со кола, ако треба ме чека во кола (без приговор:!:) и немам потреба и желба за волан.

Иначе не псујам кога возам, разбран шофер сум.Внимавам секогаш.Нема брзо возење и чаталење.

На anel, Peco, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  14. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Примерен шофер и совозач, да ти е мерак ваква некоја дама да те повози и да ја повозиш

На JuLleE, Annath, Esmeralda-MD и 3 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Не ме фали толку дееее...
    Не ти проштевам што не дојдовте, џабе ме фалиш :!:

На JuLleE, Annath, Esmeralda-MD и 4 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.836
    Допаѓања:
    101.341
    Кафе испиено и дома и во чаршија,и првпат пробав сладолед оваа година.И не ми легна.Не знам некако не ми беше доволно благ.:|
    Кога возам почитувам знаци и правила,ама страшно сум бесна кон оние кои не се такви.И пцујам и колнам како кочијаш.:tmi:
    Да ви кажам класифицирајте како сакате ама седни во Спарк на пример па во МерцедеЗ,па тогаш да зборуваме дали е иста вожњата.Во ова првото мислам дека во кочија поубава вожња има.
    Ма еден ден сигурно ќе добијам на лото и џип купувам па како сакате класифицирајте ме.:D

А за деца,кумановци имаат една поговорка „ шарена китка е најубава“. Мојата е таква ,шарена.:f:
    Ма само нека се здрави и живи па не е важен полот.

Гравчето крчка ,една салата и толку од мене денес.Ништо не ми се работи.

На samovila.red., anel, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721

Лунич СО ТЕБЕ СУМ !!

Прво во Мерцедес се плаче поубаво отколку во Спарк.
    А и ДОБРЕДОЈДЕ во друштвото на ЏИПОманки:rofl:

На Peco, bittersweet, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Некогаш се возиме со мм по градот, а тој само ги пушта преку ред. Јас се изнервирам и му велам: а бре што го пушташ, јас не би!

И тој ми одговара: со вас сум во колата, не сум сам.

Демек не знаеш на каков лудак ќе налеташ тука, не еднаш се случило.
    Летово поради паркинг место се скарале и еден се врати да го најде другиот. И го најде во кафичот карши нас и извадил пиштолот и почнал да пука.

Затоа велам, ни култура ни закон ни ништо.
    Не дека секаде не може да се случи, ама тука знае почесто да се случува.
    А посебно знаат да се лоши кога рег.таблички се од некој друг мак.град. Тоа приметивме.

И мојата китка е шарена и најубава е :D

На samovila.red., Val-Dim, anel и 25 други им се допаѓа ова.
  19. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Не бевме во можност но затоа следен пат да се ослободиме малку

На Annath, Bozica1980 и referentka им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Лунке убаво е да се почитуваат знаци и да се вози внимателно ама неогаш мора да си и своеглав поготово во Скопје за да стасаш на време во метежот до локацијата на која имаш намера да стасаш.
    А бе работава ќе испадне дека се се прави поубаво во понова кола или џип

На Lady Phoenix, JuLleE, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.