Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Одам у провод.:emo:
    Маж не е тука, да се искористи продуктивно времето.]:)

2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Te pustame..ama bez zadrzavki:!:

kjukli, vitamina, duffi and 14 others like this.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

@Emy867 мене само дупка ми отвара к. вода во желудник:D
    Од вчера имам напад на глад:tmi: гледам да се окупирам со сенешто:D да не мислам.
    Добро вечер. Узо може:mm: и за мене.

duffi, Lady Phoenix, Annath and 12 others like this.
  4. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Пази свекор ти е дома :rofl:да не те издаде :rofl:

kjukli, duffi, kukla21 and 15 others like this.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Многу лесно ме фаќа, слабо тренинг имам.
    А и жешко ми станува:sweat:

kjukli, duffi, Lady Phoenix and 10 others like this.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

И јас си купив минатиот пат тракатанци од џамбо за украсување ама ништо :(

Денес пак ме нападнаа оние црни мисли од пред некој ден, се прашував зошто мораше вака да излезе, зошто нема ни тронка надеж и цел ден сум :doh::doh:
    Душа ме боли знам дека реалноста е таа и дека морам да живеам со тоа ама ете тешко ми е, не можам така лесно да прифатам.
    Не е нешто што не го знаев претходно ама сепак постоеше надеж дека ете незнам можеби нешто ќе се смени.. Ама ете не е судено да доживеам некои нешта ;(

Дождов добро ми дојде да ви кажам, сакав да отворам џам да влезе воздух ама бабичкиве ме стрелаа :worried: промаја дувало, ладно било па си излегов надвор на кафенце и свеж воздух :)
    Вдишив - издишив неколку пати и подобра сум сега.
    Полесно ќе спијам.

Од мене за вечерва
    Parni Valjak - Dodji :u:

Last edited: Apr 23, 2016
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Јас жабе ја пијам заради нискиот притисок, демек газирано а нејќам кока кола.
    Иначе јадеФ, може да си легнам поубаво да се залепи(facepalm). Ред мајонез, ред шунка, ред кашкавал и млад кромид. Светска пеза:@.

Додека баратав во кујна и чевли почнав да договарам за нарачка. Жими мене, на мама ќе и ги дадам парите(wtf).

8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

@promeneta абе се ежам кога ќе прочитам како маж внимава на дете како го пази па и оваа што кажа ти дека ја чешлал после бањање ептен ме разнежни :inlove: црвчето којзнае што се си мисли кога ќе се спомене татко и :lol: Ќе издржите штом сте си заедно двете :)

Повеќето жени кои ги читам овде како раскажуваат за децата,мажите абе ептен ми е многу убаво.Одма си фантазирам и јас :$

Јас денеска имав убав ден шетнавме со сестра ми,од шетање 3-4 часа низ бутици проба само 2-3 фустани (facepalm) Абе коса да ти побеле и јас не зборам ништо само одам по неа оти ако кажам ќе се налути и ќе треба да се скараме а не сакам :| Веќе кога не најдовме ништо си седнавме на ручек со посилните половини :lol: и си дојдов кај мајка :inlove: И набрав букет од божури денес генералка правела пред Велигден па да и ја красат дневната соба :)

Иначе се израдував што за Велигден мм ќе има продолжен викенд па ќе може да дојде да ме собере од кај мајка и да одиме кај неговите,да средиме и некои обврски затоа што времето полека почнува да не гази.

Во врска со запросување не ви кажав ништо ама сеа ќе кажам :lol: можеби некој ме има читано и во соодветна тема имам раскажувано.Ме запроси додека бевме на одмор ептен романтично :inlove:
    Ресторан покрај море,некои балади одеа во позадина,цвеќиња на маса,вино,нешто за уз вино се потрудил да организира без ништо да забележам.Ни најмалку не очекував ниту пак насетував ... и плачев цела ноќ :| и другиот ден :rofl: е дури после 2 дена почнав да доаѓам при себе и да прославуваме како што е ред.

Ај доста кажував мислам дека ништо не заборавив :D

9. anel

anel Популарен член

Кукле, дури сега забележав кога уште еднаш ја погледнав сликата:D Ненамерно, сосема случајно:D Да се знае подарокот од кого е:rofl:

Денов пола во чистење ми помина, ама не издржав, излегов. Ме фати некоја главоболка и ќе го поминев денот во кревет ако останев дома. Имам другарки со кои ми е задоволство секоја помината минута, но и такви кои ради реда сме во контакт. Среќа што почесто сум со овие првиве. :inlove:

После некое време откако стапивме во брак разбрав дека родителите на мм си запишувале се што ми дале, по разни поводи, во смисла злато, дека нели прва снаа, за да кога дојде другата рамноправно се отчестат и со неа. Не ми било ништо по вкус ама нели на подарен коњ не се гледа во забите, велев фала и го складирав. Но кога дојде јатрвата, пребирлива, почна да им наоѓа мани, да им префрла, па видоа дека не можат исто да дадат. Нити знам, нити ме интересира што и давале, зошто после престанаа да зборуваат за тоа. Да имам јас да си купам што сакам, па туѓо не ми треба. Ама има и такви, што се мерат на кантар. Инаку јатрвата е едно дволично, неподносливо женче, тренира живци ненормално, па комуницираме ради реда. Среќа што не сме ни блиску, па не ми е обврска често дружење со нив, претпоставувам дека немаше да контактираме веќе.

@Umbrella22 мислам Ели го имаше истиот аватар порано, те мешам со неа, тек кога почнам да читам сфаќам дека си ти:)

Оваа година ми е последна од десетгодишната виза за Америка, штета нема да ја искористам уште еднаш. Ми се одеше пак...Флорида.... северниот дел ич не го обожавам. Здравје, догодина пак ќе бараме, ако во меѓувреме не зафатиме некаде нагоре. Се поприсутни се муабетите да се селиме. Гнев ме фаќа, што после толку враќања назад, ситуацијава во државава може пак да не избрка, овојпат засекогаш.

kjukli, vitamina, duffi and 27 others like this.
  10. menelele

menelele Популарен член

Aj dobra vi vecer.
    Namesto da fatam nesto pokuki, jas ve iscitav edvaj.
    Mm bese izlezen, i se vrati so 1,5 pivo.
    Pa sega i "ljubovgiski " film ke mi pustel. Citajte megu redovi "utakmica" ke ima.
    Ve citam ama nikako da vi pisam. A beba moja mi e hit. Leleeeee mislam nikogas vo zivotov ne sum se raduvala i smeela vo zivotov. Znam klise le recete, a gabe zborat se dodeka ne osetat na svoja koza. A toa na site sto si sakaat im go posakuvam.
    Pijam pivo i sto bi rekla refka " trenutak istine".
    Mm me pobara sp kleknuvanje,nisto posebno ama bev iznenadena navistina.
    Nemam nutri bulet. Odoh mm spremi i meze. Ubava vi vecer.

@♡BuBaLe♡ da ti e sreken rodendenot samo ubavini da te sledat.

kjukli, vitamina, duffi and 18 others like this.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

:hug::hug::hug: фала ви уште еднаш!!!
    Добρа ви ноќ...

12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Бубале среќен роденден мила.
    Тагнувањето е фантазија од телефонов. :D
    Да си жива здрава и весела, да те слушаат сите три црвчиња.

Амбрелка и јас ко ја читав се сепнав, викам коа сум пишала а не памтам? :$

kjukli, vitamina, duffi and 10 others like this.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Ја па појма немав дека Ели ја имала сликава на претходниот аватар :D
    Не држам долго јас иста слика, ќе ми мине меракот за некој ден :P

14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Нa темaвa нели лaјк знaчи- прoчитaв, пa пo ред си читaм, лaјкнувaм и нa еднo мислење нa @referentka ми се пoјaвувa- дaли сте сигурни декa ви се дoпaѓa? :^)

Oнa кoгa јa пушти @duffi дa шетa...пa ме зaмисли дaли е мaслo нa м нa Дуффи или нa свекoрoт

kjukli, vitamina, duffi and 12 others like this.
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Среќен роденден и од мене,да си жива и здрава,само убавини да те следат :hug:

16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

i'm back!

капната,уморна до бесвест ама среќна....цел ден во акање го поминав...

децата си ги дотерав со ќеиф,додуша на малото го утнав бројот малку кнап му е комплетот ама ќе го сменам во понеделник...ќерка ми ме капна од шетање..прво ништо не и се допаѓа,после бројот на чевли и е моментално 36 ама во детски модели го нема или ретко го има...едвај одбравме нешто...за мене само една ташна...

после кај мајка ми да го собереме шармерот..се вративме -китење на дневен ред...сега дома ми е ко излог во продавница за сувенири...ама сакам кога е вака весело...а малецкото па не престана да се чуди и радува...бањање и кревет за децата а за мене чоколадо и комјуттер =НИРВАНА

kjukli, vitamina, duffi and 15 others like this.
  17. julie77

julie77 Форумски идол

Страм и арам да им е све на овие над мене!!!!
    Све што сме трпеле и трпиме од нив да им се врати тродупло над глава!!!!
    Стока да беше ќе се разбереше, а не ова дивјаци невидени!! Да се нема ни грев ни осет спрема постари!!?

Lady Phoenix and Emy867 like this.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

koj te iznervira?

komsii?

19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво девојки canstock3206382.jpg

Денес стандардна сабота... од се по нешто!!! Малку готвење, малку чистење, малку занимација во двор!!!
    На кафе, само кај свеки бев... „Турско“ црно кафе, само со неа пијам. Свекор ми го прави најубаво на свет :clap:!!!
    Кога ке речам „малку готвење“ мислам на едно подготвено јадење - обично оддеднаш спремам по 2-3 (facepalm)!!! Малку чистење... За викенд не чистам ДОМА, тоа ми е ПРАВИЛО... Ама, затоа во куќата имам и други спратови, подрум, скали... за чистење (facepalm)!!! Уфф, навистина нема крај :punch:.
    Ииии, малку занимација во двор... Е, ова ми е омилениот дел од саботите и слободните попладниња!!! Садам цвеќенца, скубам „диви“ тревки, си правам „аранжмани“ т.е комбинирам 2-3 различни садници во една саксија... Некогаш успешни, а некогаш не... Ама не се нервирам околу тоа, битни ми се моментите поминати надвор со ракавици на раце, опкружена со зеленило и убави мириси!!!
    Кога читам како си шетате со дечињата за раче, ме „фаќа“ носталгија за она време кога и јас со дечките се шетав по продавници, на Водно или во парк!!! Еххх „давно је то било“ (facepalm)!!! Сега ретко се случува... Пораснаа, па немаат време за такви ситни задоволства со мама и тато. Но, така и треба :hug:!!!
    Инаку за темата „јатрва“ немам што да пишам... Единствена снашка сум, па се си „зграпчив“ за себе 8)!!!
    Вечерва рано се одјавувам... Читам интересна книга :tmi:!!!
    Добра ноќ :hug:

Last edited: Apr 24, 2016
  20. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Кај смее мене да ми промакне :)

Thread Status:
Not open for further replies.