Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Devojki utre jatrvkata na rucOk me pokani..:wasntme:
    Sega panika vo nasite redovi:worried:
    Se osekam znaete kako??..kako na razgovor za rabota:rofl:..kako na raspit:rofl:
    Minatata sredba imase "mali" nesUglasici:lol:..sveki mene mi dala komplet lance i belezica a nejze ne...a tie ne se ni vencani:!:..pa sveki ete misli deka koga ke se vencaat togas ke i dade:wasntme:.
    Jas vo siruacijava-kolateral.
    Moram da se peipremam kako ke nastapam:rofl:.
    Gornovo bese sega,normalno..doma se salime so vakov muabet.
    Me zabole mene dali sFeki isto ni kupuva.Nikogas ne sum ja prasala.Ne me zanima.

Sakav za da ne odam so praznirace da go napravam ananasot od @danichap ama si vikam-budala jas..so malo dete gaz-glava sum napravena pa i ananas da spremam..ako me viknala neka sprema..kako sto vprocem pravam i jas.
    Ne mi e neprijatel zenava ama ednostavno jas ne funkcioniram kako nea.

На mal.ecka, Val-Dim, DVAANGELA и 19 други им се допаѓа ова.
  2. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Среќен рoденден и oд мене :f::^::party:

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Се вратив од шетање.
    Од купување де.Поклони за родендени и нешто за ќерка ми.И најважното за сите.Се сторив со Нутрибулет и правев шејкови.Колкав список го чека маж ми за на пазар,не е свесен.
    Ај сега ве частам и вас по едно смуди.
    download.jpg

@referentka китката на страна и ич да не ти чуе.Ќе се нервирам и ќе ја мислам јатрвата.:!:Чисто куртоазен однос и ништо повеќе,никаква близина и така ќе избегнеш несогласувања.

На Val-Dim, DVAANGELA, anel и 23 други им се допаѓа ова.
  4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @referentka ako te viknala na rucek kako gostinka taka i ke odes.

Ke spremala ona ananasi i trista cuda..eden sloboden den imas i toj treba da go pomines vo kujna i za sto,da spremas desert za na gosti da go noses.
    Kupi vino,blago ili kafe i dovolno e ne se zamaraj ic.

На DVAANGELA, anel, Ordinary и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Рефи кога ќе и отидеш на гости, да не заборавиш накитот од свекрвата на себе да го ставиш :!::D
    @referentka

На Amorce2, samovila.red., LeaBay и 30 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Блендерот што го имам веќе подолго време ми е расипан, и така го користев само за каши за бебе порано, а подоцна за сецкање на кромид, морков и останати зарзевати при готвење, оти мрза. Си продолжив рачно да сецкам па не ми се јави потреба пак. Од толку муабети тука за нутрибулети, соковници, блендери, се решив да купам, срам ме фати, ништо немам :D Овошје така си јадеме, не ми е за смуди, туку за кромидот повеќе :D
    И знам дека ќе се вратам со некое мало, евтино, колку да не сум без ништо :D Ич не ми се даваат пари за вакви работи, пудрата изгледа поскапа ќе ми биде од блендерот. Домаќинка.

На samovila.red., mal.ecka, anel и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    ♡BuBaLe♡ среќен роденден :hug: со татко ми на ист ден сте родени :)

Плановите за денес се сменија и ќе си останам дома. Од сабајле бев вредна и чистев, да сменам уште постелнина и топ сум. Ќе имам цело попладне да си го посветам на себе и да уживам малце.

Се надевам утре нема да заврне, во план ни е да го освојуваме Водно - пешки од доле до врв се разбира. Се заморив од тие смрдливи теретани и испотени мишки па лекот и мирот од пред некој месец го најдов на планина. Неколку пати преку неделата до средно, а за викенд до горе.
    Ништо посебно ама мене и те како ми годи :sun:

Кафе уште не сум пиена, одам да си направам едно да ми легне ручекот.

На Val-Dim, anel, galapce и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Бевме надвор, времето лудо. Де сонце де дожд.
    Ама не е ладно барем.
    Сварив кафе и нозете да одморам.

И јас немам нутрибулет, а не гледам ниту потреба да го имам. И некој да ми го подари ќе немам кај да го ставам. Нема место.

Имам еден блендер рачен, уште додека бев бремена со син ми го земав за каши правење. Еве веќе 5 години секојдневно, по неколку пати на ден го користам, одличен ми е. А само е 300 вати.
    Се ми бленда од месо до мраз. Бебешки каши како куповни по текстурата ги прави.
    Мада морам да признаам со син ми каши не искачаа вака мазни, и до пракса е изгледа :)
    И ако ми се расипе, пак ќе купам истиот/сличниот.

Не знам што повкусно ќе прави булет од ова што го имам. Ама ваљда како за се па така и за тоа, додека го немаш можеш без него :D

Последно зедов соковник. И тоа морав еден помалечок да барам ради местото во кујната.
    И тоа демек секој ден ќе го користам, ама ене го прашина фати. Ме мрзи да го мијам :tmi:
    Што помалку- помалку за миење. Мрза сум и јас. Не патам од тие кујнски технички опреми да имам.
    Блендер најмногу користам и тоа е се што ми треба.
    Можеби покасно кога децата ќе пораснат, па да имам повеќе волја и желба и интерес.

Затоа сакам чаши, чинии, шолји и сега се вратив со едни стаклени чаши. Не ми беше тешко со количка да ги мкнам.

На DVAANGELA, anel, galapce и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.839
    Допаѓања:
    163.287
    Сакам љубоморни јатрви.
    Тоа е проблем на свекрвати, со цел памет со тебе се препира за накит?
    Додај уште некој прстен и речи и дека и тој ти е од свеки, нека се нервира кога е будала.
    Што па ти се фуфкаш? Може и и поминало штом вика на ручек, ама за секој случај прво она нрка касне од ручекот, па ти.

Среќен роденден и од мене. Здравје и памет, се друго се реди.

На mal.ecka, anel, Ordinary и 18 други им се допаѓа ова.
  10. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Добар ден и од мене, кој е за кафе бујрум
    vy2ouv.jpg

@♡BuBaLe♡ среќен роденден, имај убав ден!

На anel, galapce, Espadrila и 14 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.299
    Допаѓања:
    278.199
    @papillonP eве јас од кафево ќе се напијам,мило ми е што ни се придружи
    Инаку јас денес работно и тоа втора смена.Ама ако релаксирано е во сабота.
    Ви заблазувам на сите што одите некаде на страна за Велигден.Кај нас мора да си дома ,па се оди рано наутро на гробница и после денот ми е за никаде а обично правиме скара со повеќе гости и така...
    Соковник немам никаков а блендер имам од Бош и си го користам претежно за сецкање,мелење...
    Вечер мора да се засукам в кујна да меснам нешто: кифли а можеби и штрудла ќе направам .
    @sanjaeva имаш права лепотица
    @referentka послушај го советот на Бриџит ,стави ланецот на тебе ,насмевка до уши и право кај јатрвата

На Val-Dim, DVAANGELA, anel и 20 други им се допаѓа ова.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Мене јатрвата ми е супер :)
    Озбилно, како братучетка си ја гледам. Не се среќаваме често, но никогаш немало спорни ситуации.
    Не верувам ни дека ќе има.

Мареане фала. Да ни се живи и здрави :sun:

На DVAANGELA, anel, galapce и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    261.493
    Ич не ги владеам овие роднинските врски, маж ми и брат ми се викаат баџо-зборот им се допаѓал. Накит никој не ми дал ама си имам свој :P

Дома сме младенци, малово кидна со ранец кај баба и дедо. Толку ме нервираше со инаетот од сабајле што и кажав може слободно недела дена да си седи таму.
    Сеа сите на МТВ и за Вардар да навивате :party:

На mal.ecka, DVAANGELA, anel и 22 други им се допаѓа ова.
  14. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    34.599
    Ајде и тука да ве почастим со тазе замрзнати "жими баунти чоколатца", како што е редот :lol:
    Имајте убав ден
    y1KRu4a.jpg

На Val-Dim, anel, galapce и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Коса ми обеле од свекрИвите овде :D
    Се најлошо за снаите а кога ќе се слушнат по телефон ќерко, ќерко :puke:
    Едната вика се дури сум жива син ми е мој и ќе прави како што јас ќе му кажам :^) а син и е 36год. со дете волкав маж |(

Бабуле најсреќен нека е :l: секоја желба нека се исполни :^:

На samovila.red., anel, galapce и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Мене јатрвата топ ми е. Многу сме слични. На свеки не и се погодивме многу, она сака да и се јавуваме секој ден и да пиеме кафе со неа на само. Инаку коректни сме двете со неа, и таа со нас, ама многу лигавење не сакам.

@ph.orhideja пиши впечатоци од нутри булетот. Одамна се мислм да го земам, завчера купував прекривки од топ шоп и мм 5 пати за блендерот ме праша, ама не се решив. Не ми се зима затоа што никој освен мене дома не е по смутија. Јас многу сакам и секој ден си купувам на работа, цел блендер имам потрошено за смути до сега :D. Aма не ми врши работа блендер, смути пијам околу пладне, не можам да го направам сабајле и да го пијам во 1. Треба да е тазе.

На Val-Dim, anel, JuLleE и 14 други им се допаѓа ова.
  17. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    4.036
    :hai:

Убави теми сте свртеле синоќа, уживав додека ве читав и имав голема насмевка на лицето. А и музиката е ептен по мој вкус.
    Посебно ми се допадна музичкиот избор на галапче од Наум Петревски.
    Околу запросувањето, некако се почеста тема ни е таа со дм а јас го изгубив стравот кој го имав порано, се чувствувам сигурно и најсакано со него.
    Кога ќе се деси една ден здравје боже тоа ќе имате детален приказ на дешавката.

Бабуле најсреќен роденден и секое добро :hug:

Имајте убав викенд :)

На Val-Dim, DVAANGELA, anel и 23 други им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    :bandit::hai:

На mal.ecka, referentka, Artemission и 12 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.783
    Допаѓања:
    145.307
    Само што се прибрав почна да истура дожд. Времето лудо, до пред малку сонцето жежеше.

Ред кафе, ред ручек, ред шопинг. Свекор ми 100пати ми се јави да не случајно ми треба нешто, да не требало да ми испазари, што ќе сум јадела.
    Прв пат ме остава мм сама дома, па да не случајно останам гладна. :whew:

Ама јас спремам ранец и одам при мајка, или ќе си ги земам при мене сестра ми и малиот.

Бубале Среќен Роденден , сите коонежи да станат реалност!:^:

На samovila.red., mal.ecka, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  20. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.146
    Допаѓања:
    33.890
    Sreken rodenden Bubale, pred se zdravje i sreka da te prati, se shto si posakuvash da stane realnost:hug:
    Nas vcera ni beshe prvi maj si pomimavme odlicno na Veleshko, :)denes pak pola den natamu navamu niz grad, ubavo vremence pa si ispazaruvavme i za praznicite i po nekoj poklon za sin mi i za bratuced mu.
    I jas nemam nutribulet, a i nemam namera da kupuvam. Sokovnikot koj mi e poklon za Mladenci taka stoi, ama zatoa na blenderot/seckoto i elektricnata cedalka dushata im ja vadam. Isto i kafe matot mi e neiskoristen, bidejki ne pijam espreso/makijato, a mm ne pie nikakvo kafe, nekoi raboti samo djabe mesto mi fakaat, a ete povredni pokloni mi se od Mladenci ama shto deka, nekogash neshto positno e poiskoristeno i poveke vrshi rabota.
    Za zaprosuvanje nema shto da kazam, da se prashavme samo nie ke si teravme bez potpisot na hartija do beskraj ili dodeka ne ostanev bremena:?: dolgo vreme bevme vo vrska, posle 1 godina vrska pocnavme da si sedime zaedno proben brak i ni se zaarni pa potpisot nishto bash ne promeni. Duri posle 6 godishnata vrska go stavivme potpisot najmnogu poradi moite(facepalm) demek bez papir diva liga, dosta sme se vlecele.

Последна измена: 23 април 2016
    На bittersweet, Val-Dim, DVAANGELA и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.